Adjon Isten szép napot mindenkinek!
Magam is újonc vagyok, méghozzá a legfrissebb fajtából

.
Rólunk annyit, hogy vidéken élünk: férjem és három gyermekünk.
Áprilisban lesz 6 éve, hogy egybekeltünk. Én magam nem részesültem vallásos nevelésben és a szentségi házasságunkat is úgy kötöttük, hogy még nem voltam megkeresztelve.
Első Lánykámmal egyetemben váltam én is Isten gyermekévé, 2003 Húsvétján. Azóta is formálódik a hitem és folyamtos gondolkodó vagyok e téren

. Férjem teológiát tanult, így abban a szerencsés(/szerencsétlen?) helyzetben vagyok, hogy sok kérdésemet "tudományos" alapokon tudom, tudtam helyretenni.
De még sok a kérdőjel bennem és sokszor szeretnék jobb, hitelesebb, HÍVŐBB ember lenni.
És természetesen mindezt a gyermekeinknek is át szeretnénk adni. Én tudom, milyen nehéz felnőttkorban keresgélni...Nekik talán így könnyebb lehet...
Első reagálásom
Kriszti7-hez szólna: csak meg szeretnélek nyugtatni, hogy szerintem nem leszel hiteltelenebb a Gyermeked előtt csakazért, mert a szentségi házasságotok ellenére Ti nem éltek együtt. Idővel majd-talán-megérti, hogy ez nem véd meg attól, ha a pár között probléma támad. Nem ettől fog jól működni a házasság...DE: ezzel JOBBAN, BIZTOSABBAN működHET.
De ez nagyon nehéz és bonyolult dolog...ha ismernélek és a véleménemet kérdeznéd, talán mást is hozzá mernék fűzni, így viszont nem merek... talán majd később, ha aktív maradsz Te is, meg én is
Zsunya:[i]
[quote]N írta:em azt mondom, hogy vallás nélkül nem lehet. Csak azt, hogy talán hittel könnyebb. Talán ad alami sorvezetőt ami mostanában nincs. A törvények be nem tartása sikk és menő. Morál nincs. Pedig kell valami aminek mentén tudjuk mi a helyes és mi nem. A vallások pedig adnak egy keretet amiben mindenről tudni lehet, hogy jó e vagy sem.[/i
] Pontosan ezt szoktam mondani én is azoknak a barátinknak és ismerőseinknek, akik nem vallásosakt és "magyarázatot" várnak a megtérésemre, vallásos életünkre. Nagyon jól összeszedted, köszi.
Remélem még sok új véleménnyel gazdagodok itt Nálatok, üdvözlettel:
alma