Új privát üzeneted érkezett!

Vivi!
Boldog szülinapot kívánunk :):):)
szuperboszi

VIVI! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép

Kép
töltike

Sziasztok kedves Hölgyek és Tamás! :D

Képzeljétek tegnap a magányos nap után, szuper estém lett! :lol: A párom este 7-kor megjött és elvitt egy hangulatos étterembe. Beszélgettünk a babáról, hát már most féltékeny, hogy én többett leszek a picivel :lol: . Azt mondta természetes, hogy sok családi programot akar, de szeretne ő is kettesben lenni a babával. Akkor én majd szunyókálhatok, mehetek a boltba egyedül, vagy pl. ülhetek a fodrásznál. :lol: Ő már mindent kitalált, nehogy már csak anyás legyen az a gyerek :lol: :lol: ! Olyan aranyosan részleteszte a témát. :lol: :lol: Jó érzés, hogy ő egy klassz apa akar lenni! :P

Ennyit a tegnapi napról, most pedig itt a sok köszöntő Tőletek, amit naaagyon szépen köszönök!!! :P
Soooook puszi mindenkinek!
Kép

Kép
vivi1

Sziasztok lányok!

Tegnap este fél füllel belehallgattam valamelyik hírműsorba, amiben arról volt szó, hogy Ausztriába annyi az örökbeadható árva gyerek, hogy már a melegek közt keresnek örökbefogadókat, mert nincs rájuk igény. Szerintetek ez igaz, vagy valami kacsa?

Rkata!
Sajnos nem tudtalak benneteket megnézni, mert dolgoztam hétfő délután és apa elfelejtette felvenni nekem. Nem tudod, meg lehet nézni valahol?

Vivi!
Örülök, hogy megint sugárzik a boldogság a soraidból!!
simineni

Sziasztok!

Környitanulmány jól ment, inkább csak Regiről volt szó! Meg persze, hogy hol lenne a tesó helye!

Steiff!
Békés megye, Békéscsaba, Gyulán van a Tegyeszünk! Nagyon kedvesek voltak most velünk! :D Talán 1év, esetleg 1és 1/2, mire lesz baba! Főleg kisfiúk vannak, kislány kevesebb!

Vivi!
Boldog szülinapot! Örülök, hogy boldog vagy!!!

Kép

Kép
kajla

Kajla kedvesem,
lehet, hogy valamit nem tudok, de nem akartok a Gólyahírtől babát?
Itt nálunk olyan reménytelen a tegyesztől gyereket várni, mert a meglévő rendszer a nevelőszülői és gyermekotthoni "intézményt" támogatja, és nyilván sok embernek jelent ez megélhetést, tehát, nem akaródznak kiadni a gyerekeket a "markukból"!
Az egyik legkedvesebb barátunk békéscsabai, persze nem a Te korosztályod, Bicski Tominal hívják. Szerintem a kolbi-fesztiválon össze is találkozhatttatok, mert ők is lent voltak.
Mindig rádöbbenek, milyen kicsi a világ!!!!
Regi nagyon drága, emléxem, hogy irígyeltelek, hogy ilyen szépséges lányod van!
Jó gyorsan elreppent az idő!
Sok pusssz!
idusa

KépKép
idusamoja

Kajla Kedvesem,
lehet, hogy valamit nem tudok, de nem akartok a Gólyahírtől babát?
Itt nálunk olyan reménytelen a tegyesztől gyereket várni, mert a meglévő rendszer a nevelőszülői és gyermekotthoni "intézményt" támogatja, és nyilván sok embernek jelent ez megélhetést, tehát, nem akaródznak kiadni a gyerekeket a "markukból"!
Az egyik legkedvesebb barátunk békéscsabai, persze nem a Te korosztályod, Bicski Tominal hívják. Szerintem a kolbi-fesztiválon össze is találkozhatttatok, mert ők is lent voltak.
Mindig rádöbbenek, milyen kicsi a világ!!!!
Regi nagyon drága, emléxem, hogy irígyeltelek, hogy ilyen szépséges lányod van!
Jó gyorsan elreppent az idő!
Sok pusssz!
idusa

KépKép
idusamoja

Sorry vagyok a túltengésért!!!!!
MarciLilianyu,
nagyon szépségesek a gyerkőcök! Milyen tündéri ruckóban nyomja a Kiscsajszi!!!!
Holnap megyünk a Toldy moziba, remélem jön valaki a "kemény magból"???!!!
Tsók:
Idusa

KépKép
idusamoja

Sajnos csak egy képnyi időm van. Vár a vasalovam :?
Divatbemutató :) Íme az overálom, a csizmám és az új frizurám. :wink: De nem nézek oda, várhatsz estig akár :P
Kép
Mindenkinek szép napot.
Süni

