Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak egy-két mondat, hogy el ne felejtsetek... :)
Ki vagyok ütve piszkosul. tegnap 3-ig tartott az isk, de utána még megnéztünk egy lakást, ezt majd elmesélem, nem költözünk ám!

Ma 4 után lett vége, könyvtár, játszótéren randevú a kis gyermekeimmel, haza, mos vár rám a mosás, vasalás, vacsora satöbbi.
Ráadásul ma az előadáson nagyrészt a fejlődési rendellenességekről volt szó (latinul... :shock: ), nagyon megviselt.
Du szintén anatómia, 5 oldalon át sorakoznak a füzetemben a különböző testrészek, szervek nemtommik latinul, "ez az alap, így könnyebb lesz a konkrétumokat elsajátítani" Uramisten....

Na szóval most kicsit reménytelennek látom a karrieremet, de igyekszem.

Holnap reagálok is ígérem, de most fürdésvacsoramese satöbbi.

Gabi, csak egy szó: Adélnak is kellett lápiszozni a köldökét, ráadásul fel is maródott körülötte a bőr, szörnyű volt néhány napig, azt hittem, mindig látszódni fog a nyoma. Egyáltalán semmi nem látszik rajta, a gyermeki szervezet egy CSODA!
Ne aggódj Lackó miatt, egy hónap múlva el is felejtettétek az egészet meglátod!

Pussz, ne haragudjatok, hogy ilyen önző voltam!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szirom, torta csodaszép, Miksa halálos! :lol:

Isten éltessen mindannyiotokat, fiúkat azért mert, téged meg csak úgy! :)

Pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Ildi!

Akkor "jó" kis napod volt! :shock:
De legalább nem kellett egyikkel sem semmit csinálni, és ez nagyon jó! :):)
Persze ilyenkor rögtön eszébejut az embernek, hogy a múltkori fülfelszúrás vajon tényleg kellet-e? :(

Szirom!

Hú, nagyon ügyes vagy, nagyon jó lett a torta!!! :):):)
Gyertyák! :D:D
Miksának fájdalom ellen nem lehet valami helyi érzéstelenítőt adni? Beninek a műtét után Lidocain krémet adtak, talán érdemes lenne rákérdezni a gyógyszertárban, hátha van valami olyan, ami receptmentes és lehet ilyenre használni. Ha nem félne a fájdalomtól, akkor sem a pisilés, sem a huzogatás nem lenne gond (ami uyge most mindenképpen szükséges). És ugye ha a doki még többször is meg akarja csinálni, akkor ez a későbbiekben is gondot okozhat majd...
Római roló ügyben én teljesen járatlan vagyok (csak egy lakberendezési újságban tetszettek meg ezek a rolók, és el tudom képzelni nálunk), viszont abszolút nyugodt. :D Van ugyanis egy megbizható információforrásom :):), aki remélhetőleg tud majd segíteni. Már a múltkor is említettem (és tiszta nagyképűen hangzik), de a leendő házunkhoz van egy lakberendezőnk is. Már a tervek testreszabásánál is segített (nagyon jó ötletei vannak, amire mi nem is gondoltunk volna), és a ház elkészültéig számíthatunk rá (nem órabérben dolgozik, hanem fix összeget beszéltünk meg, aminek már nagy részét kifizettük). Neki ugye "hivatalból" kell tudnia beszerzési helyeket, és mivel nem csak milliomosoknak lakberendez, ezért mindenféle árkategóriában. A jövő héten találkozom vele, ha nem felejtem el, akkor rákérdezek a rolóra, hátha van valami jó ötlete. Az Ikeán kívül egyébként találtál megfelelő méretűeket?

KépKép
KépKépKép
beszti

Hahó!

Beszti! Lidocain krémet vettünk, mondta a doktor. Lehet kapni recept nélkül. Napi 3-szor lehet használni kiskölyköknek, az van ráírva. De most már azért jobban van, a kádban pisilt és nem sírt, csak aztán mondta, hogy még mindig fájt. Ez azért nagy különbség.

Roló-téma, kapaszkodj: az előbb kaptam egy árajánlatot 2 db 120-as meg 2 db 60 centis ablakra, 187 ezer Ft :shock: Meg vannak ezek hülyülve. Akkor inkább nem lesz bútorszövetből, olyan isten nincs, hogy én ennyit kifizessek 4 függönyért, najó, rolóért.
De ha neked van valami jó tipped (illetve az ismerősödnek :wink: ), akkor érdekelne :wink:

Köszi Rita! :wink:

Suli menni fog, kened-vágod majd a latin neveket :wink: Én is már egy csomó virágnak tudom, pedig nem is akartam őket megtanulni :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Élek ám.

Ma már András is itthon velem. Totál tak*ny az egész gyerek, olyan csattogós hurutus a köhögése, hogy öröm hallgatni. Nemsokára indulunk a gyerek orvoahoz, meg előtte belépünk a vársoba vmi. kalssz kis őszi cipőt kellene vennem neki.

Rita!

Én is totál hasonló cípőben járok mint Te, orvosi latin, anatómia, élettan-kórtan. Szegény anatómia tanárnőnek olyan gondjai voltak első alkalommal, hogy nem tudta eldönteni 200 v. 250 kérdés legyen a vizsgán. Azt hittem merevgörcsöt kapok. A latin nem lesz annyira gáz, meg az élettan sem. :oops:

Szirom!

Édesek vagytok a képeken. A torták szuperok. Ja, nekünk is ilyen gyertyáink voltak tavaly annyi különbséggel, hogy nálunk csak 3 gyertyával kellett közelharcot vívni. Az sem volt semmi.

Ildikó!

Fáradgőz kiereszt, Mindenki jól van, egészséges. Persze azért ezt a cirkuszt szívesen kihagytad volna az életedből, gondolom.

Most hirtelen ennyi, mert András már hatodszor mászik az ölembe, hogy én is -én is írni akarok a néniknek.

Majd jelentkezem: Márti
mártus

Sziasztok!

Megjöttünk a kórházból, Lacikának is lápiszolták a köldökét :( Szegénykém sírt is nagyon, csupa fekete lett az egész köldöke. Jövő csütörtökön megint mehetünk vissza!

Márti,
jobbulást Andrisnak! Anatómia meg miegymás :shock: Na ez az, amit én tuti nem bírnék tanulni... :D

Beszti,
lakberendező :) Komolyan, ha egyszer mi is eljutunk odáig, hogy házat építünk, alkalmazunk egyet :D
Húha, már a 32-ik hétben jársz??? Mindjárt szülsz! Hogy elrohant az idő!!!

Rita,
és fájt Adélnak a lápiszolás után is a köldöke? Mert én most nem merem magamhoz fogni, kendőbe kötni Lackót, félek hogy ahogy megnyomódik a pocakja, fáj a köldöke. Csak vizszintesen tartom :)
Sulid :( Húha!

Szirom,
szegény Miksa ezzel a fütyigonddal! De örülök, ogy most már nem sírt a pisinél! :) A tortád nagyon szép lett! És fincsinek tűnik... Miksa pedig nagyon helyes!

Ildi,
nem semmi tortúrád volt a gyerekekkel! Még jó, hogy nincs semmi bajuk! A gyerekorvost meg cseréld le!
Nem tudom, hogyan cseszhették el ennyire Lacika köldökét :( De remélem, ezzel a lápiszolással vége is a dolognak! A szeme már nagyon szép, de azért cseppentek én is, végig kell csinálni az 5 napot...
Infacolt adom, és mintha jobb lenne a helyzet :)

Megyek aludni, mert Lacka is alszik, Zsoltik pedig tescóznak :) Meg játszóra is mennek, így nyugi van itthon.

Puszi!

pgaboka

Ábelnek nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!
Kép

És Szirom az uradnak is :D Kép

Nagyon nem érek rá, pakolok, vasalok, sütök...stb

De azért mindnenkien jobbulást!!!

Miksa, Szirom szépek vagytok a képeken, torták is jók lettek!!!

Lackó, szegényke, puszilgasd meg a kis köldijét!!!!

Anatómiás csajókák, annyira nem gáz az orvosi latin :shock: , mindnet bele!!!
majd kedden jövök, csá
vas

Hahó!

Ábelnek nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Ildi, köszi az uram nevében is! :wink: Ti meg érezzétek jól magatokat :wink:

Csajok, én ma értekezleten voltam, háát, hosszú volt és én el vagyok szokva az ilyesmitől. Nem részletezném, isten tudja ki olvassa.

Gabi! Gyógypuszik Lackónak!

Márti! Köszi :) Jobban vagyok?

