Új privát üzeneted érkezett!

Asszem minket is érdekel a Kolping, nézzük meg mibe kerül idén...
Április 8-10 v 15-17 jó lenne.. nekünk utána szülinap van, akkor nem szeretnék pont elmenni.

Detti,
mi az a K2 hegymászás gépen???

Kép
nettke

Sziasztok!

Mi sajnos nem tudunk csatlakozni a Kolping-os programhoz. Mindenféle tavaszi-nyári tervekkel meg kell várnunk a doktornő döntését a műtétről.

Cat!
Nagyon ügyi vagy,hogy így rákaptál a mozgásra. Reggel még meló előtt mész? Hogy csinálod ezt? Hajnalban kelsz?

Detti!
Mi az a K2?

Edit

Kép

Kép
edit73

Kolpingos csajok :)

Kiszámoltam két egybenyitható szobában a 2 hatévessel (5-8 éves a kategória), így 116 ezer Ft lenne a 2 éjszaka félpanzióval, ebből jön le a kedvezmény, amit nem tudok mennyi. Ezt még a B szezonra számoltam, ami ápr. 16-ig tart, tehát a 15-17-es hétvége nem tudom benne van-e még. Ha igen, akkor én erre szavaznék, ha nem akkor a korábbira.

Edit :)
Nagyon el voltam tunyulva már, pedig korábban olyan volt a mozgás nekem mint a kábítószer, a fiúk előtt heti 5-ször jártam aerob mozgásra.

Sajnos csak reggel tudom megoldani, mert délután rengetegen vannak már az edzőteremben, és csak 5-6 fele tudnék menni. Beosztottuk a hetet, a felében Zoli megy reggelente edzeni, akkor én viszem a kölköket, ha én megyek akkor ő. Ennyit be kellett vállalnia. (bár már nézegeti, hogy az egyik kisfiút úgy viszi az apja, hogy a kisfiú kiszáll az ovi előtt az autóból, apuka elhajt, majd Dani beüti a kódot az ovikapunál, felmegy, átöltözik, és maga megkeresi az ügyeletes csoportot és bemegy) Ez Zolinak is tetszik. :shock: Én akkor reggel 6-kor kelek, és a 7-es tornára beérek a Duna Plazaba. Egyébként fél hétkor kelek, tehát fél óra a különbség, csak akkor nyugiban készülök, kávézgatok stb. Azért elég rossz sötétben menni, kihalt minden még olyan korán.

Ebédidőben ki tudnék menni edzeni néha, de sajnos akkor nincs torna, csak a gépek. Azért meg külön kell fizetni, mert a tornabérlet nem jó rá. :twisted:

Cat
Kép
cateye

Csak gyorsan: nekünk az április 15-17 nem jó, mert akkor van a Könyvfesztivál, és azokon a napokon Árpi dolgozik :roll: Tehát vagy utána, vagy előtte.
Mi szerintem kisapartmant fogunk kérni, mert annak van külön gyerekszobája, és az tavaly is nagyon bejött a fiúknak.

116.000 ft? Nem semmi....

További szép hétvégét mindenkinek,

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Brigi!
Nagyon sajnálom Bogit, mi történt vele? Nem volt még öreg még, ugye?

Edit!
Remélem a fiúk hallása javulni fog, írd majd mindig mi van veletek. Vizsgálatokat, műtét...stb.

Nettke!

Mire gondoltál váltásként?

Cat!

Nem semmi ahogy ezt a mozgást így megvalósítottad. Nagyon ügyes vagy, hogy így tudod csinálni.
Én a kangoo-ról még sosem hallottam, látszik mikor voltam utoljára edzőteremben. De majd megnézem mi az.

Detti!

Újabb felújítás? Jól bírjátok idegekkel.

Kolping: Mi kihagynánk, elég húzós ez az összeg két napra. Síelni készülünk, ahol a síovi is húzós lesz, inkább arra szánjuk.

Mi még nyomjuk a bárányhimlőt, alig bírok velük, idegeim feszülnek. Vendelen még mindig semmi. Lappangási idő 11. napján van. Hát kíváncsi leszek....

Kata

Kép
kateduo

[/quote]
Nem volt még öreg még, ugye?

Ahogy fogalmazok....., az itthonlét.... :roll:

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Nem volt még öreg. Még nem volt 7 éves, a vizslák akár 14 évig is élnek. Tüdőrák, legalábbis az állatorvos, akihez elvittem, azt mondta a röntgen alapján. Még vissza kellett volna vinnem egy vizsgálatra, hogy biztos legyen, de azt már nem élte meg. Két napig szenvedett, előtte még elég jól volt, nyilván már régóta dolgozott benne a betegség, de alig volt észrevehető. Vagy csak én nem tudtam rá úgy figyelni. :(

Ja, a képek ugyanazok, amik voltak fent, csak a Nettkéék takaróját is odatettem, annyi a különbség. :)

Mi is korit vettünk a nagyoknak ajándékba, de még nem próbáltuk. :) Karácsony után betegek lettek, úgyhogy majd a héten talán.

Cat :)
Tök jó, hogy ennyire belehúztál. Én még mindig csak nyavajgok, hogy fáj a hátam, de elkezdeni valamit... Ma néztem, itt a környéken nincs is gerinctorna, pedig nekem az kellene.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Szegény kutyus :cry: Sajnálom nagyon, tényleg. A lányok mit szóltak?

Cat, Nettke, Edit

www.k2hiking.com

Tegnap kipróbáltam. Nagyon jó, főleg lábra meg fenékre megy, ugye, de megint az a bajom, hogy fáj a derekam mozgás közben. Így, gerincsérv közeli állapotban nem ajánlatos ezt sem csinálni :( Úgyhogy marad a spinning, meg a spinracing, ezektől nem fáj a csigolyám. Ma is voltam, és nagyon jól esett.