Kép
renóca

Sziasztok!
Ildikó: Kicsit megkésve, de nagy nagy szeretettel kívánok Bálintnak nagyon boldog szülinapot!
Vivi: Isten éltessen!
Kajla: Hogy álltok a refluxszal? Olyan régen cseréltünk eszmét e témában.
Kelimoni: ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy örültem, hogy láttalak Benneteket! Gergő egy csodálatos kispasi! Beállnánk a sorba menyasszony jelöltként, ha nem bánod, főleg, miután lányom mondja, hogy Gergő. Volt itt nálunk egy Gergő nevű kisfiú, így Pancsi gyorsan megtanulta ezt a szép nevet.
Boszi: A harisnyás történet nagyon nagyon jó volt.
Jiny: Már régebben is akartam írni választ egy régebbi hsz-edre, csak mindig elfelejtettem. Amikor a telefonszám kiadásról írtál. Engem az első baba elvesztése után hívogattak. Amikor a védőben voltam, adtak kupont, meg mittudém mit, hogy kedvezményesen levásárolhatom a "kedvenc" boltodban. Ott meg kellett adni az adataimat, meg hogy mikorra várható a baba. Majd amikor ők úgy gondolták, hogy megszületett, felhívtak, hogy gratuláljanak és ajánljanak könyvet miegymást. Nem tudom elmondani, mit éreztem, amikor a gyermekem születéséhez gratulálva felhívtak, akit én akkor javában gyászoltam. Persze nem a hölgy tehetett a dologról a vonal végén, de akkor úgy éreztem, hogy ez volt az utolsó tőrdöfés a szívembe.
Simi: Voltam szombaton a munkahelyeden és nagyon néztelek, de sajna nem látalak!
RKata: Tényleg, nem lehet valahol megnézni a filmet Rólatok?
Pancsiról:tejallergia lett a hasmenés okozója. Ez a 3. hete a hasmenésnek, és mostanra kiderült végre, hogy mi okozza a bajt. Tegnap óta jobban van az én kincsem. Hogy mivel fogom etetni, az egyelőre talány. Szerintem veszünk napelemet és a homlokára erősítem. Még a legegyszerűbb felvágott is tartalmaz tejet, vagy laktózt. Ráadásul ugye refluszos, van tartósítószer allergia is mindezek mellé. Ma bevásárlókörúton voltunk, találtunk olyan dolgokat, amit ehet, és majd kísérletezünk.
Lassan ébred a lányom, így búcsúzok.
Hildus
Vendég

Reni: Miklóska milyen gyönyörű nagyfiú már!
Vendég

Idusa!
Szó nincs arról, hogy nem akarunk a Gólyahírtől babát, de még nincs határozatunk, amit leadjunk! És én csak infónak írtam, amit hallottam!
Puszi

Kép
kajla

Hildus!
Hónapok óta nem voltunk dokinéninél! Szerintem, rendeződött Regi! Miket adsz Pancsinak?

Kép
kajla

Kajla
Ida a számból vette ki a kérdést. De mostmár itt a válasz. És a megyétekben ennyi várakozási idő alatt csecsemőhöz lehet jutni, vagy nagyobbacska picurt is vállaltok. Már ezt 100x írtam Pest megyében csecsemőre 5 évet mondanak, de leginkább reménytelen (jelenleg 200-an várnak).

Süni
Miklóskát pusszantom :)

Hildus
Nagyon átérzem a problémát, teljesen át kell alakítani a Pancsi étkezését. Tudom javasolni a bio boltokat, de a nagy áruházláncokban is lehet kapni már pl. laktóz mentes tejet (azt mondjuk nem tudom, hogy van-e benne tartósítószer). De ez nem 1 éves korig szokott kiderülni? Vajon mikor növii ki? :( :(

Vivi
Tök jó, hogy boldog vagy, örülök neked és sok boldog szülinapot kívánok! :lol:

Siminéni
Ez nagyon gáz amit írtál, remélem, hogy csak kacsa.

Kép
tviky

Sziasztok!
Tviky: Mivel nem adtam neki semmiféle tejterméket 13 hónapos koráig, így elkerült bennünket ez a probléma. Én a fontolva haladók közé tartozom a hozzátáplálás kérdésében, biztosan ezért derült ki ilyen későn, és lehet ki sem derül, ha nincs az a fránya paradicsom. 1 hónappal ezelőtt a gasztros doktornő bőrbróbát végzett a nátrium-benzoátra és az negatív lett. Ezért, hogy biztosak legyünk abban, hogy elmúlt a tartósítószer allergis arra kért, hogy vegyek olyan ketchup-ot, amiben van és 2 héten keresztül folyamatosan emelve az adagot figyeljem a gyereket. A 10. napon nagyon ronda lett a feneke. Le is álltam azonnal. Gondoltam még nem teljesen gyógyult ki az alergiából. Majd szépen paradicsomot evett, mert azt nagyon szereti, abban ugyen nincs semi, gondoltam én. 14 hónaposan kapott először paradicsomot, gondoltam ilyen öregen már nem lesz baj. És akkor megindult a hasmenés 3 hete körül. leálltam a paradicsommal, mert csalánkiütéses is lett. és egyből gyanús lett a dolog. A hasmenés elmúlt, majd előlről kezdődött pár nap múlva, pedig akkor már nem kapott paradicsomot. 13 hónaposan kapott először joghurtot, semmi probléma nem volt eddig, de a múlt héten azzal is leálltam, hátha az okozza a bajokat. És sajnos igen. A dokinő szerint a paradicsom miatt lett ez az egész probléma, az annyira felmarta a vastagbél nyálkahártyáját, hogy utst engedett a joghurt pusztításának. És a vége a véres széklet lett. Hát így állunk. Megbeszéltem ma Pancsival, hogy ezt 2 éves korára kinövi.
Rkata: Már régebben kérdezted, de a válasz mindig lemaradt: nem jön ki a dokinéni, mert elköltöztünk a városból, de őt megtartottunk.
Kajla:Még mindig nem ihat Pancsi folyadékot, betonkeménységűre sűrítem Nutritonnal az ennivalóját, a tápszert is persze. Egyébként az alma kivétel minden gyümölcsöt szeret, a főzelékeket is megeszi, még mindig a spárgagfőzelék a nagy kedvenc. Sajnos már alig van belőle a mélyhűtőben. Régebben utálta a krumplifőzeléket, de ez már a múltté. Felvágottakat is adok az utóbbi időben neki, amióta a tartósítószer bőrteszt negatív lett, nagyon szereti. A kenyeret viszont utálja, így mindig valamilyen trükkhöz kell folyamodni. Egyébként a csaj csont és bőr: 9380 g és 80 cm. De már nem igazán aggódok emiatt. Ilyen és kész, nem tudok mit csinálni. Regike mekkora?
Képzeljétek! Ma (is) rajzolzoltunk, és elkövettem azt a hibát, hogy a zsírkréta helyett filctollat adtam Pancsi kezébe. Kifestette az ujjacskáit vele, nagy "örömömre", mert most csodálatosan néz ki a keze. Az egyik keze zöld, a másik piros. Szerintem körmöt akart festeni, mert tőlem már látta néhányszor, hogy valamivel festem a körmömet, és szerintem azt gondolta, hogy a filctoll lesz az.
Na mára épen elég lesz belőlem ennyi.
Hildus
Vendég

