Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Hozzátáplálás,gyereknevelés - szerintünk

Már megint én nyitom az új oldalt? :lol: Lehet, hogy sokat írkálok :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Sziasztok!

Már én is itt vagyok!Manókáztunk egész délután,ezért nem jöttem.
De látom,ti se nagyon alkottatok. :D

Krisy:Köszi a bíztatást!A vadas nem jött be neki ma,husi is volt benne,de zsemlegombócról még nem hallottam.

Később belinkelek egy pár videót,akinek van kedve nézze meg manókámat ügyködés közben! :D

gerimamy

Kép

Így néz ki,de nekem nem tetszik,meg túl kicsi,de van egy sokkal jobb ötletem!Mindjárt nekilátok,szerintem úgy sokkal jobb lesz!

gerimamy

Sziasztok!

Csak egy pillanatra ugrottam be! Gerimamy, jó a tábla, bár kicsit kicsi, de azért elolvastam :lol:
Te honnan tudod hogy ki mikor született? :shock:
Kiszámoltad? Vagy megjegyezted a régmultból? Vagy honnan? :shock: :lol:

Kiváncsi vagyok az ötletedre 8)

Megyek is dominónapot nézni! Inkább majd holnap reagállok a többire ha nem hariztok! :P

KépKép
KépKép
akíra

Húh szégyenlem magam... :oops:
Elbénáztam a dolgot, én is meg tudtam nézni az xls formátumot! Csak béna voltam az előbb! Ugyhogy miattam már nem kell kicsinyítgetni, így is jó lesz, most már meg fogom tudni nyitni! Ne hari Gerimamy :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok

Hú, tegnap jó volt a buli, csak 11-kor már hazajöttünk, mert ma is menni kell, és azt hiszem hulla lettem volna ha nem jövünk haza...

Akíra
Végre, végre , végre!!!!!! Végre jó hírek. örülök hogy Kyra már nem beteg. :lol: :lol: :lol:

Gerimamy
Jó a tábla,csak így szerintem kicsi. Van még egy-két ötletem, csak most nincs időm. ( megyek fodrászhoz)Majd később megírom. Bár a Weblap sem rossz ötlet, csak én ahhoz hülye vagyok. Vagy öreg? Csatlakozom SCH. Judithoz :lol: De értetek hajlandó vagyok megtanulni, persze csak ha segítetek :lol: . biztosan nem olyan nehéz :wink:
Ha Geri nem ette meg a vadast, megkapta Bukokati?Nála bizti siker lett volna.

Bukokati
Üdv.Néha írhatnál, bár tudom hogy a te gyereked már egy kicsit nagyobb mint a miénk :lol: :lol: De az unokád ilyen idős. nemde?

Hú, most többre nincs időm, de azért egy képet dobok fel a tegnapi napról. Aztán nem röhögni hangosan :lol: :lol: :lol:

berzkat

ja, a képek lemaradtak. Íme:
Kép mesztelen seggel, térdvédővel

berzkat

:lol: Kép Látszik hogy sietek, bocs hogy így 3 részletben, de így sikerült

berzkat

Jó reggelt!

Akíra:Örülök,hogy végül sikerült megnyitni!

Berzkat:Húúú,irigyellek a kikapcsolódásért!De jó is lehetett!
A tábla tudom,hogy kicsi,de csak így emgedte feltenni,de ha mindenkinek jó linkelve,akkor marad úgy és akkor az nagyobb.
De van egy (szerintem) sokkal jobb ötletem,most tesztelem......
Még mindíg piros a popótok?De látom,teniszezni már tudtok! :D

http://videa.hu/play.php?v=ugs6DAC1YkD9wXog
http://videa.hu/play.php?v=Y9ucdkWSTgecqIdp
http://videa.hu/play.php?v=gEuxEFKEy0YnIGZN
http://videa.hu/play.php?v=xuB6W26GVVyU5Tzs

Ezek a videók,amiket tegnap ígértem,akinek van kedve nézze meg manókánkat!Később jövök és mindenre reagálok....

gerimamy

Na mi van csajok????
Sehol senki??????

Berzkat felmentve a tegnapi buli miatt, mert gondolom pihenni kell a mai előtt is!
Zita csúcs a képeken! Főleg a térdvédővel, pucér popsival!!! :lol: :lol: :lol: De ha így gyógyul, akkor tök jó!
De a többiek???

Gerimamy!
Nagyon jók a videók! Na, ez már mászás!!! (nem úgy mint másnál :lol: ) És milyen ügyin feláll! Balázsnak még nehezebben megy, inkább erőből húzza fel magát. A mászásunk alakul, de ilyen sokat még nem megy, 4-5 lépés a lábával, aztán kicsi hasalás, aztán megint lépegetés. De a legjobban az tetszett, ahogy a fürdőkádban hasról felül! Ilyet mi még nem is próbáltunk, csak fordítva megy: ülésből hasra vagy mászni.
Szóval nagyon ügyi kisfiad van, jó erős kissrác!

A változatosság kedvéért most én vagyok beteg. Persze nem annyira, mint amennyire a fiúk voltak, mert nekem nem szabad! :wink: De nyomom a mézes teát, mert kapar a torkom rendesen.

Megyek, kicsit ledőlök, amíg a Manóm alszik. :P

Tessék írni!!!!!!!!!!!!!!!!!

sch.judit

Köszi Judit!A fürdőkádasat tegnap este csináltuk,imádja a zuhanycsövet.Rendesen behisztizik,ha kivesszük a vízből.

