Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Szia Doris!
Azért remélem nem merítettelek ki a válasszal! Kép Persze nem csak az engedelmesség számít, de azt is próbáltam írni, hogy Csabi sokszor nem jön oda, amikor Marcinak megmutatok valamit, vagy vele játszom. Vagy odajön, de egy perc múlva már megy is tovább. Kb. félévesen egy gyógypedagógus szerint figyelemzavaros volt, amit egy éves korára kinött. Azért még most se tud túl sokáig koncentrálni, ha valami nem köti le annyira, de ezzel a nagylányom is így van. Szerintem nem minden gyerek egyformán érdeklödö és pláne nem ugyanazok a dolgok érdeklik öket. Biztos Lillusnak is megvan, amiért rajong. Csabi pl. imád énekelni, mondókázni. A dallamot fel lehet ismerni, de a szöveget csak mi értjük. Kép Neki is a lassan jár a csiga-biga a kedvence! Marci sokkal gyakrabban kérdezi, hogy "az mi?", Csabi alig teszi fel ezt a kérdést. Szóval ö talán kevésbé mutat érdeklödést, de attól még egyedül alaposan megfigyeli a dolgokat, anélkül, hogy különösebben kiváncsinak tünne. Szerintem emiatt nem kell Lilcsi miatt aggódnod!
Meggyógyultak már? A szemüveget már teljesen megszokta Geri?

Puszi:
Mimóza
mimóza

Eri!

Köszi,nem felejtettem el,pont most végeztem,pedig reggel nekiálltam!
Igaz, 240 db képet rendeltem összesenKép
Persze más-más névvel és emailcimmelKép
Anyagi csöd az elektopontnakKép

Bea

Kép
beatrix2

Bea!
Kép

Eri
simones

EriKép
Köszi, feltöltöttem 20 képet Apósom nevében aztán majd elmegy értükKép
MimózaKép
Köszi, akkor megnyugodtam valamelyest bár ez a sikitás elég idegesitő de egyenlőre türelmes vagyok mert még nem igazán beszélnek csak néhány dal meg mondóka megy nekik ill. nagyon kevés szó de szerintem rajtam kivül senki sem értiKépKépKép
Köszi, Lilcsike teljesen meggyógyult Gerinek viszont még mindig megvan az orrfolyás-orrdugulása de már több mint két hónapja tart igy egyre inkább azt gyanitom valamiféle allergia állhat a háttérben. Semmi más tünete nincs szerencséreKép Geri teljesen megszokta már a szemcsitKép Veszekedésnél meg mérgében még lekerül a földre, de más gond nincs ill.ha kiejtem a számon, hogy mentek csicsikálni akkor már tépi is le a fejérőlKép Egyedül a ragasztás idegesiti szegénykémet de ezt nem csodálom mert több mint fél napon át kell takarnom a jó szemét és hihetetlenül kultúráltan viseli szegénykém...KépKép Lilluska is megszokta már Geri szemcsijétKép Mutogatja, hogy ott van de megbeszéljük, hogy erre szüksége van és nem vesszük le Geriről és tényleg már nem szedi leKép Kivétel ha összevesznek mert akkor Lillus első mozdulata, hogy letépi Geri szemcsijét)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Mi is készülünk holnap a gyerek-szigetre! Jó lenne összehozni egy rögtönzött ikertalit!Kép
Bár megtalálnám a listát a telcsiszámokkal!Kép

Jó éjt!
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Mi sajna idén nem jutunk ki a Gyerekszigetre...Kép
Ma Anyukám szülinapját ünnepeljük.Kép (Ott is alszunk ebben a dög melegben...Kép)
Jövő hétvégén meg már csomagolunk és utazunk - remélhetőleg.Kép

Aki megy annak jó szórakozást! Es dobjatok fotót!!Kép

Eri!
Képet tegnap sajna nem töltöttem, mert sehol a közelben nem lehet átvenni itt a belvárosban...Kép
S mivel most nem készült annyi (mindig előhívatom az ilyen akciókbanKép), 1 csomagért nem éri meg BKV-zni.
De nyaralás után én is várom az akciókat - bár feltételezem, hogy ezek a beetetések pont azért voltak, hogy nyaralás után mindenki az adott cégnél hívasson elő, persze már pénzért.Kép

Rita!
Balatonfenyvesre!Kép
Csak én megyek a skacokkal, Apjuk talán lenéz, ha kap szabit - ill. lejön párszor, amikor éjszakás. Ráadásul gáézvezetéket újítanak a házban, így nekünk is fel kell jönni párszor - kész anyagi csőd lesz az utazgatás...Kép