Bocs a helye-sírási hibákért, de lánykám itt sertepertél körülöttem és a fél szemem rajta van.
Vendég

Vivi, Bálint! Nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!

Kajla!
Látod ez az, hogy milyen különbségek vannak a megyék közt!!
Nálatok kevesebben is várakoznak,meg még a sor is megy- nálunk meg pont az ellenkezője :állítólag 4-5 év a várakozási idő.
steiff

Marci_anyu: ma jött meg a jogsim! :lol: Jövő év elején lesz kisautóm, majd jól meglátogatunk! :)

Siminéni: szerintem nem igaz. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy nálunk toleránsabb és általában magasabb anyagi színvonalon élő társadalomban ennyi örökbeadható gyerek legyen (miközben nyilván az örökbefogadás egyik fő motivációja, a nemzőképesség csökkenése őket ugyanúgy érinti).
A kérdésről (ti. melegek általi örökbefogadás) egyébként sokat beszélgettünk a párommal, hallgattam tegnap a Danubius délelőtti (szerintem infantilis) műsorát, amiben erről szó volt, jól fel is húztam magam rajta. (Bosszantott, hogy egy ilyen komoly témáról ilyen bulvárstílusban legyen szó, akkor inkább ne legyen téma az adásban.)

Az mtv honlapján a Membrán októberi adásai már fennvannak, majd figyelem, ha a hétfői is felkerül, és felteszem a linket. :)

Hildus: aranyos vagy, és értem ám, mit akarsz mondani :wink: , de ez a film nem rólunk szólt. :)
rkata

Hildus: más is elkövette a filctollas hibát :)

Kép
rkata

Sziasztok megint,
Köszönjük a szép szavakat! Lili már nagy csajszi, soxor ámulunk, milyen gyorsan telik az idő....
Nekem még most is olyan nagy csoda és mindig elszorul a torkom, amikor arra gondolok, hogy Kiscsipiszem ott feküdt az inkubátorban és simiztem a kezecskéit. És amit most Tirzáék is átélnek, minden testsúlygrammért(!!!) ádáz harcot vívtunk, és persze, evett, mint a rozsda, de én szétizultam magam, hogy mikor vihetjük már haza! És amiket mindig olyan nagy problémának éltem meg,hogy mit eszik és mikor a gyerek, és még most is, hogy vajon mindent megteszek-e érte-miatta???
És olyan hihetetlen, de már itt rohangál (most alszik, he-he-he!) körülöttünk és megint csak sírhatnék, ha arra gondolok, milyen szerencsések is vagyunk mi!
Most, bár mindenki ismeri, bevágok egy jó kis idézetet, mert ez mindennél szebben mondja el, amit érzek:
"Kahlil Gibran

Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Ők az élet önmaga iránti vágyakozásának
fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár veletek vannak, nem birtokaitok.

Adhattok nékik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.
Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az ő lelkük a holnap házában lakik,
ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne
próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem
meg nem reked a tegnapban.

Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek
eleven nyílként röppennek el.
Az íjász látja a célt a végtelenség útján,
és ő feszít meg benneteket minden erejével,
hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.

Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása:
Mert ő egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan."
Szóval, örülök, hogy részese lehetek ennek a csodának, minden kedves várakozónak mielőbb kívánom ezt az érzést, és kitartást a hozzá vezető útig!
pusz
idusa

KépKép
idusamoja

Jaj, Idusa, de jó volt olvasni, amit feltettél. :) Mennyire igaz, ami benne van. :)

Kicsi lányod tényleg nagylány lett és ugye, milyen hihetetlen, hogy elmúlik az a kor, amikor a tehetetlen kis csomag szuszog a kezedben ? Mostmár egy akarattal rendelkező, önálló naaaagy csomag után kell futkosnod. :)

Én is olyan sokszor elcsodálkozom azon, mi lett abból a pici gombócból. Rövidesen megyünk az egy éves státuszra. Sejtéseim vannk, hisz 86-os overált kellett Gerginek venni. :lol:
Nem a törpe kategória, az tény. :lol: Na, de pasiból van és az étvágya.... :oops:

Overálról jut eszembe
Süni: Tündéri Miklóska a téli szerelésben, kíváncsi vagyok, mit reagál majd ha havat fog a kezében vagy érez az arcán. :) És kicsit irigy vagyok, mert mi is homokszínű overált szerettünk volna. :(
Nagyon szép, amit vettünk, de nekem volt egy elképzelésem...:) Csak nem találtunk olyan overált.

Hildus: Én is úgy örültem Neked a börzén, kár, hogy csak pár erc erejéig tudtunk beszélgetni, dehát ott aztán lehetetlen egy jó társalgás, meg amikor a cél lebeg az ember szeme előtt, akkor hajtja is az a bizonyos drive. :lol: :lol:

Remélem Pancsi hamarosan kinövi azt a fránya refluxot. Nekem olyan elgondolkodtató, mitől is van ilyen sok babának ilyen betegsége. Régen is volt ilyen gyakorisággal, amikor mi törpék voltunk?