Minket is elért a takonykór, Miksának csak az orra folyik, meg délután hőmeije volt tegnap, de estére lement neki :shock: Nekem is így szokta, lassan egy hete :roll: Én már köhögök is és baromira fáj a torkom még mindig. Ááá...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánunk Ábelnek és Szirom párjának is!!!

pgaboka

Sziasztok,
köszönjük szépen a jókívánságokat!

Rohannom kell, mert épp sül a pizza, az lesz ma vacsira, tonhalas, hawaii eg magyaros. Uram ezt kért, pontosabban Ábel imádja, ezért az uram is nagy nehezen legyüri :lol:

Ábel sajna még nem kapott semmit, majd kb két hét múlva jön meg a munkapad, azt hittem, hogy bemegyek a boltba és megveszem. Ugye most nem voltunk itt,nem tudtam elöbb utánnajárni a dolognak, hát tessék, most meg nincs ajándék. Még szerencxe, hogy Ábel még nem nagyon érti, hogy mi is az a szülinap. Tortája kész, gesztenyéset csináltam én is, majd teszek fel ról a képet, aranyos lett, én gyurmáztam marcipánból rá mindent. Kíváncsi leszek, hogy megeszi-e, de nem hiszem, nem túl édesszájú.

Betegeknek jobbulást, Lackónak sok sok köldökpuszit, Ildinek jó szórakozást és pihenést, már ha az ilyesmi megy, Sziroméknak jó ünneplést!!

Puszi

Motiot
motiot

Sziasztok!

Motiot!

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Ábelnek. Tortás képre kíváncsi vagyok.

Rita!

Tudod már, hogy hány kérdésed lesz anatómiából. Nálunk annyi a könyebbség, hogy a tanárnő kiadott egy minimum tételsort és ha legalább tudod már van esélyed, hogy átmész. Az első vizsga írásban lesz, ha nem sikerül már szóbeli. Na, az lesz ám a gáz, mert ott aztán már kell vmit. villantani az okoskádból.
Du. matekoztam Apával meg meg még most azzal bajlódom. Na, jó hagyom ezt a témát.

Szirom!

Kukac téma nálunk is volt lassan 1 éve. Elvittem egy ismerős urológushoz. Felfeküdt a Legény az asztalra, a doktorbácsi egy mozdulattal hátra húzta a bőrt. A szeme sem rebbent (mármint Andrásnak) úgy türte. Valószínő, hogy neki nem lehetett olyan nagy a letapadás mint Miksánál.
Mi ia kaptunk krémet, meg a meleg vízben kellett hátra húzogatni a bőrt. Ma már olyan ügyes, hogy ő maga húzza vissza a bőrt.

Ildikó!

Hova mentek, miről maradtam le?

Hírtelen ennyi. Majd jelentkezem.

Sziasztok: Márti
mártus

Sziasztok!

Még egyszer mindenkinek nagyon-nagyon köszi a pasijaimnk küldött jókívánságokat! :wink:

Nagyon csönd van ám a topikban, el vagytok tűnve! Én ma facér vagyok, az uram dolgozik, úgyhogy már többször benéztem, de hát sehol senki... :roll: Persze, hétvége van, tudom, mindenki családi napokat tart. No, mi majd holnap :wink: Meg tegnap :wink: Tegnap egy halom munkát sikerült elvégeznünk a kertben, a hagymások egy részét eltettem, örülök neki. Ki is purcantam eléggé. Ma pihi van, illetve főzés: csináltam egy bödön görög zöldbabot (egyszer már mutattam, hagymás, olívás, paradicsomos alapban), mi Miksával zacsiban sült csirkét ettünk, estére meg valami ütősebb lesz, oldalast kért az uram. Hajlandó babbal enni, mert tegnap többet mutatott a mérleg, mint szokott :lol: Nekem meg nem mutatott többet, csak hát kevesebbet se... :oops:

Márti! Hát ha a szeme sem rebbent a fiadnak, akkor biztos nem volt vészes a letapadás. Miksáé viszont gáz, és neki nagyon fájt. Nem sima hiszti volt, az tuti. És hát kicsit aggódom, mert szerdán újabb kezelésre megyünk vissza, és az uram nem fog tudni jönni, mert dolgozik, pedig most jó lenne, mert Miksát szerintem az autóból sem fogom tudni kivenni. Meglátja a házat és kész... :roll: :( Most szerdán az ajtóból akart visszafordulni, alig bírtam visszaterelni, pedig nem is tudtuk, hogy a kukacát is piszkálják majd. A szurit muszáj volt neki megmondanom, mert kérdezte, hazudni meg nem akartam, de így nagyon be volt tojva. Nem is tudtuk rendesen levetkőztetni, úgy segítettek. Mérlegre sem akart állni, hanem a lábamba kapaszkodott kézzel-lábbal, mint egy kismajom, vagy inkább pandamackó. Úgy fejtette le a doki rólam, hogy megmérje. Pedig bírja az orvost, volt már, hogy adott neki puszit, valamelyik nap meg telefonon akart beszélni vele mindenáron :D .

Gabi! Hogy vagytok? Épp most olvastam Miksának a délutáni alvás előtt a Patkót Móra Ferenctől, ismered? Lackóról szól, aki patkót szeretne a lovára, a család minden tagja arany meg ezüst meg gyémátpatkót ajánlgat, de Lackó csak sírdogál. Aztán jön a mamája "mondanék én egyet Lackó, nesze egy kis mákos patkó!". No, ez már megfelel Lackónak :lol: Mindig ti juttok róla eszembe, pedig a tesóm is Laci :D

Motiot! Milyen lett a pizza? Te milyen tésztát csinálsz? Nekem nagyon tuti receptem van ám :wink:
Tortaképet nem kapunk? Szeretném látni! :wink: A marcipánfigurákkal teljesen igazad van, én is úgy akartam, méghozzá kisvakondot meg egérkét, de nem voltam olyan helyen, ahol kaptam volna marcipánmasszát. Csak ezért nem mentem be a városba, ezért voltak a készen kapható, "snassz" :lol: Micimackó, Malacka, Tigris figurák :wink:

Rita, Beszti, jól vagytok? Ildi igazoltan távol, Mira meg csak jön, ugye? :wink:

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Jól vagyunk, csak Lacika nagyon hasfájós :(:(:( Minden éjszaka sír, és napközben is többször sajnos. Nem nagyon segít az infacol... Már nem tudom, mit tehetnék!

Ráadásul Zsoltika is elég rosszcsont,nagyon sok figylemet igényel, amit most meg is kap az apjától, de mi lesz holnaptól, amikor már nem lesz itthon Zsolti???

Már tegnapn is voltunk letn sétálni, és ma is, nagyon jó volt! :) Én nagyon élveztem, hogy végre kimozdulhattunk, meg találkoztunk is egy pár ismerőssel, mindenki megcsodálta Lackót. Zsoltika is tolta a babakocsit :):):) Erről vannak fotóim is, majd rakok fel!

Képzeljétek, tegnapelőtt 4440 gramm volt Laca!!! A kórházból múlt csütörtökön 3950-nel hoztuk haza... :D

És ha már a súlynál tartunk: rajtam meg +6 kiló maradt a 17-ből. Ez nem is rossz, de azért eléggé meglátszik :( Hát ez van, a callanetics-et majd decemberben akarom elkezdeni, addig marad a gyerekágyi torna!

Szirom,
nem ismerem ezt a mesét, de jó lehet! Milyen meséskönyvben van?

Motiot,
jó ünneplést Nektek, még ha nem is most lesz :)

Márti,
még jó, hogy Andrisnak ilyen "könnyen" ment a fütyigond megoldása!

Többiek?????

Hú, mennem kell! De legalább életjelet adtam... Puszi!

pgaboka

halihó!!!!

megjöttünk tegnap délután(Márti, Veszprémben voltunk 3 napot :D )
nagyon jó volt, az idő baromi jó volt, tegnap fújt a szél egy kicsit.
Dobok pár képet gyorsan, aztán megyek a mosodába(fennt üzemel a tetőtérben :lol: )

Tihany:
Kép
Kép
Kép

majmok a rács mögött :lol:
Kép

Csesznek
Kép
Kép
Kép

Elfáradtak
Kép

Veszprém
Kép Kép
Kép

Pusz, majd jövök
vas

Sziasztok!

Tegnap du. írtam egy elég hosszú levelet, aztán megnyomtam vmi. billentyűt és az egész elszállt. Na, enm kelljen ecsetelnem milyen ideg lettem.

Ildikó!

Hú, de szuper képek. Elég ismerős a terep, főleg a cseszneki vár (Andrásnak megis mutattam gyorsan a váras képeket, húházott rendesen).
Nagyon csinos vagy a képeken, egy igazi boldog Anyuka néz vissza róluk.

Gabi!