Kata,

Fura, ha a másik gyerek nem kapja el a bárányhimlőt. Előfordul az ilyen? Kitartás, a szívás az, ha a Vendellel is végigjátszod az egészet...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Annyira rossz a netem, iszonyat lassú.... :cry:

Brigi, ez tényleg szörnyű, annyi kutyáról hallom, hogy rákos lesz. De Bogi legalább nem szenvedett hosszú távon. Bár az a két nap is sok, de legalább nem hónapok. Tudom ez nem vigasztal. Lányok hogy viselik?
Húúú , a takaró teljesen kiment a fejemből, ez a bárányhimlő téma, na meg az éjjel-nappal itthonlét a két gyerekkel totál leépít.
De jó, hogy írtad.

Nekem is gerinctorna kéne, bár én tudok egy pár gyakorlatot, azokat szoktam csinálni, de jobb lenne elmenni, az is egy program. Na meg akkor tuti csinálnám. Itthon csak akkor amikor már nagyon fáj a derekam.

Detti!

Persze, h előfordul, h csak egy gyerek kapja el, az oviban más sem kapta el, csak Gergő. Mondjuk a fél csoport már volt bárányhimlős, de nem mindenki és csak mi kaptuk el. Én csak gondolom, hogy Vendel is el fogja kapni, lényegében folyamatosan együtt vannak. De ő Gergőtől kapja el és 2-3 hét a lappangási idő, eztán jönnek ki rajta a pöttyök. Ha pedig olyan erős lenne az immunrendszere, akkor lehet h el sem kapja, bár ez egy elég ragályos betegség.
Gergőről már száradnak a pöttyök, szerintem ő már nem fertőz, de addig nem mehet oviba, amíg van rajta seb. Pénteken kell visszamennünk a dr.nőhöz.
Na, ezt a sportot nem tudtam megnézni, annyira lassú a net, nem jön be az oldal, remélem hamarosan jó lesz.
Nekem is az a bajom, hogy nem járhatok bármire, mert rögtön fáj a derekam, aztán a lábam zsibbad a gerincemtől. Szóval elég gáz.

Kata

Kép
kateduo

Kolpingos csajok,
mi kértünk be ajánlatot a családi apartmanra, Szt István Házba, és kb. 110 e lett a 3 gyerekkel. Ez ápr. első hétvégéje, 7-8-9. Sőt, még Sárci spec. kajáját is bevállalják. Nekem ez volt a nagy kérdés.. Szóval belevágnánk.
Detti, Cat, Ti kértetek már?

Kata,
meggyógyultatok? Vendelen kijött?

Jan 1-től részmunkaidős lettem :lol: :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Nálunk mindhárom kicsi beteg. :( Valószínűleg ugyanazt nyalták be az oviban. Oli kezdte csütörtök reggel,Marci mára lázasodott be. Beni pedig este. Szebb nem is lehetne ez a hétvége.
Közben meglett Beni allergia-eredménye is: teljesen negatív. Miért nem hiszek én ebben??? (sanda gyanúm,hogy 3hónap után semmilyen értékelhető eredményt nem kaptak,így ráfogták,hogy negatív) És mindezért persze a fél kórházzal összevesztem,mert egymásra mutogatott a gasztro és a labor.
2hét múlva megyünk a gasztrora. Kivi vagyok,mit mondanak minderre.
Beni és Marci jeleneg 10féle homeos szert szed.Javulás hallásügyben semmi. Sőt! Ma a Marci (most hogy beteg) holt süket volt.Minden második kérdése az volt,hogy mit mondtá?Szerdán kontroll.
Dávid félévije tök jó lett. Kijelentette,hogy jogi egyetemre megy!!! Na hajrá fiam!!! Esze van,segge van,beszélőkéje úgyszintén. Akadály nem sok. :)

Meme!
Nálatok mi a helyzet? Kamaszkor?

Nettke!
Azért 2napra ennyi pénzért nálam ez elvárható!!! Neked meg csak így pihenés a hétvége!Ovi hozzászokott már? Hogy oldottad meg a közösségi étkezést? Csomagolsz?

Cat!
Ügyi vagy! Nekem nem menne a reggeli torna! Te mikor kezdesz melóban?

Detti!
Nálam az úszás lenne a favorit.Már nálam is nagyon érik a rendszeres mozgás,csak legyünk túl ezen a sok szaron.

Kata!
Túl vagytok a 14. napon. Kijött Vendelen?
Nálunk 14nappal Oli után jöttek ki Marcin és Dávidon a barikák.Benin meg 2nappal Marci után (valszeg őt is Oli fertőzte meg,csak később)

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok:-)))

Jobbulást a fiúknak. Fúúú nekem a hócipőm tele lenne, tényleg sajnállak.

Reggel 8-tól dolgozom, de nem baj ha csak fél kilencre érek be. Csak a parkoló miatt fontos a 8 óra, mert fél kilencre elfogy. De ha tornázni megyek, akkor már fél hétkor beállok az autóval, és onnan megyek tornázni gyalog. Sőt még szerdánként szaunázom is, megbeszéltem a főnökömmel, hogy a decemberi rosszullét után nekem ez jár. :lol:

Nettke :)
Részmunkaidő? Ez azt jelenti, hogy ténylegesen ugyanannyit dolgozol mint eddig, de így kapod a 3 gyerek után a gyest? Ez egy valódi komoly fizetésemelés. :lol: Tamás meg jól jár a 3 gyerek után az adókedvezménnyel.

Nyugdíjpénztár ügyben döntöttetek már?

Még nem kértünk a Kolpingból ajánlatot, mert a jövő héten mi 3 napra Kehidakustányba megyünk wellnesselni, csak utána intézem a Kolpingot.

Milyen az a kisapartman? Mi is azt kérjünk? Nem csak akkor kapunk kedvezményt, ha együtt foglaljuk a szállást?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cateye 2011.01.15 19:45-kor.

