Új privát üzeneted érkezett!

Visszaolvastam :)

Töltike, gratuláció Ádámkának, nemsokára járni is fog, aztán lehet kergetőzni kettő csibészkével :):):)
szuperboszi

MARCIKA BOLDOG NEVNAPOT KIVANUNK !!!!!!!!!
GERGO!!!!!!!!!BOLDOG SZULETES NAPOT!!!!!!!!!!!!!!
ÁDI jár a baba jár!!!!!!!!
Apa 5 napig itthon van csak apa csak apa es meghalja a hangjat mar fulig er a szaja pici fiamnak!
Puszi mindenkinek!!!!4

Kép
móncsi+3

Kicsi Gergő!

Nagyon boédog 1 éves szülinapot kívánunk neked!

Tölti!
Akkor hamarosan két felé futhatsz.

Moncsi!
Élvezzétek az együttöltött szép napokat.

Jiny!
Én csak a fülbeválónak túnő árnyék miatt gondoltam rád, de nagyon nagy a hasonlóság apa ás lánya között. Nincsenek véletlenek.
simineni

Sziasztok!
Nagyon rendesek vagytok, hogy még nem töröltetek a címlistáról :oops:
Koko :lol: :lol: :lol:
Szülinaposoknak szívből gratula, úgy tudom, a jókívánságok előtte, utána fél évig érvényesek :)
Gerginek persze külön is, 1 évesnek lemmi - az nagyon nagy szó :wink:

Karácsony: felnőttként mindig szerettem volna visszaidézni a gyermekkori Karácsonyok hangulatát, sosem sikerült. Emlékszem a csikorgó hidegekre, a csizmánk alatt ropogó hóra, ahogy a falut sötétedés után a barátnőkkel/barátokkal bejártuk "köszönteni" - másfelé kántálásnak mondják -, bekiváncsiskodtunk a házak ablakain, számolgattuk az éneklésért kapott pénzecskét, s végül hazatérve ott várt a titokban feldiszített a karácsonyfa, a az ajándékok.Többnyire praktikus dolgok voltak, télikabát, csizma, s egy-két könyv.
Mindezt persze megelőzte az Advent, amit szigorúan vallásos családként ünnepeltünk. Én kisgyerekként is elmentem minden nap reggel hatkor a misére, emlékszem, egyszer nem keltettek fel, mert meg voltam fázva, s keservesen sírtam miatta... Az adventi énekeket jobban szerettem, mint a karácsonyiakat, tényleg megérinthetett a várakozás varázsa.
Férjem és családja nem vallásos, én már rég felnőttem, s ez régi hangulat a mi otthonunkból eltűnt. Természetesen ünnepelünk mi is ugyanúgy, mint mások, énekli velünk a Mennyből az angyalt, de a gyerekkori varázs elmúlt. Gyerek nélküli ünnepeinken özvegy anyósom mindig, az utóbbi években anyám is velünk volt. Délutánonként együtt diszítettük a fát, én főztem, estefelé gyertyagyújtás, ének, ajándékozás, vacsora, békés este, majd "mi lányok" elmentünk éjféli misére.
Mára az anyukám maradt, s már a harmadik közös Karácsonyunk lesz Dorcival. Az elsőről készült videót egy ideig naponta kellett levetíteni neki, a tavalyi is maga volt a csoda, ahogy csak egy hároméves tud örülni:-)
Egyik nap látott a kirakatban egy feldiszített fát: -Anya, csukd be a szemed! (Két lépés)-Nyisd ki! Parááám! Karáááácsony!
Tehát neki is jelent valami pozitívat, talán sikerül becsempészni valami varázst az ő Karácsonyaiba is... :) [/img][/url]
mera

Egy kis gyerek-száj, remélem, még nem volt:-)

Máté a szomszéd unokája, helyes nagyfiú, múltkor labdázott Dorcival. Tegnap hazafelé jövet azt mondja a leányzó:
- Megint itt van a Máté. Így csinált nekem: :) (mutatja a mosolyt, majd nyomatékosan:) … Kétszer!