András igaz nem volt nagyon hasfájós, de én minden este fűrdetés előtt jól megtornáztattam. Levetkőztettem pucérrra, letakartam egy kis lepedővel és alatta biciglizés stb.
Aztán a védőnő megtanított a babamasszásra az is nagyon jó lehet hasfájásra. Persze ha szegény Lackó ilyen keservesen sír valszeg ezek a dolgok nem fogják a világot megváltani, csak gondoltam megosztom veled a gondolataimat.

Szirom!

Holnap kukac téma, gondolok rátok de.

Motiot!

Tehetnél fel képeket a pesti randiról a Csajokkal, más is jó lesz mert Ábelről is régen láttam már képeket.

Rita!

Tanulás? Nekem pénteken lesz a latin vizsgám.

Beszti!

Hogy érzitek egymást? Jól számolom, Neked már a 4. gyerkőc érkezik? Gratulálok. Te is írthatnál esetleg pár sort magadról, hogy jobban meismerjelek. Köszi

Most búcsúzom, András fürdetés, egy kis halmazok aztán kistesóról álmodozás....

Na puszi Mindenkinek, holnap jövök: Márti

Ildikó!

Képeket még-még-még. Tudod, hogy ez a gyengém, várasat főleg, ha még van.
mártus

Sziasztok!

Ildi,
nagyon klasszak a képek! Hogy Te milyen csinos vagy! Ez az új csizma? :) Az Ergo-ban viszed Natit, ugye? Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Írj majd részletesebben :)

Márti,
köszönöm a tanácsot, minden ötletet nagyon szívesen fogadok! :) A masszázsra én is gondoltam, van is Sziromtól kazettám, amin bemutatják. Csak az a gond, hogy Lacusnak ugye kezelték a köldökét, és emiatt le van ragasztva az egész hasa :shock: Ezért nem is tudom masszírozni :( Így marad a tornáztatás. Ma különben délután semmi gondunk nem volt, aludt mint a bunda :) Meg persze evett, mint egy gép :)

Tényleg, Lackó annyit zabál, hogy hihetetlen, és olyan kis pufi, hogy el is neveztem Gombócnak :D

Szirom,
Te merre vagy? Ma még nem is jelentkeztél! Már akartam kérdezni, mert nagy a csönd :D Mizújs a ciklusoddal? Nem is írod mostanában a kajákat sem! Remélem, hamarosan jó híreket írsz majd!

Motiot, Rita, Beszti, Mira,
veletek mi a helyzet?

Nálunk annyi az újság, hogy tegnap éjjel nem volt sírás :) Sőt, gyakorlatilag fel sem ébredt Lacimaci, csak szopizni, aztán aludt tovább. Nagyon jó volt így pihenni! :)

És tettem fel néhány új képet az albumba, itt a linkje megint:

www.babanet.hu/album/main.php?album=10773&p=3943168

Megyek, mert a jó éjszaka után is rámfér azért az alvás...

pgaboka

Jó reggelt!!!!

Ma egészen negyed 8-ig hagyott aludni Natasa :D
Olivér még szunyál :o

Szirom majd jön, elmeséli hol voltak tegnap, meg mi van velük(én is kíváncsi vagyok ám :wink: )

Én is jövök mindjárt vissza, de ki kell cserélnem Natka pelijét, mert még az éjszakaiban van,meg pizsi van rajta

Gabi, örülök, hogy jó volt az éjszaka végre.
Csoda cuki Lacika :D
Nem fura, hogy nincs meg a pocakod?? :P
Nekem mindegyik szülés után tök hiányzott :roll:
6 kiló maradt meg a 17-ből :shock:
Nekem a 11-ből maradt ennyi :wink: (vagyis most ennyi van)

Képekre köszi a dícséretet, majd akkor még teszek fel.Na, olivér is kiabál, pá
vas

Akkor gyors élménybeszámoló:
(persze Olivér itt ordít melletem, mert elzavartam a géptől, amíg szenyót csinyáltam magamnak itt garázdálkodott, aztán ideges lett, amiért elküldtem, és leverte a földre a kajámat.Most visít :lol:
gyogyi)

Szóval szombat reggel mentünk, nagyon féltem az időtől, hogy rossz lesz, de tök jó lett.
Balaton fele mentünk először, Szántódról átmentünk a révvel Tihanyba, hogy hadd hajózzanak a gyerkőcök(persze Oli aludt :D )
Tihanyba kicsit sétálgattunk, ordibáltunk a visszhangnak, lemerült a gép aksija, nem is tudtunk fotózni sokat.
Onnan Füredre mentünk, de tök kajásak voltunk már, adtak egy szórólapot egy struccfarmról, útban Veszprém fele volt.
Hát, dobtunk egy hátast, amikor megláttuk :shock:
Kicsi lepukkant kinézete volt :?
Na, akkor mnetünk inkább a szállodába, itt meg betévedtünk az első osztályú étterembe.Két étterme van a szállodának, egy pici , hangulatos, ott volt a vacsora is.
De mi ezt nem nagyon tudtuk, hogy melyik milyen, és bementünk az egyikbe.Kiderült, hogy ez volt az első osztályú.Jókat röhögtünk, ahogy körbeugráltak minket a fehér kesztyűjükben, minden kaját külön pincér hozott, volt egy szegény muki, neki csak a morzsa törölgetés maradt :lol:
A kaja baromi jó volt. :D :D :D
A gyerekek meg mezítláb rohangáltak össze-vissza :lol:
Aztán elfoglaltuk a szobánkat.
Utána meg mentünk az usziba, meg jakuzziztunk, fiúk szaunáztak is :D
vacsi 7-kor.
Kb.7-8 féle menüből lehetett választani, gyerekeknek 4-5 -ből.
Nagyon jó volt.
Első fogás: bakonyi pulykaragu leves.
Második:tócsnitésztába sült fogasfilé salátával,
Harmadik:sachertorta vaníliafagyival
Közben Levente kajáját is megettem, meg az ő sacher tortáját is :shock:

Másnap a reggeli se volt egyszerű. :wink:
Azt nem részletezem, hogy mit ettem, de szerintem hárman jóllaktak volna belőle. :shock:
Aztán állatkert, Tési szélmalmok, Cseszneki vár.
Este vacsi megint:
Grill zöldégek, rösztivel, tükörtojással
Vasalós csirke pert.krumpli, tzatziki
3 db rétes fagyival :shock:
Aztán uszi megint :D

Sőt, amikor a két kicsi aludt, lelógtunk a drink bárba, uram kinézett délután egy koktélt, nem bírta volna ki, ha nem ihatja meg :wink:
(kettő lett belőle)

Hétfőn ismét nagy reggeli zaba. :lol:
Utána Veszprémi belváros, vár séta, aztán jöttük is haza.
3 fele itthon is voltunk.

Levente azt mondta, hogy minden hétvégén menjünk :shock:

mindjárt jövök Oli zaklat
vas

Sziasztok!

No, vagyok, de nem sokáig, megyünk megint oviba. Csak ma később, mint tegnap, mert úgy beszéltük meg, hogy az udvari játékba kapcsolódik ma be Miksa, az meg fél 11-től van. Ha nem nagyon vizes minden, de remélem, hogy nem, szépen kisütött a nap.
Tegnap is voltunk olyan 1,5 órát, végülis egész jól ment a dolog, bár nem volt senki ismerős, elég sokan betegek. Mondjuk reggelizni nem volt kedve a kissrácnak, de eljátszogatott többfélével is, beszélgetett is, kipróbálta a kisvécét meg a kézmosót, szóval ismerkedett. Úgy csinált, mintha többségében nem nagyon érdekelné, hogy ott vagyok-e, de egyszer kimentem telefonálni és már spurizott is ki utánam :wink: "Mama gyere vissza, én kinyitom neked az ajtót" és már tárta is ki :lol:

Ildinek tegnap már meséltem a dolgaimról, de nem lett jó a vége: vasárnap hiába teszteltem egy halvány csíkosat, tegnap este végül megjött. Tegnap reggel közben készült egy totálisan negatív teszt is, és ez szíven ütött nagyon. Meg meg is zavart. Én olyan nagyon optimista voltam, és úgy örültem halkan magamban, szóval nem kiabáltam ki, de persze azért anyunak meg az uramnak mondtam, és mind a kettő lehűtött, hogy várjunk még, stb. Tegnap át is beszéltük ezt az urammal, mert nekem ez nagyon rosszul esett, ő meg azt mondja, óvni akart a csalódástól, és biztosan anyu is, de nekem közben meg nem erre lett volna szükségem :cry: Namindegy, most már tökmindegy.
Aztán délután még voltunk egy temetésen sajnos :cry:

Ma délután pedig megyünk kukackezelésre, előre borzongok tőle, szegény kölyök..