Cat
Kép
cateye

Cat,
nem-nem, én komolyan részmunkás lettem, csak 4 órában leszek, tehát 12-ig dolgozom.
A fizetésem is ennek alapján csökkent, de mivel én hivatalosan annyira keveset keresek, higgyétek el, jobban járok, hogy megkapom a gyest.. :roll:
Én is szeretnék mozogni, vettünk egy szobabicót karácsonyra magunknak, ha minden nap tekerek fél órát, akár lassan, akár gyorsan, már az is valami.

Edit,
Sárcsinak minden nap főzök. És éthordóban visszük be. De így legalább garantáltan tudom, mit eszik a gyerek. Megkapom hétfőn a menüt, és akkor mindig megfőzöm neki azt, csak diétásan. Ez is kicsit jobb lesz mostantól, legalább nem este-éjjel főzögetek, hanem kora délután majd.
Talán legjobb lenne, ha túl lennétek ezen a fül-műtéten. Ha jól emlékszem, Lilláéknál Dávid 2x is kapott csövet, és jó is volt neki.
Tényleg, mi lehet Velük???
Amúgy a Kolping baromi sok. Kettéáll a fülem tőle. De egészségpénztárba gyűjtögetünk, és ezt lehet azzal fizetni. Majd veszek egy masszázst :wink: Készpénzből mi sem mennénk.

Cat,
nem hiszem hogy 3 család bármi kedvezményt kapna.. :roll: Visszatérő vendégként inkább kapunk.
nettke

Nettke!
Részmunkáért irigy vagyok!! olyan jó lenne!!Az embernek maradna ideje a gyerekekre is.
Jó lenne túllenni a műtéten.Remélem,szerdán okosabbak leszünk.
Lilla tényleg rég jelentkezett. Elveszett a 3gyerekes élet útvésztőiben???? :lol: :lol: :wink:

Cat!
Ezen a betegségen most nem izgattam fel magam túlzottan,mert dokinéni mondta,hogy 2napig várjak.Ha még akkor is lázas valamelyik,akkor mehet az antibigyó.De Marcinak és Olinak ma már csak hőemelkedése volt. Így AB nem lett kiváltva. Remélem,holnapra már Beninek sem lesz láza.
Igaz,ma Beni miatt 3/4 5kor keltünk.Azért ez még engem is megviselt.
Azt jobban fájlaltuk,hogy ugrott a mai fürcsi. Végra itthon volt a Tamás és élményfürdőzni készültünk.Hát ez elmaradt.Hogy legközelebb mikor lesz erre mindannyiunknak ideje,azt nem tudom.
Kehidára gyerekekkel mentek?

Edit

Kép

Kép
edit73

4 óra miatt megéri annyit utazni és benzinezni? Mert olyan távol van a munkahelyed a lakhelytől, hogy meg sem érni benzinezni meg bérletet is venni, mert bkv-t is használsz. A pénz oldalát elhiszem, hogy a gyes emeléssel jobban jársz.

Jó, akkor kérjünk külön kedvezményt, mint visszajárók.

Kehidára 4-en megyünk. Maradt egy csomó üdülési csekkem tavalyról, a seggére kell csapni. Tudom édes teher. :D

Lilla módosította a karácsonyi alébumát, de gondolom nem ér rá bejelentkezni. :(

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

ezer éve nem voltam, de most van egy szabad d.u-om, így visszaolvastam ,s még írni is van időm. 8)
Nálunk semmi extra, gyerekek körül minden rendben, bár ezt már kopogom is le. :wink:
Annyi, hogy bár az én munkaidőm rugalmas, valahogy a munkám mennyisége nem mindig fér bele, mert elvileg 9-14 vagyok, de általában, ezt kitolódik 1-2 plussz órával. Aztán irány haza, majd a külön órákra. Hétvégére mindig tök kivagyok, ( bár szerintem így lehet itt mindenki) , és eddig mindig akkor is volt valami.

Edit,

háááát, tényleg én is csodálom azt, hogy 4 gyerek mellett, teljes munkaidőben hogyan bírod ezt a sok betegséget. Csak, lenne már valami eredmény, amin ellehetne indulni.
Dávid elképzelése a jövőjéről tök jó,
Nálunk Kristóf reál beállítottsága ill. a helyi spec. adottságok ( Atomerőmű) miatt abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még válogathat is, vagy gépész, vagy informatikus vagy műszerész. Meglátjuk. Mindenesetre elsőhelyen az Erőmű saját középiskolájába fog jövőre jelentkezni.Elég nehéz bejutni. A bizonyítványa még nincs meg, kémiából írt az 5-ösért, a többi 5-ös. Tanul a gyerek, egyszerűen nem is értem sokszor, neki csak az 5-ös jó.
A kamasz kora most éppen nem vészes.

Cat,

édes teher ez a Kehida.... :lol: Mi idén kihagyjuk a Kolpingozást, de nektek jó pihenést mindkettőhöz. Mást terveztem, de titok, s mivel Laci olvassa a fórumot, már így is sok amit elárultam.
Megnéztük a Katedrálist, szuper volt, nem is említetted,hogy magyar érdekeltsége is van, tök meglepődtem.
Az új colin Firth filmet láttad esetleg, ha igen milyen?
Annyira várom a csütörtököt, hogy nem is igaz. Most a Marióra kattantam rá, csak nem tetszik , amit elé kényszerítettek. ( vagyis nekem az lenne).

Nettke,

holnap rád csöröghetetek d.u-án? Flóra miatt,mert kedden megyünk.
Képzeld, Szil- Dóris Rebeccát láttunk, nagyon érdekes volt. Majd elmesélem.

Kata,

Vendelen is kijött? Nálunk 12 nap volt a kettőjük között, de nem is bántam, mert legalább jobban tudtuk kezelni.
Írtad, hogy kikészít az otthonlét, nem gondolkoztál még, hogy visszamész dolgozni? Bár, kétségtelen, hogy az sem könnyű.