Készültünk őszi szünetre Hollandiába. Felvetődött, hogy esetleg itthon hagyjuk, ezt a verziót is teszteltük nála, egész beleélte magát. Alkuszik, hogy ő itthon marad a mamival meg Ági néniékkel. Mutatom neki, hogy 7-et kell nélkülünk aludnia akkor. Ezen szemmel láthatóan elgondolkodik, bár hangosan (szokás szerint) ellenkezik: Nem, csak egyet!
Később az apjának:
- Na jó, mégis elmegyek veletek a Hollandiába, mert az anyának hiányoznék…
mera

Kéthavonta írok, de akkor tele lesz velem a topic :evil:

csak annyit még, hogy a Karácsony hangulatát jól tönkreteszi a média és főképp kereskedelem (bocs, siminéni), a vásárlási őrületével, a novemberi karácsonyfáival és az áruházaiban harsogó Csendes éj-jel... pfúj, utálom... bevallom, előfordult, hogy el is menekültünk előle a hegyekbe, kettesben az is szép lehet...
mera

Csajok! Köszi a szülinapi köszöntőt Gergi nevében, 16-án lesz. :D

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

KeliMóni Gergőnek nagyon boldog szülinapot kívánunk! Mit kap a nagyfiú? Milyen tortája lesz?

Kép
madri

Keli, te vagy a bűnös :):):) Hogy állítottad be a vonalzódat????
:):):)
szuperboszi

Madri!

Kénytelen voltam letörölni a skypet a gépről, már csak msn-em van. Remélem, Neked is van. :) Ha nincs, telepítsd fel lécci, hogy tudjunk beszélni. :) Köszi :)

Ajándék apától és anyától: Baby laptop, egy óriásvödör lego, kamion, mesekönyvek. :)
Torta: Oroszlánkirály csokiból. :)

Ám csomagban is kaptunk ajándékot, meg is mutatom. :)
Mi lehet ez? :)
Kép

Gergő koncentrál a mondókára. :)
Kép

Bocsi, ha az én képeimmel van tele a topik, a hétre eldugulok, mert jönnek a szüleim, nagytakarítok és beszerzem az ünnepi ebédhez valót. :)

Puszi Möndenkinek! :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Közben gondolkodtam :):):)

Azt fogja kiírni a vonalzó hogy 1 éves, igaz? :):):)
szuperboszi

Keli, én majd 16.-án.....

Mera, ha megadnak nem is tudod, nekem idevarázsoltad a régi idők hangulatát és ezt nagyon köszönöm neked!
A végén megy a kisasszony Hollandiába?

24.-én délután megyünk megnézni a pásztorjátékot a templomba. Balázs unokatesói angyalok lesznek. Azért nem az éjfélire megyünk, mert azóta van egy kisangyalunk, aki nem szeret éjszakázni... :D Balázs elszomorodott, hogy Ő nem szerepel.

A bevásárlóközpontokat tiszta szívemből gyűlölöm, főleg Karácsonykor. Éppen ezért tegnap elmentem Zsozsóval délelőtt, hogy beszerezzük a várva-várt ajándékokat. A méreg majd szétvetett! Egyrészt nem volt. Közölték velem, hogy elkapkodták!!!!!! ( Balázs vágya már évek óta egy Tini Ninja vár-ekkora baromságot...., na mindegy!-aminek nagyon borsos az ára és minden évben idáig túlzásnak tartottuk megvenni, de idén beadtam a derekam 2 év után). Erre mondta azt az eladó, hogy elkapkodták!!!!! Arra gondoltam még időben vagyok, erre közölték velem, hogy már majdnem lement a karácsonyi szezon (????), ebből a játékból nem lesz, mert ez a tavalyi év slágere volt.
Szóval trehány vagyok, és nem vagyok trendi!!!! :twisted: :twisted:
Ja, és ezt nem egy üzletben mondták nagyon kedvesen és határozottan. Szerintetek normális dolog, hogy a játékokból ezek szerint szezononként kijön újabb sorozat...és van, aki mindig megveszi és számon tartja. Az eszem megáll! Számos telefonálgatás után egy kevésbé trendi üzletben rátaláltam a méregdrága ajándékra.