Gabi! Gyönyörűek a srácaid! Jó lehet megint egy picivel :oops:
Hasáfájás: van még néhány szer az Infacolon kívül, én azért írtam azt, mert nekünk az vált be. Meg azt lehet 1 hónapos kor alatt adni. Illetve nekünk volt még valami: megfigyeltük, hogy akkor van a pocakfájás (vagy -szerű valami), amikor sok inger éri. Tehát kettőnél több látogató például egész délután-este tartó sírást, lábfelhúzkodást, nyűglődést volt maga után.

Köszi a hiányolást, jövök én, csak más nem nagyon. És most ezt ne vegye senki magára, hiszen több gyerekkel elhiszem, hogy sokszor van, hogy nem juttok ide. Csak mostanában sokszor nem látom értelmét leírni a dolgokat, mert van, hogy két nap is eltelik, mire valaki válaszol :( Tudom, hogy ma a szokottnál sokkal negatívabb vagyok, de most micsináljak, ez van :oops: Nekem ti fontosak vagytok.

Ildi! Szépek vagytok! És klassz lehetett! :lol: Jók a képek is, bár némelyik picit sötét, és nem látlak benneteket rendesen. Vagy picik :wink:
Mesélsz egy kicsit többet?

Márti! Nagyon köszönjük a drukkot!
Te nem teszel föl néhány képet? Olyan rég láttunk benneteket!

No, most megyek, felkeltem Miksát, mert elkésünk a végén :lol:

És bocsi a negatívkodásért, magam alatt vagyok, de nagyon.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vagyok, csak Olivér itt balhézott,azóta mióta elzavartam innét, kínjában még be is pisilt :lol: :roll:

Képeket akkor még kicsinytek, aztán rakok fel.

ja, még a dokiról akartam írni, hogy pénteken visszavittem őket a gyerekorvoshoz, és elmondtam neki, hogy semmit se láttak a fülükbe a zsíron kívü
Kicsit zavarba lett a dokinő, és mondta, hogy akkor belenéz újból, hadd tanuljon.Én meg beröhögtem hangosan, de rajtam kívül senki se találta ezt viccesnek :lol:
Aztán mentegetőzött, hogy ezért szokta elküldeni a betegeket szakorvoshoz.
ja. :roll:
Nem váltok inkább mégse, mert recepteket feliratni jó lesz.
Van itt egy másik doki, neki nincs rendelési ideje, csak este fogad betegeket a lakásán, meg kijön házhoz ha kell.Persze fizetős.
De kit érdekel, csak legyenek jó kezekben a cunciim :D

Gabi, nagyon szépen gyarapodik Lacika!!!
Jól belehúzott a kislegény :D

Márti, meggyógyultatok?????

BESZTI? MOTIOT? RITA?????
Szirom meg ma jön, gondolom, ha az oviból megjöttek :D

Puszi
vas

Jaj, Szirom, tök sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry:
Pedig annyit gondoltam rád este, meg ma reggel is.

Fel a fejjel, tudja az a kisbébi, hogy mikor jöjjön!!!!!!!!!!!!!!!!

vas

Kép

ilyen nagyban jók lesznek????????????? :lol: :lol:
vas

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép
Kép Kép

Kép [/b]
vas

Na, én ma már sokat voltam, most ti jöttök :lol: :lol: :lol:

Kép
vas

Sziasztok!

Még megismertek? :oops: :oops: :oops:

Ne haragudjatok, hogy nem voltam, hétvégén nemigen szokott forgalom lenni (juj de csunya mondat), tegnap meg, nem is tudom... elszaladt a nap. Délután szabin voltam, késő estig, jólesett, de most megint itthon.

Szirom, sajnálom, nagyon! :( Igaza van Ildinek, majd kiderül, ki váratott meg titeket ennyire, de tudom, hogy most minden vigasz kevés.
Most még biztos Miksának van rád szüksége, majd ha nem lesz ilyen fontos, hogy egyedül "birtokoljon", akkor jelentkezni fog a bébike is.
Miksa meg szuper!!!!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült az első nap, ugye, hogy megy ez??
Nem tudom, mit mondtak az óvónők, de ma szerintem beszéld meg vele, hogy kicsit átmész a másik szobába, vagy negyed órára elugrasz valahová, ilyesmi.
Menni fog, nagyon jók vagytok!!!
És te külön ne haragudj, hogy nem voltam, tudom, hogy egyedül voltál hétvégén, rendesebb leszek, igérem!

Ildi, de jó lehetett nektek!!
Nagyon jók a képek, jó hangulatúak, az meg egyszerűen szuper, hogy ennyi minden belefért a hétvégébe! :)
Jó ötleteket adtál, a szélmalmokról még nem is hallottam. nyáron lehet, hogy mi is arrafelé megyünk majd, megnézzük mi is, kíváncsi vagyok!
A húgomék sem voltak itthon, bevallom, kicsit irígykedem rátok. :oops:
Én is szerettem volna elmenni őszölni, de most keret híján nem megyünk. :(
Vagyis azt találtuk ki, hogy megszálljuk a nagyszülőket Kecskeméten, de nem ott fogunk dorbézolni náluk, hanem napközben bejárjuk a környéket. Van arra is nagyon jó fürdő, Bugac, Tisza sincs messze, szóval kalandozunk. csak az idő nem hiszem, hogy ilyen lesz, de majd kitalálunk valamit eső esetére is.
Gyerekorvosra no comment. :shock:
Ergo jó????? :D

MOTIOT!!
ÁBELNEK MÉG A 2. SZÜLETÉSNAPJÁRA SZERETNÉK SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNNI, MEGLEHETŐSEN KÉSVE, DE REMÉLEM MÉG CÉLBA ÉR!
Pizzareceptet én is szívesen fogadok!
(Tegnap este a barátnőimmel volt randevúnk, olyan éhes voltam (...), hogy rendeltünk egy pizzát, én ettem meg a nagyrészét. 8) (Igaz, rajtam kívül mindenki vacsorázott előtte). HÚÚÚÚ, pizza rég esett ilyen jól! :)

Mártus, vizsga majd csak nov. végén lesz, de van mit csinálni bőven, például tankönyvekre vadászni, könyvtárról-könyvtárra zarándokolni, házidolgozat, satöbbi...
Nem unatkozom. :?
Latinhoz egy kalappal!!!!!!!!!!!
Te mit végzel pontosan??

Gabi Lackó is, Zsoltika is cukorfalat!
Tényleg nem csont és bőr a kismuki :) , de miért is kéne fogyóznia??
Az a dolga, hogy kerekedjen, és aludjon, anyukája örömére! :)
17-ből 6 maradt csak?????????????????????????????
Ezt gyorsan áruld el, hogy hogy csináltad!!!!!!!!!!!
Adéllal nekem csak 7 ment le a szülés után, zavart is nagyon!
De 11!!! Ez szuper! Úgy eltűnik az az év végére, mintha sose lett volna!
Lassan nekem is lejár a türelmi időszak, a 12 hét, nekem is oda kell figyelnem. De most még annyira nem mindegy, hogy mit eszem, hogy képtelen vagyok még kódokra is figyelni. Nem vészes a helyzet, de NEM gyümölcsre és zöldségre vágyom, mit tegyek. :(

BESZTI! GYERE! Kéne egy kis támogatás négygyerek-ügyben! :( :)

Nálunk zajlik az élet, iskola, programok, sőt még jótékonysági vásárt is szervezünk az ovinak, mint tavaly is. Nem akarok belemenni a szervezés részleteibe, harc az élet na... :? :shock:
De remélem jó lesz, tavaly is nagy siker volt, csak sok a munka, tennivaló ezzel kapcsolatban is.

Miután már megint telelocsogtam a képernyőt, most megyek, még figyelek azért!

(Szerintem rossz a vonalzóm... :shock: )

Pussz-pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Ildi, szuper a gép, a képek lélegzetelállítóak, ti szépek vagytok, malom klassz, láma ronda. :D
De jó lehetett!!!!! :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy már megint ilyen régen írtam! :oops: :oops: És szeretnék képeket is felrakni, de ne tudom hogy kell kicsinyiteni a már meglévőket. :oops: :oops: :oops: (Képzelem mit gondolhattok rólam... :( )
Hétvégén azért nem írtam, mert Balatonalmádiban voltunk, egy wellness szállóban. Nagyon jó volt kimozdulni itthonról. Felváltva úsztunk, szaunáztunk a párommal. Meg persze sétáltun a Balatonparton.

Múltkor írtam,hogy vettünk egy elég romos házat a 15.kerület kertvárosi részén. A múlt héten megnézte egy építész és azt mondta, hogy bontsuk le mert nem érdemes javítgani a rossz falakat. Így most tervezgetjük, hogy milyen legyen. Márciusra meglesz az építési engedély és utána kezdhetik is építeni, ha jó az idő. Van valamelyikőtöknek tapasztalata? Mennyi idő alatt építenek fel egy házat?

