Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a gratulákat! :wink: Ma még nem volt produkció, úgyhogy nemtom, hogy tartós-e a fejlődés.

Délelőtt Auchanban voltunk, azaz inkább dél körül és kora délután, mert a kölket úgy kellett fölkeltenem 10-kor :shock: Tutira ettől a barom széltől aludt ennyit, mi mástól? Én meg ugyanattól nem aludtam szinte semmit, de ez meg már az én bajom :roll: . Namindegy, most tettem csak le aludni 3-kor, úgyhogy estefelé is keltenem kell valszeg, ha nem akarok vele este nagyon sokat küzdeni :wink: Megint édes kettesben leszünk :( .

És a hideget én is utálom, csatlakozom az előttem szólókhoz :evil:

Motiot! Én se hagytam volna ott gyereket csak úgy. Mindenki ismeri a saját gyerekét (meg saját magát is), naszóval nekünk se lenne való a mélyvíz, úgyhogy maximálisan megértelek. De milyen próbaovi ez? És milyen nagymamák? :shock: Saját lakásukban vigyáznak több gyerekre, amolyan magángyerekmegőrző?
Szomszéd kissrác: és különben ő német? :lol: Ez tök jó! Remélem a szülei látják a lehetőséget, hogy akár meg is tanulhat a gyerekük magyarul :lol:

Béres: azt hiszem nekem olyan van, hogy Kihívás, az is elég kegyetlen. Meg egy régebbi, talán Változz velem a címe. De meg kell mondjam, hogy Gabi callanetics-e tényleg nagyon jó, kb. két hétig csináltam, és komolyan látszott, csak aztán már nemtom mi volt, és megint leálltam. Mostanában reménytelen vagyok. Ja, azt hiszem Szekszárdon voltunk. Meg Harkányban, tényleg :wink:

Rita! Jobbulást Adélnak! Az urad miatt minden csodálatom rátok vetül Bár én se panaszkodok, mer az enyém összeszedte tegnap az avart, és vigyázott Miksára, amíg egész nap lapzártáztam. Igaz, hogy közben minden szabad percében aludt :lol: (amikor a gyerek is aludt :wink: )

Ildi! Nincs most ovi, őszi szünet van. Nem is bánom, komolyan megvisel engem is, hogy minden nap menni kell :roll: :wink: Hülye vagyok? :wink: Mondjuk biztzosan más lesz, ha már otthagyom a gyereket, de most még olyan fura.

Kajahiány: ezért kell leveles tésztát tartani a fagyóban :wink: Kb. 3/4 óra alatt össze lehet belőle dobálni sós péksütiket. Meg persze édeseket is :wink: Anyám még kenyeret is szokott tenni a fagyasztóba, állítólag csak föl kell engedni és teljesen rendes lesz.
Nálunk vészhelyzetben még sült krumpli van, meg mirelit fasírt vagy valami hasonló. Húsokat is ki lehet engedni gyorsan forró vízben, és villámkaját csinálni belőle. Vagy tésztát kifőzni és ráütni néhány tojást. Vagy konzervzöldségből is csináltam már főzeléket. Mér nem kérdeztél, te? :wink: Nálunk se mindig van kacsacomb :) Máskor gyere, mondd el, mi van otthon, és kitaláljuk, mit egyetek :lol:

Mártikám, mi a helyzet? Sikerült dokihoz menni?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Motiot, azért ez nagyon durva lehet, kapásból otthagyni a síró-rívó gyereket.
Elhiszem, hogy szegény Ábel sírt(ordított)
Én se értem ezt a nagymamás témát :roll:
nagymama korú nő vigyáznak gyerkőcökre???

Szirom, fagyasztott kenyér mindig van a fagyóban, de most az is kifogyott.(toast kenyér szokott lenni, pirítósnak, melegszenyának)
Meg fagyott husik is vannak, meg tészta is, meg rizs , meg tojás is,meg elég sok minden.
De valahogy f*ngom nem volt mit csináljak.
(szóval inkább lusta dög voltam) :lol: :lol: :lol:
Őszi szünet van Leventének is, ő meg nincs itthon, reggel elment apjával Pestre, az ovis cimborájához, és csak holnap jön haza.
Így ma megint két gyerkőcöm van.

Asszem különben én is neki állok lassan norbizni 8)
mostmár natika háromszor eszik kajcsit egy nap,
Csak az van, hogy vagy betartom normálisan(NO 3-AS KAJA!!),vagy sehogy. :roll:
Így inkább lehet, hogy még várok, mostanában annyira édesszájú vagyok
vas

Ja, nem is dicsekedtem még:
Natka szabályosan elkezdett kúszni egy hete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már nem csak oda jut el, ahova sikerül, hanem, ahova akar.
Igazi fókázó mozdulatokkal.Annyira édes, megzabálom :D
vas

Ildi! Gratula Natikának a kúszáshoz! Tök jó lehet :lol: Emlékszem, Miksa az első kúszásoknál akkorákat nyögött közben, hogy nem igaz :lol: . A tévé távirányítóját célozta meg lelkesen, és azt marta el :wink: Van is róla videó.

Kaja: aha, lustaság :wink: Van ilyen :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Húú, már annyiszor akartam kérdezni a karácsonyt tőletek:

Ti mit mondtok a gyerkőcöknek, honnan van a fa meg az ajándék? Az az igazság, hogy mi nem vagyunk vallásosak. Szó nincs elutasításról, tájékozottak vagyunk, mindketten elolvastuk a Bibliát, de a vallás, illetve főleg az egyház az nem a mi világunk. Nem volt templomi esküvőnk sem, és Miksát sem kereszteltük meg. Persze tiszteljük az ünnepeket, meg minden, de valahogy a Jézuska nem nagyon jön a számra. Pedig nekünk azt mondták, hogy ő hozza, miközben a szüleim sem vallásosak, elég érdekes ez így.
Dec. 6 a Mikulás, az ok, de most észrevettem, hogy mintha Miksa a karácsonyfát is neki tulajdonítaná, csak nem kérdeztem rá, mert nem akartam belezavarodni a saját mesémbe. Kétszer mégse jöhet a Mikulás :lol:

Szóval körkérdés: nálatok ez hogy van?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Csak egy lehetelnyi bekukkantás, mert rohanok micró tanárhoz korrepra.

Szirom!

Doki? Azt se tudom hol áll a fejem. Mi mindent beleadtunk ebbe a hónapba is. Még 1 hét és tök okos leszek a témában, addig tesztet sem veszek, babonából. Nem akarok olyan kíváncsi lenni.

Majd jövök vagy 8 után v. holnap este.

Puszi Mindenkinek: Mártus
mártus

Hahóóóó!
nincs itt senki?
Mi most keltünk föl, Ábelt le kellett tennem fél tizenkettökor aludni, nem tudom mi van vele, totál fáradt volt. Majd két órát aludt.
Most épp a Maszkabált nézi, most ez a kedvenc, ez az elsö olyan "mese", amit hajlandó nézni, vagyis ezt ö követeli.

Namentem, benézek késöbb, hátha jön valaki.

puszi

motiot
motiot

Szia Motiot!

Csak mi vagyunk ma talpon?
A maszkabál nálunk is nagy siker. Úgy bírom az olyan embereket akik azért dolgoznak, munkálkodnak, hogy a gyerekeknek örömet szerezzenek.

Teljesen magam alatt vagyok, Csajok.
Anatómia óráról jövök. Most vagyok szerintem a mélyponton.
Annyit sikerült elérni a nőnél, hogy a szövettant, sejtant kiveszi de a többitől nem tud eltekinteni. 1 év anyagát kell megtanulnunk, latin nevekkel, ki kivel van, hol, mi helyezkedik el.
És még hol van a matek, meg a közgáz.
Szerintem, ha hltfővel felmondanék és csak a tanuilásnak fordítanám minden energiámat sem vagyok benne biztos, hogy sikerülne.

Na megyek keseregni a konyhába, majd benézek.

Puszi Mindenkinek: Márti
mártus

Sziasztok!

Lacika a kendőben alszik rajtam :) Megpróbálok írogatni egy kicsit :)

Márti,
húha, ez nagyon durva! Elhiszem, hogy magad alatt vagy... Én is kiakadtam, amikor a jogi képzésen a római jogot tanultam, szintén telis tele latin kifejezésekkel, iszonyatos vastag könyv, de aztán csak sikerült bevágni és át is mentem a vizsgán :) Szóval kitartás! Gondolom, a többiek sem tudnak többet foglalkozni a tantárggyal, mint Te...
Mondjuk plusz matek, közgáz még gázosabb :(
Amúgy ha kérdésed van mikróból, én is tudok (talán még) segíteni :D

Motiot,
biztos a betegség utóhatásaként ilyen fáradt Ábel! Vagy időjárás-változás van :) Lacika is jót aludt ma napközben :) Én is vele :D
A Maszkabál nálunk is nagyon nagy kedvenc, és én is nagyon szeretem, mert értelmes "néznivaló".
Próbaovi: hát nem semmi, szerintem a beszoktatós, lassú módszer sokkal jobb. Egy 2 évest nem szabad csak úgy otthagyni! Ha van időd, írj erről az oviról, miért nagymamák vannak, egyáltalán milyen közösség ez?