Te szegény!Most meg Te?Akkor teázz csak bátran,minnél előbb elmúljon,meg nehogy a manókád elkapja.Bennem is bújkál valami,már napok óta baromira fáj a gyomrom és nem tudom,mitől. :(

Bizony tessék írni!Ilyen nincs,hogy egész nap nem jövünk! :D

gerimamy

Ja Berzkat:Majd szólok Bukokatinak!Ide tuti ő is örömmel jön. :wink:

Judit:Te kérdezted,hogy pátyon lakunk-e,ugye?Nem,mi pusztaszabolcson lakunk,csak a nagymamámék vannak pátyon és oda megyünk most vasárnap.Névnapozunk,Erzsébet és Gergő napozunk!

gerimamy

Berzkat: Nagyon aranyos vagy hogy invitálsz, de én inkább csak a távolból figyelem a dolgokat az uncsikám és persze a lányos miatt.
Tudod, nem szeretném ha megint esetleg egy félreérthető írásom miatt bármi probléma lenne. Isten őrizz!!! Olvaslak titeket, nagyon aranyossak vagytok ahogy megosztjátok egymással a dolgokat és ez tetszik nekem is. Gyönyörűek a babák, egyik aranyosabb mint a másik. Ez a topik bizony nagyon-nagyon jó lett, öröm olvasgatni.
Ezt teszem továbbra is és néha-néha a lányomnak írok ha nem bánjátok :lol:
További sok sikert és rengeteg örömöt kívánok nektek a kis babócák neveléséhez.
bukokati

Na mi van itt?
Mi ez a inaktivitás? Én már készülök az esti bulira :lol: . Bár kicsit álmos vagyok, de majd a buliban felébredek, ha mást nem, majd veszek fel ilyet: 8) . :lol:

Bukokati
Írjál nyugodtam Gerimamynak, szerintem senkit sem zavar.

Na megyek is készülődni, majd holnap jövök. Puszi mindenkinek, és reggelre sok bejegyzést lássak ám!!!!!!

berzkat

Sziasztok ! Tényleg nem nagyon pörög ma ez a forum de köszönet néhany anyukának mégis van élet... Gerimamy! Ügyes vagy, hogy a tablazatot készíted, és Geribaba igazi kis tündér. S még engedi az anyukájat nekünk tablázatot készíteni, puszi neki ezért...Sajnálom Judit , hogy most te vagy beteg. Gyógyulj meg minnél hamarabb! A mézes tea jo lesz... Berzkat! Nagyon jok a meztelen popos képek. Mosolyogtam, oly jo...
Akíra! Merre-merre? Örülök neki ,hogy Kyra meggyogyult ez igazan jo hir...Nansy? Bacsbern? Krisy?
Lanyok, irjatok par szot ,hogy tudjuk minden rendben van csak pihentek... Bukokati én is köszöntelek! Mi nem ismerjük egymast. Mert latom a többieket ismered. Olvastam, hogy az unokad ilyen pici mint itt a babák. Szívesen fogadjuk a nagymamiktol is az ötleteket és tapasztalatokat...Megyek mert a párom meghivott vacsorazni. Kellemes tovabbi estet mindenkinek!

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

ÁTTÖRT AZ ELSŐ FOGACSKÁNK! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

gerimamy

Gerimamy gratulalok a fogacskahoz!...Nikole! Keveset irsz a napokban. Remélem Te és Marci jol vagytok...

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Rubinita:KÖSZI SZÉPEN!
Ma van a névnapja és meglepte magát egy fogacskával! :lol:

Bacsbern,Nikole,Akíra,Nansy????????

gerimamy

GERIBABÁNAK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK!!!

Rubinita

Kép

Kép
rubinita74

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk mert megyek pancsizni.

Berzkat neked jó bulizást és haláli Zita a meztelen popóval. :lol: Gyors jobbulást neki ez a szellőztetés biztos használni fog. :lol:

Gerimamy: Előszöris boldog névnapot Geri babának, másodszor gratula a fogacskához, melyik bujt ki? :lol: :lol:
Megnéztem a videókat nagyon jók és Gergő nagyon ügyes. Dávid még ehez képest sehol sincs. :( A mászás nálunk is úgy megy mint Sch.Juditékknál két három trappolás majd pihi hason utána ujabb trappolás és pihi. :lol: Felülni még egyátalán nem tudunk de ez a hasról felülés nagyon jó. :lol: :lol: Nekem legjobban az tetszet amikor az asztalnál felállt a játékért és utána körbenézett, hogy akkor én most hogy is fogok innen leülni?! :lol: :lol:
Jó a táblázat, de ha ez a formátum marad akkor lehet, hogy mégis jó lenne a csatolás mert ez így nem igazán olvasható. :lol: Tényleg és mi az ötlet??? :shock:

Sch.Judit: Jobbulást neked és mézes citromos tea liter szám+ a fokhagymás piritos kenyér sok fokhagymával az nagyon jó még rá. :lol:

Bukokati: Üdv köztünk engem nem zavar ha írogatsz akár Gerimamynak akár bármelyikünknek. :lol:

Rubinita: Mi jól vagyunk bár Dávidnak elkezdett most folyni az orra úgyhogy ma már egy párszor porszívózni kellett, de remélem nem lesz semmi komoly belőle. :lol:

krisy79

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de hétvégén ilyen keveset szoktam lenni, ilyenkor mindig nagy a jövés menés, a családé a hétvége!

Nem is annyira tudtam visszaolvasni, de Gergyőnek nagyon boldog névnapot kívánok, és gratula a fogacskához :)
A videókat még nem volt időm megnézni de holnap vagy legkésőbb hétfőn megnézem :)
És mi az ötlet? :)
Benézhettek hozzánk is holnap! :wink:

Zita nagyon édi a lila popóval meg a térdvédővel! :lol:
Jó szórakozást nektek mára is Berzkat :)

Judit, sok tea, méz és c-vitamin, gyümőlcsök! Jobbulást!