Akinek nem írtam bocsi, vendégeink jöttek, ennyit a szabad d.u-ánról.... :?

Meme
szinta

Sziasztok!

Otthon sz@r a netünk, így most anyumnál vagyunk, de rohanásban. Szóval csak gyorsan, bővebben, ha lesz normál net.
Gergő már okés, Vendelen 15. nap jött ki a pötty , most elég nehéz vele, mert szegénynek jóval több a pöttye, a szája körül jó sok van, Gergőnek ott nem volt. Szegénynek a szájpadlásán jött még kettő , ráadásul lázas is időnként, még elég az eleje-közepe.
Tegnap Gergő életében először itt aludt anyumnál, simán. Szóval ma maximálisan Vendelé voltunk ketten Attilával. Holnap jó nehéz napom lesz, szegény Vendel elég rossz beteg. Na de csak haladunk már!!!

Cat!

Oldalunkat bővítjük majd, de még nem volt időnk, azóta a net is ramaty. Gondoltam, hogy hiányosnak találod majd, a tiétek annyira jó képekkel. Csináltunk tök jó képeket, de utána vettük észre itthon h a láda is rajta van, ahogy el van rejtve. Attila azt olvasta , h így nem lehet képet felrakni. Na, ha lesz net, rakok képet is.

Meme!

Munka nem olyan egyszerű több okból is. Távolság a legnagyobb hátrány. Szeptemberben már eldöntöttem, h dolgozni fogok, aztán október óta szinte alig voltak oviban, mindig valaki beteg. Komolyan tavaly fele ennyit nem voltak betegek.

Edit!

Legalább már látnátok az utat a gyógyulás felé, hogy merre is...talán a műtét.

Nettke!

Jó ötlet, h ugyanazt főződ, ami az oviban a menü. nem lehet egyszerű neked sem.

Lilláék jól vannak, írtam neki, amikor frissítette a képeit. Zoé baba már 6 kiló.. :D

Na mennem kell, mert indulunk, ne haragudjatok, ha nem mindenre reagáltam... :(

Kata

Kép
kateduo

Cat,
azért éri meg, mert a kocsim dízel és alig fogyaszt, és BKV-t meg kapok cafeteria-ban. Szóval azért pluszban vagyok így, mint ha csak a gyest kapnám, aztán meg emberek között is vagyok, nomeg bent van Budán az összes házhozjárós privátom is.. érted? :wink:

Meme, Cat,
én is nagyon-nagyon várom ám már a csütörtököt!!!!
És igen, olvasom a Mario-s fórumokat is, és nagy az elragadtatás. Ami részletet lehet látni, aszerint nagyon hatásosak az alakítások meg a hangulat!! Engem nagyon érdekel, áprilisban meg szeretném nézni.

És Meme, hívjál nyugodtan, kb fél 3 után már nem dolgozom, úton leszek, akkor tudunk beszélni.

Kata,
kitartás!!!! Nagyon együtt érzek, szegény kis viszketős...

Kép
nettke

Sziasztok,

Nettke,

Én úgy tudom, hogy gyest csak akkor adnak, ha részmunkaidőben dolgozik az anya, viszont ez az ikreknél kivétel. Tehát mi akár 8 órában is dolgozhatnánk, és akkor is járna a gyes a jogszabályoknak megfelelően.

De persze ha neked így jobb, akkor nem kérdés, 4 óra az annyira jó, mert utána rengeteg mindent el lehet intézni, van idő mindenre.

Cat,

A Kehida fürdője jó, mi sokszor voltunk már ott.
Szerintem ti is kisapartmannal próbálkozzatok, két légterű, és nagyon tágas. Rendben van nagyon.

Akkor kérek én is ajánlatot a Kolpingba.

Edit,

Jobbulást a gyerekeknek! Szegények, tényleg nagyon sokszor betegek. Szerinted van értelme ennek a rengeteg homeos bogyónak? Én nagyon drukkolok, hogy legyetek már túl ezeken a betegségeket.

Mi most jöttünk haza Debrecenből, az Aquaticum wellnes hotelből. A fürdő rész nagyon-nagyon király, rengeteg csúszda meg medence van, és mindent használhattak az 5 évesek is. Valójában nem is tudom, hogy van-e Magyarországon még egy ilyen szálloda, aminek ennyire profi a fürdő része. A Kolping ebből a szempontból labdába se rúghat, annak a medence része szerintem nagyon gyenge.

Viszont a Kolping szálloda szempontból veri az összes többit, ahol eddig voltunk. Konyhája, apartmanja, minden messze jobb.

Detti

KépKép
kiliman

Kata!
Együttérzek veletek! Kitartás!
Ennek is megvan az előnye: legközelebb már nem kell stresszelni a barihimlő-járvány miatt. Minden következő átfertőződés durvább,mint az előző volt.Így nálatok Vendel járt rosszabbul! (nálunk Benike volt az uccsó,ő nagyon cefetül nézett ki és szarul is volt,lázzal mindennel)

Detti!
Ezt rosszul tudod! 8órás munkaviszony mellett ikrek után 1szeres gyes jár. Részmunkaidős (max. heti 30órás) munkaviszony mellett viszont 2szeres,3szoros stb. gyes jár. Így Nettke 3szoros gyest kap mostantól + a munkabére adómentesen a családi adókedvezmény miatt. Ez a lehető legjobb felállás,amíg lehet!
Ebben az esetben (hallókürt elzáródás) nem volt értelme a homeopátiának.Nálunk! Sok esetben használ! Mi 100%-ban megtettünk mindent,hogy elkerüljük a műtétet. Így most nyugodt lelkiismerettel egyezem bele a műtétbe.Ez pedig fontos nekem, ugyanis senki nem tesz arra ígéretet,hogy ez véglelegs megoldást jelent a hallásproblémánkra. De mindenképp ez a következő lépcső.