Szirom,
karácsony téma: nálunk a Jézuska hozza a karácsonyfát. Nem csinálunk nagy ügyet belőle: 24-én reggelre készítettük el tavaly, és érdekes módon inkább a fa érdekelte Zsoltikát, és nem az ajándék :D
A Mikulás dec. 6-án fog járni, Zsoltika már most tudja, hogy jó fiúk kapnak egy kis ajándékot meg gyümit :) Rossz fiúk meg virgácsot :D
Tavaly Jézuska "ittfelejtett" 2 díszt (vagyis ugye mi felejtettük el levenni őket, a lakást is feldíszítettük ugyanis), azokat Zsoltika sokszor megcsodálta, emlegette, hogy Jézuska hozta a gömböket :)
Mi sem vagyunk vallásosak, de volt templomi esküvőnk és keresztelője is volt Zsoltikának. Szeretném idén pl. a Bazilikába is elvinni Karácsony előtt, minket is mindig elvitt Apukám :) Nagyon szerettem a szépen feldiszített templomot.
Éjféli misére csak nagyobb koromban mentünk Apukámmal.
Én viszont jártam hittanra a templomba ált. iskolás koromban, ministráltam, nagyon szerettem, és szeretném, ha a fiúk tanulnának idővel egy kis hittant, sőt vasárnap misére is eljárnánk, mert ott rosszat nem tanulnak, és én is úgy érzem, hogy fontos és jó része volt ez az életemnek. Kicsit sajnálom is, hogy már nem járunk... Csak hát elszalad az idő, vagyis erre valahogy jelenleg nem szakítunk.

Más: örülök, hogy jó a callanetics! Folytast még! Meglátod, jót tesz nagyon! Kérdezni akartam már korábban is, csak mindig elfelejtettem... Én meg minden nap csinálom a tőled kapott gyermekágyi tornát :) Mondjuk az elég rövid...

Miksának nagy-nagy gratula a kakihoz! És nagyon jók a focis képek, szuper ügyes ő is! TE szeretnéd beíratni valamilyen mozgásra?

Ildi,
gratula Natikának a kúszáshoz! :) Édes lehet nagyon!
Akkor most megkezdted a norbizást? Nem akarok beleszólni, de szerintem reggelente igazán ehetsz egy kis 3-ast :):D Igaz, így lassúbb a fogyás, de jobban betartható a dolog. Bár Téged ismerve, Te a szigorúbb verziót is képes vagy tartani! Szóval hajrá!!!

Rita,
hogy vagytok? Adél javult? És Maja? Remélem, minden csemetéd jól van! Férjed pedig továbbra is tündér! Az enyém is az :D Bár nem vasal, igaz én sem :D

Na lássuk, azt hiszem, nagyjából mindent leírtam. Mi amúgy jól vagyunk, Lacika tegnap nagyon sokat sírt a pocakja miatt :( Már azon gondolkozom, hogy kipróbálunk valami mást az Infacol helyett.

Képzeljtek, éjszakára már 3-as pelust kap Lacuska, mert a 2-esből kifolyik a cucc...

Tegnap a nagy szél miatt nem voltunk kint, ma a hideg miatt. De Zsoltikát anyukám levitte azért játszózni ma, mert ő megőrülne itthon egész nap bezárva.

Azt nem is írtam talán (vagy ha igen, akkor bocsi), hogy voltunk dokinéninél, és Lacikának krémmel kell kenegetnünk a szemét, egyenlőre szemészetre nem kell mennünk. Viszont Zsoltika kukijával megint mehetünk a sebészetre... Nincs szűkület, de letapadás igen, és a doktornénink nem nyúl hozzá, továbbküldött bennünket :(

Jövő hétre pedig rendeltem magunknak kaját! A tesóm mesélte, hogy neki nagyon ízlik a Teletál nevű kajarendelős cég ebédje, így hát kipróbáljuk :D

Most megyek, vacsi kéne a családnak :D Jó hétvégét mindenkinek!

pgaboka

Még egy találós kérdés:

Melyik gyerkőc Zsoltika, és melyik Lacika? :D:D:D

Kép Kép

pgaboka

Ikreid vannak, Gabi???? :lol: :lol: :lol:

Szerintem az első Zsoltika, a második Lacika :wink: (vagy fordítva :lol: )

behalok, milyen egyformák(és a body is ugyanaz) :shock:
vas

Jó reggelt Minenkinek!

A kukacos csapatom még alszik, én meg gyorsan visszaolvasgattalak benneteket. Minden nap mint az őrült esténként csak bekukantottam hozzátok egy olvasásra de írni már nem volt egyszerűen lelki erőm.

Szirom!

Tényleg jó eredmény ha magától megy WC-re kakilni. Ebből látszik, hogy nagyon aktívan foglalkoztatja a dolog. Szeretne ő is úgy viselkedni, mint ahogy tőletek látja. Egyébként számold össze hány gyerkőc visel pelust mondjuk 4 éves korában a környezetedben. Hát szerintem egy sem.
A callanreticset én is csináltam évekkel ezelőtt nagyon sokáig. Tényleg nem megerőltető és mégis nagyon látványos változást képes csinálni.

Ildikó!

Lehet, hogy a múltkor már kérdeztem, te most, hogy állsz a szoptatással?
Írhatnál Leventéről? Hogy megy neki a suli, kell vele tanulnod du.? Reggel te viszed? Tanárt szereti? És Te?

Gabi!

Te milyen sulit is végeztél akkor?
Köszi a micro továbbképzési segítségetedet.
A képeken én tényleg nem tudom melyik legény melyik. Nem csak, hogy az arcocskájuk de még a combika a pocak is olyan egyforma. Akkor szabad a gazda?

Motiot!

Érdeklődve olvastam az ovis élményeteket. Én is azt javasolnám, hogy ezt semmi képpen ne tedd.
Olyan szörnyű sokkot kaphat egy ekkora gyerkőc még az anya hiánya miatt, hogy utána már 6 ökrös szekérrel sem fogad tudni ott hagyni. Őneki egész eddigi kis életében ti voltatok a bizonság, az otthona a nyugalom szigete, a szeretet ami körül vette adta meg neki a kiegyensúlyozottságot.
Most képzeld el, hogy abból ami ott vele történt semmit nem értett még, csak azt, hogy körül nézett és te nem voltál sehol. Semmit nem értett abból amit körülötte beszélnek. Az a minimum, hogy totál sírásban tört ki. Egyszerűen nem értem azokat a nőket/néniket, hogy képzelték, hogy te csak úgy hagyd ott nekik szegénykét, és majd minden rendben lesz.

Rita!

Jobbulást a Lánykádnak. Nagyon vigyázz nehogy összeszedj vmi. hányos-fostis hülyeséget.
Apuci nálunk is vasalgat. Még inget is. Eleinte az ujját nem tudta még kivasalni de már abban is elég jól kezeli a vasalót. A többibe még nem akar brillirozni?

Magamról akkor a végén: Szóval most már le tudom írni (mert pénteken még erőm sem volt hozzá) azért lettem annyira padlón mert már kezdtem egész jól eltervezni a vizsga időszakot, szabadság beosztást. Erre most szembesültem csak azzal, hogy ez a nyamvadt anatómia is olyan kaliberü vizsga leszmint mondjuk a matek v. közgáz.
1 év anyagát akarják megtaníttatni velünk úgy, hogy a tanárral 3x találkozunk 2-2 órában. Na, ha még Ő is azt mondja, hogy ezt így lehetetlen neki elmagyarázni. Ott van a könyv abba nyugodtan megkereshetem a májba bevezető vénát meg nem tudom én milyen eret. Meg a hogy a vese hányadik borda mögött van stb.
Na ettől lettem annyira kész.
Annyira nagy anyag, hogy fizikalilag meg időbenileg nem látom a megoldás kulcsát még.
Arról ne is beszéljünk, hogy én szépen eltervezem a a vizsga időszakot, András meg mint egy időzített bomba akár melyik nap totál beteg lehet. És kész a hetem.

Na megyek mert a kissebbeik kukacosom már itt túr a fotelból kifele, hogy rajzolni szeretne a gépen.

Majd jövök, csak Ti is.

Puszi, szép napot: Márti
mártus

Sziasztok!

Megint én.
Csak azt akarom mondani, hogy nem lesz kisbaba. Ma de. megint kezdődik a vérezgetés. Pontban a 21 napon, ahogy nálam a nagykönyvben meg van írva.

Sziasztok: Márti
mártus

Sziasztok!

Márti,
ó, nagyon sajnálom! Pedig de jó is lett volna! Ez a vérezgetés már a mensi? 21-ik napon??? És akkor most szeded tovább a gyógyszert?
Ez az anatómia tananyag tényleg nagyon soknak tűnik! Meg aztán ez nem olyan "kitalálható" dolog, mint mondjuk a marketing, ahol az ember hasból is tud valamit mondani. Itt nem lehet hantázni... Remélem, azért nem ment el teljesen a kedved az egésztől! És nagyon megértem, hogy kivagy tőle.

Én a Budapesti Közgázon végeztem (ma Corvinus Egyetem), de már jó régen volt, amikor mikrót tanultam :D Aztán másoddiplomáztam a Jogi Egyetemen, ott jogi szakokleveles közgazdász képzésre jártem.

Szóval ha van kérdés, ragadj telefont, vagy ha olyan, akkor írásban is szívesen segítek. REmélem, tudok is...

Ildi,
ikrek :D:D:D Igen, 3 év korkülönbséggel :D

Szirom, Rita, Motiot??? Tudom, 7vége van, de hátha erre jártok!

És Dirtha is nagyon eltűnt, vagyis alig jelentkezett, pedig azt hittem, most már rendszeresen fog írni. Mira, Te is rég írtál!

Na szóval akkor a megoldás: az első képen van Lacika, a másodikon Zsoltika. A korosztályos topicunban a csajok a környezetből próbálták meg leszűrni a megoldást :D Pl. az alsó képen van cumisüveg is, anno Zsoltikának adtunk hasfájás ellen teát belőle. Na, ma azt sem tudom, hol van a cumisüveg :D Dehogy venném elő!

Ma szépen elkészítettem a vasárnapi ebédet (nem nagy valami, de gondoltam, végre együtt eszünk, Lacika épp elaludt). Na hát erre 2 falat után Lacika felsírt, úgyhogy pattanhattam is fel az asztaltól, Zsoltika meg ugyanabban a pillanatban közölte, hogy jön a kaki :D Úgyhogy vele Apa ment a wc-re. Így aztán a jó kis ebéd ott hűlt el az asztalon.