Ja, és hát el kell hogy meséljem milyen édes volt ma a Kyra! (csináltam videót is róla ha bedigitalizálom akkor majd felteszem én is) Na szóval, letettük délután aludni, mert már nagyon fáradt volt, de hát szokás szerint nem akart aludni, felállt, felüllt, kiabált...aztán a végén csak elcsendesedett egy 5 perc alatt! Gondoltam bemegyek betakarom, megnézem jól van-e! Hát nem fogjátok elhinni, de a drárám ÜLVE ALUDT EL! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ülő helyzetbe kicsit oldalra ledőlt, és úgy aludt! Hát haláli volt, rögtön vittem a kamerát :D Sajnos nekünk régi kazettás videónk van, ugyhogy előbb majd be kell digitalizálni és csak utána tudom megmutatni, de majd hozom :D
Nem ígérem hogy holnap, de sietek vele :lol:
Na nem sztárolni akarom a gyerekem, de ez szerintem nagyon édes volt :lol:

Na most megyek is vissza filmet nézni párocskám mellé :)

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Gerimamy!
Én fordítva írom! :lol: Először is gratula a fogacskához, másodszor pedig boldog névnapot Gergőnek!

Bukokati!
Szerintem is nyugodtan írhatsz akárkinek! :lol: :lol: :lol:

Rubinita!
Hmmm, vacsi Apával? És merre voltatok?
Nem tudom, hogy tudod-e már: Bukokati Gerimamy anyukája, vagyis az ilyen idős unoka: Gergő! :wink:

Köszi a tanácsokat! A citromos tea volt a nyerő. Kicsit már jobb a helyzet. Balázshoz nem bújtam oda annyiszor, mint egyébként, olyan sok puszit sem kapott, nehogy megint visszafertőzzem. (mivel tőle kaptam meg vagy az apukájától)

A porszívózás terén egész jó a helyzet: már nem is sír, szegénykém biztos érzi, hogy ez jó neki (legalábbis utána, amikor befejeztük). De olyan sürű cucc jön ki az orrából, alig bírom kimosni az orrszívót. :evil:

Ma nagyon lightos nap volt, úgy látom csak néhányan aktivizáltuk magunkat! :D De a többieknek biztos más (jobb :P ) dolguk volt. Egyébként én azért értem rá ma, mert a férjeméket megint berendelték, most nem Pestre, csak Kecskemétre, de már úton van hazafelé. :lol: :lol: :lol:

Na, megyek aludni!

Puszi mindenkinek!!!

sch.judit

Sziasztok!

Nem nagyon voltam az elmúlt 1,5 napban, de itthon sem voltunk túl sokat! De legalább a mai napot én nyitom :lol:

Gergőnek utólag is nagyon boldog névnapot és gratula a fogacskához!

Marci félig felült, persze egyszer az apjának, egyszer pedig anyukámnak, szóval én még nem láttam, de hiszek nekik. :lol: Már csak az hiányzik, hogy meg is tartsa magát kéztámasz nélkül :lol: Egész nap figyelem minden mozdulatát, de nekem nem csinálja. :evil: Na ez az én formám.

Most nincs nagyon több időm, mert épp visong a másik szobában, de ha elalszik, akkor még jövök, és reagálok mindenre!

Kép
Kép
nikole

Na úgy látszik csak az én férjecském dolgozik ma is :cry: Gondolom mindenki éli szép családi életét, csak mi nem :cry: Na de így legalább bepótolomaz elmúlt 1,5 napot. Egyszer csak elolvassátok, amit ma termelek nagy magányomban :lol:

Szóval:
A pucér popós kép nagyon édi!!! Mondjuk nem lehet egyszerű a takarítás :roll: De a babapopsiért mindent :D

Geri baba nagyon ügyes, hihetetlen, hogy ennyi idősen miket csinál?!?!?!

Sch.Judit remélem már már sokkal jobban vagy, és annyiszor puszilgathatod Balázst, ahányszor csak akarod.
Én ma és tegnap este is agyon puszilgattam Marcit, mert tegnap elég rossz napja volt, alig aludt és délután nagy sírások közepette merült végül álomba úgy, hogy rendesen fel kellett ébreszteni, hogy éjszaka is aludjon. Ráadásul mi mentünk kosármeccsre, és anyósom jött, és még aludt mikor elmentünk. Hát én teljesen kivoltam a meccs alatt, és inkább itthon lettem volna vele. Annyira rossz volt, hogy csak sírt és sírt, én meg nem tudtam vele mit csinálni. De anyósom mondta, hogy nagyon jókedvűen ébredt, és este is jókedvű volt, szóval szerencsére kialudta a rosszkedvét, de én szörnyen éreztem magam, hogy ott vagyok, és nem mellette.
Ti hogy élitek túl ezeket??? Csak nekem van ilyenkor lelkiismeretfurdalásom???

