Sziasztok!
Ildikó!
Gratulálok,hogy babát vársz!!Emlékszem a tortás képedre,amit föltettél!Nagyon jó egészséget kívánok nektek!!
Márti!Motiot!
Írtam ide nyár elején.A MÁV-os topicba szoktam írni,és a gyermeküket egyedül nevelőkébe,bár én már nem vagyok egyedül
Képet is tettem föl akkor magamról,milyen voltam a terhesség után pár hónappal,és milyen lettem terhesség után egy évvel.Egy hatalmas szőke bálna voltam,szó szerint.60-65kg a súlyom,de 90 fölött mentem szülni.Magam sem értem miért,mert az első terhességemhez képest mindent ugyanúgy csináltam.Van egy 6és fél éves Dominikom,és egy másfél éves Dorinám.Szerettem volna lefogyni nagyon,de a kilók nem mentek le,és elég lusta is voltam.Az első baba után sokáig szpotattam,semmit nem mozogtam,és simán visszaálltam.Most is ezt vártam,de kb.82-83 körül megálltam.Szörnyű volt ahogy láttam magam a tükörben,de mégszörnyűbb,ahogy éreztem magam lelkileg és egészségileg is.Ekkora túlsúly nehéz egy embernek,és ilyen rövid idő alatt főleg.Belekezdtem a 90 naposba,mert június elején közelgett az esküvőm,és mégsem állhattam oda úgy.Tényleg betartottam az elején,és később is csak keveset bűnöztem.Az volt a véleményem,hogy elég hosszú ez az idő,és ha nagyon sok a lemondás meg a csábítás,talán többet árthat az önmarcangolás(főleg ahol család van,és másoknak kell főzni,meg ott hamiznak előtted...).Ezért néha nem bírtam...De érdekes,hogy nagy volt a szám,mert nekem a gyümölcsnap volt a legkönnyebb.Víznapot viszont egyáltalán nem tartottam,azt nem nekem találták ki.Szóval én nagyon gyümölcsös vagyok,ezért nem okozott gondot a több tonna gyümölcs.Ha marta a gyomrom,egy kis sós mogyit ettem vagy tökmagot.Ezek szerint kevés volt.Én nem vettem észre a gondot,mert egy öklendezéssel kezdődött az esküvőm után 2 nappal,a nászutunkon.Tudtam,terhes nem vagyok,ha epe lenne akkor jönne egy kis szines
,ha gyomorrontás,akkor meg sok
De nem jött semmi,csak görcs a mosdó fölött.Aztán kavargott a gyomrom szép lassan a kávék után,pedig azelőtt ezzel sem volt semmi gond.Ha ebéd után leültem a kanapéra(az nálam félig fekvő helyzet),szintén hányingerem lett.Azt hittem,valami komoly agybajom lett,mikor a gyümik után,főleg az esti dinnye után keserű lett a szám.Nem értettem,de tudtam,nem normális,hogy más ízt érez az ember,ezért hittem,hogy biztos agydaganatom van...Nem nagyon szeretek dokihoz menni,mert bár idegesít egy-két indokolatlan tünet,mégis azt gondolom,sokan nem tulajdonítanak nekik jelentőséget,csak elküldenek,és azt hiszik,képzelődsz.Mint a bőrdoki,aki azt mondta,ez a szülés utáni depresszió,mert meg mertem mutatni neki egy csúnya anyajegyemet,ami nem olyan volt előtte.Ehhez képest,szerncsére elmentem egy másikhoz is,és az onkológián kötöttem ki,műtét,szövettan.Az eredmény negatív,csak a varrataim vannak még bent.De a félelem az nagyobb volt,főleg kisgyerekek mellett,meg az ilyen felelőtlen dokik miatt.Szóval,ezért nem akartam minden apró kellemetlenséggel orvoshoz menni.De sajnos jobb lett volna,mert ezzel csak megvártam,amíg fájni is kezdett.Hányingerem volt már folyamatosan,és készültem is a dokihoz,csak valahogy nem jutottam le.Éreztem,hogy csípi valami a torkomat,és följön olyan kis pezsgő érzés is,ami kiráz teljesen,és marja a nyelvem,a torkom.Aztán égni kezdett a gyomrom,ami azelőtt sosem volt.És a szegycsontomnál azt hittem kiszakad a testem.Én sosem értettem azelőtt,milyen az,ha valakinek ég a gyomra,vagy sok a sava.Most meggyógyítják a fölmaródástól begyulladt nyelőcsövemet,és utána 1 hónap múlva jöhet a tükrözés(ijesztget mindenki,akinek volt
...).És eldől,hogy ez egy átmeneti állapot-e,vagy tartósan szednem kell.Remélem azért nem kell műteni,mert akkor már egy roncs leszek.De legalább lefogytam 67-68kg-ra.Igaz,most visszajött kicsi,de így is boldog vagyok.Rátett sajnos egy lapáttal,hogy közben cataflamot kellett szednem,és kiderült,azt sem szabadott volna,mert erősen savképző fájdalomcsillapító,és ez végképp betett.De örülök is,hogy kiderült,mert legalább tudom,mi készülődött bennem,és legalább elkezdtük kezelni.Most nem próbálkozom mással.A diétát arra értettem,hogy a reflux miatt fogtak diétára,meg kell válogatnom,mit ehetek,de nem a súlyom miatt,hanem a savam miatt.Elnézést,hogy kicsit hosszúra sikeredtem,de ilyen körülményes liba vagyok
Sziasztok!!
Kriszti