Nálunk a helyzet változatlan, Gergő orrfolyása egy nap erejéig elmúlt, most ismét jelentkezett. Biztos vagyok benne, hogy a fogzáshoz kapcsolódik, hisz már megérkezett a laza széklet is.
Egyébként meg volt 2 nagyon padlós napom, mert Apának ellopták a kistáskáját, benne mindenféle kulccsal, papírral, készpénzzel. Egy fél délutánt sírtam ( pedig nem vagyok az az érzékeny fajta), mert minden beszerzése olyan 30 ezer Ft.
Tegnap baba-mama klubban voltunk, ahol a fogamzásgátlásról tartottak előadást. "Örültem", hogy ezzel a témával nem kell behatóbban foglalkoznom, meg annak is, hogy nem csak az én kisfiam verekedős. :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
kelimoni

Hildus!
Csont és bőr??? Akkor ezt nézdd: Regina adatai:
79cm-esen 9150gramm
81cm-esen 9270gramm
82cm-esen 9900gramm
83cm-esen 10240gramm
És most Béres cseppet szedünk, mert kicsit(!!!!!) sovány!
Puszi

Kép
kajla

Kedves Bálint és Vivien! (Igen, Vivien...)
Mindkettőtöknek nagyon boldog szülinapot kívánok utólag,de nagy szeretettel.

Kedves Vivi!Boldog szülinapot! ( Tudom ám, hogy a vége boldog lett!! :wink: )

Kép

Kedves Lányok!
Elnézést, hogy így lemaradtam, olvasgatni sincs időm mostanában.
Balázsnak arcüreg gyulladása van ( szerintem "kutyabaja"), itthon van egész héten, ami jó...csak nagyon sokat kell tanulnom vele, hogy ne maradjon le. (Hjja, kérem, elsősnek lenni nem mulatság!)
Ezen a héten két betűt és két számot tanulnak...nem részletezem, de sok, hiába a szakértő mami.
Zsófi babával is kell ( és nagy öröm) foglalkozni, bár ebben az esetben szerencsés, hogy nagyon nyugisan elfotoszintetizál az ágyon a játékaival, míg mi tanulunk...csak lásson minket!
Apa jövő héten külföldre utazik ( úúúggy sajnálom, délre megy, melegbe) dolgozni, a ruhatára összekészítése, jaj...nemszeretem feladat.
A többi teendő ( mint ebéd, vásárlás, mosás és takarítás) elvégzéséhez egy másik élet kéne lassan...
Úgyhogy reszkessen , aki benéz nálunk a komód alá, megtámadják a porcicák!!!! :twisted:

De viszont:itt vagyunk mindannyian, boldogságosan az ODÚBAN ( ahogy télen a lakásunkat hívjuk) , okos kisgyerekkel jó tanulni, kedves kisbaba megkönnyíti a napokat, ebéd mindig elkészül előbb-utóbb,a porcicák pedig nem harapnak... :wink:
Így hát minden rendben!! :roll:

Idusa, szép az ídézet, mindig megállapitom, ahányszor olvasom a benne rejlő ősigazságot!...és bárhányszor szívesen olvasom...

Hildus, én is fontolva haladok a hozzátáplálással...elképzelni sem tudom, mit is ehet Pancsi ezek után.

Süni, Miklóska nagyon helyes az overálban, mint egy kis hógolyó!

Kata, én sem láttam, tedd fel a linket, légyszíves!Nagyon kiváncsi vagyok Csengére.

Marcianyu, hol vettétek a pókemberes pizsit?Marci+Lili képek tündériek...és Zsófinak is van olyan bodyja...de ezt már többször megállapítottuk, hogy egyforma a ruhaízlésünk kiscsajszira vonatkozó része.

Boszi, jó a harisnyás sztori!Hol is lehet kapni a gyerekláb mintázó változatot??? :lol:

Ildikó, nagyon jók a képek, köszönöm!

Rvan, a fiúk csuda aranyosak. Alszol azért valamikor?

Mennem kell, pedig még van a tarsolyomban, de felébredt a "beteg".

Kép
Kép
ggabszi

Gyors bekukk:

Betegeknek jobbulást:):):)

Most dobtam el az agyam: BÖLCSÖDÉRE felkészítő tanfolyamot hirdetnek gyerekeknek az újságban.... (heti 1-2 óra szeméylre szabott kis csoportokban)
Azt hittem, engem már nem lehet meglepni semmivel....
szuperboszi

Gabszi:
Nem fogod kitalálni.. H&M :-) Balázs remélem már jobban van! Jó tanulást! :-)

Boszi:
És ott mit csinálnak? Nem foglalkoznak velük annyit, mint otthon anya, hagy szokják? :-)

Ida:
Köszi az idézetet, annyira jó olvasni!