Lacus most szokás szerint kendőben alszik rajtam :D De most már megpróbálom letenni, és befejezem az evést.

Sziasztok!

pgaboka

Itt vagyok csajok, csak dolgozom. Ha végeztem, írok hosszabban. Szekszárdon voltunk a hétvégén.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Ígéret szép szó, csak közben oviban is voltunk... :wink:

Merre vagytok ti, tekergők? Egyeseknek dicséretes pirospont, de a többiek hiányoznak ám nekem! Rita, nem most vagy uh-n?

Márti! Nagyon sajnálom, a fene egye meg! :cry: De azt is hozzátenném, hogy szerintem nagyon-nagyon rövid a ciklusod, nem lehet, hogy azzal van a baj? Nem kéne egy hormonvizsgálat? Dumáld rá a dokidat egy vérvételre! És ha úgy döntesz, akkor mielőbb, mert ha jól emlékszem, egy másik topikban olyasmit olvastam, hogy az első csapolást a ciklus harmadik napján szokták megejteni. Nem esküszöm meg rá, de így rémlik.

Anatómia: ez szivatás azér... :evil:

Gabi! Köszi a karácsonyi beszámolót! :) Egyetlen mondattal muszáj vitatkoznom, hogy ott rosszat nem tanulnak, szóval nézd meg jól, melyik templomba mentek: saját tapasztalat, nem úgy mesélték, hanem a saját fülemmel hallottam. Még a lakásomban laktam, és az alattam lakó pár ovis kislányát a nagymama elkezdte hordani misére. A gyerek a mise után úgy zsidózott, hogy azt hittem, rosszul hallok :shock: :shock: nemtom milyen atya volt a Margit körúti Ferences templomban, aki rendszeresen gyűlölködött, de az biztos, hogy elég ismert figura, és hát ő volt a nagyi kedvence, mi tagadás. Az anyja aztán nem engedte le többet a gyereket oda. Természetesen ismerek pozitív példát is, de ez most beugrott, és muszáj volt elmondanom.

Az ikreid nem semmik! :lol:

Mozgás: hát nem tudom, ha itt lenne a szomszédban valami kis ovifoci, és lenne kedve, akkor talán jó lenne neki. Kicsit levezetné az energiáit játékos keretek között :lol: De ezért nem hordom át sehová, az biztos. Az oviban lesz néptánc, be lehet fizetni - tán 6 ezer egy év - azt szerintem bevállaljuk, mert állítólag élvezik nagyon a kölykök, és végülis olyan, mint egy zenebölcsi nagyobb gyerekeknek. Ének, körjáték, ilyesmi, gondolom, hogy nem a szatmári legényest fogják megtanulni, vagy hasonlót :wink:.

Basszus, nem hiszem el, mióta írok, a harmadik trójait kapja el a vírusfigyelőnk... :twisted:

Nálunk annyi van, hogy hétvégén anyunál voltunk. Szombaton hajnalban kimentünk pecázni, még délben is -3 fok volt, befagyott a s.ggem. Az uram fogott egy kis jóindulattal méretes csukát, méghozzá a kb. egyméteres úttörőbottal :lol: , amit csak úgy úszóval bedobtunk az esélyek javítása végett :lol: Apám elkobozta a halászlébe, másra úgyse jó az a halacska :lol:

Miksa a nagymamánál is kaksizott a vécébe, úgyhogy ennek nagyon örülök. Tök jót játszott az uncsitesójával, annak is. Én meg letudtam a lapzártát, csak ehhez ma 5-kor kellett kelnem, hát mi tagadás, nem vagyok hozzászokva :? Kb. ennyi, ti jöttök :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Na, vagyok.

Alig győztem vissza olvasni azt a sok levelet amit ma termeltetek.
Még szerencse, hogy Sziromnak eszébe jutott erre járni.

Felhívtam a dokimat, eléggé oda volt, hogy nem sikerült. Ő is azt mondta, hogy nagyon rövid a ciklusom. Ezeme kell vmit. javítani. Szerdán megyek hozzá majd mesélek, mi lesz a következő neki futásunkkal.

Szirom!

Na ugye, megy ez a kaki téma.

Templom téma: Én még a házasság, meg gyerek születés előtt igyekeztem járni, főleg nagyobb keresztény ünnepeken. De mióta megszületett András sajnos a keresztelőét kivéve nem nagyon voltam templomban.
A Férjem katolikus én evangélikus vagyok. Andrást katolikusnak kereszteltettük, a kistesót meg evangélikusra szeretnénk.

-3 fokba pecázni, nincs a jó isten aki engem kiültetne a folyópartra ilyenkor. Mit ígért a manus érte, ha elmész szép kislány?

Na megyek, András nézi a Mr. Beanjét én meg gyorsan elmosogatok addig.

Este talán még benézek.

Puszi: Márti
mártus

Márti! nem ígért az semmit, én vagyok ekkora marha :lol: Szeretek horgászni, és csak akkor tudok menni, ha anyu bevállalja Miksát :wink: Ha esik, ha fúj, ez a helyzet. És még sosem fogtam csukát meg süllőt, és ha beledöglök is, nagyon szeretnék :lol:

Örülök, hogy a dokid így áll hozzá a dolgokohoz. Nézzétek is meg!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Ja, az más. Ha Te akarsz menni mindjárt más a helyzet. Ha befagy is mész, olyan igazi lékvágós horgászat is jöhet?

Na, puszi, megyek fürdetni: Márti
mártus

itt vagyok ám, majd mindjárt jövök :D
vas

Megpróbáalok jönni(Olivér fennt játszik, Natasa meg itt csúszkál-mászkál láb alatt)

Márti, sajnálom a kisbébi projektet :(
Na, majd neked is legközelebb :wink: :wink:

Szirom, megnéztelek volna hogy horgászol :wink:

Komoylan, szerintetek ez normális dolog, hogy Natka most kezd el nyüszíteni :?: :?: :?:

Gyorsan két kép, hoyg ne hiányoljatok, aztán megyek vígasztalni :lol:

Kép
Kép
vas

itt van az ölemben

Gabi, nagyon filózgattam a képeken, nekem is feltűnt a cumisüveg, meg a cumi is, de valahogy mégis a másik verzióra gondoltam

pedig még csalni is mrgpróbáltam :wink: :roll: , hogy elmentem a képeket, és akkor kiírja a készítés dátumát, de nem tudta elmenteni a gépem :roll: :lol:

karácsonykor nálunk is a jézuska jön(f*ngom nincs, hogy miért), nem vagyunk mi se vallásos család.

Levente még meg van keresztelve, a másik két csöpp nincs, de majd talán tavasszal megejtjük nekik.
Nekünk volt templomi esküvőnk, de nem én akartam.

Eddig nem akartam elkezdeni a norbit, de mivel már 67 fölé ugrottam a napokban, tegnap muszáj volt elkezdenem, ami azt jelenti, hogy mindent a nagykönyv szerint.
Ma is pl.rakott krumpli lesz az ebéd, aztán ennyit a ch-ról mára.
Du, este, meg valami light-osat.

Muszáj legalább 2-3 kilótól megsazbadulnom :roll:

Márti, igen, még szoptatok, napi 7-8 alkalommal, meg háromszor eszik már pépes kajcsit Natasa.
Leventének nagyon bejött a suli,Szereti nagyon.Az írása nem midig szép, attól függ, mennyire sieti el. :roll:
(Natika a lábam alatt kínlódik a gatyámmal)

Reggel nem én viszem Leventét , hanem az apja, 7.20-kor indulnak, ott vannak 5-10 perc alatt, és az uram meg bennt is van Pesten 8-ra a melóhelyén :D
Én csak megyek érte.Fél 4-től lehet elhozni, fél 5-ig.(onnatól ügyelet van fél 6-ig), de ma pl.nem én megyek érte, mert azt kérte, hogy az apja menjen, így 5-ig ott lesz.
Ő akarta.

Na, csá,, majd bepillantok még.................
vas

Sziasztok!

Ildi! Nincs kép a horgászatomról :) Majd egyszer elmegyünk lógatni, és megnézed, jó? :)

Gyönyörű Natasa és nagyon csinos! Irtó nagyot nőtt! Szerintem tök gyorsan fog járni, annyira érdeklődő, és ügyes is hozzá!

Márti! Lékre nem mennék, besz.ri vagyok :wink: Félek, hogy beszakadna. De a partról bármikor :lol:

Rita? Én már nagyon hiányollak, ugye minden rendben van? Motiotra és Besztire igaz ugyanez! Gabi biztos babázik, de ő is jöhetne! :wink:

Nálunk annyi van, hogy ma egy órára otthagytam Miksát az oviban, és nagyon klasszul elvolt. Tisztára odavan a benti kisvécékért, úgyhogy indulás előtt nem is akart itthon pisilni, majd az oviban :) Holnap egy kicsit még előbb megyünk. Csak ne kéne holnap kukacigazításra is vinni :?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Csak gyors bekukkantás.

A Férjecskémnek el kell vinnie a gépet vhova. mert amennyi memóriát ígértek bele nem látja mindet és ennek kell utána járnia. Szóval lehet, hogy vinyó csere lesz és akkor elképzelhető, hogy nem lesz gép 1-2 napig.

Ildikó!

Most is csak azt tudom írni, hogy nagyon szép a Lyánykád.

Szirom!

Hú, ez nagy szó ám. Egyedül ott maradt. Látszik, hogy már kezdi megszokni az ottani környezetet, emberkéket. A pisilés sztori meg főleg jó. Nagyon örülhetsz.

Most megyek, Apuci kapja szét a masinát. Amint tudok jövök.