Gabi, sajnálom, hogy Lacika hasfájós. Andrisnak is fájt, mi is infacolt adtunk neki és a tornáztatás is nagyon sokat segített. A pocijához "nyomkodtuk" a lábát és úgy nagyokat pukizott ami könnyített rajta.

Szirom, én is sajnálom, hogy még nincs második babód... Ne keseredj el, biztos hamarosan megérkezik. Valamiért várat magára.
Miksának tetszik az ovi?

Rita, Te mit tanulsz? Hamarosan 4 gyerekkel nem lehet semmi... Tényleg nincs hányingered? Minden OK?

Ildi, nagyon jók a képek. Szépek a gyerekeid és nagyon csini vagy! Olyan jó kimozdulni még pár napra is, igaz?

Igyekszem gyakrabban írni és megpróbálok rájönni, hogyan tudok képeket kicsinyíteni.
mira80

Köszi-köszi mégegyszer :D

Mira, hol vettetek házat?
Melyik utcában?
Mi is laktunk a xv.kerben, közel a kertvárosi részhez, nagyon sokat sétáltam arra a fiúkkal. :D
Házépítést nem tudom, mert mi majdnem készen vettük, csak belül voltak munkák, de az se túl sok.De most itt az utcában kettőt is építenek, az egyiket tavasszal kezdték, most már rakják a cserepeket, a másikat tavaly nyáron kezdték, lassan költöznek.Most színezték kívülről a hétvégén.
Szerintem egy év alatt meg lehet csinálni.
De Besztiék most építkeznek, ő többet tudna erről mondani :D

De jó, hogy ti is hétvégéztetek!!! :D
Mi is felváltva figyeltünk a kicskire a medence partján.Olivér nem jött be, hideg volt neki a víz, ő csak azt élvezte, hogy ki be kapcsolgatta a jakuzzit(ez csak akkor volt ciki, mikor mások is voltak benne :lol: )

Rita, végre!!!! :D
Bugaci puszta, Kecskemét is tök jó hely!!!!
Mi is megyünk a gyerkőcökkel, vagyis csak én, apa marad melózni, szombaton megyünk tesómékhoz, mi ottmaradunk héfő-kedd is, fati meg értünk jön szerdán.De szerintem majd onnan is bekukkantok néha, két gépük is van :D

Gabi, igen, az ergo-ban vittem Natasát, és szereti :D

Szirom, miylen volt a mai nap az oviban????? :D
vas

Na egy kis meglepetés... :lol:
Ami késik, ugye...

Vácrátót, 2006. július...

Itt Bernát még nem döntötte el, beleugorjon-e vagy sem...
Kép

Nata köldöke :)
Kép

Maja már tudja, hogy a fiúk a mocis csajokra hajtanak.
Kép

Nyáááááááááááááááááááááááár :)
Kép

A banda
Kép

Miksa és Maja
Kép

A banda mégegyszer. Miksa mérges, hogy neki nem jutott fagyi...
Kép

Szirom és a kis fiacskája :) Szerintem ez jó kép, nem?? :)
Kép

Pussz!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Szia Ildi, itt vagy?? :) :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

itt avgyok, csak titokban, akárcsak te :lol: :lol: :lol:

végre, nyári képek!!!!

Kép
vas

szóval vagyok, nem avgyok

csipog a szárítógép, megyek :wink:
vas

Ildi, és te vezetsz le a tesódékig??????? :shock: :shock: :shock:

Szia Mira!

Logopédiát tanulok, meglátjuk, meddig bírom. Jó lenne, mert munkalehetőségnek nem lenne rossz a gyerekek mellett...
Na, akkor most már téged is irigyellek a hétvégézés miatt. :) :) VOLT VALAKI ITTHON EGYÁLTALÁN????? :)

Miért néznék rád furcsán, tudod nekem mi időmbe telt, még rájöttem a kicsinyítésre?
Ha más nem segít ügyesebben, megpróbálom majd elmagyarázni neked.
Építkezni nem tudok...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Nekem meg a gyerekek csipognak, megyünk játszóttérre, csókok!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Én is vagyok, csak én nem titkolózok :wink: Majd jövök mindjárt, csak úgy hallom, itt a szippantós. Muszáj kimennem.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok
hát most én is szégyellem magam, mint Rita, hogy nem jöttem sokáig. :oops: :oops: :oops:
Bocsi, de nagyon összejött minden. Mi Ábellel benyeltünk egy hányós-fostis vírust, én csak az utóbbit, Ábelnek mindkettöböl jutott, én azt hittem megpusztulok, olyan gyomorgörcseim voltak, meg fejfájás, hidegrázás stb. Ábel ezzel szemben jókedvü, ma mondjuk nagyon hisztis, de nem nagyon verte le öt a dolog, most már csak fostis szegényke, de kap egy székletkötö port, ma még nem volt semmi.
Aztán tegnap apának kifordult a bokája edzésen, úgyhogy most ö is itthon nyomul cincsizmában a lábán, mind a két pasit szolgálhatom ki. Még szerencse, hogy ma már jól vagyok. Aztán meg van egy rakat házimunkám is, mert Ábel az otthoni sokkból még mindig nem tért magához és csak velem hajlandó lenni, bármit is csinálok, csüng rajtam. Szóval nem megy túl jól mostanában.
Na ennyit magunkról.

Gabi, nagyon szépek vagytok!!! Lackó milyen kis dundi! Nagyon jó, hogy így szopizik! A pocijára én azt tudom mondani, amit az elöttem szólók, meg én Ábellel chamomilla ch 6 bogyeszkákat szedtem napi kétszer vagy háromszor 3-4 szemet, nekem azt mondta a szülésznö, hogy ez ugye átmegy a tejbe is és jó a pocira, megjegyzem Ábel egyszer sírt talán egész idö alatt hasfájástól. De lehet, hogy ez csupán véletlen volt és ö maúgy sem volt ilyen baba. De kívánok nektek nyugodt éjszakákat. Ha már egyszer átaludta, talán nem is lesz ez olyan vészes, lehet, hogy csak bele kell neki is szokni a sok újdonságba.

Szirom, sajnálom nagyon, hogy nem jött össze a baba. A helyedben én is beleéltem volna magam, ha tesztelek egy halványat. De tényleg nem tudni, hogy miért várat magára a bébi. De nyugi, jönni fog, mikor jönnie kell. Talán csak nem velem együtt szeretnél babázni :wink: Mert akkor még van két hónapod, aztán élesbenmegy a dolog nálunk is. Már alig várom.
Ne legyél annyira´lelombozva, tudom, mert nekem is vannak ilyen napjaim, hogy egyszerüen semmi nem jön össze. De lesz ez még így se, nyugi :wink: !
Mi is gondolunk Miksára a kukidokinál! Remélem ma már nem elsz olyan vészes a dolog. Ügyes pasi ö, ki fogja bírni hösiesen!

Ildi, tényleg nagyon jók a képek és én is csak csodálkozom, hogy ennyi minden belefért egy hétvégébe!! A képek nagyon jók, szépek vagytok mindannyian! Nekem is feltünt az új csizmád! Szép!

Márti, Rita, nektek meg sok sikert a tanuláshoz´, vizsgákhoz!

Rita, te már a 8. hét végén jársz? Hogy szalad az idö! Egy-kettöre te is szülni fogsz! Tényleg, mikorra is vagy kiírva?

Most rohannom kell, mert Ábel itt üvölt a lábamnál, csak velem hajlandó lenni, nem baj, hogy itthon van az apja is. Szörnyü!!!És közben ma iszonyú hisztis is, nem tudom, meddig fogom bírni ezt...

Este, ha elaludt, megpró´bálok tényleg képeket feltenni.

Most mennem kell

pussz

Motiot
motiot

Dehogy vezetek, szombaton együtt megyünk családilag kocsival, aztán apa hazajön vasárnap, szerdán meg leugrik értünk.
Cserébe kapott két teljes nap csendet és nyugalmat :lol: :shock:

Nekem Oli is csipog, még mindig nem aludt ma sem(és lassan indulunk a suliba),de Natus még alszik.
Szippantósnak jó munkát :D (és ilyenkor büdi van??? :shock: )
Gyere aztán mesélj!!!!
Bár, lehet, hogy addig már nem leszek itt(ma úgyis itt ültem egy csomót, felülmúltam magam :D )
vas

No, itt vagyok.

Ildi! Nem vészes, nincs olyan büdi. Egész kint van a kapunál az emésztő, ami nálunk teljesen zárt rendszer, egy acéltartály. Beledugja a csövet, kiszippantja, ami belefér a kocsijába (8 ezer pénz egy forduló), és már megy is. 2-3 hetente szippantatunk, de ez csak a mi "hülyeségünk", valakinek fél évig se kell, mert elszivárogtatja a cuccot. De mi nem engedjük magunk alá se a sz.rt, se a vegyszert, úgy döntöttünk.