Tölti, Ádi nagyon ügyes!Tényleg nemsokára szaladni fog. A karácsonyi kép pedig nagyon szép rólatok Nikikével!

Keli, az a popó!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nálunk Apa elrepült, Balázs suliban. Túl nyugisak így a napok!!! ( Remélem nem szóltam el!)
Zsófi tegnap kapott először a főzelékbe húst és nagyon ízlett neki.
Megyek, mert a lakás romokban.

Kép
Kép
ggabszi

Boszi: :P :P :P :P

Kép
Kép
ggabszi

Marci :D
Boldog névnapot!!!!!

Gergő :P
Boldog szülinapot!!!!!

Nagyon szép ajéndékokat kaptál.

Vasárnap a Guliverben beszéltünk a Jézuskával :wink: . Igyekeztünk nem túlzásba esni, sikerült, de elég nehéz volt :lol: Beraktunk valamit a kocsiba, majd találtunk sokkal szebbet, jobbat, utána újból... és ez így ment egy órán keresztül :lol: Sajnos a Gergő féle kutyus már nem fért bele :( , de márciusban lesz szülinap :wink:
A Jézuska hoz egy autós sátrat, elemes csavarbehajtót sisakkal(apa most gipszkartonozza a garázst és szuper játék a csavarbehajtó csak kicsit nehéz :D ) egy fa montessori tornyot, mert az nagy kedvenc csak a műanyag nem bírta tovább :D egy autót és egy mágneses rajzolótáblát.
Mi Mikuláskor csak édességezni fogunk, azaz sósozni :lol: , mert Miklóska inkább a sós dolgokat szereti, bár igyekszünk elrontani :wink: A névnapja pedig másnap lesz arra műanyag vadállatokat kap egy olyan állatoskönnyvvel amiben meg lehet hallgatni az állatok hangját.

Mi Robival közösen igyekszünk hagyományokat teremteni, mert kicsit másképp szeretnénk, mint a mi gyermekkorunkban volt. Vagyis a kettőt formáljuk eggyé :P Majd én is írok bővebben.
Olyan jó volt olvasni hogyan ünnepeltek Ti, köszönöm, hogy leírtátok.

Mindenkit ölel: Süni

Kép
renóca

Nézegetem a sok sok képet és kicsit sirdudálok :(
Miklóska Nikikével hasonló korú.... Nikike milyen boldog volt karácsonykor :lol:
Milyen lehetett Miklóska előző karácsonya? :cry: és itt nem az ajándékra gondolok, de hisz ezt tudjátok... :(
Szeretnénk ha csodaszép lenne az első igazi és ezentúl minden karácsonya. A fát akkor díszítjük fel majd, amikor ebéd után alszik.
Nálunk sincs karácsony illatok és zene nélkül. Az egész lakás díszben áll, Robi kivülről díszíti a házat. Adventi koszorút készítünk és minden vasárnap, ebédnél meggyújtuk. Miklóska biztos el akarja majd fújni, mert mindenszentek óta minden este gyertyát gyújtogatunk :P és Ő elfújja kb.10x :P Taligányi mézeskalácsot szoktam sütni :P a barátoknak, szomszédnak, rokonoknak. Van egy ütött-kopott műanyag erdei etetőm szarvasokkal, ami forog ha a négy sarkán meggyújtjuk a gyertyákat. Apukám hozta külföldről, amikor még kislány voltam. Ez az egyetlen megmaradt emlékem abból az időből, amikor még egész teljes család voltunk. :( Szüleim, nagyszüleim nem élnek, így másnap vagy még aznap este "csak" Robi szüleihez megyünk. Ezt még nem beszéltük meg, de szerintem a szenteste csak a miénk lesz. Másnap tehát nagyszülők, harmadnap keresztgyerekek, majd barátok :P

Megyek, mert ébredezik a nagylegény. Mindenkinek szép délutánt.
Üdv Süni

Kép
renóca

Kelimoni
Te ki tudtad nyomtatni az ajándékutalványt? :? (fotópályázatos)