Doris!
Sikítozás még most is van - igaz ez már inkább szórakozásból, nem felejtik el az évek múltával sem.Kép
Mi is pont ezen okból (is)- egyedül a 2 gyerekkel -, nem nagyon voltunk kisebb korukban játszón, inkább Anyunál a kertben tombolták ki magukat hosszú hétvégente (cs-vas-igKép), a másik ok a VIII. kerület játszótér és közönség kínálata... asszem nem kell részleteznem...KépKép
S Anyunál még a levegő is jobb!Kép
Engedelmesség?? Az én fiaim ezt a szót sajna nem ismerik, ha velem vannak...Kép kezelhetetlenekKépKép Hiába no, hiányzik az apai szigor, s persze főleg az Apa, aki mindennap dolgozik, sokszor napokig nem is látják. Nem könnyű...

Puszi
Erika

KépKép
herika

Doris! A sikítás nálnuk is megy, Eszter úgy 4 hósan kezdte, eleinte mindenre, mostmár hazsnálja, de meg lehet sükatülni tőle. Ezt nálunk a fiúk sosem csinálták, pedig egyik sem csendes darab Kép. Sajna Ádám kezdi eltanulni!
Gyerekek új vagyok digitfotó vonalon, légyszi magyarázzátok el, mi ez az ingyen feltöltés itt meg ott, stb!
Köszi: Claire
claire

Vasárnap voltunk kint a libero napon az állatkertben. Értelemszerűen tömeges babakocsivonulás zajlott, nem volt ritkaság a gemini sem. Aztán láttunk egy trigeminit, (kb 7-8 hónaposak lehettek a babák), belegondoltam, micsoda életük lehet, Geminik ált saját környezetükben látványosság, és megbámulják őket, de itt az állatkertben most annyi volt, hogy elvegyültek, de trigemini még itt sem tudott eltűnni a tömegben. Mindenki jól megcsodálta őket, fotók készültek stb. (miközben a libero sátornál szépen sorra pelusozták a három babátKép ) Azért az ő életük egy fokkal még spécibb, mint nekünk mezei geminiseknekKép

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Ildi!
Mi is kint voltunk tegnap az állatkertben. Én a babakocsijukban csak 1 gyereket láttam, a másik kettőt hiányoltam is anyukánál. Kép Õk kézben voltak valahol.
Azért a kettes ikreket is megnézték. Kép

Nem sokkal előtte kívántam egy pasinak hármasikreket, mivel belém kötött a buszon. Kép Az alacsony padlós volvoval mentem az ikerkocsival, erre egyedül tudok fel-ill. leszállni. Kioktatott, hogy azt a jelzőt mi nem használhatjuk (tolókocsis jelző). Ez volt kéznél a gyerekeknek, és ők jeleztek. Felvilágosítottam, hogy nem sok különbség van közlekedésileg egy ikerkocsi és tolókocsi között. Kép Bocs az off-ért. Csak nagyon kiakadtam. Miért pont egy kismamába kell belekötnie. KépKép
Ráadásul még az eső is eleredt. De az állatkertben nagyon jól éreztük magunkat. Kép Még jó hogy rájuk tettem a szigetről való karperecet (név, tel.számmal) Néha elmentek különutakra. Kép
A sziget is nagyon jó volt. Nekik az állatsimogató tetszett a legjobban. Ott is a pacik és a kismalacok. Nem tudtam megszámolni hányan vannak. Még tervezzük, hogy kimegyünk. Kép

Eri
simones

simones

sziasztok!
mimóza, tök aranyos dolgokat írtál a kisfiaidról!

eri, a strand nekünk nagyon bejött. igaz, marha feszített a tempó és iszonyúan fárasztó egyedül a folyamatos koncentrálás, de megéri. csak jó gyerekmedencét kell találni!
klassz ez a t-com-os kép Kép

doris, gyünyörűek a prücskök! és tényleg milyen nagyok! még-még-még képet!