Na megyek, mert itt kapirgálja Marci a lábamat. Fárad, és ilyenkor már nagyon nincs el egyedül :D

Kép
Kép
nikole

Ha felültetem, akkor már így ül :D
Kép

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Nagyon lapos itt a hangulat ma is,de gondolom holnap már jöttök!?
Én most pátyon vagyok,majd este jövök és írok.Nikole lehet,hogy kettecskén írogatunk majd? :D

Akíra:Nagyon-nagyon szívesen bementem volna hozzátok,egész nap ezen rágódtam,de sajna már későn mondtad,így nem tudtuk megbeszélni!Majd legközelebb. :cry:

Nikole:Sajnálom,hogy egyedül vagy otthon,én se szeretem...
Nem csak neked van lelkiismeretfurdalásod,épp ezért én nem is megyek sehova.MIóta Gergő megszületett egyetlen egyszer voltunk el nélküle,most októberben,mikor párom a szülinapomon meglepett egy laptoppal és este elcipelt érte a Camponába.Jó is néha kiszabadulni,de közben meg rossz is.Hiába tudom,hogy jó kezekben van,de mégis rossz....
Na most mennem kell,de este visszatérek.

gerimamy

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem tudtunk ma talizni, jó lett volna! Bár elég sűrű napunk van, mi is szülinapozunk meg névnapozunk, de azért legközelebb remélem meg tudjuk oldani :)

Én se szeretem Kyrát egyedül hagyni (mármint másra bízni míg én elmegyek) de sajnos néha kell! Szóval én próbálok megbirkózni ilyenkor a lelkiismeretfurdalással! Mert hosszú távon nem lehet hogy csak velem legyen, és jobb ha most szokik hozzá! Van a családba olyan gyerek aki a mai napig nem képes egy órát az anyja nélkül eltölteni, mert sírórohamot kap (4 éves múlt) mert soha nem bízták rá senkire, mindíg az anyjával volt! Van hogy az oviból hívják, hogy jöjjenek érte... :shock:
Szóval én inkább szoktatom hozzá, hogy néha egyedül kell lennie, nélkülünk! :?

Nikole, nagy puszi Marcinak, gyönyörűen ücsörög :) Nemsokára már magától is úgy fog ücsörögni! Szóval ne aggódj, egyik napról a másikra rohanni fog ő is :)

Judit, örülök, hogy jobban vagy :)

KépKép
KépKép
akíra

Na egy kicsit pontosítom ezt a "lelkiismeretfurdalás" dolgot :lol:

Én eléggé "szoktatom" Marcit a mamákhoz, szóval mi eljárunk a párommal színházba (bérletünk van), kosármeccsre (mondjik ő általában dolgozik, én meg csak nézem) és persze mindemellett még néha dolgom is van, amit nem tudok Marcival elintézni. Nekem akkor van lelkiismeretfurdalásom, ha ilyen szörnyű rosszkedvű. Akkor nem szeretem magára hagyni. Egyébként nem zavar, mert imádja a mamákat - nem is tudom miért :lol: - szóval akkor nincs gond. Na szóval én így értettem. Még jó, hogy itt senki nem vet meg azért, mert eljárogatunk Marci nélkül is :D

Gerimamy jól bírod, ha még csak egyszer "szabadultál ki" több mint 7 hónap alatt :shock: Minden elismerésem a tiéd :lol: Mondjuk nem tudom a családi helyzetet, mert ha nekem sem lenne itt helyben az egész család, hát idegenre én sem bíznám, az tuti!

Ja, és persze nekem ma sem mutatta meg, hogyan is ül fel :roll: De most ébredezik, hátha...

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Nagy ma itt a nyüzsi :lol:
Nem is tudom visszaolvasni amit azóta írtatok hogy legutóbb itt jártam :lol:

Nikole, hogy is van ez a kosár dolog? Párod ott operatőr? Mert ha jól emlékszem ő az! És akkor ti ingyen mentek kosár meccsekre? Mert párom nagy kosaras, szerezhetnétek nekünk is belépőt, és csinálhatnánk 4-es programokat :wink:
Na persze tudom ez nem ilyen egyszerű, de hát azért elméletbe jó :lol: 8)

Na megyek majd még később benézek!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok

Látom, ma nem volt itt nagy forgalom. Vagy mindenki csak olvasgat?:lol:

Jaj, én olyan boldog vagyok ,mert úgy tűnik az egész napos szellőztetés megtette a hatását :lol: . Most már alig piros a popó, és már a hasa sem megy annyira, csak kb. napi 6-7 pelenka.

Nikol
A takarítás nem volt olyan vészes, mert a szobában nem voltunk bennt, csak amíg fényképeztem. A nappalinkban meg kő van, úgyhogy mindig feltöröltem a követ, este pedig fertőtlenítős vízzel felmostam :lol:
lelkiismeret furdalásról pedig tessék leszokni!!!!! A gyerekeknek szüksége van más társaságára is, nem csak az anyjáéra és az apjáéra. Mindenki másképpen játszik vele, más a szókincse, más a stílusa, a gyerek sokkal többet tanul ha többen foglalkoznak vele. És egy kis kikapcsolódás mindenkinek kell!!! Áron pl. már volt nyaralni a nagyszüleivel és a keresztapukájáékkal 1 hétre.Zita még nem, de nyáron 2 napot itthon voltak a mamáékkal, amikor mi barátokkal Balatonon voltunk. Tessék edződni!!! Persze mindezt csak akkor , ha tuti jó helyen vannak:lol:

Marci pedig pár napon belül tuti megmutatja neked is hogy mit tud! :wink:

Gerimamy
Üdvözöljük Gergőt a fogas klubban!!!! És boldog névnapot neki. Kapott valami ajándékot? Milyen volt Pátyon?

Többre most nem tudok reagálni, mert még altatnom kell a középső szerelmemet :lol: Aki most ordít, mert leesett az ágyról játék közben :cry: Apja vígasztalja....

Ha nem gáz feldobok egy képet :
Csak a fogaimat nézzétek Kép :lol:

Várjatok , Áron akar nektek írni:hghjhhjjj :arrow: :roll:

Jó éjt mindenkinek!

berzkat

Sziasztok!