Kép
renóca

Már megint itt vagyok :oops:

Süni: Előre tekints, ne rágódj a múlton. :) Bár a nevelőszülők nem tudtak olyan odaadóak lenni, mint Ti vagytok, de gondolj arra, hogy őrizték Nektek a Kincset. :)

Nekem az ajándékutalvány továbbra is megnyitható, viszont sejtelmem sincs, nyomtatható e, mivel nincs nyomtatónk. :(

Ma voltunk tanácsadáson.
9.9 kg és 78 cm a fiam. :) Dokinéni szerint súlyfeleslege van. :(
És el kell vennünk Tőle a cumit, mert a fogai kicsit kiállnak.

Tudom, baromi elfogult vagyok, de nekem egyik sem tűnt fel. :oops:

KépKép
KépKép
kelimoni

Hát, ezt a cumielvételt azért megnézném....
Nekünk nem sikerült, sőt az ujjszopósaim ujját levágni nem tudom :)

Úgyhogy fogszabályozás megy, most éppen a lánykánál (Dominik gyönyörű lett anno).
szuperboszi

Sziasztok!

Sikerült egy kicsit visszaolvasnom mindkét fórumon....

Ne haragudjatok, hogy ritkán jövök. Még sokat dolgozom és alig várom, hogy ne kelljen a gépnél ülnöm. :?

Mi jól vagyunk, már növöget a pocakom és nagyon várjuk a decembert. Már tudjuk, hogy kislányunk lesz aki egyre aktívabban mocorog.

Örömmel olvastam, hogy fogy a várakozók létszáma és egyre több babás család van!!! :D
Gratulálok mindenkinek aki mostanában lett Édesanya, Édesapa!!! :P :lol:

Nagyon édesek a babák, mindenkinek köszi a feltett fotókat!!
Szuper, hogy feltettétek a régi mellett a mostani képeket. Hatalmas változáson mennek keresztül és nagyon édesek a gyerkőcök!!!

Sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni a Sződi és a Gólyahíres talira. :(
Nagyon szerettem volna találkozni veletek!! :roll:
A képeket köszönöm, hogy átküldtétek.

A várakozónak kitartást és mielőbbi gólyahírt kívánok!!! :P

Puszi mindenkinek:

Vicki
vicki

Keli: Csenge 11 hósan volt 77 cm és 10,4 kg és soha senki, se doki, se védőnő nem mondta, hogy sok lenne. Szerintem nem is az. Én nem láttam Gergőt kövérnek. :roll:
Vincussal ma voltunk oltáson, meg mázsálni :lol: , 62 centi és 6200 gramm, tartjuk az 1100 gramm/hó gyarapodást. :oops: :D
rkata

Keli, én is megnéztem, Bobi 1 évesen 11,1 kg volt és 81 cm
Semmi súlyfelesleg, igazi kis izmos erős csávóka volt, és a nagyjaimhoz képest mindig soványkának tartom:)

Ráadásul 2 évesen 12,8 kg volt, és hozzá 90 cm, így egy év alatt a 10 centihez alig nőtt a súlya, ráadásul nyáron még 11,8 kg volt, és ősz elejére szedett fel egy kilót.

(Ennyit a súlyfeleslegről és a hízásról. :)

A kis fenekes képen nem tűnik Gergő kövérnek. Nem azért mondják, mert ti jó súlyban vagytok? (Szokott ilyen lenni nálunk is belőlem kiindulva vetítenek a gyerekekre dolgokat....)

Kata, jókat nő Vincus - az első hónapban még tartjuk veletek a lépést.... :)

Vicki, hajrá, majd szorítunk nagyon decemberben :)

Süni, erre is küldhetnél mézeskalácsot (de legalábbis valami tuti receptet....)

Mieink készülnek a karácsonyra, Ancsa Bobit a kiskarácsony nagykarácsonyra tanítja (mondta, időben el kell kezdeni, hogy megtanulja), szorgalmasan gyakorolnak.

Ja, és mi is El Bandi (hogy kell írni segítség:) család lettünk: Bobi reggel kutat apja kabátzsebében és kérdezi: HOL VAN A PÉNZTARTÓKA?
szuperboszi

Sziasztok!