Igen, valami ilyesmi képekre gondoltam :lol: Klasszak nagyon, család és a meglátogatott helyek egyaránt! :wink: Rólad nagyon jó a napszemcsis kép!

Lányok, ne szégyelljétek magatokat, mondtam én, hogy tudom, hogy mindenkinek megvan a maga dolga. Csak Gabi írta, hogy mostanában nem nagyon írom, hogy mi a helyzet, és hát erre válaszolva böktem ki, hogy ezért. No, túl van tárgyalva :wink: .

Kicsit különben most jobban vagyok már, mindig az első sokk a vacak. Ami nekem mondjuk a tegnap reggeli negatív teszt volt igazából. Az, hogy este megjött, legalább véget vetett a bizonytalanságnak, amiben napok óta tipródtam. Ki is nyitottam egy bort :oops:

Motiot! Szegények, jobbulást az egész famíliának! Az a hányós-fosós borzalmas, mi is becsíptük tavaly. Ábelnek majd adjál valamit, ami rendbe teszi a bélflóráját, nehogy elhúzódjon! Mi tavaly hetekig játszottunk ezzel.

Rita! Köszi a képeket :lol: Két megjegyzés: kissé dúvad fejem van azon a közelin, bár ha jól emlékszem, irtóra melegem volt :lol: A másik meg, hogy Miksa nem szereti a fagyit valamiért, a kis lükém így valami másért duzzoghatott :wink:

Míra! Mi 6 éve építkeztünk, tavasszal kezdődött, és Mikulásra beköltöztünk. Ha a gázosok meg a kéményseprők nem vacakolnak annyit az engedélyekkel meg a bekötéssel, akkor előbb is ment volna. Nem volt rohamléptékű az építkezés, de azért folyamatosan haladt, elég rendesen.

Rólunk: Miksa jól érezte magát az oviban. Épp készülődtek az udvarra, amikor beértünk, úgyhogy beállt ő is a sorba pisilni (tetszenek neki a kisvécék, mondjuk nekem is :wink: ). Kint az udvaron talán kétszer jött oda hozzám, egyébként nézelődött, kipróbált mindent, ismerkedett is, szóval aranyos volt. Beszélgettem az óvónővel, azt mondta, hogy szépen simán megy, és ha van erre időm, akkor ne is változtassunk a tempón. Holnap valszeg nem megyünk, mert nem akarom,hogy a kukaca miatt szenvedjen, meg becsurrantson. Pénteken viszont megint udvarozunk, aztán hétfőn-kedden meglátjuk, utána egész héten szünet lesz az oviban. És azután kezdjük, hogy otthagyom. Azt mondta az óvónő, hogy most azért nem mondja, hogy menjek el sétálni, mert tök jól elvan a gyerek, nem lóg rajtam, nem mászkál mindig hozzám, de megnyugtatja, hogy a a háttérben ott vagyok, és úgy tűnik, hogy ez így gyümölcsöző lesz.

Kukac: hát, nem volt lelkes szegénykém, még be kellett vele mennem egy boltba a doktor előtt (a szomszéd üzlet), mert húzta az időt. De nem baj, nem akartam erőltetni, nem időre mentünk. Kapott egy pólót meg egy Kinder tojást :wink: A kukacát most már teljesen sikerült visszahúzni, meg is mutatta a doktor, meddig kell majd nekünk is. Hát egész más látvány, meg is lepődtem. Fogalmam sincs, hogyan húzta vissza, de semmiféle szakadás vagy ilyesmi nincs. Kapott rá Miksa Lidocain krémet, az elég gyorsan hathatott, mert megnyugodott rövid idő alatt. Így tudtam beszélni a doktorral, aki azt mondta, hogy nincs szó fitymaszűkületről, csak jelentős letapadásról. Még egyszer kell mennünk. Van alatta váladék is, az most ott is maradt, legközelebb megoldja. 2 hét múlva megyünk, azt mondta, nagyon figyeljünk, hogy ne tapadjon le, ne kelljen elölről kezdeni. Betadinozni kell és Lidocaint tenni rá, ha fáj, és azt mondta, hogy pisiléshez ültessem meleg vízbe, mert úgy jobb lesz. Miksát nagyon megdicsérte, én is, mind a ketten azt mondtuk, neki, hogy nagyon ügyes volt, erre a gyermek a kocsiban közölte: "de én nem akarok ügyes lenni" :wink:

Még a babatémához: én nem tudom, hogy mi az oka annak, hogy ilyen nehéz dolgunk van, nem tudom, mit higyjek. De most amennyire rossz volt, hogy hiába volt két csík, mégsem lett baba, ez talán mégis jó jel, arra utal, hogy képesek vagyunk rá, nagy bajunk nincs. És vettem palástfű és cickafarkfű teát, sokan isszák itt a babaneten és esküsznek rá. Mindegy nekem, megiszok, megeszek és bármit, csak használjon :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, nincs dúvad fejed! Tényleg veszett meleg volt aznap... :) Meg emlékszem arra is, hogy nem szereti Miksa a fagyit, csak olyan viccesen nézte a többieket a képen... De azért jók a képek, ugye? :)

Oviban lehet, hogy igaza van az óvónőnek, sőt, nagyon logikusan hangzik, hogy inkább legyél türelmes. Nagyon örülök, hogy ilyen simán megy minden, az ovi is, doki is.
Ügyesek vagytok ti ketten! :)

Motiot, részvétem, hányás-fosásnál nincs semmi utálatosabb. :(
Gyógyuljatok és kitartás!
Házimunka ügyben legalább kicsit nem lebegsz felettem méterekkel :) , nálam mindig van elmaradás... :( .
Főleg most, hogy este eldőlök, mint a kapanyél, nincs esti vasalás, napközben meg olyan rest vagyok, hogy rossz nézni. :? (Képzeljétek, múlt héten, az iskolás napjaim után az az áldott férjem 4 órát vasalt!!!!!!)

Úgyhogy most megyek is, kicsit teszek-veszek, szorgoskodom, mielőtt hazaér az uram. :)

Jó éjszakát mindenkinek!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Szirom,
jajj de sajnálom! :(:(:( Hát, végülis igazad van, mert a pozitív teszt mutatja, hogy valami összejött, csak épp nem tapadt meg. Én már annyira úgy gondoltam, hogy sikerült, csak épp még vársz a bejelentéssel... Nagyon megértelek, én is éreztem úgy párszor, hogy kicsit mellőzve vagyok :) Van, hogy az ember érzékenyebb...
Örülök, hogy Miksánál ilyen jól halad a kukactéma! Én épp most gondoltam rá, hogy Zsoltikánál nem is néztük 3 évesen. Majd úgyis megyünk a doktornénihez Lacikával is, és akkor megnézetem.

Ildi,
képek továbbra is nagyon jók! Az ergo-n én is egyre inkább gondolkodom.

Mira,
mi még sosem építkeztünk :( Pedig nagyon szeretnénk egyszer, de az még odébb van!

Motiot,
jobbulást mindannyiótoknak! Még jó, hogy Ábel nem érezte meg annyira a betegséget, de az nem jó, hogy csak rajtad lóg :( Nagyon anyás ő is, ugye?
Az éjszaka átalvásában nagyon nem bízom, meg hát az is jó, hogy szopizik, akkor gyarapszik a tejem is :) Csak az a rossz, hogy ébren van, vagy sír, vagy csak nézelődik Lacus, és akkor ugye én vagyok vele, magyarán én sem alszom. A napközbeni alvás pedig szerintem nem ugyanaz, mint az éjszakai, valahogy én nem pihenem ki magam annyira.

Rita,
mi itthon voltunk hétvégén!!! :D Nem tudom, hogy sikerült ennyi súlytól megszabadulnom, de örülök neki :):):) Meg hát nagy volt a pocak, a baba, gondolom ez is számít. De ezt a 6-ot is soknak tartom :( Leméregettem magam néhány napja (comb, csípő, has, stb.), és hát van mit faragnom! Köszönjük a nyári képeket!
Azta, micsoda férjed van, irigylésre méltó! Bár én sem szólhatok egy szót sem az enyémre :D

Lacika szeme továbbra is váladékos :( Kapja a szemcseppet, de muszáj megmutatni a doktornőnek. Holnap pedig megyünk ismét a Madarászba a köldöke miatt, remélem most már minden rendben vele! Busszal megyünk, mert Zsoltinak muszáj dolgoznia, visszük Zsoltikát, és elkísér a mama is bennünket (kész családi vállalkozás) :)
Éjszaka egy csomót voltam fent Lacussal, mert negyed 5-kor úgy döntött, hogy vége az alvásnak :( De délután aludtam vele. Szinte minden éjszaka fent vagyunk... Most porszívóztuk is az orrát, meg át kellett pelusozni, aztán sétálgattam vele, na akkor kiadott egy hatalmas adag tejcsit, átöltöztünk mindketten... Hát ilyen mozgalmas az éjszakánk :D Ja, a porszívózás nem nátha miatt kell, hanem ahogy tejcsit bukik vissza Laca, az orrába is jut, és naggggyon szörcsög szegénykém, nem bír aludni sem tőle.