Rkata:
Várunk Titeket nagyon!! :-)[/b]

KépKép
KépKép
marci_anyu

VIVI BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!4Nagyon de nagyon jo APUKA lesz a parodbol erzem!!!!!Most meg pityergeg azon amit irtal.
Suni Mikloska mar kesz ferfi es milyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Hildus szakacskonyvet is irhatnal mar lassan.(es szerintem sok emberkenek segitenel vele)
RKata na ezt nem hiszem el meg mindig nevetek a kepen!Visszont filctol az nem lesz a lakasban!
Gabszi Balazsnak jobbulast!!!!!!Sok sok gyogysugit kuldok!Na es a picilanyrol se feledkezem meg neki meg sok sok puszikat!!!!!!Ja ha mar nemlesznek porcicaid es hianyoznanak gyere hozank szeretettel varnak a mieink.
Kelimoni varjatok az ujjpapirok beszerzesevel ha tudtok mert en is el hagytam es mire keszen lettek valaki elkuldte postan mert megtalalta.
S.O.S. Csabika minden nap ordit nem sir ordit!!!!!Mikor du.alvas ideje van,mar probaltam hogy jol megetettem vagy hogy konyu es kevesebb ,nem altatom hanem jatek,kezben altatom ,hagyom sirni(na olyankor meg a lelkem).Deleloti es az esti nem okoz gondot mert hip hop es mar alszik is.De a delutani az nem semmi,lehet halani hogy hergeli magat es mar hisztizik.Olyan rossz erzes hogy mindig siraskozben alszik el.
De van am jo hirunk is maszunk kuszunk apuci kaves bogreje utan!!!!!!4Telefonaltak abbol a korhazbol ahol szuleteet Csabibaba hogy meg mindig kint van a kepe es sokat gondolnak rank es ha lehet menyunk be mert nagyon kivancsiak Csabikara.Olyan jol eset.
Ja es leeresztetuk a kisagyat mert mar nagyok vagyunk es felo hogy kiesunk.
Puszi mindenkinek Moncsi.

Kép
móncsi+3

A datumot nezetek meg en mar akkor tudtam hogy ma mit is akarok irni.

Kép
móncsi+3

Ma voltunk a "művésznővel" a Toldy moziban. Dobray "pótapuka" el volt ájulva Kisnőmtől.
Annyit, de annyit rohangált Lili, hogy 15 perc alatt sikerült totál leizzadnom. Viszont végre kaptam1 filmplakátot! Na , és megint megrohantak a fenti érzések.....
Ma a munkahelyemen (1/2 állásban eü szakképzőben tanítok) a gazdaságis csajok elámultak a történetünkön! lLáttam ám az ő szemükben is gyülekeztek a könnycseppek. Aztán én meg kicsit sírtam (megint) és vérciki volt ez a bőgőmasina üzemmódom!!! Olyan jó lenne már erről lakattanni!
Kicsit én is félek az ilyen "meglepiktől! (lmf)
Az idézet a Próféta c. könyvben jelent meg, anno a 2 nyelvű (magyar-angol) változatát vettem meg.
Sok szép gondolat van benne, most az ünnepekre készülődvén azonban mindig Máray jut eszembe. A Füveskönyvben írt az ünnepről. Sajna "eztet" most nem tudom bemásolni, nem találtam a könyvet! :cry:
Tegnap este bóklásztam az MTV honlapján, de még nem láttam a Membrán vonatkozó részét! Úgy megnézném!
Eldugultam,
idusa

KépKép
idusamoja

"Márai Sándor: Az ünnepekről

Ha ünnep érkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg a hajad vízes kefével. Tisztálkodjál kivül és belül. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.Az ünnepet nem csak a naptárban írják piros betűkkel.
Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, milyen vad örömmel ünnepelnek!
Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.
Az ünnep legyen ünnepies......
S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, legyen benne áhítat és föltétlenség.
Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme.Készülj föl reá, testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet hoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre."

Szeretettel idézte nektek kedvence- Márai gyógyító gondolatait Idusa sugallatára Advent előtt:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Juhúúúúú!
Ez az! Itthon a kötet, csak még dobozban! Holnap meg kell keresnem!
Egyszer felolvastam a karácsonyi ajándékozás előtt az osztályomnak és - persze, Ti már kitaláltátok- sírva fakadtam. Szegény kölkeim néztek, hogy mi a bajom, de láttam, hogy azért megérintett kis lelkeket!
GGabszi, köszönöm!
idusa

KépKép
idusamoja

:)

Köszi az idézeteket.

Idusa, az idézetedet még az örökbefogadási procedúránk elején olvastam valahol, azóta kint van a falon itt a gépem mellett.

Van még egy, nem tudom már honnan és kitől, de ez is nagyon tetszik, szintén itt mellettem:

Úgy tartom, minden születendő gyermek
egy üres füzetecske bizonyos adottságokkal.
Lehet, hogy kockás vagy vonalas vagy kottapapíros az a füzet,
lehet, hogy finom merített papír vagy szigorúan fűzött rajzpapír
vagy barna csomagolópapír - mindegyikre lehet maradandót,
művészit alkotni. A lényeg az, milyen tintával, ecsettel vagy
ceruzával mit és hogyan írunk bele...
szuperboszi

Lányok! Mindenkinek köszönöm az idézeteket. Nekem is könnyes a szemem.

A Próféta nekem is megvan, 94-ben kaptam ajándékba egy katólikus barátnőmtől. Most 2006-an teljesen más jelentősége vam az idézetnek számomra mint annó.

Szép álmokat, nyugodt pihenést kívánok!

Tviky

Kép
tviky

Mintha kezdődne az ünnepi, mikulási, karácsonyi hangulat ! Itt is :) :)

Éppen tegnap beszélgettünk a férjemmel arról, mennyire lesz más az ez évi karácsony, mint az előzőek. Tavaly Gergő még csak "elszenvedte" szülei örömködését, de ebben az évben már biztosan rácsodálkozik a fenyőre, a díszekre, érzi a hangulatot, stb.

Na meg többet kell majd figyelnünk arra, hogy a fa ne szenvedjen kárt a kis csodálótól. :)

Akkor lássuk, hol is tart a mikulás.:) ( Még csak a nagytakarításnál. :lol: Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

http://www.arzuhanas.com/

Jó böngészést! :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Látom tiszta ünnepi hangulat lett. :lol: Olyan jó volt olvasni benneteket és az idézeteket. Nagyon szépek, bevallom könnyes lett a szemem.