az enyémek tegnap kitárgyalták erika fiait Kép olyan muris volt. a lényeg, hogy erika fiai "aranyos kisfiúk és nem rontják szét a várunkat, csak a nagykisfiú rontotta szét..." a legjobb az egészben, hogy maguktól kezdték el, én csak néhány kérdést tettem fel... kezdetben a két fiam véleménye eltért, de aztán közelítettek az álláspontok Kép Kép

vikics! erika!
köszi a kakilós tippeket. az enyémek most vannak a napközben-pelus-nélkül, de este-többnyire-pelusba-kakilunk fázisban Kép ádámnak már 2-szer sikerült a wc-be a toj, volt már félig benn-félig wc-be. péternek még nem sikerült... a pisi már 90%-ban wc-be megy. mi is sarazunk azóta, ha játszón vagyunk és a wc "mérhetetlen étvágyát csillapítjuk", ha jön a kaki.

más. kisikres annamari albumát - szoptatós képeit - néztük a napokban, amikor az egyik majdnem 3 évesem megszólal: anya, ezek a kisfiúk nagyon butusok, megharapják az anyukájukat. Kép
utána pár nap múlva a másik érdeklődik, hogy "mi is a cicidből ettünk? és most is van benne tejecske?" - kóstold meg! - biztattam, erre ő bekapta az egyiket. anya, és a másikban sincs? Kép
szerdán lemennek nővéremékhez a skacok és elvileg 2 éjszakát töltenek ott nélkülünk. mi lesz ott?! Kép és itt?

autónk 1 hónappal előbb megérkezett a múlt héten. férjem még nem meri vezetni, parkolóengedélyt is csak ma szereztünk, szóval a munkahelyén parkol az autó egyelőre. ezzel is úgy vagyunk, mint a gyerekeinkkel: korábban érkeztek és egy darabig még a "koraszülött osztályon" piheg, csak 1-2 hét múlva, a nyaralásra izzítjuk be teljesen...
puszi, m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Mivel sajnos nem tudok a környéken jó medencét, a Pascal strand kissé drága, így inkább maradunk az udvaron. Néha itt is nagy pancsolás van. Kép
Ma mi is "csillapítottuk az étvágyát". Kép
Autóhoz gratula. Kép
Hova mentek nyaralni?

Eri
simones

Marcsi!
Jó hallani rólatok! Kép
Mindig is tudtam, hogy bevállalós típus vagy, én egyedül nem kockáztatnám a strandot, max. egy másik kismamával. Tesómmal pl. levittük az öt gyereket kettesben a Balatonhoz (közülük 3 két év körüli...)
Mi még sehogy nem állunk a szobatisztasággal, most barátkoznak a bilivel, de egyelöre még csak egy van.
Na, egyedül vagytok? Azért jólesik a csönd, nem?!Kép
Én is gratulálok az autóhoz, azért sokkal könnyebb lesz így a fiúkkal utazgatni.
Nem haraptak meg a tejkostolgatáskor? Kép

Jó nyaralást!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Szobatisztaság:
Nálunk már nagyon régota érlödött,mert a kiscsajok állando jelleggel levetköztek.Télen is(mondjuk nálunk 27 fok volt sajna).Hol ment a bilibe,hol meg ment a szönyegpadlora.Már a bölcsibe is szoltak ano,hogy jo lenne elkezdeni,csak én télen hidegben nem akartam.Jött a tavasz,a Bettina lányomnak állando szorulás,kupp meg miegymás folyamatosan.
Itt még pelus volt rajtuk.
Erre bedühödtem,levettem roluk a pelust és a bölcsibe is szoltam,hogy mátol szobatiszták lesznek a lányaim.
És láss csodát,az elsö két napban csorgott csak be egy kevés azota nem.Ami a legjobb az egészben,hogy ettöl a perctöl fogva a székrekedés is megoldodott.Most is van,hogy kemény a kaki,de most már az a "legnagyobb " gondunk,hogy napi 3* kakilnak délután!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok! Ha tudtam volna, hogy ennyien jöttök...mi is voltunk az Állatkertben, eszméletlen sok iker volt, tényleg. A párom szerint amúgy is állatkert helyett gyerekkert volt.
Ha már a kiakadásnál tartunk: az állatkertben számomra az volt a legkiakasztóbb, hogy csomóan rágyújtottak a gyerekes tömeg kellős közepén, és ha szóltál nekik, volt aki kultúrált volt, de volt akinek neki állt feljebb!
Bocs, most megyek: Claire
claire

sziasztok!

