Sziasztok!
AKkor kakiproblémáról széles kőrben írok, mert látom érdekeltek vagytok.
Szóval nálunk egyáltalán nem akartak kakilni a WC-be, csak pelusba este. És persze ha kellett, akkor kivárták az estét, de ha máshgol voltak, akkor tartogatták, így szorulásuk lett. Volt, hogy 5-6 napig se kakiltak. Akkor jött a beöntések özöne, kúp és egyéb kicsalogató módszerek.
Nálunk az oviban van pszihológus, de annyira nem értette ezt a dolgot a fiúknál, hogy nem mert belemászni, és így megadta a nevelési tanácsadó telefonszámát ami ingyenes és szerintem minden kerületben van. Meg még adott pár számot, de mikor kimondta, hogy akár 5eft is lehet egy alkalom..... ezt rögtön kettővel szoroztam és rosszullettem.
SZóval bejelentkeztünk a nevelési tanácsadóba és kb 2 hét múlva kaptunk is időpontot. Addígra a Nándust valahogy rávette az apja, hogy kakiljon WC-be és onnantól vele nem is volt gond. Akkor már csak Levivel kellett foglalkozni a pszihológusnak. persze volt egy alkalojm mikor csak velem beszélt.
A nem kakilás állítólag a gyerek adási, leggyakrabban szeretet adási problémáival van kapcsolatban. Ami nállunk be is jött, mert Nándi utána naponta többször is elismételgette, hogy engem menyire szeret, amit előtte nem nagyon mondott ennyire sűrűn. Később Levi is.
És most jön a durva! Én világ életembe törekedtem arra, hogy hülyeséget, hazugságot ne mondjak a gyerekeimnek, erre a pszihológus mit mondtott neki??!! Hogy a WC kakit eszik, és a WC-nek kakit kell adni, hogy jóllakjon. És a Wc akkor örül, ha jó sok kakit tud enni. Aztán hazamentünk és pelenkahajtóvadászatot csináltunk. összeszedtük az összes pelust, beletettük egy dobozba. Én leragasztottam és Apa elvitte egy kisbabának, akinek szüksége ven rá. És képzeljétek, ettől abaromságtól másnap a WC-be kakilt!
Kb 3 óránként meg kellett kérdezni, hogy nem-e kell neki,és hogy menjen és próbáljon kakilni, ha úgy érzi.+ az elején naponta kapott 1X tamarinlux-ot adtunk neki, ami gyerekeknek is adható hashajtólekvár. Ezt csodalekvárnak hívtuk és elmutogattam neki, hogy lemegy a torkán a hasába és utána beindul a gépezet és kikakilja a kakit. Mellé adtam pukihangot és ez nagyon tetszett neki. ANnyira, hogy Nándi is akart folyton enni belőle.
Ennyi a történet.

SZóval Erika itt a nevelési tanácsadó száma: 243-2609 Dr. Kaszab Zita
Lehet, hogy van magánrendelése is. Sőt általában van azoknak akik a nevelésibe dolgoznak, de szerintem a Ti környéketeken is tutira van ilyen.
És mégvalami....
Nekünk az lett kiadva, hogy sarazni, dzsuvázni, fagyizni, festeni, tésztát gyúrni kell a nyáron, mert állítólag szoros összefüggésben van a pisiléssel/bepisiléssel/kakilással. Nálunk Levi különöen nem viseli jól, ha kajás, saras a keze, akkor sem, ha még eszik vagy sarazik. Szóval lehet benne valami.
Na remélem van benne egy-két alkalmazható tipp.
Sajnos a képeket valami miatt nem látom.

Pedíg biztos mindenki nagyra nőtt már!
Vikics