Vivi: Boldog szülinapot kívánok így utólag is neked, de annál nagyobb szeretettel!

Hildus: :roll: Nagyon nehéz lehet ez a reflux. És ráadásul alergia, remélem tényleg kinövi 2 éves korára.

Idusa: A kis lányzó tényleg gyorsan nő. Bennem úgy élt az arca mint a filmen, aztán meg mikor tetted fel a képeket róla, kacarásztam, hogy mit is gondoltam én? Talán mindig olyan pincuri marad? :lol:

Kelimoni: :lol: Bátor voltam! :wink: Gergő meg már kész nagy legény, de tényleg, ezzel a frizurával már tiszta legényke! :lol: :P És nagyon imádni való a kis gödrös mosolya. :lol: A férjembe pl ezért szerettem bele, szóval tuti hódító lesz. :lol:

Renóca: :lol: Bálint is olyan tündéri. És tényleg hogy pózol. :lol: Olyan huncut nagyfiúcska lett. :lol: :P

Rkata: Ugyan! :P :lol: Itt fetrengtem a nevetéstől ! :lol: Ha most látott volna valaki bizti azt hiszi bolond vagyok. :lol: :P

Siminemi: Biztos kacsa, azért létezik a nemzetközi örökbefogadás is. Bár ahogy nyugaton néha állnak a dolgok így tv-ből, néha nem tudom eldönteni, hogy mi a helyes szerintük a hetero vagy a homo. :roll: :?

Gabszi: Jó hogy jelentkeztél! :lol: :P Hát a betűtanulás igen kemény feladat, és tanítás is. Van tapasztalatom benne. :wink: :lol:

Moncsi: Megy a délutáni műszakos álommanó hozzátok! +++####

KépKép
ancsúr

Lányok, én nagyon szeretem a Karácsonyt!

Lehetne, hogy leírnátok, ki és hogyan ünnepel? Milyen családi hagyományok vannak Nálatok?Milyen tradicionálisan visszatérő programok, ételek, szokások?
És képeket is lehetne esetleg mellékelni, ahol már van kismanó azzal, ahol nincs, ott anélkül rólunk, rólatok!

Ne haragudjatok a kiváncsiskodásért, engem nagyon érdekel és rendkivüli módon megérint ki hogyan ünnepel akkor, amikor a szeretetről van szó. :oops: ( Mondanom sem kell, nálunk rengeteg tradíció van...)
Csak ha van kedvetek...O.K.?

Idusa: :wink: , azért írják meg helyettünk a gondolatainkat "szakértők", hogy jót sírhassunk, ha megérint a szépsége!Egy az irodalmi ízlésünk,és egyformán pityergünk...

Amneris, merre jártok ( illetve a kisasszony mászik)Zitussal?

Kizsó, nagyon rég tettél fel képeket a lányokról! Hiányzik, ám!

Kép
Kép
ggabszi

Csak a vonalzó miatt jöttem... :lol:

KépKép
jiny

Mi van lányok, mindenkit elkergettem a "fantasztikus" ötletemmel?
Na jó, november közepén karácsonyozni egy kicsit talán mégiscsak túlzás.... :lol:

Írjatok! :wink: Puszi.....

Zsófival ma voltam féléves státusz vizsgálaton. 7400 g és 69 cm a kisasszony. Semmit nem hízott egy hónap alatt( Jiny!!), egy dekát sem, viszont nőtt. Még mindig kettő a fogacskája és a kúszás-mászás mixnél tart. ( A lábával mászik a kezével kúszik...)
Már van napirendje ( többé-kevésbé állandó), ebédre főzeléket eszik, tízóraira gyümölcs+tápszer a kaja. Most a rizs+gyümölcs a kedvenc a kedvenc ebéd.
A doktor néni mondta, hogy adjak már húst, zsíradékot a főzelékbe, reszelt sajtot, tojássárgáját. Én ezt kicsit gyorsnak tartom. Nálatok hogy volt? Mikortól vannak ezek a finomságok a babaétlapon?

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi: 6 hósan a nagykönyv szerint :) már adhatsz kis májat (ne gyakran, max. 1x hetente, mert méregtelenít), húspürét (először csirke-, pulykahusiból, leginkább melléből, aztán sovány sertéscombból, szűzérméből), de tojássárgáját csak 9 hónapos kortól ajánlanak, túrót, sajtot pedig 8 hós kortól.

Nálunk semmi különös hagyomány nincsen karácsonykor, lakásdíszítésben sem vagyok nagy májer :oops: , úgyhogy eddig 1-2 apróságon kívül nem erőltettem meg magam, talán az idén, hogy Csenge miatt már igazán érdemes... A fát valszeg 23-án éjszaka fogjuk feldíszíteni, és 24-én reggelre már alá is teszi a Jézuska az ajándékokat. :)

A mi "hagyományos" szentesti ételünk a Dubarry szelet, ennek annyi a története, hogy a párom imádja, engem viszont nehezen lehet rávenni, így abban maradtunk, hogy ünnepi kaja lesz. :lol: Amióta nagy házban lakunk, a párom családja néhány napot itt is tölt, mert kényelmesen elférünk, a menü akkor általában pulykasült, hannoveri pulykamell szokott lenni, vagy ami még eszembe jut :), de semmi kötött.
rkata

Ggabszi!