Megyek, már órák óta írogatok, de nagyon szeretnék lépést tartani Veletek. :)

pgaboka

Sziasztok!

Tegnap este erre jártam, elolvastam az írásokat de egyszerűen nem volt erőt írni. Este 7 kor estünk a laksába, vacsi, Andrással pici foglalkozás, stb...

Majd napközbe benézek és írok, most Andrást rendezgetem mert jön érte Apósom, mennek egyet vonatozni.

Ja, ma meg holnap itthon vagyok mert ugyebár pénteken vizsga és tanulnom kell(ene).

Majd jövök, puszi Mindenkinek: Márti
mártus

Na, mi van lányok, ma szünnap van???

Nálunk megy a magyar népmese, mert nem bírok semmi értelmesbe kezdeni, :arrow: hagyom a gyerekeket tévézni. :oops:
Legszívesebben lefeküdnék aludni. :shock:

És sütöttem hurkát, meg főztem hozzá kölest (életemben először!), de még nem ebédeltünk, csak össze-vissza nassoltunk Adéllal. :oops:
Még szerencse, hogy a nagyok legalább kapnak enni rendesen az intézményeikben. :)

Gyertek, na!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Én meg most ébredtem fel Natikával.
Olyan ciki, de a héten már másodszor törtnént meg, hogy Olivért altattam, és én aludtam el :oops: :oops:
Fél egy fele kezdtük az alvást, persze én rögtön elaludtam, ő meg játszott.Kétszer ébredtem fel, hogy aludjon már, fél kettőkor sikerült bekiabálnom az ágyba, most alszik.Nati meg már felébredt fél három fele:roll:
Pedig Leventének megígértem, hogy ma korában megyek.
Majd ma este jövök, mert apuci kimenőt kapott :wink: , és utálok egyedül aludni, majd ha bébik alszanak netezek inkább,csók :D :D
vas

Ildi, nálatok hogy is van most, te Natival alszol, vagy a férjeddel? :D Már ha nem túl intim a kérdés... :)
Csak tényleg érdekel, mostanában erősen gondolkodom, hogy nem fogok külön ággyal szívózni a kicsinél, majd berakjuk magunk közé és kész. Vagy én a bébivel, férjem a nagyokkal...
Csak erre olyan nehezen szánnám rá magam, legalább este legyünk együtt, nem? Mármint nem feltétlen úgy, hanem csak úgy... :oops: :lol: Értitek...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Végre alszik Miksa. Hát nem volt eddig egyszerű ez a nap, illetve tegnap estétől már nehezedtek a dolgok. Szegénykémnek nagyon fájt a pisilés, és nem is mert pisilni, közben még meg is kínoztuk, mert be kellett kenni a kukacát, és ehhez vissza kellett húzni, és nagyon fájt szegénykémnek. Még sírtam is a végére, mert ő is nagyon sírt, és könyörgött, hogy ne bántsuk, de hát nem bántottuk, csak csináltuk, amit kell. Rosszul is aludt, de a pelusba már legaláb pisilt. Reggel viszont már nem tudtuk visszahúzni a kukackáját, egyszerűen nem boldogultunk vele, úgyhogy ismét el kellett vinnem az orvoshoz. Ráadásul az uram autójával, mert az egyém már csipogott benzinügyben, a szigeten viszont nincs benzinkút (vízbázis, természetvédelem...). A doktornak sikerült, de be van neki duzzadva egy kicsit, úgyhogy most csak akkor kell visszahúzni, amikor lelappadt, de addig is be kell juttatni a Betadint és ha fáj neki, akkor Lidocaint. Szegénykém persze nem érti, hogy ezek használnak, és nagy a küzdelem, és most még egyedül is vagyok vele. Azért kétszer már betadinoztam, hát nem volt egyszerű. Pisilishez muszáj volt pelust adnom rá, mert nem mert vécére menni, nem mert a kádban sem pisilni, de végülis a pelusban megoldotta, és kiderült, hogy már nem is fáj a pisilés. A félelem viszont visszatartotta. Azóta voltunk már vécén is. Hát itt tartunk. Bocsi a részletezésért, de jó volt megosztani veletek, meg talán valakinek hasznára is válik egyszer.

Gabi! Szegény Lackó, akkor vele sem egyszerű most! Mi volt a Madarászban? Mit mondtak?
A tejcsivisszabukásra Miksa annak idején kapott valami cuccot, ami besűríti a tejet, bár az már jóval később volt, nem ilyen pici korában. De talán lehetne érdeklődni, nem tudom igazából.

A Patkó az nem mese ám, hanem vers :wink: Van egy Móra gyermekverseskönyvünk, szerintem a Cinege cipője a címe (de nem esküszöm meg rá, és most fönt van Miksa szobájában), no abban van a patkós vers. Meg a Didergő király például.

Motiot!
Pizzatészta (nem valami irodalmi a nyelvezete, mert betettem neked a netről mentett szöveget, és beleírtam a megjegyzéseimet, bocsi :wink: ): 1/2 kg liszt enyhén meglangyosítva, 1 csapott evőkanál só, egy csapott evőkanál szárított oregano, frissen őrölt bors. Keverjük össze ezeket egy keverőtálban! Egy másik keverőtálba tegyünk 1 kávéskanál cukrot, 1 zacskó szárított élesztőt (7 grammos), 3 evőkanál olívaolajat, 3 dl langyos-meleg vizet. Ezeket összekeverjük, adagonként hozzákeverjük a lisztes keveréket, dagasztógéppel vagy kézzel. Ha összeállt, 6-7 percig dagasztjuk, majd látod, mikor jó. Lisztfüggő is, ha túl lágy, akkor még tenni kell hozzá egy kis lisztet. Előfordul, hogy szükség van rá. Kiolajozott tálba tesszük (a tál mindenhol legyen olajos), a tésztát beletesszük a tálba, és megforgatjuk, hogy a tészta mindenhol olajos legyen. 45 percig letakarva kelesztjük. Ha kész, újra át kell gyúrni, részekre osztani, kigyújtani, kiolajozott pizzasütő-lapra tenni, majd rá a cucc. Én olyan sorrendben szoktam, hogy pizzaszósz (paradicsom, fokhagyma, hagyma, olívaolaj, pici cukor, só, bors, bazsalikom összefőzve, vagy friss paradicsom helyett sokszor jobban jársz a konzervvel, hámozott egész paradicsomokból). Aztán jön a sajt, majd rá a mindenféle. Azért jobb a sajtot alulra tenni, mert így nem pirul meg idejekorán, miközben alul túl levesesek maradnak a dolgok. Szóval alulra a sajt :) 170-180 fok légkeverésen, 18-20 perc.

Márti! Megy a tanulás? Nagyon nem irigyellek érte, bevallom.

Rita! Igen, nagyon jók a képek! És nagyon örültem is nekik :wink:

És szerintem is szenzációs az urad :lol: Vasal :shock:

Ildi! Még a dokitokra akartam írni, hogy nem semmi :shock:

Ma senki se nem jön?

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Rita! Nem engem kérdeztél, de én tartottam attól, hogy a gyereket beszoktassuk az ágyba. Ismerek olyat, aki nagycsoportos ovis, és máig nem sikerült saját ágyba tenni. Mi inkább egy térbe raktuk a mi ágyunkkal a kiságyat, így hallottunk is mindent, csak pár lépés volt, de mégse aludt velünk. Meg nálunk az uram nem biztos, hogy nem feküdt volna rá a gyerekre... Néha engem se kímél, pedig a mi ágyunk bazi nagy :wink: Miksa 1,5 évesen ment saját szobába végül. Mondjuk amíg szopizott, a reggeli ébredés után azért bevittem magamhoz (addigra már az emberem általában dolgozóba ment), és még szundítottunk ott egy-két órát. Meg amíg nem mászott el, az esti szopi is a mi ágyunkban zajlott, később már fotelben, de aztán betettem a saját ágyába. Kivételt az képezett, ha lázas beteg volt, akkor velünk aludt és szopiztattam nagyon sokat, de akkor mi is ébren aludtunk mindig.