Edit

Kép

Kép
edit73

Detti :)
Bizony, 8 órás munka mellett ikreknél csak 1 gyes jár. Én ebben a cipőben járok április 1-től. Be is kell mennem a MÁK-hoz emiatt. Na de az adókedvezmény meg a 16%-os SZJA engem kárpótol ezért. Átmehetnék 6 órába, de a béremből többet veszítenék jóval mint az az egy gyes.

Mi cachingelni is szeretnénk Kehidán, mert nekem sok(k) az egész napos fürdőzés. Szóval nekem a szállodáknál nem a fürdő a lényeg, hanem az egyéb felszereltség, szórakozási lehetőség.
Geoládák meg nyugat magyarországon vannak szórva, így inkább afelé tendálunk.

A Kolping fürdője tényleg nem nagy szám, de nekem elégséges. A többi kárpótól, főleg a kocsma. :lol:

Kata :)
Csak túllesztek ezen a himlő dolgon... Szerintem is lassan keress valami állást, hogy ne gyogyózz be otthon.

A hétvégén 4 ládát vadásztunk le. Olyan klassz volt. Láttunk veszekedős fácánpárt 2 méterről. Nagyon érdekes volt. :D

Értem az indokot, és sejtettem is. :wink: Csak engem ez az utazás akaszt ki. Már gondolkodtam rajta, hogy ideköltözünk a bank mellé. Egyszerűbb lenne az életünk.

Nyugdíjpénztár? Hmm...?

Meme :)
Én is nagyon várom a csütörtököt, azért is mert pénteken szabin leszek. 8)

Megsúgod majd a meglepetést? :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat!
Miért kell bemenned a MÁK-hoz?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok Csajok :)

Képzeljétek, boltot nyitottam. :) :) :)
Újdonság nincs benne, de majd lesz. Ma készültem el egyel, de még ki kell mosni. :)
http://www.meska.hu/Shop/index/5723

Amúgy jól vagyunk. Gyerekek újra oviban. Nálunk is van halláscsökkenés, de a múltkor elhajtott a fül-orr-gégész, hogy beteg a gyerek, így nem tudja megvizsgálni. De pont az a baj, hogy mindig náthás télen. Na mindegy. Most jól van, próbálok időpontot kérni, mielőtt újra beteg lesz. :)

Tegnap bringázni voltunk. Annyira jólesett a jóidő. Én már nagyon várom a tavaszt. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat, Nettke,

Én is megkaptam az árajánlatot a Kolpingból. Akkor foglaljuk az április 8-9-10-ét? Nekem rendben van az ár. Már csak azon gondolkodom, hogy az Erzsébet házi vagy az István házi kisapartmant válasszam. Az István házban most adták át a felújított apartmanokat, az Erzsébet háziban tavaly voltunk. Az nagyon jó volt.

Szóval, elvileg foglalhatunk is akár.

Brigi,

Nagyon ügyes vagy! Én drukkolok neked, hogy bejöjjön ez a biznisz, mert szerintem tök jól értesz hozzá.
Egyébként hogy vagy?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok csajok!

Detti, Nettke,
Én is kértem ajánlatot a Kolpingból arra a hétvégére, de még nem kaptuk meg. Ennek ellenére foglaljunk nyugodtan. Melyik kisapartman hol helyezkedik el? Én az étteremtől/játszóháztól nem akarok messze lenni. Az uszoda annyira nem érdekel távolságra.

Edit,
Azért kell a MÁK-hoz bemennem, mert kitöltöttek itt egy papír a bankban, hogy továbbra is 8 órában akarnak foglalkoztatni, így egy gyerekre jár csak a gyes április 1-től. Ezt be kell vinnem a MÁK-hoz addig.

Brigi,
Drukkolok, hogy beinduljon a Meska boltod. Több ismerősömnek van ott boltja, akik tehetségesek a kézműves dolgokban.
Van egyébként megrendelésed? Olyan szépek ezek a dolgok!

Cat
Kép
cateye

Cat,

Mind a két féle kisapartman, az Erzsébet házi és az István házi is a játszóházhoz van közel. Az utóbbi években szerintem már csak itt voltunk.
Én az István házit foglalom, kipróbáljuk azt is, hogy milyen.

Detti

KépKép
kiliman

Detti, Cat,
már foglaltunk is :lol: A Szt István házat ajánlották, azok a a vadiújak, de sztem ugyanolyan mint az Erzsébet-béliek.

Brigi,
remélem bejön!!! Drukkolok!
Én továbbra is nagyon örülök az ágytakarónknak, nagyon tetszik. :D
Hol van ez a szimpatikus fülorr-gégész??? :shock: Micsoda baromság. Vácra tartoztok? Nekünk a Bethesda nagyon bejött.. azt ajánlanám..

Cat, Meme,
akkor holnap.. :wink: Már alig várom.
Meme, nagyon érdekel mi volt kedden az orvosnál, majd mesélj!!

Kép
nettke

Na, megvan az új takaró a Meskán :)) Tessék megcsodálni! :))
http://www.meska.hu/ProductView/index/155552

A Bethesdaba csak úgy bementetek? Vagy hogy kerültetek oda? Mi a Váci kórházhoz tartozunk, nem tudom máshová hogyan. A dokinő állítólag mindenkivel ilyen. Tök bunkó, de állítólag szakmailag nagyon kompetens. Csak ha el sem tudom mondani, hogy mi a bajom, akkor nehéz elhinni... :)

Hát nagyjából jól vagyok. Hol jobb, hol rosszabb. De asszem ez még így lesz egy darabig. Nem olyan könnyű túllépni az egészen, főleg nem egyedül...

Cat :)
Hát Nettkéé volt, meg ami a családon belülről jön, de eddig nem is nagyon mutogattam sehol, hogy miket csinálok. Van egy csomó ötletem, amiket meg akarok varrni, aztán kiderül, hogy van-e rá kereslet. Persze egyenlőre csak beleteszem a sok munkát, de mást úgysem tudnék csinálni a gyerekek mellett. Még ezt is nehéz.