Én leírnám egy számomra nagyon kedves karácsonyi tradíciónkat.
Három éve találtam ki azt, hogy jöjjön el hozzánk személyesen is a mikulás! Családi házban lakunk, nagy erkéllyel. Csináltam egy életnagyságú (!) mikulást és minden évben kitaláljuk, hogy éppen milyen módon helyezzük el az erkélyen. Első évben az erkélyajtón kukucskált befele (egy ismerős azzal csesztetett állandóan, hogy mé nem engedjük már be?? ) . A másodikban viszont már ketten voltak, az egyik az előző évben már kitalált pózt vette fel, a másik viszont kapott egy létrát és azon mászott felfelé! ( Férjem egyik kollégája vicceskedett- majdnem hívta a rendőröket,azt hitte betörő akar hozzánk felmászni! :wink: )Tavaly pedig az erkély korlátjánál állt (akkor egyedül volt) és integetett a járókelőknek. Persze van egy rakás égősor is , igazán sötétben mutat az egész így együtt, mivel az égők csinálnak akkora fényt, hogy a miki is frankón látszik.
Gondolhatjátok, hogy az ismerősök már előre kérdezgetik ,idén mit találunk ki,mikor lehet majd látni stb? Csodájára járnak vadidegenek is- olyan jó látni, ahogy jönnek gyerekek, felnőttek és mind mosolyognak a mi mikulásunknak! :D :D
Már elkezdtük tervezni az idei életképünket is- valószínű ,hogy hárman lesznek- esetleg egy rénszarvas , bár az már kicsit bonyolult lenne....
Sajnos az első két évről nem csináltunk képet, de a tavalyiról igen.Így igazából nem annyira mutat a képen, de élőben nagyon tuti!
Kép
Kép
steiff

Sziasztok! :P

Mindenkinek köszönöm a kedves sorokat!!! :D Én is örülök ha Ti boldogok vagytok!!!
Olyan megható dolog történt velem, nem nagy ügy, csak nekem az. Sokat olvastam a fórumon, hogy van egy könyv, ami egy örökbefogadott kislányról szól. Nekem két születésnapom van, erről a könyvről beszélek. Megrendeltem a neten és kiváncsi voltam az író másik sokat emlegetett könyvére is, ezért megkerestem, hogy megrendeljem azt is. Amikor megláttam a Sehányéves kislány c. könyvet, a szívem akkorát dobbant és a szemem majdnem kiugrott a helyéről :shock: . Képzeljétek ez volt a kedvec könyvem kiskoromban. Olyan jó érzés volt újra látni ezt a könyvet, imádtam benne a sok képet, esténként mindig ezzel aludtam el. :)
Milyen érdekes, ezt a könyvet már régen elfelejtettem és most pont ezt a könyvet keresem hónapok óta a könyvesboltokban, hogy megvegyem a még csak álmunkban létező gyerekünknek. :cry: :D Nagggyyyyon várom, hogy hozza a postás!!!

Gabszikám drága! :lol: Én is szeretném a karácsonyt, ha a babánk már itt szuszogna!!! :cry: :D
6 éves korom óta csak én díszithetem a fát. Ilyenkor mindenkit kizárok a nappalibol és egyedül díszíttem, kb. 2 órát. :lol: :lol:
Annyiban változott a napi program, hogy a főzés is rám vár 24.-én. :? Imádom csinálni, szeretem meglepni a családom. :D Este jönnek a szülők és együtt ünnepelünk meg jókat eszünk. Ilyenkor mindenki pihenhet, én meg ugrálok mint egy mérgezett egér a nappaliban és a konyhában. :lol: :lol: Ja, és minden évben fárasztom őket a karácsonyi cd-vel, de az nem maradhat ki. :lol: :lol:

Kép
vivi1

Fárasztó hintázás :lol:
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Teszek fel én is friss képeket:

Pózolok:
Kép

Kukucskálok az ajtó mögül:
Kép

Próbálok csizmát húzni:
Kép

Kép
kajla

Kajla: Regi gyönyörűséges, napról-napra szebb!! :lol:

Lányok, én azt hittem, már az összes hülye megjegyzést, kérdést hallottam már az örökbefogadásról, de úgy látszik, mindig van új a nap alatt... Megállított ma az utcában egy nőci (háromgyerekes anyuka), hogy enyém-e a pici. Mondom büszkén, hogy igen! :) Mennyi idős, hogy hívják, blablabla, nem is látta a pocakomat, titkoltam, hogy babát várok ( :?: :?: :roll: ), mondom neki, mi a helyzet, erre ezt kérdezi: "És miért fogadtatok örökbe? Nem akartatok sajátot?" Most őszintén, erre a baromságra mi a francot lehet válaszolni??? :evil: (Azt válaszoltam, hogy Vince SAJÁT gyerek, és faképnél hagytam. :) )
rkata

ggabszi, nálunk az utóbbi két évben ilyen a karácsony: fadíszítés (apa és Melinda) aztán nagyon egyszerű vagy hideg ebéd, koradélután gyülekezeti gyerekarácsony, aztán itthon gyertyagyújtás, ajándékok vacsora. A karácsonyfa díszítés mindíg irtó vontatottan halad, én ezen idegeskedni szoktam, de azért csak elkészül. Csak 25-én és 26-án megyünk a anyósomhoz meg a szüleimhez.

rkata, milyen az a hannoveri pulykamell? Én is mindíg pulykából alkotok valamit, a férjem úúútálja a halat, és én sem vagyok oda érte.

Ma voltunk Melindával az Ágacska délutánon, szerintem jó beszélgetés volt, és Melinda is nagyon jól érezte magát. Obeáék Grétijét is megcsodáltam. Még aranyosabb mint a képeken :D .

Kép
Kép
emike

Húú rkata, hát ez döbbenetesn idióta kérdés :roll: Hogy bírta ezt kitalálni?