Rkata nem semmi, mekkor fiú Vincus :P Szépen nővöget és hízik rendesen :P

Töltike Ádika nagyon ügyes! Hamarosan szaladni fog :wink:

Süni Miklóskának ez lesz az első karácsonya Anyával és Apával és erre már emlékezni fog!

Ggabszi :x legközelebb nyáron kell a karácsonyi ajándékokat beszerezni és akkor talán nem ilyen választ kapsz.

Lányok megy valaki az Ágacskás Mikulás ünnepségre?

Szép estét mindenkinek!

Kép
madri

Sziasztok!
Boszi! Most láttam a híradóban, hogy milyen fertőzés van nálatok a faluban. Gyerkőcök ugye jól vannak?
Akkor ahogy ígértem Gabszinak és persze mindenkinek a karácsonyaink: én teljesen agyamenten november közepén feldíszítem a lakást. Nálunk már ilyenkor van adventi koszorú. Nem hagyományos színű, hanem inkább sárgás, narancsos, vagy bézs színű gyertyákkal. Idén ez utóbbi. Kiteszem a karácsonyi díszeket, a Mikulás csizmákat (tudjátok, amit Angliában kandallóra tesznek, nálunk kandalló ugyan nincs-nagy bánatomra, de csizmácskája mindenkinek van). Én díszítem a fát és tavaly óts (az idén is így lesz) 23-án este. Mert 24-én egyszerűen nincs rá időm. Apáéknál mindig 23-án van a céges buli, így tavaly kettesben Pancsival díszítettünk. Pontosabban ő kimeredt szemekkel bámulta, hogy miféle furcsasággal bíbelődök. Az ételekről: nem hagyományos, illetve az, csak ez a mi hagyományunk a férjemmel, immár több mint 8 éve (amióta házasok vagyunk):újházy-tyúkhúsleves, tésztába göngyölt pulyka (mennyei!), kaszinótojás, franciasaláta, muffinok, mézeskalács(ez utóbbi tavaly nem volt és idén sem lesz, mert Pancsi mellett nincs kapacitásom mézeskalácsot festeni) és sós stangli. Hal a férjem nagy bánatára nincs, mert mielőtt feleségül vett, megmondtam neki, hogy mielőtt elvenne, gondolja át, hogy én soha nem fogok sem halat, sem kelkáposztafőzeléket készíteni. Ha így kellek, akkor vihet. Anyukám azonban készít halat.
24-én délután anyukáméknál találkozik a család: testvéremék, anyuék és mi. Itt történik az ajándékozás, ennivaló-csere (mindenki visz, és sokkal többet el is hozunk). Idén először a családi tanács úgy döntött, hogy a felnőttek apróságot kapnak és a gyerekek (hiszen Pancsusnak már van egy 2 hónapos unokatesója) kapnak nagy ajándékot. 25-én anyósomékhoz megyünk, 26-án pedig hozzánk jön a család.
És a bónusz: Apa mindig itthon van a 2 ünnep között.
Nos, mára ennyit.
Keli: ha nem jönnék 16-áig: Gergőt Isten éltesse!
Sziasztok!
Vendég

Hildus, melyik hiradóban? Mindjárt visszanézem, rám hoztad a frászt. De rendben vannak.
szuperboszi

Csenge a 2 éves státuszvizsgálaton - khm :) - 17 kiló fölött volt... :lol: :lol:

Kép

Kép
rkata

Kelimoni, az én Anikómra meg azt mondja a dokinő, hogy sovány. Szerintem egyébként nem sovány, hanem pont jó. A szüleim meg azzal piszkálnak, hogy éheztetem a gyereket. Az mondjuk igaz, hogy nagyon jó étvágya van, és néha nem adok neki annyit amennyit kér, mert úgy gondolom egy ilyen kis emberbe több nem fér, és félek, hogy rosszul lesz.

Madri, mi készülünk az Ágacska Mikulás ünnepségre. Tavaly is voltunk, és jó volt.