Gerimamy kért meg, hogy írjak nektek. Tegnap valami történt az internettel, nem müködik, így nem tud írni. Ma jönnek ki megjavítani és ahogy elkészül jelentkezik.
Puszi mindenkinek.
bukokati

Sziasztok......................

Már jó régen nem voltam :( hosszú volt a hétvége . Nem is nagyon fogok tudni reagálni, majd késöbb ha utol értem magamat.

Gergőnek gratula a fogacskához :D
majd én is megpróbálom lefényképezni ,csak nem igen engedi :?

Csajok lehet még ti is megkőveztek ... de ma főztem rendes spenótot úgy ahogy magunknak szoktam fokhagyma stb ...minden van benne ,és adok ebédre Dorcinak fött tojás sárgával .Nah kiváncsi leszek megeszi így!!! Pénteken evett gúlyást nah azt falta imádta, ha bejön akkor szépen lassan adom neki a mi kajcsinkat ,persze azért nem pörköltött nokedlival :lol:
Nah majd biztos megkapom egyesektől nem akarok ujjal mutogatni hogy allergiás lesz a gyerekem!!!!!!!! :D :D :D

Én még nem adtam oda senkinek Dorinát kivéve mikor költöztünk :shock: szóval mi szépen össze is nöttünk bár szerintem neki fel se tünne ha én nem lennék ......... :lol:

Nikol
Marci milyen ügyes , már ilyen szépen csücsül???

Nah szerintem most megyek mert apának meg pörit csinálok és lefog égni

Majd még folyt. köv.
Vendég

Sziasztok!

Péntek óta nem voltam :oops: , sűrű volt a program. :oops: Most sincs igazán időm visszaolvasni, de ígérem még ma pótolom.

Kicsit el vagyok keseredve. Bennem maradt a kisördög, ezért ma reggel mégis elvittük Mártust egy dévényes gyógytornászhoz. Szerinte enyhe hypotóniája van, laza az izomzata. Heti két kezelés lenne a szükséges, de ő csak heti egyszer tudja vállalni. :cry: Még tanakodunk Apával, mit is csináljunk.

Most megyünk vásárolni, délután mindenképpen jövök.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
nansy

jaj ne is mond Nansy bennem is annyira bennem van a kisördög :cry: de annyira nem szeretném elvinni .....anyum szerint semmi baj nincs vele mert én és a tesoim is lustik voltunk a hugom 9 hónapos koráig semmit nem csinált persze rugkapált stb... de dagi volt és lusta .... a 9. hónapban pedig megfordult felült és elindult ezt mind 1 hónap alatt. De én is félek bár nem úgy nézz ki mintha bármi baja lenne Dorinának de azért az ember fél, ma megnéztem 1 videót itt a kislányról aki nem tud mozogni , hát sírtam, Dorina aludt felkeltettem és megpuszilgattam erre letettem a szőnyegre és megfordult hát boldog voltam nagyon :D
Gondolom ha bármi baja is lenne ezt sem csinálná.
Szerintem te se aggódj és csináld azt amit te látsz jónak , én aztán nagyon megértem a dillemádat !!! De a lényeg az hogy minden gyerek más és másképp fejlödik. Ha még is elvinnétek a tornára akkor írj hogy mi volt .
Vendég

Csajok nyugi!!!

Nővérem tökre ki van akadva Marcin, hogy mi mindent csinál, mert neki mindkét lánya 9 hónaposan kezdett el kúszni. Addig csak forgolódtak, és azt sem vitték túlzásba. A kisebbik majd 1,5 éves volt, mire rendesen járt. Szóval nyugi! Lehet csak egy kicsit lassabbak mint mások!

Most mennem kell mert tojásos noki lesz, és nem hagyhatom ott több időre!

Kép
Kép
nikole

Sziasztok

Ezt a doktornőnk mondta, hogy a dokik ezt a rátát követik:

átlag (szélső érték)
Oldalra fordulás: 4-5. hó (3-7. hó)
Hasra- és vissza: 5-7. hó (5-9. hó)
Felülés: 10-13. hó (8-16. hó)
Négykézláb mászás: 10-13. hó (8-16. hó)

Tehát szerintem egyik baba sincs még elmaradva maximum lustábak.

Bacsbern: Azt a kisfilmet én is megnéztem és én is sírtam rajta, de ott már a terhességnél is voltak problámák. :cry: Egyébként a spenót miatt nem kövezlek meg én is adtam már Dávidnak fokhagymával spenótot de azt nem szerette, viszont csinálntam sóskát tejfölel meg krumplival azt viszont megette. :lol:

Bukókati: Köszönjük az információt és reméljük, hogy hamar megcsinálják az internetet. Gerimamy várunk minnél előbb. :lol: :lol:

Egyébként akármit mond a védőnő én azon gondolkodom, hogy lassan megpróbálom a sajtot neki bevezetni. :lol:

krisy79

Hoztam nektek egy pár képet:

Kép

Kép

Kép

krisy79

Krisy köszike az infót 1 picit megnyugodtam :D
Dávid apával 1 tünemény a képen bár az olvasos sem semmi :D

Dorina imádta a spenótot fokhagymával , szóval innentől így eszük most rágcsál 1 kis kekszet vagyis inkább morzsálja.

Hogy akarod adni neki a sajtit?? Mert azt nehéz pépesíteni nem??