Marcsi, hogy bírjátok a fiúk nélkül? És ők? Jó, hogy összefutottunk egy kicsit. Kép

Mi már mióta ez a meleg van, többször is elmentünk Alsógödre (kb 15 perc kocsival), van ott egy klassz partrész, és Dunáztunk. Tesómékkal mentem, én egyedül, szóval 3 felnőtt 7 gyerekkel, és semmi gond nem volt, nagyon-nagyon élvezték a gyerekek, és szerencsére nem rohantak bele ész nélkül a vízbe. És még én is tudtam úszni egy jót, szóval biztos megyünk még. Kép

Én idén nyárom még nem is próbálkozom a szobatisztasággal, sokszor vannak fürdőgatyában a fiúk a kertben, amikor medencézünk, de soha nem szólnak, úgyhogy majd jövő nyáron lesz aktuális a téma. Kép

Mai "hőstettem": Villamosoztam a négy gyerekkel! Kép Próbálok leszokni a babakocsiról, mert szeptembertől Andris messzebbre fog járni suliba, ahová villamossal kell menni, és ugye arra nem lehet az ikerkocsival felszállni. Márpedig nekem kell majd érte menni. Szóval most ezt gyakororljuk. Nagyon ügyesek voltak, ültek szépen egyhelyben, Örs csak akkor kezdett hisztizni, amikor leszálltunk, ment volna még. Kép Csak itt is kevés a két kéz, mert még Zsófit is fognám...

Nézitek az ikres sorozatot a Sprektumon? Nekem mindig felveszi a tesóm, és utólag megnézem, de hiányzik, hogy csak a terhesség-szülés-újszülöttkor van benne, nagyobb ikrekről nem szól. Kép

Na, bocs, látszik, hogy régen voltam, jó sokat írtam....

Zizi
debyand

Sziasztok!

Búcsúzom - holnaptól aug végéig nem lesz netemKép és mi is ritkán leszünk Pesten - remélhetőleg...Kép

Ha valaki felveszi dvd-re az ikres sorozatot, nekem is átmásolhatná - természetesen kifizetem -, sajna eddig is hézagosan, most meg még annyira se fogom látni...
Itt a mobilom, ha valami fontos lenneKép: 0630/9125274

Orsi!
Akkor szombat!Kép

Marcsi!
VÉGRE!! Ma elbúcsúztunk a bölitől!Kép
"Természetesen" hiába vittem a nagy virágcsokrokat - az egyik gondozónő aug-ig szabin van...Kép Így az a Panni nénié lett!Kép

Mindenkinek szép nyarat és NYUGALMAT kívánok!!!Kép
(nekem ez utóbbi nagyon jól jönne...Kép)

(ui.kaka azóta is problémaKép - de kedden már remélem sarazunk mi is!Kép)

Sok puszi mindenkinek!!!Kép
Erika

KépKép
herika

http://www.maimano.hu/esemenyek/20050716_ikrek/index.html
fotóművész vár ikreket fotózásra egy kiállítás részeként
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Erika!
Jó nyaralást és sarazást! Kép

Marcsi!
Gondolom ide főleg egypetéjűeket várnak.

Eri
simones

Sziasztok!

Zsuzsi néven írtam régen, de nem tudok azzal belépni.Kép

Képzeljétek, kaptam tegnap egy levelet (linkajánlásként az ikrek.lap.hu-raKép) egy úrtól:

"Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét a Magyarországon eddig 5 alkalommal megrendezett országos ikertalálkozóra!

A rendezvénynek eddig Ercsi városa adott otthont. A találkozó ötlete egy helyben élõ, ikerlányokat nevelõ családtól származik, akik a rendezvénnyel kapcsolatos licencjogokkal rendelkeznek.
Az utóbbi két évben sajnos támogatók hiányában a rendezvény elmaradt, de idén Szigethalom Város Önkormányzata szeretné újra indítani ezt a rendezvénysorozatot.

A találkozó az évek során mind nagyobb népszerûséget szerzett, a résztvevõk száma is egyre nõtt: 1998-ban 250, 1999-ben 320, 2000-ben 442, 2001-ben 500 ikerpár regisztráltatta magát.

Idén a rendezvényre 600-nál is több jelentkező-kettőst (vagy többest) várunk, köztük néhány hónapos, de nyolcvan éven felüli testvérpárokat is. Az ikreken kívül legalább 5 ezer embert vonz a rendezvény.

Az eddigi ikertalálkozók nagy sikerrel és publicitással zajlottak. Az akkori hazai média megjelenést a következő csatornák biztosították: RTL Klub –Fókusz, TV2; TV3, Blikk, Mai Lap, stb.

