Sziasztok!
Megvagyok én, csak anyukám mellett aztán még apósom is itt volt 2 napig, de ma feltettem mindenkit a buszra, vonatra, úgyhogy hárman vagyunk újra
Ha vendégek vannak, akkor nem olyan netezni, mint egyébként. Néha azért benéztem, de írni már nem volt időm.
Ildi! Embert még ápoljuk, persze
Egy hét múlva léphet rá fél testsúllyal... De már sokkal jobban van most is.
Névnapos köszöntéseket nagyon köszi mindenkinek! Betegeknek pedig jobbulást ezerrel!
Vettünk ma Miksának kisztalt kisszékekkel az Ikeában, mert ott is nagyon tetszett neki, meg a játszóban is imádja, és a múltkor egy könyvesboltban is szó nélkül letelepedett rajzolni. Szóval most összeraktam és itt van a nappali közepén, kapott egy dobozka zsírkrétát (a másik fele filc) és rárajzoltam a papírjára egy török basát, amit imád, meg ráírtam, hogy Boldog névnapot
Olvas a szentem, baromira sok betűt ismer, és ordítozza őket, ahol meglátja
És tegnapóta Szittának hívja magát
Hiszti: nem nagyon van most nálunk. Mondjuk anyu most itt volt 3 hetet, ki volt nyalva a kissrác feneke, gondolom, most sokkal nehezebb lesz vele egy darabig. Eddig játszott vele, ha dolgom volt, ha viszont nem köti le senki, akkor például ellentmondást nem tűrően bele akar nézni a fazékba, hogy mi fő. Mármint nem lerántja, hanem fel kell venni. Ha nem, akkor rángatja le még a nadrágomat is, és nyüszít is hozzá. Nem mondom, hogy ezt könnyű megoldani, mert a vége úgyis az, hogy felveszem, de nem érzem kezelhetetlennek a dolgot. A "fejem a falba verem" módszert talán elhagyta.
Márti! Én azonnal aranyérre gondoltam. Simán lehet belső is. Nem akarom esztelenül védeni a 90 napost, de gyümölcstől, a saláta-hús párosítástól, párolt zöldségtől, paradicsomszószos tésztáktól szerintem nem nagyon lehet székrekedést kapni. Attól már inkább, ha kevés folyadékot iszik az ember. Én egész terhesség alatt nyűglődtem a témával, az aranyér is bejátszott, szóval szerintem ez az lehet. A sötét szín meg lehet egy kis vörösborocskától is. Ja, és mondjuk vitamintól, amiben vas van. Nem kezdtél el véletlenül vitamint szedni?
Lazító kaják, amik nekem bejöttek (általában mindegyik csak egyszer-kétszer, aztán már nem használtak, és mást kellett keresni: aszalt szilva, aszalt körte, aszalt barack, rengeteg folyadék, esetleg rengeteg tea (esetleg cukrosan), narancs, de jó nagy adag, mondjuk egy kiló, aztán a vízbe áztatott lenmag (ez kifejezetten undorító), valamint van egy sárga hengeres dobozos szer, amit gyógynövényboltokban meg bioboltokban lehet kapni, a nevére nem emlékszem, és a maradékot odaadtam a szomszéd néninek. Nem adta vissza, mert olyan jó
Ez úgy néz ki, mint a korpa, vízben kell oldani, akkor kicsit zselészerű lesz, meginni, majd jó sok folyadékot inni utána is. Nem olyan, mint a hashajtók, hogy kicsinálja az embert, hanem elég szolid stílusban, de használ.
Aranyér: nekem a Mastu használ, van kúp is, meg applikátoros krém, esetleg kipórbálhatod, recept nélkül lehet kapni.
Motiot! Tudtam, hogy ez lesz a kosztümmel
Valaki kérdezte Miksa szülinapját, valóban 18.
szirom