Asszem a tavaszra még várnom kell. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok,

Cat,

Hogy sikerült a wellnes hétvégétek?

Mi szombaton Árpival elmentünk a margitszigeti Danubius Grand hotelbe szaunázni, meg gőzfürdőzni, meg pihenni. Tök jól esett :lol:

Csajok,

Azon gondolkodtam, hogy februárban nem megyünk vacsizni?

Brigi,

Ha eljösz vacsizni, akkor dumálunk megint egy jót. Sokat gondolok ám rátok!

Lilla, Vikó, Annamari merre???

Detti

KépKép
kiliman

Köszi a kérdést. Nagyon jól sikerült a 7vége. A fiúkat nem lehetett a vízből kihozni, így úszóhártyánk nőtt. :? A szaunával voltak problémáink, például, hogy 14 éven aluli gyereket fel sem engedtek a szauna közelébe, így csak felváltva mehettünk a szauna felöntésekre. :evil: :twisted: Továbbá, hogy nagy divat ott a pucérkodás. Én nem vagyok prűd, de kimondottan zavart a sok gusztustalan testű vén f*sz ahogy himbálták a szaunában. Olyan érzésem volt folyton, hogy készülnek valamire.

A kaja pazar volt, látszanak is a plussz kilók rajtam, így ma tornán kezdtem a napot. :lol:

Benne vagyok a februári vacsiban. Helyszínjavaslat? Maradjunk Pesten, ha lehet, csak ez a kívánságom.

Cat
Kép
cateye

Jaj, zsong a fejem... képzeljétek állítólag kétértelműen fogalmazták meg az új GYES-törvényt, és az van benne, hogy az ikres szülő időkorlátozás nélkül vállalhat munkát, de ekkor csak az egyik gyes-re jogosult. DE azt nem írták bele egyáltalán, hogy ha csak heti 30 órát dolgozik, akkor jogosult az egészre! Így a MÁK automatikusan mindenkinek csak 1x-es gyest fog utalni, akárhány órát dolgozik. Teljes a pánik. :cry:
Az itt élő ikresek már minden fórummal beszéltek, de a MÁK sem tud semmit, és persze ők nyilvánvalóan kevesebbet akarnak fizetni, ha már lehet.. Hogy lehet ilyen hülyén törvényt alkotni???!!!! :evil:
Detti, ez Téged is érint, Te nem hallottál semmit?

Februári vacsi jó ötlet. Pont az jutott eszembe, hogy voltunk egyszer moziban is, az is olyan jó volt!! Ha lenne valami jó kis film..hm??

Cat,
amúgy tetszett Kehida?
Nekem is volt ilyen élményem Bükfürdőn, ott is a meztelen szauna dívik. Horror!!! :twisted:

Kép
nettke

Nettke,

Nem hallottam erről :shock: :shock: :shock: De most hirtelen kihagyott a szívem néhány verés erejéig...

Nem elég, hogy lecsökkentették a fizetésemet, nem elég, hogy lenyúlják a 13 évig gyűjtött nyugdíjas pénzemet, nem elég, hogy a 16%-kal szart se érek, még - 25e ft kerül a számlámra ezentúl????

Felháborító, ami ebben az országban megy! Ha találkozunk, olyan dolgokat fogok mesélni nektek, hogy el se hiszitek :roll: Sokat foglalkoztam a politikával, mert "tűz" közelben töltöm a napjaimat, de 15 éve, amióta a közszférában vagyok, ilyen arcátlanságok, gerinctelenségek nem voltak, mint amik az elmúlt fél évben :twisted: :twisted:

Na, most jól kidühöngtem magam itt is. Bocs..

Majd szétnézek film ügyben, bár most elég sokat láttam, ami érdekelt.

Detti

KépKép
kiliman

Nettke,

Most utánaolvastam egy-két fórumon a gyesnek, mert nem hagy nyugodni a dolog. Az anyabarat.hu-n pl. kiemelik, hogy ikergyerek esetén, csak akkor jár a dupla (tripla) gyes, ha a szülő max. 30 órában, tehát részmunkaidőben dolgozik. Ezt egy január 3-i bejegyzésnél találtam, egy jogász válaszolt.

De az egészet nem értem, mert láttam az ellenkezőjére vonatkozó bejegyzéseket is egy másik fórumon.

Tudsz arról valamit, hogy nagyszülő milyen feltételekkel veheti igénybe a gyest? Annyit már kiderítettem, hogy ideiglenesen be kell jelenteni, és hogy nem dolgozhat nyugdíj mellett.

Detti

KépKép
kiliman

Detti, Nettke :)

Az a probléma, hogy a MÁK szakemberei félreérte3lmezik szándékosan a törvényt. Két egymásnak ellentétes állásfoglalást adott ki a MÁK és a NEFMI, a másik ikresen megkérték.

A NEFMI-nél azt mondták, hogy már többször szóltak a mÁK-nak, hogy ne informálják félre az embereket, mert heti 30 óráig (vagy korlátlan távmunka mellett) minden marad a "régiben" - legyen szó szimpla vagy dupla iker gyesről, 8 órás bejárós munkánál meg nincs gyes, KIV. a tartós betegség miatt adott gyesnél ÉS ikreseknél, viszont ez utóbbinál csak szimpla lesz.

Tegnap már volt aki a MÁK-nál is tájékozottab ügyintézőt fogott ki, és a fentiek szerint mondták nekik.

Az én munkahelyem jogászai is jól értelmezték a törvényt, :lol: :lol: , mert papírt is eszerint töltettek ki velem, hogy akarok-e nyolcban dolgozni tovább egy gyesért, vagy átmegyek 6 órába 2 gyesért.