Szándékaink szerint nemzetközivé szélesítjük a találkozót, szorosabbá fűzve ezzel testvérvárosi kapcsolatainkat. Ikerpárok érkezését várjuk Lengyelországból, Németországból, Angliából és a környező országokból. Jelenleg 5 hasonló rendezvényt tartanak nyilván a világon.

A találkozó célja nemcsak, hogy tapasztalatcsere-fórumot biztosítson Magyarország ikrei számára, hanem az hogy az egyes települések, országrészek művészei, szokásai, és kulturális hagyományai is bemutatkozó lehetőséget kapjanak.

A nap folyamán számtalan ügyességi verseny, szellemi vetélkedő, bemutató és előadás közül választhatnak az eseményre látogató gyerekek és felnőttek, estére pedig az is kiderül, hogy 2005-ben kik lesznek Magyarország legszebb, legbájosabb ikrei.

Szigethalom az ország összes ikerpárját szívesen várja az egész napos, ingyenesen látogatható találkozóra.

A találkozót megelőzi egy országos sajtótájékoztató és reklámkampány (TV, rádió, írott sajtó, internet), melynek során köszönetet mondunk minden támogatónknak!

Ízelítő a programokból:

· Ikersztorik - különleges élménybeszámolók az ikrek életéből

· Bográcsfőző-verseny

· Kézműves- és népművészeti kirakodó vásár

· Folyamatos sport-, ügyességi-, és szabadidős programok

· Iker-ökörködő - játékos vetélkedő

· Iker Activity show

· QUEENS OF TWINS Ikerszépségverseny

· Fergeteges Rock and roll buli Fenyő Miklóssal

Az ikerszépségversenyen részt vehet bármely lány ikerpáros (-hármas, -négyes, stb.), 14-40 éves korig, függetlenül attól, egy-, vagy kétpetéjű ikrekrő1 van szó. A zsűri nem a puszta szépség alapján ítél - noha természetesen az is számít -, hanem elsősorban az összhatás, az együttes megjelenés alapján. A verseny három fordulóból áll: utcai ruhás, fürdő ruhás és estélyi ruhás bemutatkozás.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a szervezőknél telefonon, e-mailben, illetve személyesen a Városi Szabadidőközpontban:

Szigethalom Városi Szabadidőközpont, Sport utca 4.

Medgyes József

Kereskedelmi főmunkatárs, Tel./fax: 06-24-538-216

kulturhaz@szigethalom.hu

Domonkos István

Programszervező referens, Tel.: 06-20-489-82-81

domonkos.istvan@vnet.hu"

Bővebb infó (jelentkezési lap, persze nem kötelező előre bejelentkezniKép)

http://www.szigethalom.hu/iker/iker.htm

Én úgy örülök neki, hogy lesz, olyan jó volt régen is!Kép

Zsuzsi
zsuzsi88

Sziasztok!

Zsuzsi!
Üdv újra itt Kép
Már be is írtam a kisikresekhez is a linket Kép

Eri
simones

Zsuzsi!
Köszi Kép
simones

Lányok!

Aki lemaradt az ingyenes képekről, ill. lesznek újabbak, nyaralás..., egész júliusban a Mediamarktban 2490 Ft-ért hívnak elő 100 db képet Kép
http://www.mediamarkt.hu/
itt online fotorendelés

Eri
simones

Sziasztok!

Megint én.Kép Újabb Országos Ikertalálkozó, azaz az IKERFEST 2005, most szombaton.

www.netudki.hu
zsuzsi88

LányokKép
Most úgy alakult a helyzet, hogy nem tudlak követni Benneteket ezért is köszöntem el egy időre, remélhetőleg átmenetileg... Senki sem bántott meg és remélem én sem tettem senkivel, ha mégis elnézést kérek MindenkitőlKép Pont a megbántódások elkerülése végett köszöntem el inkább mert igy látszott tisztességesnek hisz nem akartalak szó nélkül elhagyni Benneteket, nagyon megszerettem MindenkitKép

Nagyon jó egészséget kivánok Mindannyiotoknak és mi is köszönünk minden jókivánságot és érdeklődést Kép

Puszi:Doris
doris

Doris! Kép
Nektek is minden jót! Kép
Azért néha jelentkez be, hogy mi van veletek. Kép

Eri
simones

EfGabi fiainak BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk. Pussz: Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kedves Gabi!