Sziasztok: Márti
mártus

Sziasztok,
itt vagyok ám én is, csak tegnap nem tudtam bejönni a babanetre, nem engedett be a rendszer. Nem tudom miért.
Ma meg a kisfiam lóg rajtam, nem tudok töle mozdulni sem.
Most épp vacsiznak, aztán apa megy Stuttgart meccsre ( foci ), kapott jegyet a fönöktöl. Úgyhogy megint nem tudok jönni, majd csak ha elaludta kölyök. Akkor meg lehet, hogy én leszek nagyon ki. Na majd meglátjuk. Mindenesetre itt vagyok, nincs semmi baj. Ábel tegnap óta zabál, ami a kezébe kerül megeszi, mindegy mi az. Remélem visszaszed azért magára egy kicsit.
Én meg épp az ellenkezöjét próbálom elérni :lol: :lol:

Ildi, Natika nagyon szép kiscsaj! Csinos a rucis képen! Mint egy kis díva! Fogyi hajrá, de azért ne vidd túlzásba!!

Szirom, Miksa tényleg nagyon ügyes, látszik, hogy bírni fogja az ovit. Ügyes a kakival meg a pisivel is. Látod, ez is eljött!
Horgászni én sem tudnék, nekem túl uncsi lenne, föleg ilyen hidegben! Brr!
Babaprojekt hogy áll??

Márti, látod, látod, mi megmondtuk, hogy menj dokihoz! Most talán már okosabb lennél, de sebaj, majd most! Tényleg menj el egy vérvételre, mert rövid nagyon a ciklusod. Nálunk meg lassan kezdödik az utolsó "védett" ciklus :lol: aztán hajrá!! Ez olyan izgi!
Ki tudja, talán mind egyszerre leszünk babásak! Az meg tuti jó lenne!!!!

Rita, ne bújkálj! Csak nincs valami baj? Írj pár sort, hogy minden rendben-e. Aggódunk érted, na!

Gabi, hát tényleg olyanok a gyerköcök, mintha ikrek lennének. Egyébként én is fordítva saccoltam volt, nemtom miért. Hihetetlen, hogy Lacika már 4 hetes!

Beszti, ti is jól vagytok? Gyere egy kicsit!

Na mennem kell, mert Ábel végzett a vacsival, itt lábatlankodik már megint alattam...

Ja, még valami! Tegnap vettünk végre egy ágyat magunknak. Hét hónap földön matracon alvás után tegnap féltem, olyan magasan voltam! Röhejes, nem? De végül nagyon jól aludtam, na meg fel is avattuk egy kicsit :oops: :lol:

Na megyek, majd benézek még, ha tudok!

Puszi mindenkinek!

Motiot
motiot

Hahó!

Motiot! A babaprojekthez kell is egy új ágy :lol: Mi most hagytuk el a félidőt, majd mondom úgyis két hét múlva, hogy mi a helyzet :wink:

Tök jó, hogy Ábel eszik. Akkor most adjál neki mindenféle finomságot, hadd egyen a kölyök! :lol:

Márti! Köszi! Örülök is az ovinak, de délután megint megyünk kukacnyúzásra, és összeszorul tőle a gyomrom. A kölyöknek még nem mondtam, nem kell, hogy ezen parázzon egész nap. Elég ha én tudom :?
Most viszont azon aggódom, hogy mit adjak a gyerekre, kell harisnya a nadrág alá vagy nem? Egy félórára-háromnegyed órára biztos kimennek levegőzni. Mondjuk 10-15 fokot mondtak délutánra, akkor dél előtt se lesz hideg, ha igaz, de nem tudom. Nyűgös vagyok ma kicsit.

Kakiban némi visszaesés van egyébként. Voltunk tegnapelőtt egy ismerős kislányéknál, és a kislány sikítozott kaksinál, mert korábban emésztési gondjai voltak szegénykének, és össze volt zavarodva. Ez így nem nagyon érthető, de nem teregetném ki. Naszóval Miksa ezt hallotta, és tegnapelőtt este annyira beparázott kaksi előtt, hogy ugyanúgy kiborult, mint amikor a kukaca fájt (vagy nem fájt, de ő félt tőle). Elég nagy munkámba tellett, hogy végül kaksizzon a vécébe, volt mindenféle ígéret, extramese, tanmesék, rádumálás, szeretgetés, zseblámpával bevilágítás a klotyóba, amit akartok. Végül sikerült. Tegnap kisebb volt a para, ellenben minden egyes pottyanó darabka után lejött a vécéről, vagy ötször dumáltam rá, hogy üljön vissza. De nekem úgy tűnt, hogy még tudna. És pelenkába akart kaksizni. Végülis tehette volna, hisz éjjel rajta volt, de mégse. No, nem sokkal ezelőtt viszont (még rajta volt az éjszakai) közölte, hogy kakil és kakilt is. A pelenkába :roll: A fene egye meg. Szóval ez most nagyon rosszkor jött nekünk. Mától még a pisi is gáz lesz megint, csoda, hogy gyomoridegem van... :roll:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok, itt vagyok!

Ne aggódjatok értem, nem vesztem el, csak - ahogy tegnap Sziromnak is mondtam a telefonban - eszelős sok minden zajlik nálunk mostanában...
Az oviban jótékonysági vásár lesz, amit néhány barátnőmmel mi tartunk kézben, nagyon sok munka van vele, például képeslapokat készítünk, már nem is tudom hány estén-éjszakán át.
Aztán itt van az iskola, teljes együttérzésem a tiéd, Mártus, mert ez az anatómia engem is kikészít. Igaz, egyelőre csak elméletben, mert odáig még nem jutottam, hogy tanuljam, csak a sejttant, na az a legrosszabb szerintem. Nov. végén lesz egy (!!!!!) óránk, dec 20 (!!!!) vizsga. Ezért a nő előre megüzente, hogymit tanuljunk, mert a három hét édeskevés, annyi idő alatt biztos nem lehet megtanulni. :shock:
Ezen kívül nov. 24. vizsga, nov 30. dolgozat leadás, dec 18. vizsga.
Ezen kívül felraktam a babaszobára néhány nem használt játékot, el is keltek szépen, de állandóan postára mentem, meg a városban randizgattam a vevőkkel.
És van ugye három gyerekem, akik ki tudja miért :oops: :? , most kicsit rossz passzban vannak, helyre kéne billenteni őket is.
Meg a férjem szegény, aki teljesen rászokott a házimunkára... :oops: Tegnap este teljes diadal, én raktam rendet a konyhában... Pedig alapvetően szeretném én csinálni a dolgaimat, csak valahogy ez nemigen ment mostanában. :(
Ja, és iszonyúan támad az álomkór, este KÉPTELEN vagyok fennmaradni tanulni, pedig borzasztóan kéne, ugye, de nem megy.
Ma este még egy kört képeslapozunk, aztán holnaptól muszáj lesz erőt venni magamon, különben hiába járok iskolába, meg fogok bukni.

Adélnak egyébként nem lett semmi baja, vagyis az összes gyerek tök náthás, de nem rosszabbodik (és nem javul).

Ti milyen praktikákat lakalmaztok ilyenkor?????
Szóval pénteken reggel fél kilenc előtt eldöntöttem, hogy hiányzik a család többi része, lemegyünk mi is Kecskemétre (azok után, hogy előtte tíz perccel kifejtettem a Zsoltnak telefonon, hogy inkább nem megyünk, mert nem szeretném, hogy Adél még jobban megfázzon... :shock: )
Berobogtam a fürdőbe, hajmosás, zuhany, satöbbi, kilenc előtt tíz perccel indulás a 9.38-as vonathoz.
Még pénzt is kellett kivennem, de a Moszkva téren fedeztem fel, hogy nincs meg a kártyám. Telefon Zsoltnak, mégsem megyünk, nincs pénzem, a vonatot nem érjük el, ha hazamegyek. Kiderült, hogy ő tette be a tárcámba a kártyámat, csak másik rekeszbe. Rohanás tovább a nyugatiba, pénz ki, jegy meg, ropi, innivaló.. vonatra fel, kalauz indít. :)
Nagyon jó volt végül, kertben voltunk, két órát fociztam a Bernáttal, meg elmentünk a nagyokkal hármasban biciklizni, nagyon jólesett. Aztán én este hazajöttem, másnap meg voltam a nagybörzén.
Na, ennyit magunkról, vagyis magamról :oops: .

Most megpróbálok válaszolni is:

Szirom, a karácsony-téma: Nálunk ez egyértelmű, mi vallásosak vagyunk, úgyhogy a Jézuska jön, meg az angyalkák segítenek neki.
Én rettenetesen sokáig elhittem ezt :oops: , remélem a gyerekeim is, mert olyan jó varázsolni nekik! Bár abban is sok szépség van, amikor a család együtt készül, az is jó lesz. ( Idén éppen ez a legnagyobb fájdalmam, hogy a hülye anatómia lesz a középpontban decemberben, nem a készülődés. De talán megoldható, hogy napközben a gyerekekkel készülődjünk, este meg tanuljak, meglátjuk...)
Szerintem kérdezd meg Miksát, ő hogy gondolja, arra építsd a saját mesédet. Akkor nincs kavarodás. Nem muszáj a Jézuskának hoznia, ha neked ez nagyon idegen! Van olyan mesekönyvünk, amiben a Mikulás hozza, másikban meg a bácsi maga készíti, és nem rökönyödtek meg a gyerekeim egyiken sem. Ha valamit hinni akarnak, azt elhiszik. :)
Kaki - nagyszerű!!!!!!!!!!!!!!! :D Együtt oldódott meg az ovi-témával, igaza volt az óvónőnek! És hogy az ovi is ilyen szépen zökkenőmentesen megy, nagyon örülök! (Ha esetleg lenne egy kis visszaesés, ne lepődj meg, de természetesen nem törvényszerű!!!)
Kicsit irigyellek benneteket ezért a közös hobbitokért az uraddal, nagyon jó lehet! Bár a hideget nagyon nem csípem, ha együtt üldögéltek kint a parton, talán nincs is olyan hideg, nem? :)

Motiot, ágyhoz gratula, jó lehet! Minden szempontból... 8)
Ovi, borzalom, nem is értem, hogy gondolták... Miért kéne egy kétéves magyar kisfiúnak németül tudnia??? Nagyon jó volt, amit mondtál a kedves néninek, teljesen igazad van!
Szerintem ne csinálj másként semmit, majd tavasszal manjetek sokat játszótérre, annyi untig elég. Vagy neked kellett volna az a kicsike kis szabadság? Magyar családokkal nem lehet összefogni?