Na azt hiszem 1 darabig nem jövök ma ,mert ma nagyon buzgó vagyok ,hagyok másokat is érvényesülni :lol:
Vendég

Azt mondta a dokinő, hogy a meleg főzibe tegyem bele és akkor megolvad, vagy natúrban reszelve próbáljuk meg. De egyenlőre csak a trapista menjen. :lol:
Jó neked, hogy Dorina megeszi a spenótot, mert tele van vassal és az jó nekik. :lol:

krisy79

Na kénytelen vagyok jönni ,mert ti nem jöttök :oops:
Krisy
Nikol adott 1jó tippet a spenótra , banánnal kell keverni és úgy megeszik,próbáld ki hátha bejön nektek is. De nekünk így is bejött , végre tudok főzni mert hát tudjátok a kislányom idáig utálta a főztöm :shock:

Csajok ma is tornáztam hát nem tudom meddig fogom birni mert 45 perc után remeg minden porcikám de hát 10 kg-tól kéne megszabadulnom :oops:
Vendég

Sziasztok!

Végre kész a net!Tegnap este hazaértünk és bekapcsoltam a gépet,ígéretemhez hűen ír ni akartam.Erre rá kellett döbbennem,hogy nincs net,bedöglött.Minden bajom volt.Lehet,hogy függő vagyok?? :oops:

Szerintem se aggódjatok,bizti nagyon hamar elkezdenek mozogni a babáitok,aztán nem lesz megállás.Már írtam,hogy mi is azt hittük,soha nem fog mást csinálni,csak feküdni egyhelyben és ordítani.Megmondom őszintén nekem az a korszak volt a haálom,nagyon nehezen bírtam.Aztán egyik napról a másikra felfedezte,miket tud.Minden baba más,saját maga alakítja,milyen ütemben fejlődik.Van amelyik babának pl. a felülés nem megy,viszont előbb áll fel és fordítva.

Akíra:Máskor mindenképp meglátogatnánk benneteket.Tök kíváncsi vagyok rátok,tegnap egész nap ezen lovagoltam,de majd máskor,ha szebb idő lesz.Amúgy pátyon belül merre laktok.Mi a Dobogón laktunk,a nagyimék meg a Zrínyi utcában.Nagyon kíváncsi vagyok az ülve alvós videóra!

Krisy:Nagyon tetszik az olvasós kép.Komolyan olyan,mintha bele lenne merülve az olvasásba.
:D

Bacsbern:Ne érdekeljen,ki miért akar ,,megkövezni",ha Te így érzed jónak,akkor adj neki enni,amit szeretnél.Ugye,hogy nem lett baja?! :D Akkor már miért ne adhatnád?Én is majdnem úgy főzök neki,mint magunknak,annyi,hogy nem pakolom teli sóval és fűszerekkel,mindenből csak annyit teszek,hogy legyen íze a
kajcsinak.Semmi baj ezzel. :D
Ja,és nem hiszem,hogy a pörkölt nokedlivel gáz lenne,nálunk legalábbis nem volt az! :wink: Tegnap a dédinél húslevest evett (tésztával együtt) meg vadast és piszkeszószt főtthusival.
És itt szeretném mégegyszer megköszönni a tanácsotokat,mert anélkül még mindíg nem enné a zöldségeket.

Berzkat:Nagyon helyes Zitus,(nem csak a fogait néztem :D ).
Jó volt pátyon,dédizett Gergő egész nap.Tudod,ők csak ritkán látják,ilyenkor babáznak ezerrel.Köszönjük a névnapi köszöntést!
Kapott ajándékot,a nagyiéktól (Bukokati) egy plüss alvós könyvet,meg egy Bambis könyvet,szeretnék mesélni neki lassan.
A dédiéktől meg kapott pénzt,hogy vegyünk neki valamit,kapott egy csomó túrórudit,banánt,mandarint,kiwit, meg csináltattak neki egy kis tortát,majd felteszem a képet.

Ja és Áronnak üzenem,a válaszom:jbdskb fvdncjd bvhdfbvdsjbcjd :lol:
Atya gatya,mennyit írtam,pedig csak tegnap nem voltam....Bocsi!

gerimamy

Nézhetem én Marcit egész nap, nekem aztán nem ül fel :roll: De majd holnap jön anyukám, neki tuti produkciózik. Csak kár, hogy akkor én megint nem látom. Egyébként már tudjátok mit csinál? Négykézláb van és onnan nyomja fel a térdét, tehát a keze és a lábujjai vannak lent a földön. Nem tudom mi lesz belőle, de majd csak kialakul :D

Zita is és Dávid is nagyon édes!!! Már én is alig várom, hogy Marci etetőszékben üldögéljen. Persze ehhez az is kell, hogy sógornőmék odaadják :roll:

A spenót banánnal tényleg tuti, legalábbis Marcinál :wink:

Bacsbern, nekem is van Réka dvd-m, de még meg sem néztem. Valahogy nem tudom rávenni magam. Minden elismerésem a tiéd. Bár már a múltkor, mikor írtad, hogy tornázol, megfogadtam, hogy én is, de egyszerűen nem tudom mikor. Pedig tavasszal, nyáron tervezzük a kistesót, és addigra meg kellene szabadulni a fölös kilóktól, különben a második gyerkőc után kétszerennyi lesz rajtam. Hát rosszul hangzik. Mert ez még csak el is férne (4 kg), de 8 az már nagyon sok lenne.

Akíra nagyon el vagy veszve (mindenhonnan), remélem minden ok!

Kép
Kép
nikole

Sziasztok!