Mi is boldog szülinapot kívánunk Bencének és Marcinak! Gyorsan eltelt ez a négy év? Hogy ünnepeltetek?
Szeretettel :
Mimóza
mimóza

Gabi-innen is egy nagy szülinapos tortaszagú pusszancs a manóknak és persze a büszke szüléknek is!
vizsgák??minden magvan??
szeretettel.
kinga
pkinga

Sziasztok!

Gabi
Nagyon boldog születésnapot kívánok a fiúknak!!!!
Vizsgák sikerültek?

Jó rég nem jártam már erre, szerencsére túl vagyok már én is a vizsgáimon!!! Két hetet anyuéknál voltam, gyerekek nélkül, segítettem az üzletükben, amíg nyaraltak, a gyerekek egy hetet itthon voltak az apjukkal, aztán egy hetet a mamánál voltak a fiúk, Lora itthon maradt.
Tegnap jöttem haza, nagyon hiányoztak már, igaz hétvégére hazajöttem, de egy hetet még nem voltam távol tőlük egyszerre, olyan édesek volta, öleltek -pusziltak és egész nap azt hajtogatták, hogy nagyon szeretnek és, hogy nagyon hiányoztam nekik.
Ez a két hét munka kikapcsolódás volt a gyerekek után, de azért nem cserélném le a velük töltött időkért.
Most már gyakrabban jövök majd.

Éva

Kép

Kép
éva75

Gabi!

Boldog szülinapot a fiuknak!KépKépKép

Bea

Kép
beatrix2

Éva!
Itt voltál, és nem néztél be hozzánk??? Irgum-burgum! Zoli megkapta az állást?
Mindenkit puszilok!
M.
mimóza

Mimóza

Bocsi! Készültem hozzátok, találkoztam a tesóddal is és neki is mondtam, hogy majd meglátogatlak benneteket, de sajnos nem volt időm. Délelőtt tanultam a vizsgámra aztán meg estig a boltban voltam. Legközelebb benézet hozzátok ígérem. Zolinak sajnos nem jött össze a munka, vagyis összejött, de mégse, majd elmesélem.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Lányok,
lenne egy körkérdésem: Nektek mennyit alszanak a gyerekek napközben és ha már nem alszanak mikor szoktak le róla? Nekem mostanában egyre többször nem hajlandó vagy nem tud az egyik fiú elaludni és akkor persze a másikat sem hagyja... Ennek ellenére este sem alszanak el sokkal hamarabb. Tudom, hogy ez az élet rendje, de ilyenkor olyan bosszús tudok lenni, mert nagyon számítok arra a 1,5 óra szabadidöre... Kép Azért 2,5 évesen még nem árt a du-i alvás,nem?
(Most is ez a helyzet...)

Éva!
munka...Kép Van más lehetösége?

Marcsi!
Isten éltessen titeket is!
Szeretettel:
Mimóza
mimóza

Mimoza!

Nálunk bölcsisek,ott alszanak.Itthon,ha az apjuk itthon van,sokszor inkább rosszalkodnak.Ha egyedül vagyok velük,akkor tudják,hogy nincs kegyelem,így ilyenkor elalszanakKép
Szigoru vagyok alvásügyilegKépKép De muszály

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Gabi, Marcsi!
Boldog szülinapot a fiúknak!
Kép

Mimóza!
Nálunk alszanak, de néha főleg hétvégén nem egyszerre alszanak. Ha elmegyünk valahova, akkor kimarad a du. alvás, ill. útközben max félórát alszanak.

Eri
simones

Mimóza

Nálunk még a Lorena is alszik délben, mert ha nem, akkor délután nem lehet vele bírni, pedig ő már 5 és 1/2 éves. A fiúk is alszanak és akár 2-3órát, ma is 3-tól 6-ig aludtak, de ettől függetlenül elalszanak este, igaz most hogy szünet van az oviban van , hogy még tízkor is alíg bírom lerakni őket. Amúgy én is szigorú vagyok alvás terén, van, hogy oda is kell nekik csapni a fenekükre, mert alvás helyett huncutkodnak, de aztán szépen elalszanak.

Marcsi

Nektek is nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Olyan jó, hogy végre ilyen jó idő van, a gyerkek egésznap a medencében fürdenek.

ÉvaKép

Kép

Kép
éva75

Éva!
Szuper ez a medence! Mennyiért vettétek? Le lehet takarni? Látom már füvetek is van! Kép

Beatrix!
Mit jelent, hogy szigorú vagy? Kiabálás, popsira verés, egyéb büntetés?