Melinda már nagyon be van sózva Mikulás ügyileg. Esténként a Mikulásos verseskönyvből kell olvasnom neki már pár napja. A másik nagy kedvence meg a Babar és a Télapó, ami még a férjemé volt valamikor. Én direkt nem forszírozom, hogy az ajándékot Mikulás ill. Jézuska hozza. De mivel a mesekönyvekben úgy van egyelőre nem tudom lebeszélni róla :? .

Kép
Kép
emike

Nem is újságoltam, végre megvan a jogerős öf. határozatunk, így 3 hónaposan... hiába, azok a bizonyos malmok nem mindenhol őrölnek egyforma gyorsan... de legalább megvan! :)
rkata

Kata, megállapítottam, hogy Vincus milyen nagy baba, és miután megnéztem Zsófi adatait mit látok? 3 hónaposan 6000 g és 62 cm volt. Tehát kb. ugyanolyan nagy baba. :lol: :lol:
Félévesen 7400 g, visszavett a kezdeti lendületből...
Nekünk is 3 hónaposan lett meg a határozat!

Balázs 3 hónaposan 4930 g volt, egyévesen pedig 75 cm és 8300 g. Mindig is vékonyka volt...de szívós, na!

Most találtam meg egy aranyköpést Balázstól a babanaplóban.

Hozza a tányért.- Kérsz még?- Ühüm. Amikor adni akarok: - Nem kérek szépen anya, hanem kérdeztél!
18-20 hónapos volt, és nem kért szépen...eszem megáll! :lol: :lol:
Vagyis mostmár tudom, miért 8300 g egyévesen...se szépen, se csúnyán nem kért...azóta sem változott a helyzet! :wink:

A nap híre számunkra: Zsozsó megtette első önálló mászólépéseit ( van ilyen??), illetve első-második mászó lépését, majd elegánsan összerogyott és kúszva folytatta.De már két ütemet mászott! Nagyon aranyos volt, kár, hogy Apa nem látta.... :cry:
Az SMS-re ezt válaszolta: : ), neked : (.
Rutinos apa, már tudja egy mászó gyerek nagyon helyes, de rendkivül kiváncsi, minimum egy lakás átrendezés, és óriás nagytakarítás jár vele...hetente. Legalábbis, ha nem akarjuk, hogy Zsófi virágfölddel, fűszerekkel és LEGO-val lakjon jól!!
Holnap 100%-os porcica űzés lesz!

Jó éjszakát!

Kép
Kép
ggabszi

Vincus tündéri. Az a haj!!!!

Kép
Kép
ggabszi

A súlyproblémához hozzászólva, Peti másfél évesen kb. 81 cm és 10 kg volt. :lol: Sokáig izgultam, mert nem volt igazán jó evő, most sem de már javult a helyzet. Ennek ellenére úgy gondolom Gergő egyáltalán nem túlsúlyos, nagyon is formás kisfiú. Pl a csontozat is sokat számít.

Süni, ne rágódj a múlton ( néha én is szoktam :) ) a kisfiatoknak mostantól csak boldog karácsonyai lesznek apával és anyával.
Nekünk van kép arról a karácsonyról amikor még nem volt velünk, és egy mosolygós kisfiú van a képen. :lol:

Rkata, gratula a határozathoz. Milyen gyorsan nőnek ezek a gyerkőcök, Vincus most született és már milyen csinos kislegény lett.

Teszek fel képeket, hogy lássátok mindent megteszünk, hogy gyarapodjon a fiunk. :lol: :lol:

Kép Kép

Kép
Kép
atan

A képeket nézegetve én is nyaggattam az apjukot, hogy kicsinyítsen nekem képeket:

Bobi és Zorka

Kép

A négy gyönyörűségem

Kép

A számítógépes mágus

Kép
szuperboszi

Sziasztok!