Ne haragudjatok hogy nem voltam egész nap, de anyukám szombaton jött ki a kórházból és ma meg lejött hozzánk és egész nap itt volt! Beszélgettün kfőztünk Kyráztunk, ugyhogy nem volt esélyem rá, hogy ideüljek, de most, hogy párom pont fürcsizik gyorsan bekukkantottam! Nem garantálom, hogy mindenre válaszolok, de amit tudok visszaolvasok és reagálok :)

Hát a kilók, nekem is kéne, de nem visz rá a lélek, pedig mi is hamarosan nekilátunk ugye a kistesó projectnek, tehát le kéne adni ami van rajtam :?
Hát teljesen nem fog, de remélem azért valamennyire igen :roll:

Berzkat, Zita a kövön mászik pucéran? Nem fázik meg? Vagy padlófűtésetek van? Mert nálunk is csak a szobába van parketta máshol mindenütt kő de én úgy félek, hogy megfázik! Ma is két nacit adtam rá mikor itt mászkált! :roll:
Vagy csak én aggódom túl a dolgot? :shock:

Gerimamy, sajnálom hogy nem taliztunk tegnap, de remélem hamar jöttök megint! Mi a Petőfi S. utcába lakunk! A Zrínyibe az egyik barátnőm (volt osztálytársam) lakik :)
Mikor rakod fel a táblát? :)
És mi van a blog dologgal? Megcsináljuk? Én szívesen megcsinálom és mindenkinek megadom majd a nevet meg a jelszót és mindenki csinálhatja, szóval ha gondoljátok megcsinálom, Gerimamyval, vagy legyen más? :roll:

Spenót, én is gondolkoztam rajta, hogy normálisan adom, mert Kyra nem ette meg se natúrba, se banánnal, szóval lehet legközelebb bepróbálkozok a sima saját spenóttal :)

És tényleg, komolyan, ITT SENKI NEM KÖVEZ MEG SENKIT :!: :!: :!: :wink:

Krisy, hát nem tudom milyen ez a tábla, de mi mindent hamarabb csináltunk, mint azok az adatok! :roll: És nem sztárolni akarok... :oops: :oops: :oops:
De Dávid haláli! Édes nagyon, és ha jól látom tiszta apja? :lol:

De egyébként meg tényleg nem kell szerintem azon aggódni, hogy ki mit mikor csinál! Az én öcsém másfél évesen volt hajlandó elindulni, én már alig egy évesen szaladtam, de én meg majdnem 3 voltam mire megszólaltam! De semmi bajom! Szerintem mindenkinek megvan hogy milyen ütembe fejlődik! És evvel nincs semmi probléma! Ja, és Kyra is 5 hónapig semmit nem csinált, meg se akart fordulni (mármint próbálkozott de nem ment) és erre 5 hónaposan és 1 naposan megfordult, de rögtön hasról hátra és vissza, forgott végig! Szóval egy nagy ugrás! És azóta csak 3 hónap telt el de már ül, kúszik, mászik, feláll! Szóval szerintem ne aggódjon senki! Van aki vár egy kicsit, amíg biztos a dolgában és utána mindent bele alapon egyszerre csinál mindent! :wink:

Zitának csuda cuki fogai vannak! Lányok csak mi vagyunk fogatlanok? :shock: :roll: :?: :?:

KépKép
KépKép
akíra

Heelloo!

Már azt hittem,ma sem ír már senki!

Akíra:Hát én tényleg komolyan mondtam,hogy szeretném,ha átvennéd a táblát,mert nekem ez nem megy!Szánom-bánom és sajnálom,de ez van,béna vagyok... :cry:A blog vagy weblap rendben van,már próbálkoztam vele, töltöttem le weblapsablonokat,tárhelyem van a freeweb-en,ha az megfelel,vagy csináljunk másikat?
Az az igazság,hogy én már nem tudom,melyik utca merre van,mert nagyon régen eljöttünk pátyról,mindössze 3-os voltam,azóta csak a nagyimékhoz,meg a keresztszüleimhez járunk időnként.De majd megkérdezem Aput,ő törzsgyökeres. :lol:
Néztem az előbb Kyra blogját,és látom,hogy felállt?Hát gratulálok,mostantól gatyakötés... :lol:

Többiek merre vagytok?Hová lett a kezdeti lelkesedés?
Tessék írni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaj,majdnem elfelejtettem,Gergő mondja,hogy NÉNI! :lol:

gerimamy

Gerimamy, nekem csak a freeblog jött be mint blog, weblapot én se tudok szerkeszteni, de ha szerinted az jó akkor legyen, csak nem sokkal nehezebb mint a blog :)

Petőfi utca az pont a Rákóczival párhuzamos azaz a főúttal! A Simi pékség meg a pizzéria és ott fel a Mocsain és balra az első utca :)
Zrinyire is gonolom ezen az úton mész :)

Na megyek fürdeni, és majd még lehet jövök a többit elmondani de ha nem akkor reggel!

KépKép
KépKép
akíra

Akíra:Igen,igen arra megyek!Akkor tegnap jó közel voltunk,ki is néztem a szemem,hátha meglátlak az utcán,de nem! :D

A táblát akkor igyekszem feltenni,beszéljük meg,hogy mindenki küldje el nekm privibe az adatait és szerdán fel is teszem!Ha mindenkinek jó így linkelve!

Na én mára búcsúzom,mindenkinek jó éjszakát kívánok! Kép

gerimamy

Jó reggelt!