Ha nagyszülő megy gyesre, akkor csak 7 órában lehetnek oviban a gyerekek. Na meg ha vidéki akkor be kell jelenteni hozzátok, és ahogy írod nem dolgozhat.

Cat

Cat
Kép
cateye

Detti,
igen, a nagyszülő gyes-re menésével ez a gond, hogy az ovit nem veheted egész napos ellátásra igénybe. Róka fogta csuka..
De ma úgy hallottam, elég nagy volt már a felhördülés és sok panasz érkezett, így - ahogy Cat is írta - lassan eljut az ügyintézőkig is, hogy ne értelmezzék negatívan azt, amit eleve is hülyén írtak le a törvényben. Szóval még nem lefutott ügy ez! Mi is fogunk írni egy szépet a MÁK-nak ill. a minisztériumnak is, és kérünk írásos állásfoglalást, hogy akkor mi is illet meg minket. :roll:

Nagyon kíváncsi vagyok, miket mesélsz!!!?? A múltkori pár "nyalánkság" is elég sokkoló volt!

Cat,
amúgy miért neked kell bevinned a papírt? Csak mert nálunk ez fel sem merült. Nekünk is magunknak kéne ezt intézni?

Kép
nettke

Ma én is felhívtam a MÁK-ot. A nő először azt mondta, hogy 2011. január 1-e után csak akkor lehet igénybevenni az ikergyest (tehát esetemben a 2xgyest), ha részmunkaidőben dolgozom.
Utána rá fél percre már megcáfolta ezt, majd újra elmondta, amit legelőször :roll: :roll:
Abban maradtunk, hogy visszahívom, mert a "rendszer" egybként sem működött, nem tudta megnézni az adataimat (amire nem is értem, hogy miért lett volna szükség, hiszen a tv-t nem rám vonatkoztatva hozták...) :roll:
Nem hívtam vissza, mert mára elegem volt.

Ja, azt már nem is tudta felsorolni, hogy mi a nagyszülős gyesnek a feltétele. Ha az, amit ti is írtatok, akkor szinte célban vagyok, a rövidített ovis ellátást megoldom.

Mindenesetre holnap írok egy levelet mind a Mák-nak, mind pedig a NEFMI-nek, állásfoglalást kérek, mert már a tököm tele van az egésszel :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Gyes-sel kapcsolatban én is hallottam már az összes felmerült verziót. Most azért örülök,hogy ezen nem kell gondolkodnom,mert itt annyira nincs semmilyen meló,hogy örülök,hogy nekem van.Így nem kockáztatnám meg,hogy felmondjak és 1,5év múlva meg ne legyen melóm. Részmunkaidő meg szóba se jöhet.

Detti!
Nagyis gyessel kapcsolatban (mivel nálunk is szóbakerült ez a verzió)nekem még annyit mondott a MÁK,hogy első körben vizsgálják a szülők jogosultságát. Azaz ha te és az Árpi is 8órában dolgoztok,nem vagytok jogosultak a dupla-gyesre (maradjunk ennél a verziónál).Így akkor a nagymama se kaphat dupla-gyest.
Ez nem tudom mennyire helytáló,de nekem ez az infóm.

Edit

Kép

Kép
edit73

Te csak 6 órában dolgozol, nem ? Akkor miért kérdés a nagyis gyes?

A hr-s csaj mondta, hogy vigyem be a papírt a mákhoz, amin rajta van, hogy továbbra is 8 órában foglalkoztatnak, mert nem kértem a 6 órát. Csak be kell mutatnom.

Akkor te hagyod veszni a tripla gyest? Párod sem tudja igényelni?

A munkahelyhez ragaszkodást megértem, én is mindent emögé rendezek.

Cat
Kép
cateye

Cat, Edit,

Én azért gondolkodtam a nagyis gyesben, mert ő elvileg igényleheti az ikresgyest, ha én nem, mivel én dolgozom, függetlenül, hogy hány órában.

Egyébként igen, én 6 órában (heti 30-ban) dolgozom, részmunkaidős vagyok, de a nem egyértelműen megfogalmazott jogszabály miatt mindegy, hogy 4, vagy 6 vagy 8 órában dolgozik az ikres anyuka, ha DOLGOZIK, nem jár a gyes duplán. Ezért jutott eszembe, hogy akkor igénylhetné esetleg anyukám.

Megírtam a levelemet a NEFMI-nek. Meglátjuk.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat!
Ha ebből a szemszögből nézzük,akkor: igen,hagyom veszni. Mindkettőnk munkahelye olyan cég,ahol rendezett,bejelentett munkaviszonyok vannak. És mellesleg egyik munkavállalójuk miatt sem hajlandóak kockáztatni.
T el akart jönni 4órásba oly módon,hogy heti 3nap dolgozott volna7-8órát. De jogilag ezt sem lehet (ha valaki 4órás,akkor egy nap 4óránál többet nem dolgozhat). Így ez is ugrott.

Detti!
Írd majd meg,milyen választ kaptál, légy szíves!!!Kiváncsi vagyok rá.
Egyébként a vélemény erről a kormányról ezzel az összetákolt,kis jövedelműeket alig (vagy egyáltalán nem segítő) tv-nyel még jobban megerősödött!!!!! :evil:

Edit

Kép

Kép
edit73

Változott a törvényhozás, a jogászaink mondták, és más területen hozott törvényeknél is nagyon sok pontatlanságot tapasztalunk. A törvényhozás célját sejteni lehet, de mind a magyarázatok mind a szabályozás mélysége pontossága erősen hiányos. Nincsenek mögötte bizottsági munkák, tömegével jönnek az új törvények.

Nem védem őket, mert példátlan ez az államosító, adókkal sarcoló politika, de az új SZJA törvénnyel azért sokan jól járnak, köztük mi is, illetve a gyerekek utáni kedvezménnyel szinte mindenki akinek van annyi jövedelme, hogy legyen miből érvényesíteni.