Ildi, Norbi miatt kicsit irigyellek, de azért eszel hármast is, ugye?? :shock:
Nekem két kiló feljött már, iszonyú korai, meg sok, de most már tudok figyelni. Eddig annyira nem bírtam ki vacsora nálkül, meg a salátának a gondolatára is elborzadtam, de már jobb, úgyhogy holnap meg is kérdezem a dokit, mi fér bele, mennyi diéta.
A táblázatod a normális súlygyarapodásról az íróasztalon áll, a szemem előtt, nem tudok megfeledkezni róla! :)
Nati olyan bájos!! Az a kis primadonnás kép! :D :D Nincs fotód a kúszásról? Úgy megnézném!

Gabi, én is fordítva tippeltem! De valami hihetetlen, mennyire egyformák! Hogy telnek az éjszakák, tudtok aludni azért?
És mi a helyzet a focival, utánanéztél Zsoltikának?
És még egy kérdés: milyen a Teletál?? :)

Most megyek, ne haragudjatik, hogy gyakorlatilag csak magunkról locsogtam és veletek ilyen szűkszavú voltam!!
ÍGÉREM, ma még jövök!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szirom, ne aggódj, nem minden mindig tök simán megy, teljesen normális, ha időnként kis visszaesések vannak. Tök jól csináljátok, és a mai nyúzás meg lehet, hogy már messze nem lesz olyan szörnyű! Ne aggódj előre, NYUGI!!!
(Szerintem nem kell harisnya, én csak iszonyú hidegben adok rájuk, de ezt te látod...)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok,
megjöttünk a játszótérröl, tök jó idö volt délelött, még kihasználtuk, mert már gyülekeznek az esöfelhök brrr!

Mindjárt megyünk aludni, remélem sokat alszik Ábi, mert reggel hét elött már fönt volt. Ma egész délelött kajált, a bundáskenyértöl a dióig mindenféle lecsúszott, persze a csokika sem hiányzott :wink:
De nem baj, épp ez a célom, tömni öt, hogy szedjen magára egy kicsit.

Szirom, szerintem se aggódj, vannak ilyen visszaesések, hiszen még csak most kezdte az egész szobatisztaságos dolgot. Szerintem ez normális, most még sok minden befolyásolja öt. Majd az oviban ha látja a többieket, biztosan ö is megnyugszik. A kukidokitól pedig ne félj, lehet, hogy most már tényleg nem lesz olyan szörnyü, hiszen a nagyján már túlvagytok, nem igaz? Talán már nem is fog fájni.

Rita, jó, hogy bekukkantottál azért. De ne csak Szirommal csevegj telefonon, mert mi azt nem halljuk! Írjál azért néha! Sulihoz meg tanuláshoz sok szerencsét! Vizsgákat úgyis meg fogod csinálni, szuper csajszi vagy te! Na meg Márti is! :wink:

Ildi? Merre jársz?

Beszti? Remélem jól vagytok!

Gabi? Minden okés?

na megyek, leteszem a gyerköcöt aludni

puszi

Motiot
motiot

Itt vagyok, de mivel már 2 óra van, és csurom víz a hajam, fél 4-kor meg indulunk, nem sok időm van.
Délelőtt meg Plus-ban voltunk, meg kiapkoltam a konyha kupis szegletét(ez a nem használt etetőszéken lévő kuplerájt jelentette), amit lesikáltam, lefertőtlenítettem, lassan használni kéne.Bár még nem ül tök magabiztosan, meg még a hordozóban eszik, de azért lemostam. :D
Olivér megint nem akart aludni, a konyhában autózik, annyira édesen el tud játszani.Mostanában már egyedül játszik a Levente szobájában, mert fel lettek telepítve innen a játékaik, nehogy Natasa elérje, és megegye őket. :roll:
És fel megy, és ott játszik önállóan.Remélem a karácsonyi parkolóház nagy siker lesz :D

Rita, csak nem láttál kúszós képeket a tavaszi topikban??? :wink: :wink:
Felrakom majd ide is, oké?? :wink:

Hú, nagyon nem irigyellek a tanulás miatt, én ehhez nem lennék képes-Főleg 3 gyerek mellet.Le a kalppal előtted(Márti, rád is vonatkozik :wink: )

Milyen játékokat adtál el??? :P

Eszek 3-ast persze, (ma még csak azt ettem eddig) :roll: , salzburgi galuskát, olyan, mint a somlói, csak van benne meggy, meg mandula is, meg sajtos csirkemellet rizzsel, meg 2 pirítóst reggelire, meg 2 raffaellót :lol:
De innentől van figyelés.
Ma már nem eszek több 3-ast,inkább csak egyes kajcsikat.
Nem akarok olyan eszeveszett tempóban fogyni, meg még kell a tejcsibe is a kalória :wink: , meg nem bírom ki a napi édességem nélkül :roll: :oops:

Én most elkezdtem adni Leventének, meg Olinak az oscilloccinum-ot(influenza megelőző homeós bogyesz)
Meg az echinaceát is el kéne kezdeni(de olyan rövid az agyam, sokszor el szoktam felejteni)
Ha fikkantósak, akkor meg sok orrfújás(szívás),orrcsepp..stb.
De Natasa megint legalább 2,5 hétig volt fikis.
Olyan soká tisztult ki a nózija.Annyira hülye mutáns vírusok vannak mostanában :shock:

Motiot, gratula az új ágyhoz :!: :!:
Felavatás :lol: :lol: :wink:
Tök jó, hogy Ábel neki állt kajcsizni, akkor tényleg meggyógyult :!:
Itt még mindig jó idő van, de beleborzongok, hogy már csak két ilyen szép napot mondtak :?

Szirom, nagyon jó, hoyg MIksa ilyen jól veszi az akadályokat, a kaksit meg azért csinálta, mert látta a kiscsajtól
Most vagytok kukidokinál?????
Hú, nem irigylem szegényt
De esténként hagyja megmosni, meg felhúzogatni??
Kell még krémezni??

Köszi mindnekinek Natkára a dícséretket :D
Olyan kis aranyos, úgy imádom!!!
És eszeveszett fürgén kúszik, ma már a konyhába is kiment :shock:
Csak az a gáz, hogy nálunk nincs padlófűtés, így mindig vonszolom vissza, de fél perc múlva megint ott van, ahol nem kéne :lol:

Márt, csináljátok meg gyorsan a gépet, aztán gyere gyorsan vissza

na, megyek hajat szárítani, aztán még feldobom a kúszós képeket
vas

Nem, Ildi nem láttam, most nagyon rég nem olvastam semmi mást, csak titeket. De ha oda tettél fel, akkor innen se sajnáld, te!! :D
Játékok: bazinagy kukásautót, százmillióbilliomodik kirakóst, Polly Pocketet (ezt tudjátok mi?), soha nem használt béna társast... De volt, akinek megtetszett, ez a lényeg. Mindenki mást szeret szerencsére.
Kerestem vagy 15 ropit. :) De meg is dolgoztam vele, egy csomót fotózgattam, postára menetel, telefonok, ezeregy email, satöbbi.

Ha vannak ötleteitek, hogy kinek a gyereke mit kap karácsonyra leírjátok nekem??
Nem mintha nem lenne ötletem, csak kíváncsi vagyok. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó!

No, most sikerült letennem Miksát, nemrég jöttünk meg. Nem leszek hosszú, ha nem bánjátok, mert nem volt fáklyásmenet, és tartok is a következő 2-3 naptól.
Naszóval most a doktor visszahúzta teljesen, a váladék közben magától kiürült, szóval most rendben van, és azt mondta, hogy ha rendesen fertőtlenítjük meg húzogatjuk, akkor ez most kész, nem lesz vele több gond. Viszont nagyon fájt a kicsinek, nagyon sírt, legalább annyira, mint a múltkor, én is leizzadtam bele. Meg mire el tudtam vele indulni, mert csak a kocsiban akartam megmondani, hová megyünk, de már öltözéskor kérdezgetett, és muszáj volt elárulnom. Persze nem akart a kocsiba beszállni, meg ott kiszállni, meg bejönni, aztán meg akart lógni többször. És persze ilyenkor vannak bent előttünk sírós gyerekek... :roll: Végre bejutottunk, a doki jó fej volt, dumálgatott vele előtte, meg megnézte az autóit, előre adott matricákat, de hát amit csinálnia kellett, az fájt. Ez van. Most betadinozni kell, meg azt mondta, keverjek bele lidocain krémet, és azt nyomja be kis fecskendővel, hogy fájdalomcsillapítsunk. Csak hát ilyenkor az is nehéz, mert nem nagyon hagyja, hogy hozzá nyúljunk. Holnap szerintem kihagyjuk az ovit is, a múltkor is ki kellett. Ma egyébként 2 órát volt ott egyedül, és ügyes volt és aranyos, nem volt semmi gáz. Én addig hazarohantam, a nappalit ki is dzsuváztam, meg a húst is bepaníroztam ebédre, szóval haladtam. Kicsit furcsa volt, de egész gyorsan ment minden, hogy nem pakolt szét valaki azonnal fél méterrel mögöttem :wink:

Ildi! Milyen parkolóházat vettél? Az engem is érdekelne, mert jó sok matchbox van már, és nagyon sokat játszik velük. Vettem neki kis Lancia Ypsilont is, meggypirosat :lol:

Rita! A harisnya csak azért fordult meg a fejemben, mert Miksa az oviban az udvaron sokat ácsorog, szemlélődik, nem szaladgál azért még a többiekkel, szóval úgy könnyebb fázni azért. Béna vagyok egy kicsit, ha kétségeim, vannak valamiben :oops:

Motiot! Jó étvágyat Ábelnek :wink: Tényleg, és jó az ágy? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Minden rendben velünk, csak ma aludtam Lacikával :) Nem túl sokat, mert közben meghozták az ebédünket, és itt járt a védőnő is, de azért pihentem :)

Amúgy csak rajtam szunyál, kendőben, épp most is :D Akkor meg én nem tudok aludni.