Köszönjük a dicséreteket. :lol: :lol:
Akíra egyébként mindenki azt mondja, hogy tiszta apja :twisted: tőlem nem is nagyon örökölt semmit. :twisted: A tábla az általánosságokra vonatkozik, tehát nincs elkésve senki, de vannak gyerekek akik előbb csinálnak mindent, Dávid is sok mindent előbb csinált. Nálunk pl. a védőnő ki volt akadva, hogy Dávid már mászik a vizsgáló asztalon mászatta, mert nem hitte el, mivel neki van egy 9 hónapos unokája és az nem csinál ilyeneket és azt mondta, hogy a gyerek tudása egy 10 hónapos babának felel meg.
Egyébként tényleg változó, mert pl. én 1 évesen indultam el, de az Öcsém 9 hónaposan. :lol:

Gerimamy: Akkor mindjárt küldöm az infókat. :lol:

Nikole ne keseredj el nálunk Dávid ha valami újat csinál akkor azt megcsinálja egy esetleg kétszer és utána csak egy két nap múlva de akkor állandóan. Úgyhogy lassan állandóan ülve fogod találni a gyereket 2 hét múlva meg már olyan természetes lesz, hogy felül. :lol:

Tényleg mászni hagyás: Ti hagyjátok a földön mászni a gyerekeket? Mi egy régi parasztházban lakunk csak felújítottuk és az ajtók még mindig nagyon húznak ezért lett a földön hidegebb van és a laminált parketta sem egy meleg dolog :( Ti mit adtok rá otthon játszóruhának?

krisy79

Kyrának nagyon boldog hófordulot kívánunk

krisy79

Sziasztok

Én is vagyok, csak tegnap vásárolni voltunk Pesten, és későn értünk haza. Meg a vásárlás sem volt olyan egyszerű két gyerekkel... Zitának vettünk egy édi kisruhát a Brendonban,( tul. képpen ezért mentünk fel )meg Zsoltinak cipőért. Itt Esztergomban szar sincs :cry: . Nagyon gondolkodunk egy gyerekbolton... Se Áronnak, se Zitának nem tudok normális ruhát venni itt Esztergomban, csak Kínait. Nevetséges... És ez nem csak ez én véleményem, hanem sok más anyukáé is. Sajna. Na mindegy, végülis nincs olyan messze Pest...

Gerimamy
Most akkor melyik a végleges tábla? Az amit belinkeltél? Csak hogy milyen adatokat küldjek :lol:

Nansy
Szerintem jól tetted hogy elvitted Mártust megnézetni. Próbáltál mást is keresni, aki esetleg be tudja vállalni kétszer? Ha nem, én akkor elvinném ehhez a nőhöz heti egyszer. Lehet az is sokat segítene. És azért ha jól megfigyeled mit csinál, egy-két gyakorlatot te is el tudsz lesni, és otthon tornáztatni. És közben ha úgy látod, még mindig ráérsz mást keresni, aki kétszer is be tudja vállalni. Nagyon dícsérik ezt a Dévény féle mozgásfejlesztőt.

Akíra
Kyra nagyon ügyes. És már megfigyeltem, hogy kb 2-3 hét különbséggel csinálja azokat, amiket Zita. És ha jól emlékszem kb. ennyi is a korkülönbség közöttük :lol:
És a kérdésedre a válaszom, igen, padlófűtésünk is van. (Kombinált fűtésünk van, radiátor és padlófűtés. ) Én nagyon szeretem, pedig én allergiás vagyok a porra, de ettől semmi bajom. :lol: Ha nem az lenne, én sem hagynám hogy meztelenül mászkáljon a hideg kövön :lol: . De így nálunk lennt melegebb van mint fönnt :wink:
Ja, és én visszasírom azokat az időket, amikor Zitának még nem volt foga. Amióta foga van, ill. jön, azóta kész vagyok. Már megint elég csúnya a popója, megy a hasa, és hőemelkedése is van. Doki megvizsgálta, semmi baja, csak a fogától lehet. Úgyhogy ma megint pelenka nélküli nap lesz :roll:

Bacsbern, Nikol
Én most ugrálókötelet vettem... Állítólag elég jól lehet vele fogyni. Hát én megvettem, de fogyni még nem fogytam. Lehet használni is kéne :?: :?: :?: :lol: Rajtam is van vagy 5 kg plussz, azt le kéne dobni valahogy, de a torna az nálam sajna mindig egyéb elfoglaltság miatt elmarad... Néha szobabiciglizni szoktam. De most már tényleg rágyúrok. Ja, és vettem korcsolyát is.... Azt viszont annyira szeretek, és most végre itt is van műjégpálya, nem csak Petsen :lol: Csak ritka az amikor erre van időm, és a gyerekeket is éppen le tudom passzolni .
Szóval a szándék nálam is megvan, csak a tettek hiányoznak....

berzkat

Sziasztok!

Berzkat, akkor megértem, hogy meztelenül mászkál a csajszi :)
Én tegnap két gatyát adtam a csajszira meg zoknit meg body ugyebár és arra még egy kardigán! Bár a lakásba 100 fok van, de a föld az hideg és hát nem akar sehol máshol lenni csak ott, mert ott tud mászkálni meg felfedezni! Szóval énnekem ez volt a legjobb ötletem, de ha valaki tud jobbat szóljon, örömmel fogadom! Ja, csak azt ne kérjétek, hogy padlófűtést csináltassak, mert arra nincs keret :lol:

A foga sajnos Kyrának is jön, már 2x rettenet ronda volt a popsija, ekkor váltottunk neogranormonra, meg akkor volt hőemelkedés is meg minden, és meg is jelentek a fogak, ott van az ínyébe, szépen lehet látni, de nem akarnak áttörni! Ugyhogy gonolom a következő ilyen hasmenéses piros popsis balhénál már nekünk is kijön! :twisted:

Krisy, köszönjük szépen! Olyan hihetetlen, hogy már ekkora! Komolyan! Minden hófordulónál kiakadok :lol:
Hidd el én is kivagyok, hogy Kyra is tiszta apja! Mindenki nagy bocsánatkérések mellett kijelenti, hogy nekem közöm nincs Kyrához, én csak a kihordó szerepét vállaltam! :twisted:

KépKép
KépKép
akíra

Vissza: Gyermeknevelés

X
EZT MÁR OLVASTAD?