Estére teljesen kidöltek a fiúk, midketten könyörögtek, hogy hadd feküdjenek le vacsi nélkül, pedig még 7 óra sem volt és rögtön el is aludtak. Azt hiszem nekem is szigorúbbnak kell lennem... Panka nálunk már 4 éves kora óta nem alszik, csak néha, de ő nagyon jól bírja.

Köszi a válaszokat!

Közületek megy valaki a babanetes találkozóra?

Mimóza
mimóza

Mimoza!

Hát általában elég az erélyes rászolás,de van hogy a popsiraverés használ csak.Mivel a mi franciaágyunkban alszanak egymás mellett,elszorakoztatják egymást.
Ha meg nem alszanak,akkor este hatra elszabadul a pokol,jön a hiszti,a visítás ..stb
Muszály öket kicsit rendszabályozni.Másképp nem bírnám.
Mondjuk nálam azért nagy elöny a 13 éves lányom,ö tök jol eljátszik velük,de azért még ö is gyerek,nem akarom nagyon befogni,élje a saját életét.
A fiam is 12 éves,de kb a lányok csak 10 percig bírják,mert nyuzza öket.És akkor kitör a tömegverekedés,a kislányok püfölik a bátyukat!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Nagyon köszönjük a jókívánságokat!!!Kép Parti elmaradt, viszont anyósom ma elvitte őket péntekig nyaralni!Kép Hármasban maradunk Gergővel és KisRobival, remélem, tudunk majd nagyokat beszélgetni Gerussal!Kép

Mimóza!
Az alvás nálunk is örök téma! Épp ma szerettem volna, hogy mindenki egyszerre aludjon, hogy én is pihenhessek, de csak negyed órára futotta. Az is úgy, hogy mindenkinek rácsaptam a popsijára, majd ott ültem melletük, amíg elaludtak.Kép Gergő az oviban már nagyon régóta nem szokott elaludni, és ezt nagyon észre lehet rajta venni, mert estére mindenen elpityeredik.Kép Itthon viszont ragaszkodunk hozzá, hogy lefeküdjön a többiekkel együtt, és ha elég fáradt, magától is elalszik (például strandolás utánKép). Kiváncsi leszek, mi lesz vele ősszel, amikor iskolába megy!Kép

A babanetes találkozón gondolkoztam, hogy elmennék a fiúkkal, hozzánk elég közel is van.Kép Összehozhatnánk egy Ikres topik találkát a babanetesen belül!Kép

Kinga!
Köszi neked is!Kép
Vizsgákon túl vagyok, jobb lett az átlagom, mint eddig bármikor!Kép

Éva!
Gratula neked is a sikeres félévhez!Kép
Le a kalappal előtted: ha vége a sulinak, mész dolgozni!Kép Nem tudsz leállni egy pillanatra sem!Kép

Doris!
Nagyon sajnálom, hogy elköszöntél, hiányozni fognak a kedves szavaid!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Gabi, Marcsi!
Egy kicsit megkésve, de én is boldog szülinapot kívánok a fiúknak!Kép

Alvás: Nálunk az ha az ikrekere ráparancsolok akkor mennek aludni, de a Lili ilyen szempontból elég öntörvényű csak akkor hajlandó aludni ha magától érzi hogy álmos, pedig az oviban mindíg aludt rendesen.

Éva!
Tényleg szupi a medencétek, mi is most akarunk ilyet venni, csak az van hogy van egy macskánk aki a mostani (sima felfújhatós) medencénket kilyukaszotta. Mennyire vastag anyagból van a felfújhatós perem? Mert ha már 20ezret ráköltök, nem szeretném a macskánk áldozatává válna.
Egyébként most néztem az árát: Baumax: 19.900ft, Székesfehérvári Auchan 16.000Ft

Yabu
yabu

Yabu

Elég vastag, szerintem nem tudja kilukasztani, nekünk négy kutyusunk van és ők is állandóan felugranak az oldalára, mikor a gyerekek a medencéből kinyulnak hozzájuk. De a milyenk nem az a fajta, mint ami a Baumaxban van, a miénk oldala ezüst és ez vastagabb, mint a kék színű. És ami a Baumaxban van a csak 0,75 magas a miénk meg 0,9, de amit az Auchanban láttál 16.000-ért az lehet, hogy ugyanaz, mert mi már több, mint két hónapja vettük és azóta le mehetett az ára.
Ti Székesfehérváron laktok? Mi is Fejér megyében lakunk.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Éva!