Anyósom is itt van nálunk, tegnap érkezett, és elvitte ma Zsoltikát az állatkerti játszóházba, aztán a Városligetben is kószáltak, szóval jól kihasználták az időt :)

Szirom,
huhh, végre túlvagytok a kuki-hadműveleten! Hát nem lehet könnyű, de most már biztosan jó lesz minden! Mi még nem is voltunk a sebészeten, pedig mennünk kéne :(
Én mindig adok Zsoltikára harisnyát, bár ma tényleg meleg volt, de azért egy farmer kevés lenne szerintem :) Meg aztán Zsoltika nagyon szereti a harisnyáit, itthon is mindig abban feszít, azt kéri :)

Rita,
jó hogy írtál :) De hogy mi mindenre van energiád! Én még a felét sem tudnám mindennek elvégezni!
Teletál: szuper! Eddig mindennel nagyon elégedett voltam! Az adagok bőségesek, és nagyon-nagyon finomak. Mondjuk a mai frankfurti leves nem volt az igazi, de hát legközelebb azt nem rendelek. Ellenben sajtleves és lebbencsleves nagyon jó!
Karácsony: Zsoltika már kért a Jézuskától bőfrocit (zöldet) és távirányítós autót :D
Lacuska nemigen kap különöset, hiszen mindene van.
Zsoltika Nutrilite vitamint kap (nem bizti hogy jól írtam), ez focilabda-mintás, de fincsi is :) Remélem, elég lesz, hogy a télen ne fázzon meg!
Zsoltika és a foci: még nem jutottunk el sajnos a pályára :( De ami késik, nem múlik, csak egyedül nehéz megoldanom. Talán a héten anyóssal :D

Ildi,
Nati gyönyörű szép a fotókon! Olyan édes csajos :)
Fogyihoz hajrá! De jó neked :D Én nem merek, pedig nem férek ám bele a régi gatyóimba!

Motiot,
örülök, hogy Ábel eszik végre! Tessék csak tömni! :)

Mártus,
mi a helyzet, javítjátok a gépet???

Most villámtempóban verem a gépet, de már nagyon akartam írni Nektek. Viszont Lacus nem tűri sokáig, ha ülök, bár most épp alszik, de akkor is hamar felriad, ha nem mozgok.

Fáj is már a hátam rendesen...

Az a gond, hogy nem tudom átadni senkinek, mert akkor üvölt. Csak nálam jó neki. Így aztán hiába van segítségem, most itt van Zsolti is, Lacust nem nagyon tudom letenni. Mintha megint pocakom lenne :D

Lacika ma 1 hónapos, hát hihetetlen, hogy megy az idő!

Alvásunk még nem az igazi, de azért alakulgat. TEgnap már nagyon fáradt voltam, estére a fejem is fájt, és nagyon rosszkedvem is lett (pici depi), de mára igyekeztem jókedvre derülni, na meg persze aludtam is, és az is jót tett. Majdcsak alakulunk, aztán talán jobbakat is alszunk :)

Most ennyi voltam, jók legyetek!

pgaboka

Bocsánat mindazoktól, akik ismerik :D Én is olvastam már régen, de még most is akkorákat röhögök rajta!!! :D:D:D

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked.

Az első 6 hónap

* az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel,

hát aztényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.

* a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.

*úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.

* napi 4-5 óra alvással is lehet élni.

*ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.

* egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.

*a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.

* elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.

* ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.

* kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.

* minden babazokninak szűk a szára és bevág.

* a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.

*aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.

* az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.
Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...

* már nem szereted a vendégeket.

*sírsz, ha az alvó gyereked nézed.

* sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.

*sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.

*egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon,

reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.

* ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész
távolléted alatt otthon jár az eszed.

* a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.

*akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok
mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a
család.

*a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.

* kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.

*kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).

* anyósod még annyit sem.

*fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.

* a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.

*amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.

* a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.

*van 70 dekás teli pelenka!!

* a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.

*a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.

* egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban.

És még fáradt is vagy.

* a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.

* zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.

* a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és
le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.

* a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna
teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között

* ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!

*a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,

és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.

* bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.

* a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.

*3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x
lebukni magát napközben.

* napi 4x átöltöztetni nem is sok.

*az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.

* a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!

*1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.

* a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.

*az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.

* mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.

* minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.

* ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és
még a WC-re is követ négykézláb.

* amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.

* térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.

*1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.

* ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik,

na akkor nem fogja megenni.

*a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.

* a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)

*amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti
a mellbimbód a fogódzó.

* a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..

* a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.

*miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat,

néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

* a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.

*fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.

* van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.

* rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.

*az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás.
Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.

*elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve,
egy pohár itallal. na ez innentől csak ábránd marad.

* ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.

*ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát,

a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal

a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel

a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.

*ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen,

ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.

* bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.

*többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.

* nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.

* a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.

* lehet égnek álló seggel aludni!!!

* vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.

*nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

* igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.

*csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32
képből 1 sikeres.

* vetkőzni öröm, öltözni kín.

*a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .

* a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat .

* ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg,

akkor leejti a cumiját.

* a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után

* még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és
biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét
csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még
rosszabb is.

*már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac
tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért
az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a
kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények
és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs
visszatenni, minek arra az 5 percre.

*a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér
el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól
kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól,
kaspóktól.

* eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával
kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni.
Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít
közben).

* eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz
képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig
érő szájjal.

* az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes
elfoglaltság. Már akinek....

* nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel
meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.

*eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...

* megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled
szemben és mereven néz téged.

*az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.

*a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a
kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.

* az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.

*mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.

* a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.

* a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k.
anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.

*rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).

* a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.

*úgy érzed, évek óta papucsban jársz.

* ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg
tőle nem tudsz belepakolni.

* a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz
természetbarát.

*a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."

*ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.

* nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.

*a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.

* mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.

*a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.

*mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.

* a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.

*a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha
elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.

* ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.

* minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére.

A későbbiek folyamán

* a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni.
Mindkét helyen ott marad.

* ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a
kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt
úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.

* csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.

*le lehet dobni a csillárt egy párnával.

* a legjobb móka a sütőbe bemászni.

*márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át.

És fürödni is abban kell!!

* egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.

*a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy
kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.

* mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a
műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen,
meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.

* 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.

*eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.

*nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.

* 2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

pgaboka

Sziasztok,

végre alszik Ábel, ma nagyon nem akaródzott neki elaludnia, de fáradt is volt azért. Apjánál voltunk bent a melóban, annyira szeret ott lenni, sok gép van, meg mindenféle látnivaló. òlyan ügyesen eljátszott, én meg addig kávéztam egyet a fönökasszonyommal :wink:

Szirom, jaj, nagyon sajnálom a kis Miksát! Szegénykének azért nagyon sok mindent ki kell állnia. Ne is vidd holnap oviba. De ha a doki mondja, hogy most már jó, akkor biztosan így is van. Csak ne hagyd soha a dolgot, mert mondjuk Miksa nem engedi húzogatni, mert akkor megint letapad. Muszáj csinálni. Most meg vígasztald meg szegénykét és próbáld megnyugtatni, hogy ez volt az utolsó menet és hogy nagyon de nagyon bátor és ügyes volt. Majd csak rendbejön végre és akkor a wc-re járás sem lesz többé ilyen mumus, meglátod!
Oviban is nagyon ügyes, két óra az már elég sok. Hát én is meg leszek löve biztos, ha majd Ábel egyszer ovis lesz és hirtelen nem pakol körülöttem senki.
Egyébként holnap mi is megyünk megint a nagymamákhoz. Ja, ez úgy van, hogy négy nyugdíjas óvónö vállal egy óvodában két és három év közötti gyerekeket egy héten egy délelött. Az egész ingyenes, a nöcik a buli kedvéért csinálják, meg mert gondolom szeretik a gyerekeket, a terem egy nagyon szép oviban van, amit a város biztosít egy héten egyszer. Na így áll a dolog. De tuti holnap sem fog ottmaradni Ábel. Hogy is maradna, hiszen nem ismer senkit, mostanában pedig még az apja sem kell neki, csak én. Akkor meg hogy várja el négy vadidegen öreglány, hogy ottmaradjona kis kétévesem minden szoktatás nélkül? Nem is értem. Mindegy, holnap még megpróbáljuk, aztán ha nem megy, keresünk valami más megoldást. De szerintem ha meglátja, hogy hova megyünk, azonnal sztrájkolni fog, mert még emlékszik a múlt heti tortúrára. Kíváncsi vagyok mi lesz.

Mi még nem tudjuk mit kap Ábel karácsonyra, pontosabban 3 könyvet, egy angyalkás karácsonyost, meg´két lekszikonszerüt, az egyik állatos, a másik testrészes. Ezt most jól leírtam, mi? :wink:
Meg amit a szülinapjára végülis nem kapott meg, a munkapadot. Mert nem vártuk ki, míg meghozzák, hanem kapott egy festöállványt sok sok ecsettel, festékkel, filccel meg krétával és azóta nem lehet leállítani. Remélem valami festömüvész lesz és hamarosan eltart minket :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyesen fest egyébként.
Anyukáméktól gondolom valami praktikusat, úgyis együtt vesszük meg itt, mert jönnek hozzánk. Szerintem ruhanemüt.
Anyóst passz, ha egyáltalán küld valamit :( .