Kép
Kép
emike

Rkata:
Nem rossz! Annnnyyyira hülyék az emberek, hogy az már néha fáj! :-(
Nekem a kedvencem még a lombikos időszakból van. Kórházban voltam éppen az egyik műtét előtt/ után, mikor a szobatársammal beszélgettünk.. miért vagyok itt, stb. Mikor elmondtam, hogy vszeg lombikbébiprogram segítségével leszek anyuka azt mondta: hááát, azok is szép gyerekek... Nem nagyon tudtam mit mondani..

És egy Marcimondta:
Marci ma Mamázott, én pedig próbáltam rendet rakni, többek között az Ő szobájában is. Természetesen csak odáig jutottam, hogy teljesen szétpakoltam, de abba kellett hagynom mert Lili nagyon nehezményezte, ha nem fogtam az ölemben és a csörömpölésre is mindig felébredt.. :-( Hoztuk haza Marcit, mikor megpróbáltam felkészíteni a szobájában uralkodó állapotokra:
Anya: bla-bla-bla (előzmények) és hát sajnos nem sikerült befejeznem, kicsit kupi van a szobádban.
Marci: (morcin) Nagggyyon mérges vagyok rád, Anya!! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok lányok,
az elmúlt napok hozzászólásait mostanra tudtam átolvasni, bocsi, ha régebbi üzenetre reagálok.
Tviky,
álomszép a gyerekszoba és baromi jó a kézügyességed. Én lámpát csináltam a kismanómnak, azóta is annál alszik. Mikor megcsördült nálunk az a bizonyos Gólyahires telefon, s Gabika megkérdezte, felkészültünk-e már a babára, gondolkodás nélkül rávágtam: igen, holott még SEMMINK sem volt. Mivel Dorka már 3 napos volt mikor megtudtuk, hogy megszületett, gondolhatjátok micsoda kapkodásba kezdtünk, mire nyolc naposan hazahozhattuk a kórházból. Épp a múltkor elevenitettük fel azt az 5 napos ámokfutást (lakás szétkapása, összerakása, bútorvétel, reggelig való összeszerelésük stb.) s a párom, hogy fokozza a történet hitelességét, mesélte: amig Kati (vagyis én) pakolta a lakást, én jártam be a kórházba Dorkát szoptatni. Nesze nektek pedofilia...
Tviky, asszem nálatok nem lesz ilyen kapkodás elnézve a gyerekszoba készenléti állapotát...
Marcianyu,
olvastam Lili történetét. Mivel mi is tesóra várunk, gyakran merengek, milyen lenne, ha a picivel majd átélhetném a megszületés csodáját is. Azon is szoktam gondolkodni, - és most ne döbbenjetek meg- hogy olyan rajongással imádom a kislányomat, vajon megismételhető-e ez az érzés? Gondolom, a kétkedés csak addig tart, amig először a kezembe nem veszem a pirinyónkat.
Rkata,
pár hónapja összefutottam az ex-férjemmel, aki akkor látta először Dorkát. Nézte, nézte, elbüvölte szemmel láthatóan a gyerek, majd odafordult hozzám: És mondd, ragaszkodik hozzád?
- no komment

Mindenkinek nagy puszi

Kép
Kép
koko

Marci anyu,
természetesen az utolsó bekezdés a te gondolataid folytatásának is felfogható: nagy az Isten állatkertje...

egyébként amikor ennyire ostoba és tapintatlan megjegyzést hallok, mindig a nagyapám jut eszembe, aki azt mondogatta: ne törődj vele, azt nézd meg, ki mondta...

Kép
Kép
koko

Koko:
De jó, hogy jöttél, remélem, gyakran megteszed majd! :-)

Gabszi:
Próbálom átgondolni nálunk a Karácsony milyen is... Míg anyuékkal éltem kész idegbaj volt, mert anyu már december elején mindenkit azzal stresszelt, hogy kezdődik a nagytakarítás... és kinek, milyen része kell, hogy legyen benne. :-( (akár vizsgaidőszakra való tekintet nélkül. :-( ) 24-én persze már mindenki hulla fáradt volt és jó, ha nem voltunk éppen örihariban. Délben aztán megérkezett a nagy család (kb. 17 ember) a gyerekek lerohanták a fát és az ajándékokat, mindenki egyszerre beszélt, szuper lett a hangulat és azt már nagyon szerettem. :-)
Aztán elköltöztem és a párommal próbáltunk (először az albérletben) nagyon kedves, meleg hangulatot teremteni és szerintem sikerült is. Én szeretek már előre készülni a karácsonyra, az ajándékok egy része már most is meg van. :-)
De szeretem könnyedén is venni, nem az a lényeg pl. hogy mit együnk, hanem, hogy együtt legyünk, ne legyünk idegesek és fáradtak. (ez gondolom még gyerekkorból hozadék) Egyszer úgy jártunk, hogy mikor kibontottuk a karácsonyra (előző nap) vett husit kiderült, hogy romlott. :-( Péter teljesen letört, én mondtam,hogy nekem rántotta is jó, egyébként sem vagyok éhes, stb. Vigasztalhatatlan volt. Aztán átmentünk anyuékhoz, bekapni valamit. :-) Ja, az első közös karácsonyunkat némiképp beárnyékolta, hogy anyósom 1/2 percenként telefonált.. és mint utólag kiderült meg is terített otthon a fiának és sírtak az asztalnál, mert velem ünnepelt... Meg gondolom sír azóta is, mert a Szenteste a miénk! :-)
Mióta Marci megszületett persze egész más a hangulat, minden róla szól. Így nyílván a készülődés is, a délutáni alvás alatt "összedobjuk" a fát, az ajándékok előre becsomagolva és akkor jön a Jézuska/Télapó (ebben sem egyezünk), amikor felébred. Hát, idég gondolom valami hasonló lesz. :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?