Köszi az infót a medencéről, nem Székesfehérváron lakunk hanem SzigetszentmiklósonKép, az interneten láttam az Auchan honlapján a székesfehérvári akciós újsában. 3és fél m. az átmérője és 91cm magas. Ha azt mondod hogy jó vastag akkor ezt fogjuk megvenni.
Egy ismerősőm igért nekem egy leírást hogy milyen összetételű szerekkel lehet megúszni olcsón a víz fertőtlenítését(kb 1000Ft-ra jönne ki egy egész nyárra), ha akarod majd elküldöm neked!
Többiektől bocs az off-ért!

Yabu
yabu

Yabu

Köszi szépen! Várom!
e-mail címem: gemini2002@freemail.hu

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Yabu!
Szerintem ide is beírhatod, biztos érdekel még sokunkat.Kép
De ha inkább mailben, akkor a profilomban van a címem. Köszi. Kép

Gabi! Éva!
Gratulálok a sikeres vizsgákhoz! Kép

Eri
simones

Sziasztok!
Eri!
Amint meglesz a leírás ígérem közzéteszemKép

Yabu
yabu

Yabu!
Köszi a fiúk nevében!KépKép

Eri!
Köszi a gratulációt, nagyon aranyos vagy!Kép

Gabi
efgabi

sziasztok!
köszi a gratulációkat! igen, a fiúk már 3 évesek! és szobatiszták!! egy-két "balesettel" az is leginkább a pisivel fordul elő, a wc-be kakit hatalmas sikerként élik meg nap mint nap. egyelőre nincs szorulás, rengeteg gyümölcs és jó étvágy segédletével...

A Babanetes talin én is gondolkozom, jó ötlet, hogy 2in1 (Kép) vagyis ikres tali is legyen egyben. Gabi, mi szerintem elnézünk Kép

alvás: Mimóza, mintha magamat hallanám...
az enyémek sem akarnak itthon aludni délután. annyi a mondandójuk és szerintem úgy örülnek, hogy hétvégente itthon vannak, hogy nyaralás előtt már 2-3 hete nem altattam őket hétvégén. egyrészt nem vesznek komolyan, egy fenékre verés nem lenne (volt) elég és károsabbnak tartottam a fenyítéssel megspékelt "kötelező" alvást, mint a délutáni nyüglődést. este nálunk sem volt zuhanás az ágyba, de férjem szerint 2x2 hisztit/műsort sikerült kivédenünk. persze én közben folyton azon aggódtam, hogy 3 évesen még aludni kellene...
na, ehhez képest ma jöttünk meg a nyaralásból. ahol minden nap altattuk őket, mert 2-3 nap kimerítő strandolás és élménydús nap után estére mega hisztik, rosszalkodás hegyek stb. szolgáltatták a fakultatív programot. na ez nem kellett, férjemmel külön szobában altattuk a két delikvenst. első alkalommal némi szigor után, fenékre verés nélkül, de a továbbiakban szépen maguknak mesélgetve elszenderedtek. annyira klassz volt. este sokáig fent maradhattak, 9 körül mentek a szobájukba és addig szuperül "működtek". azért részletezem ennyire, mert nálam komoly dilemmát okozott az altatás.

szóval ha nem alszanak, az lehet, hogy csak átmeneti, de az is lehet, hogy nem fáradnak ki eléggé. én bármit is csináltam velük, nem hallgattak rám. egymást jól elszórakoztatták és kész.
kiváncsi leszek itthon most mi vár ránk. elvileg még egy hetet itthon strandolunk délelőttönként aztán az is lehet, hogy 2-3 ig kihúzzuk a strandon és haza pihegünk, ahogy tudunk Kép
augusztusban még bölcsibe, aztán pedig ovis nagyfiúként a körzeti közeli oviba járunk erika szőkéjével és barnájával együtt Kép Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

egy két kép a nyaralásról:
kalóz ádám
Kép
tortát majszoló péter
Kép
szivárvány és ámuló kétpetéjűek
Kép
trió
Kép
nosztalgia vonaton
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Olvastam, hogy sokan készülnek a szombati babanetes találkozóra...
Természetesen lesz (www.babanet.hu/talalkozo.htm), megrendeltük a napsütést, de ha gond támadna az időjárással, van ott egy sportcsarnok, amit megszállhatunk és zavartalanul talizhatunk!
Várunk mindenkit,sziasztok!
apa Kép
apa

Vissza: Gyermeknevelés

X
EZT MÁR OLVASTAD?