Ja, a karácsony nálunk´is vallásos, a mikulás mikuláskor jön, a jézuska meg az angyalok karácsonykor hozzák az ajándékot.
Én nagyon nagyon szerettem kiskoromban a karácsonyt, mert tényleg nem csak az ajándékok kötödtek hozzá, hanem maga a vallási téma is. Templom, jászol, a karácsonyi történet stb. Remélem Ábel is így fogja majd szeretni.

Gabi!!! Jól vagytok??

Na megyek, mert ha jól láttam az elöbb apa elaludta tv elött, én meg olvasni fogok az új ágyban az új olvasólámpánál :wink:
Egyébként jól funkcionál :lol: :lol: .

Jó éjszakát mindenkinek

motiot
motiot

Sziasztok!

Köszi lányok mindenkinek, aranyosak vagytok! Most talán már jobban van a kölyök, de pisilés környékén még mindig bepánikol, és nagyon nehezen tudom lefogni őt a fertőtlenítéshez és a fájdalomcsillapításhoz. Ketten vagyunk. Olyan kis lüke, mert ha hagyná, 3 perc múlva nem fájna neki...
Viszont este és éjszaka kemény lehetett neki, mert bár nem panaszkodott, de reggelig egy cseppet nem tett a pelusba (pedig a múltkor igen), ébredés után pár csepp után lepattant a vécéről, és hiába ültettem meleg vízbe, kínáltam neki pelust, semmi se volt jó. Már nagyon kellett neki, de nem mert, aztán végül ébredés után 1,5 óráig bírta, és pisilt a vécébe. Sírt, de nem láttam az arcán akkora fájdalmat, mint tegnap, úgyhogy szerintem javult. A doki szerint elvileg 12 óra után már sokkal jobbnak kell lenni, és estére már mondhatom neki, hogy nem fog fájni. Remélem, nem kell megint 3 nap, hogy elhigyje.
Oviba nem mentünk, de este lesz Márton-napi lampionos, teafőzős muri az oviudvaron. Olyan szívesen elvinném, de ha gond lesz még a pisiléssel, akkor nem megyünk.

Karácsony: egyszerűbb annak, aki vallásos :lol: Valószínűleg annál fogunk maradni, hogy a szeretet ünnepe, csak bele kell szőnünk valahogy a Jézuskát is, mert a családban persze mindenki ezzel jön. Nem vallásosak, vagy csak minimálisan, inkább úgy mindenki magában, ha ez érthető. A nagyon bő családban sem tudok senkit, aki rendszeresen templomba járna, legfeljebb húsvétkor és karácsonykor. De imakönyv, Biblia általában van, és többen imádkoznak is. Érdekes :wink:

A fa díszítésébe én még semmiképpen nem szeretném bevonni Miksát, az én emlékeim alapján nagyon örültünk a meglepetésfának, szóval én is így szeretném. Meg még valami, tök ciki, de nektek elárulom :oops: : engem zavar, ha más is belepiszkál :oops: Nálunk otthon gyerekkorom - olyan 10 éves korom - óta egyedül díszítettem, és nem szívesen osztozom ezen :oops: Lehet, ezzel kéne kezdeni a karácsonyi lélekformálást, hogy ezt legyőzöm magamban :wink:

Mézeskalácsot már tavaly is együtt sütöttünk, meg a többi sütiben is segített Miksa, meg lakást díszíteni és teríteni is, meg csináltunk új üvegmatricákat is. Tehát bevonni azért be tudom rendesen.

Motiot! Mi volt a nagymamáknál?

Gabi! Nem semmi, hogy cipelned kell Lackót! És ha a férjed úgy próbálna segíteni, hogy nem csak úgy megfogná, hanem ő is kendőbe tenné?
Pihenőszéketek nincs? Nálunk akkor lett jobb a helyzet, amikor Miksát a konyhaasztalra tettem először az autós hordozóban, aztán vettünk egy pihenőszéket. Ha látott, akkor egy picit elvolt.

Szöveg írtó jó, nagyokat röhögtem rajta, bár már olvastam az izgin :wink:

Rita, Márti! Meghalnék, ha vizsgáznom kellene. Irtóra tisztellek benneteket ezért!

Rita! Ajándék: a parkolóház nekem is eszembe jutott, és most kíváncsi vagyok Ildiékére :wink: Vagy Thomas folytatása lehet még, egy újabb szett. Könyvet biztosan veszünk, és tovább még nem gondolkodtam :wink:

Most megyek, mert van időm játszani a kölyökkel, merthogy tegnap főztem este mára. Húslevest. Irtóra puha lett a hús, képzeljétek el, hogy föltettem fél 6 körül, közben megcsináltam a vacsit, meg is ettük, tettük a dolgunkat, este 11 körül odanézek, hát még ég alatta a gáz :shock: :oops: Kicsit elfőtt a leve, halálosan omlós a hús, de fincsi :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Csak gyorsan mert rohanok :roll:

Kép

Ez az Szirom, de már egyszer felraktam régebben.
www.poppet.hu -n 7000pénz
www.jatek-city.hu -n 8000(de onnan már úgyis rendelek egy csomó mindnet, így inkább onnan rendelem meg, a poppet úgyis 1000-ért hozná ki)

Csók
vas

Köszi Ildi!

Bocsi, nem emlékeztem rá :oops: Akkor még biztos nem kerestem ilyesmit, de most autóőrület van :wink:

Képzeljétek, a kiscsávó átvert ma délben: ismét nekiálltam iszonyú lelkifurival, gyülekező könnyekkel, hogy megbirkózzak a kukackenéssel, előre tartva attól, hogy mekkora fájdalmat okozok neki. Végre lefogom valahogy, úgyhogy ő nem is látta, hogy pontosan mit csinálok, de még kb. 20 cm-re voltam a kukacától, amikor olyan velőtrázó sikításba fogott kb., mint amikor a doki húzta neki hátra. A közelében nem voltam még. Elhiszem, hogy fél, hogy nehéz a fájdalomtól elvonatkoztatni, de ez így nekem is nagyon rossz, mert semmi kontroll nincs, hogy tényleg fájdalmat okozok-e. Azt, hogy hasba rúg, mellbe rúg, arcba rúg teljes erővel, teljesen a félelem számlájára írom, egy csöppet sem bánom. De ez a torkaszakadtából kiabálás, sikítva sírás összezavart teljesen. Nem tudom, hogy értitek-e, amit akarok írni, de haragudtam érte. Elvileg már nem is igen kellene neki fájnia pisiléskor sem, ehhez képest ma eddig egyetlen egyszer pisilt. A múltkori két alkalommal sem fájt már második nap neki saját bevallása szerint, csak ehhez neki kellene rugaszkodni a pisilésnek, hogy kiderüljön. Gyomoridegem van a helyzettől. Már pelenka van rajta, mert a vécére nem tudom kivinni, úgy meg hátha sikerül. Mert ez így nem jó.
Az esethez visszatérve: elmondtam neki, hogy most neheztelek rá ezért, érezte ő is, hogy vaj van a füle mögött. Megyek be mesélni a délutáni alvás előtt, ül az ágyon a könyvvel és közli: "Mama, szép vagy. Nagyon csinos vagy". :shock: :roll: :wink: Tisztára pasiból van, hogy valaki 3 évesen érezze, hogy egy nőt mivel lehet kiengesztelni, nem semmi :wink: :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Csak egy kis életjel adás. Gép van és is vagyok.

Hú mennyit írtatok. Csak úgy pörgettem a sorokat. Majd holnap olvasok.

Csak Sziromnak írnék, hogy nagyon-nagyon sajnálom Miksát. (és persze téged is) Szegénykének mennyire fájhat.

Na megyek.

Holnap bővebb leszek.

Sziasztok, jó éjszakát: Márti
mártus

Köszi Márti! Délután még fokozódott a helyzet, de már nem írom le a részleteket, mert belefáradtam és ti is biztos unjátok, hogy mindig ezzel traktállak benneteket... Röviden annyi, hogy reggeltől este 6-ig nem pisilt, pedig ivott sokat, kész volt teljesen szegénykém, fölpörgette magát, a pánikrohamok határán jártunk, mindent megpróbáltam, míg végül rá kellett tennem erőszakkal a vécére. Lepisilte magát, engem, mindent, de kijött végre, és kiderült, hogy nem is fáj. Azóta már pislit, de irtó nehezen rugaszkodott neki, és betadinozáshoz megint ketten fogtuk le. A gyomromból a szorítás nem enged, de most most töltöttem magamnak szekszárdi vöröset, hátha...

No, megint nem lettem rövid.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Te Rita! Te ma volták, uh-n, ugye? Mesélj! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Még nálatok nem jártam, de a fogyokúra tippek nagyon érdekelnek.

Sokat fogyni, hamar és kíméletesen szeretnék:) Tudnátok valami hasonlót?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

Jó reggelt!!!