Szóval mi arra szavaztunk, hogy legalább az ágyban ketten lehessünk :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hát itt vagyunk Szirom, egész tömeg, Ildi is, én is! :)

Szegény Miksa!

Olyan mázlisták vagyunk, Bernátnak nagyon szerencsésen a természet megoldotta, vagyis olyanra teremtette a Jóisten, hogy nem kellett macerálni.
Szegény fiúk, nem egyszerű az élet, már ilyen kicsin sem! :(

Úgy bánom, nekünk is megvolt ez a Móra-könyv, nemrég eladtam a neten, azóta meg egy csomó jót felfedeztem, ami szerintem benne volt. Na mindegy, majd könyvtárból...

Ja, ja az uram tényleg szenzációs :D , bár a vasalás egyedi alkalom volt. De nem is szeretném, ha gyakran előfordulna, rosszul érzem magam, ha megcsinálja más azt, amit saját dolgomnak érzek.
Bár ő bizonygatja, hogy a házimunka nem az én dolgom feltétlenül, miért ne segíthetne, de ha ez nem az én dolgom, akkor mi az???
Az viszont tény, hogy most az álomkór meg az iskola meg a vásár nagyon sok energiámat elszívta, és a vasalnivalók nem értették ezt meg, csak szaporodtak, szaporodtak... :roll:

De most már nem növesztem tovább amúgy is derekas fenekemet, megyek...
De azért figyelek ám!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Úgy látszik mindenki most kapott kedvet az íráshoz.

Szirom!

Júúj, még a hideg is kirázott ahogy olvastam szegény Miksát. Nincs annál szörnyűbb érzés mikor neked kell "kínozni" a gyerekedet és hiába magyarázod neki, hogy ez az ő érdeke, meg muszály, meg azért csinálod, hogy neki tulajdonképpen jó legyen. Mind ezek a dolgok eltörpülnek szegényke sírása és könyörgése felett.
Este a fördésnél hagyd játszani had puhuljon a kis bőre most tényleg nagyon vigyázzatok a hátrahúzással mert esetleg annyira bedozzadhat a fitymája, hogy vissza sem tud csúszni a bőr. Na azt nem részletezem, nekünk mondta a doki, hogy azt nagyon figyeljük ha csináljuk.
Kitartás. Eleinte nálunk is 6 kezes művelet volt. Én fogtam a gyereket, az apja próbálta a bőrt hátrahúzni a gyerek meg próbálta minden igyekezetével ezt megakadályozni.

Ildikó!

Jó reggelt. Semmi főzés, mosás, takarítás?
A fotók szuperek, most is csak erősítem, hogy csini vagy a gyerekek gyönyörűek. Na, jó Apuci is jól néz ám ki.

Gabi!

Köldök téma? Utazás?

Részemről de. latint tanultam, du. közgazdaságtant. 6-ra megyek az egyetemre közgáz korrepetálásra. Az egyik csajszi szerzett egy tanító palit, hogy egy kis fényt próbáljon bejutattni a szürkeállományunkba.

András anyóséknál van, át is megyek megnézni már biztosan felébredt.

Szirom!

Most jutott eszembe. SOS!!
UH-on ha petesejtet néznek, számolnak azt hüvelyi úton v. hasi úton csinálják.
Ha minden jól megy holnap de. eltudok menni UH-ra mert olyan félidős vagyok. Erre a hónapra kaptam Clostylbegitet, és mondta a dokim, hogy jó lenne egy UH is ezzel párhozamosan, hogy látszik-e a hatása a gyógyszernek.
Ne keseredj el, hány hónapja próbálkoztok? Mi úgy 4 hónapja, de nem parázok, pedig úgy megyek be minden nap a munkahelyemre, hogy a bőgés környékez.
Nyugi, jön az a baba.

Most megyek, ha előbb nem este benézek mindenképpen.

Puszi mindenkinek: Márti
mártus

Márti! Az én dokim hüvelyi uh-t csinált, gondolom jobban látszik azon. Nem volt vészes. Majd mesélj, hány tüszőcskét érlelsz! De az azért érdekes, hogy csak úgy felírt gyogyit. Hormonvizsgálatok nélkül?
4 hónap elteltével még én se annyira paráztam, de mi az idén már nem védekeztünk egyáltalán...

Rita! Igaza van az uradnak, miért ne segíthetne? Rendes tőle nagyon. Az enyém mondjuk vasalni sose fog, de a takarításba vagy a kertrendezésbe azért be szokott szállni, és főzni is szeret, ha ideje engedi. Mostanában sajnos nem nagyon. De azért rendes ám nagyon :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
ideértem én is végre, de nem volt egyszerü. Nálunk is sürüsödnek a dolgok.

Szirom, szegény Miksa! Nagyon sajnálom öt, de remélem hamar túl lesz rajta. Tényleg próbáld sokáig hagyni a melegvízben, attól is puhul a bör. Tudom milyen rossz az, ha kínoznod kell öt! Én is sírtam már emiatt, de ha egyszer meg kell tenni, akkor meg kell.

Márti, drukkolok a vizsgákhoz, remélem közgazdaságtanból sikerül fényt önteni a szürkeállományodba :lol:

Rita, ne szégyelld, hogy fáradt vagy, hiszen 3 gyerekkel kell nap mint nap foglalkoznod, aztán meg a terhesség eleje sem túl felemelö érzés! Ha apa segíteni akar, hadd segítsen! Te pedig szusszanj egyet! Egészségedre!

Ildi, én is elalszom mostanában az altatásnál, már párszor elöfordult, hogy felébredtem és úgy kellett rászólnom Ábelre,hogy mostmáraztán aludjon.

Gabi, remélem, ti is jól vagytok, majd írj, hogy mi volt a Madarászban.

Nekünk meg sürü napunk volt eddig, Ábel ma hála az égnek egész jó gyerek. Erre telefonált egy magyar ismerösünk, hogy itthon vagyunk-e, mert nem tudja hova tenni a gyereket títöl délig, áthozhatja-e. Mondtam, hogy persze, Ábel legalább nem unatkozik. Hozta is a gyereket apukája, aztán mondja hozzá a tudnivalókat, hogy nem vették be reggel a bölcsibe, mert mikor odaértek, a gyerek összehányta magát. Vitte apja azonnal az orvoshoz, az meg azt mondta, hogy nincs semmi baja, hanem csak hurutoldó gyógyszert kapott és sokat visszanyelt a sok cuccból és valszeg felfordult a gyomra szegénynek, semmi baj, nem fertözö. Közben a rendelöt is összehányta egyszer, de nem baj. Anyuka most ment vissza dolgozni, ethát próbaidös, ö nem tud itthonmaradni, oldja meg apuka valahogy a dolgot, különben is az ö gyereke is ( na itt már nagyot néztem ). Apukának meg közben megbeszélése volt, tehát maradtunk mi, a balekok. Szóval gyerekek játszanak, semmi gond, ettek is kicsit, aztán a kisfiú egyre csendesebb lett, aztán befeküdt a teraszon a nyugágyba. Megnéztem, tüzelt a homloka, meg a szemén is látszott, hogy lázas. Megmértem, 39,4. Tök Jó! Kapott lázcsillapítot, közben apuka sehol, dél elmúlt, Ábel is álmos. Még jó, hogy itthon van apa, ö figyelt addig a kissrácra, aki közben beájult a tv elött és elaludt a láztól, míg én Ábelt altattam. Aztán apuka is beesett két óra késéssel, csak azt nem tudom, mit gondolt, hogy még csak nem is telefonált ide, hogy késni fog. Ha egyedül lettem volna, nem tudom, hogy oldom meg a két gyereket. Szegényke nagyon bágyadt volt, de érdekes módon nem követelte a szüleit. Ábel ilyenkor már üvöltött volna értünk. Csak arra tudok gondolni, hogy nem érdekli öt, hpogy hol vanna, hiszen úgysincsenek soha vele. Egésznapos bölibe jár este hat, fél hétig. Apa meg is jegyezte, hogy ö soha nem akar ilyen szülö lenni, aki még a beteg gyerekét is lepasszoja azért, mert annyira fontos más dolga van. Szörnyü!! Úgy látszott szegény kisfiún, hogy amolyan kis hazátlan. Nagyon sajnáltam.

Mort meg persze azon izgulunk, hogy Ábel nem kapott-e el megint valamit töle. De szerintem ö is olyan hányos vírust kapott, remélem mi már nem kapjuk el mégegyszer.

Na ennyi, mert Ábel ma is folytatja a rajtam való lógást. Nem bírom már sokáig. Pedig itt van az apja is, de nem ia akar róla tudomást venni, csak én kellek neki.

Megyünk sétálni, mert gyönyörü meleg idö van.

Majd este jövök, ha hagynak.

Puszi

Motiot
motiot

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?