Képzeljétek, olyan ügyik voltunk, takarítás jelentős része kész, bevásárlás nagyrésze megvolt, vasalnivaló eltüntetve. :) Gergő segített tegnap, aztán úgy döntöttem, ne fáradjon a Drága, beültetem a hintába. :oops: :lol:
Hát, hip-hop csillogott a lakás. :) csak néha kellett befutnom a szobába, mert a hinta méltatlankodott, hogy megállt. :lol:

Köszi csajok a súllyal kapcsolatos hsz-eket, megnyugodtam. :) Az érdekes az, hogy Életet Adóink alacsonyak és véknyak. De mivel Gergi ránk ütött, nem is lehet vézna. :lol: :lol: :lol:

Boszi: A dokinő tudja, mi a pálya, úgyhogy.... Lehet, hogy tegnap rosszul ébredt. :wink:
Ám Gergő harisnyáját megcsodálták hárman is, akik bent voltak a vizsgálóban. :lol: :lol: :lol:
( Egyszerű Kenguru Goldos harisnya )

KépKép
KépKép
kelimoni

Ja! A képeket kb fél óráig csodáltam. :) Tündériek. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Kedves komadri! Remélem, olvasol minket továbbra is. :)

Nagyon köszönöm a levelet, amit írtál, nagy segítség voltál. :) Ne haragudj, hogy itt válaszolok, de a méled kitörlődött. ( Mostanság az outlokom eléggé érdekesen működik. :( )

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Régebben írtam verseket, úgy 10éves lehettem, mikor az elsőt és olyan 18-19 mikor az utolsót írtam. Tegnap a kezembe került a füzet és döbbenetes volt találkozni az akkori énemmel! Aki naplót ír, az biztosan tudja, milyen ez! Mennyivel másabb ember voltam( gyerek!), a szavaim, az érzéseim, minden. Hiperszenzitív reakciók a világban történtek kapcsán( Románia), szerelmek, csalódások, melyeket már szinte el is felejtettem!
A versek nagyrészét nem látta senki, de most egyet úgy megmutatnék nektek! Bocsi, de túl nagy teher ez a lelkemnek! Tipikus "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek"!
Ezt az Édesanyámról írtam:

"Az érzés, melyet talán sohasem fedtem fel neked,
A mérhetetlen, a gyermeki énemből feltörő szeretet.
Annyiszor fáj kimondhatatlanul, ahogy szívemre ráfonja ujjait,
Mindig hiányzol, mindig féltelek, ha messze jársz, nem vagy itt!

Gondolataimban édes vagy, egy kék szemű anya.
Érzem, ahogy átjár rajtam vékony szád mosolya!
Érzem, ahogy gyomromig hatol lelked iszonyú szomorúsága,
Nem ilyen sorsot szánt neked Istennek jósága!

Emlékeimben mindig jelen vagy, ez örökre megmarad,
Belőled formálom majd meg azt a piciny madarat,
Melyet továbbadok gyermekem minden sejtjébe mélyen,
Hogy jó ember legyen, és hogy boldogan éljen!

Puszi

Kép
kajla

Sziasztok!

Húúúúú!Kajla!

Ez a vers gyönyörű!Nem kellett volna ezt neked abbahagynod!
kavicska

Drága Kajla! Egyszerűen gyönyörű.Nagyon, nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem...itt sírdogálok rajta, annyira fájdalmasan őszinte.

Szeretettel : Gabszi

Ezt a "mérhetetlen, gyermeki énünkből feltörő szeretetet" ( milyen gyönyörű fogalmazás) egész életünkben érezzük, örökké.

Kép
Kép
ggabszi

Hú, Kajla, ma mindenki itt könnyezik majd a képernyők előtt.
szuperboszi

Kajla nem csak gyönyörű verset tud írni.... :)

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok! :lol: :P

Gergő nagyon boldog szülinapot kívánok! :lol:
Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Kajla ez a vers, tényleg nem kellett volna abbahagyni az írást. Nagyon szép.

Boszi szépek a gyerekeid! Szólj Apának, hogy gyakrabban kicsinyítse le a képeket.

Atan melyik a nagyobb - Peti szája vagy a csont?

Kelimóni :P

Ggabszi Zsófi nagyon ügyes baba! Dávid is próbálkozik. Kicsinyítettem néhány képet a probálkozásokról:

Kép Hogyan is kell ezt csinálni?

Kép Talán így elérem...