Szirom, nagyon sajnálom ezt a kukcsis herce-hurcátokat!!!
Annyira rossz lehet neked is, meg Miksának is, el hiszem, hogy szegényke nem akar(vagy nem mer) pisilni.
Egyébként hogy csinálta adoki?
Simán feltépte? :shock:
A házidokitok csinálta , ugye???
Mert én úgy tudom, hogy van ennek kíméletesebb módja is, szondával csinálják.(sebészeten)
Bár én annyira nem értek hozzá, de ezeket , amiket írsz, nagyon csúnyán hangzanak :?
Úgy sajnálom szegény kis Miksát :(

Az "anyadícséret" nagyon aranyos lehetett :D
Igazi pasi :wink:
Tudja, mit kell mondani a nőknek(holnapután virágcsokorral meg gyűrűvel áll eléd :lol: )

Bocsi, hogy tegnap nem voltam, de délelőtt itt volt az egyik tavaszi topikos lány a kisfiával.Miután elmentek ,mentem a suliba, aztán meg be kellett mennünk Budára a Kosztolányira a nőgyógyimhoz, mert már kb.10 napja fáj a hasam.Elvileg 21.-re vagyok bejelnetkezve , de nem akartam addig húzni.Aztán bepofátlankodtam tegnap.
De szerencsére semmi bajom.Bár el kéne még mennem egy uh-ra, hogy megnézzük, hogy nem-e a petefészkem állt neki dolgozni.A doki szerint csak ez lehet.
És lassan meg fog jönni :?
Hát mit ne mondjak nem hiányzik másfél év után. :roll:
Aztán ennyi.
Kicsit be voltam fosva, mi van, ha terhes vagyok, és azért fájt, de nem érzett ilyet(bár azt mondta, a 2-3 hetes terhességet nem lehet kézzel még észrevenni) :shock:
Ezek után ma már nem is fáj :lol:
Ja, ha már ott voltam levette a rákszűrést is. :D
8 után értünk haza, két pöcsös a szomszédba volt, Natikát vittük magunkkal, ő meg oda fele is, meg vissza fele is aludt, mondanom se kell, hogy emiatt fél 12-kor feküdtünk le aludni.De legalább fél 6-ig aludt így, aztán szopizott, és 7-ig tovább.
Bár egy kicsit több is rámfért volna.
Na, majd délután :wink:

Gabi, jó ez a szöveg, jókat röhögtem rajta, némelykien magamat látom :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy jól vagytok, és az alvás is alakulgat :D

Motiot, na, voltatok a mammeszoknál???? :D
És mi történt????? :roll:

Én egy halom könyvet rendelek az alexandra. hu-ról, már polcra tettem őket, huszonvalahány ezer lesz :roll:
Ebbe van társasjáték szerű Leventének, "Első számolójátékom" "Első olvasójátékom"
Van a "Mit?Miért?Hogyan?" család, baromi jó könyvei vannak, ovis, autós, közlekedéses, időjárásos, órás, építkezéses..........
Ebből is veszek párat, meg a parkolóház, meg földgömb, Leventének gyöngyvasaló :lol: :lol: kell(kicsit lánylelkű a szivem), meg mit tudom én :roll:
De szaladgálni nem fogok, innen rendelek mindent, alexandra+ játék-city.Natka kap két fisher-prce játékot, meg egy K's Kids-es Júlia babát :D
Mielőtt megrökönyödnétek megint, hogy mégis játékot veszek Leventének :roll: , ezeket értelmes dolognak tartom. :D :D
Ezekből tanulni is tud.
Hát a gyöngyvasaló az nem éppen ez a kaliber, de attól meg ügyesedik a keze.
LEGO az idén NEM lesz!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Noémi szia, én Norbival szoktam fogyni, most is pár napja elkezdtem megint, mindnet eszek(sőt, egész délelőtt eszek), mégis máris egy kilócska leugrott :lol:
Ha van időd kicsit olvasgass vissza, kb. 2 évvel ezelőttre, akkor voltunk nagy fogyi-lázban. :D

Márti, akkor olvasgass vissza, aztán gyere!!!!
:D

Rita, gyere mesélj, mi volt UH-n?????? :D :D
Jó ügyes vagy hallod, hogy ennyi mindent eladtál :D
Nekem is van egy csomó eladnivalóm(futópad, analóg canon fényképezőgép, quinny mózeskosár, avent sterilizáló, egy halom kinőtt bébi lányruci ,kismamaruhák :lol: :lol: ...stb)
Meg ha körbe néznék, még találnék bizos egy csomó mindnet :lol:

BESZTI??????????????
HOL vagy???HOGY vagy????????
:D :D

na, pusszantás

vas

Jó reggelt!

Ildi! Köszi, tényleg csúnyán hangzik az egész. A mi dokink csinálta, igen. Én meg hiszek neki, mert ha nem hinnék, már nem is lennénk nála. Van olyan ismerősünk, akik sebészeten voltak, ugyanez volt nekik is, csak pepitában. Megtetézve azzal, hogy idegen hely, órákig várakozni, stb. Ha meg műtét, akkor altatás, stb. Az újpesti topikban egy kissrácot operáltak, 3 hétig szenvedtek úgy, mint amikor mi 2 napig. Egyik megoldás se vonzó, de nem is mondta a doktor, hogy erre lenne szükség. Kb. 3 mp volt maga a művelet, majd azonnal érzéstelenítette. Biztosan nagyon fájt, de az a baj, hogy utána még át kell menni ezen az időszakon, amiben most vagyunk. És valszeg ha szondával csinálják, ha máshogy, a pisilés fáj, a gyerek lelke meg törik. Kenegethetném én lidocain krémmel, meg próbálom is, néha sikerül, de nem hagyja szegénykém azt sem. Közben meg nekem is lelkifurim van, hogy lehet, hogy lehetett volna kíméletesebben, de aki átment rajta, az mindenki azt mondja, hogy nem. Tudom, hogy nem csesztetésnek szántad, de ha még ti is mondjátok, akkor egyre jobban tele leszek kétségekkel. Így is kész vagyok, komolyan. Most még alszik a kölyök, de már azt sem tudom, hogy vigyem-e oviba, mert ha még mindig bepánikol pisilés előtt (vagy helyett), akkor nem kéne. A múltkor kihagytuk a pénteket.

Peteérés: látod, én hogy örülök egy szép peteérésnek? :wink: Nem vagyunk egyformák :lol: Ildi, nincs uh-ja a dokidnak a magánrendelőben? Ha gondolod, az enyémnek elég jó gépe van (újpest), nem kell bejelentkezni, kedden és csütin rendel. 5 E.

Noémi! Zsírleszívás? :lol: :lol:
Viccet félretéve , szia! Én a 90 napost csináltam. De azt hiszem többet tudnánk segíteni, ha konkrétumokat kérdeznél.

Többiek! hahó!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jaj, Szirom, dehogy szántam csesztetésnek.
Csak annyit szenved szegény,és azért kérdeztem a kíméletes verziót.Levetének is sebészeten húzták hátra, de az annyira kicsi letapadás volt, hogy utána nekünk semmi rossz élmény nem volt.
Meg nem is lidocain kenőccsel kellett kennük, cska körömvirágkrémmel.
Olié már gázosabb.De szerintem ez se lesz annyira vészes, mert fele oldala kilátszik teljesen.Még szerencse, hogy a harmadik gyerkőcöm kiscsaj :D

Van uh a rendelőben, de nem a dokim csinája, henem a mellette lévő szobában van(ja, hiszen tudod, Praxis rendelő), én dokihoz is oda járok.
De tele volt az uh este, nem fértem volna be semmiféleképpen.
Itt is van egy Gödöllőn, Sante-Med Klinika, itt is van uh, de lehet, hogy el se megyek :roll: (ma már nem is fáj)
vas

Ildi! Jóvan, tudom, de már bőgtem is emiatt, no... :( Több részletben csinálta a doki, tudod, három alkalommal voltunk, mert azt mondta, ha egyszerre csinálná, az sok lenne a gyereknek. Az első előtt kenegetni kellett egy hétig valami puhító hatású krémmel. Szóval ő is igyekezett kíméletes lenni.

Uh: tényleg, emlékszem, hogy Praxis, de szét vagyok esve kicsit. Bocsi :oops: Szerintem azért elmehetnél uh-ra, legalább látod, hogy mi van, kell-e mostanában védekezni. Vagy jöhet a négyeske :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, de ugye nem miattam bőgtél, ne csináld már, jaj, én nem akartam semmi rosszat írni :oops:
Basztikuli(ezt tőled tanlulat), tök ég a pofám, ne harizz, kérlek
Tudom, hogy a legjobbat akarod Miksának!!

Négyeske nálunk szóba sem jöhet :D
Védekezünk mi peteérés nélkül is :oops: (de ha megjött legalább kétszer, akkor vissza kell mennem, tutkó hatásos védekezésért!!!!)

Ha Natika felébred, akkor meg mehetek a tescóba (pfúj), mert ott akciós egy kávéfőző , anyámnak jó lesz karira.Meg van egy philips gyümölcsfacsaró, azt meg én kapom az uramtól :roll:
Nem akarok több szintetikus, cukros, édesítős mocskot inni, meg a kicsikkel se itatni.Friss gyümölcslé, alma, szőlő, körte, stb...
vas

Ildi! Nem miattad, hiszen bennem is felmerültek ezek. Csak most kijött. Dehogy haragszom rád, ne is jusson ilyesmi az eszedbe!

Gyümölcscentrifugánk nekünk is van, fincsi is a friss lé, de én úgy utálom elmosni... Nagyon macerás.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Akkor jó :D
:D :D

Erről azt írja, hogy mosogatógépben elmosható mindene:
http://www.consumer.philips.com/consume ... NHKFSEKI5P

Kép
vas

LÁTTUK A BABÁT!!! :D :D :D

Olyan édes, mindenét szépen megmutatta, mármint amit csak bírt. :)
Azóta csak vigyorgok, mit egy gyagyagyerek.:)
Minden rendben van vele, most meg nekem is kezdődik a tánc, vérvétel, ekg, satöbbi. :?
Tegnap egész nap iskolában voltam, 9-kor indultam és orvossal együtt 1/4 8-ra értünk haza... :shock:
De ma remélem nyugodtabb napunk lesz, ideje itthon is tenni-venni egy kicsit.

Szirom, sajnálom a tortúrátokat, remélem mára jobb lesz a helyzet!
Szekszárdi vörös hatott? :)

Mártus ne hányj szemre! :wink:
Még nem árultad el, hogy te mit is végzel! Vagy igen csak nem vettem észre??

Noémi szia, bár tudnék ilyet!!! :wink:
A ma reggeli puding és süti biztos nem a gyors fogyás (vagy legalábbis nem gyors hízás) irányába vezet... :oops: :?
De sokan vannak itt igazi nagyágyúk, őket kérdezd!
Nekem Norbi bevált, bár nem voltam túl ügyes, mégis lement lassan 9-10 kiló. :) (Meg azóta vissza 2 :roll: )

BESZTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gyere egy kicsit, mesélj, mi van veletek!

Most megyek, vár a gyalult tök, hogy megfőzzem :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?