Kép Végre megszereztem!!!

Kép
madri

Madri!
Kész vagyok. Ez a kispasi megint jó nagyot nőtt. És milyen ügyes, ebből lassan mászás lesz.

Boszi!
A gyerekeid gyönyörűek. Zóra nagyon hasonlít a bátyjára.

Kelimóni!
Itt van már a mamád? Gondolom nagyon várod!
Köszi a reggeli bíztatást jól jött!

Tviki!
Ne menj el kérlek itt mindenki nagyon szeret!

Rayo(Kajla)
Nagyon szép a vers, ha több ilyet is írtál lehet, hogy el kéne kezdened kiadót keresni!
Lehet egy kérésem, ha küldök neked képet a gyerekekről csinálsz nekem is ilyen keretet?

Lányok!
Akkora kő esett le ma a szivemről. Voltunk ma Pistivel iskolanézőben. Egy motorkerékpárszerelői sulit néztünk meg.
A fiamnak nagyon tettszett és a végén az igazgató közölte, hogy nem is kell felvételiznie, föl van véve, mert nagyon jó benyomást tettünk rá. Így nem kell megírnia a rettegett központi felvételit.

Szép estét mindenkinek!
simineni

Sziasztok!
Simi ez ám a jó hír! Gratulálok!
Kajla: De nagyon ügyes vagy!
Lányok! Tavaly mi rendeltünk Tőlük névreszóló mesekönyvet Mikulásra: www.auditandaudiokft.hu
Nagyon szép könyv, úgy kezdődik a történet, hogy Esett a hó a ........ (ahol laktok) utcában és .....(gyermek neve) kinézett az ablakon. Nem biztos, hogy pontosan idéztem, de az a lényeg, hogy az egész mese a gyermeked és Mikulás találkozásáról szól. Az első oldalon ott a kicsinyed fotója és mellé egy üdvözlőszöveg, ami Te találhatsz ki. A könyv kemény borítós, belül nem kemény, viszont minden oldal duplán van, így színezhető.
Ma láttam, hogy már töb könyvük is van, nekünk a Mikulás vendége c. van meg. Gondoltam egy tipp, ha valaki még bizonytalan.
Keli: Köszi az árzuhanásos tippet, nekünk bejött, az egész család rávetette magát.
Jiny: Valóban tejcukor van a húsban, de állítólag nem mindegyikben. De hogy melyikben van és melyikben nincs, azt nem találom.
Jó éjt!
Vendég

A lényeget nem elfelejtettem! Madri, Kajli, Keli, Boszi, Atam, rKata a gyerkőcök gyönyörűek. Tudom elfogult vagyok, de mindig ha képet látok a gyerekeinkről, azt gondolom, hogy nekünk vannak a legszebbek. (tudom-tudom, én még tartozok)
Vendég

Egyetértek Hildussal, olyan elbűvölőek a gyerekek a képeken... :o
S hogy fejlődnek, nőnek, fantasztikus.
A mászókorszak nagyon édes lehet, sajnos én abból kimaradtam, szerencsére a gyerek nem :wink:

Boszi, jól látom, eltűntek a fürtöcskék? Olyan komoly fiatalember lett Boldiból...:-)

Gabszi, már meg is jöttünk :)

Siminéni, ez nagyon klassz, jó, ha olyat csinálhat a fiad, ami érdekli.

Tennék fel én is képeket, de műxik még az a bizonyos oldal?
mera

Szia Gergő!
Naaaagyon boldog szülinapot kívánok Neked!
Sok puszi!!!!!
Kép

Kép
vivi1

Olyan kicsi lett a kép :( , küldök másikat! :lol: :lol:
Gergőnek szeretettel! :lol: :lol:
Kép

Kép
vivi1

GERGŐNEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Kép

Kép
töltike

Drága Pici (Nagyfiú) Gergő!

Szülinapod alkalmából nagyon sok puszit küldünk!! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok! :lol:

Kicsi Gergő :!: :P
Kívánunk nagyon-nagyon Boldog Születésnapot neked!!!!;)
Kép

Napsi

KépKép
napsugaracska

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?