Amitől én még sokat várok, az a sok rokkant nyugdíjas meg idő előtt nyugalmazott ember státuszának felülvizsgálata....

A törvényhozói szándék ismert, így biztos, hogy pozitív állásfoglalást kapsz a NEFMI-től, mivel csak heti 30 órát dolgozol. Itt a tájékoztatással van a gond...

Ja és van talihelyszín javaslatom:

http://www.babar.hu/

Cat
Kép
cateye

Cat,
megnéztem, jól néz ki a hely :lol: Már csak időpontot kéne találnunk rá!

Rokkantak ügyében meg egyet értünk.. naponta látom a felülvizsgálat elől egy-egy hét rehab-ra bemenekülő szimulánsok garmadát.. így fáj, úgy fáj, csak dolgozni ne kelljen!!!! :evil:

Detti,
úgy tűnik érdemes volt sok embernek pörögni ezen a témán, mert egyre több állásfoglalás jött ismeretségi körben a minisztériumból, hogy a Mák idióták gyülekezete, és egyértelműen jár részmunka mellett a teljes összeg. No nem így, de ez a lényeg. Remélem hivatalos iratban is mielőbb kiadnak valamit erről..

Edit,
értem én, ha lenne egy olyan mh, ahol megérné, akkor én se pattognék itt össze-vissza. De per pillanat a tripla gyes több lesz mint a nettóm :roll:
Mikor mentek a dokihoz???

Akik suliba mennek, kellett már Nektek valamit lépni? Mikor lesz felmérés?

Kép
nettke

Szerintem csak Meméék és mi megyünk suliba. Nem?

Nálunk Samut már felmérték, nem kérdeztem az eredményt, de biztos szóltak volna ha gond van. Állítólag azoknak szólnak akiket nem ajánlanak suliba. Még kérdezték is, hogy melyik suliba mennek.

Olinál cizelláltabb a dolog. Ugye őt felmérettük az Eleven-ben, kaptunk egy nagyon hosszú alapos elemzést róla. De ahhoz, hogy Meixneres logopédiai osztályba menjen (ebből Zuglóban csak kettő van), kell egy Halmi utcai szakértői bizottsági ajánlás, akik nem fogadják el az elevenes felmérést, ők is felmérik. Ide várunk időpontra, mert rengetegen várnak (ők rendelkeznek egész Budapesten), és kb március végére tudnak fogadni minket. Másképp nem mehetünk ebbe a suliba, osztályba. Ez egy 15 fős kis osztály, lassabban tanulnak mint a többi osztály, olyan Oli tempójában. :lol: Sok a mozgásfejlesztés ott helyben, fejlesztő pedagógus foglalkozik velük. 3. osztályban integrálják őket a normál osztályokba. Szóval pont Olinak való.
A poén, hogy Samu is csak akkor mehet oda, ha Olit felveszik, mert nem körzetes suli, de testvérgyerekként felveszik, egyébként nem.

Nálatok Sárcinak megvan a hely?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Ti (és még néhányan) lehet,hogy jól jártok ezzel a családi SZJA-val,mi nem. Nekem épp annyival lesz több a jövedelmem,mint amennyivel kevesebb a gyes-em. T meg felmond a munkahelyén,mert az új tulaj olyan munkakörülményeket teremtett,hogy nem tudjuk (tudja) vállalni.

Nettke!
Jobban jársz! Nyugodtabb lesz az életetek.
Doki :shock: :shock: :shock: Tegnap voltunk.Ki vagyok akadva.Kezdjük előről a herce-hurcát.Lefikázta az előző orvost (jobban mondva a munkáját) meg kérdőre vont. Mivel papírunk nincs semmiről és a szerinte fontos vizsgálatokat el se végezték,így most ott tartunk,ahol 1évvel ezelőtt.
T viszi a gyerekeket hétfőn hallásvizsgálatra,aztán majd az eredmény birtokában megbeszéljük ezzel az új doktornővel,hogy ő mit gondol.
Ma gasztrora megyünk.
A 2gyerekek meg totál zizzent.Teljesen ki vannak ettől az orvostól orvosig ronhangálástól. Az elmúlt 2 hétben 6szor voltunk orvosná velükl!! :shock: :roll: :evil: :evil: :evil:
Miért kell vizsgálat annak,aki suliba megy? Nálunk azt vizsgálják,akik nem akarnak menni. Ti mentek?
Én most küzdök a nevelési tanácsadóval meg a hülye jegyzővel,hogy ne kelljen már a nev.tan-ba is beráncigálni a 3 gyereket.Mi,szülők,az óvoda, a logopédia és az orvos is egyetért abban,hogy nem iskolaérettek.Akkor mi a fenéért kell egy sokadik vizsgálat????

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!
És van "B" alternatíva? Mi van,ha nem veszik fel Olit?Vagy annyira egyértelmű nála a helyzet,hogy tuti a logopédiai osztály?

Kép

Kép
edit73

Cat,

Tetszik a hely, menjünk ide. Időpont? Mit szólnátok a február 11-hez? Ez egy pénteki nap.

És Samut is ugyanebbe az iskolába szeretnéd vinni? Vagy itt van olyan osztály is, ami nem logopédiai? Mert azért elég húzós két gyereket két különböző iskolába járatni...

Edit,

Én se járok jól a 16%-kal. Legalábbis a különböző bérkalkulátorok azt mutatják. NAgyjából ugyanott leszek, ahol eddig is voltam. Csökkentették a fizetésemet, a családi adókedvezménnyel meg kiegyenlítődik a dolog. A gyes meg kérdés. De ha mégsem kapom meg a duplagyest, akkor anyukám fogja igénybe venni, tehát azt mégsem veszítem el.
Még jó, hogy nem én vagyok a családfenntartó :roll:

Megértem, hogy szegény gyerekeknek a tökük kivan már a sok orvoshoz járástól. Őrült egy helyzet :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Még nincs B alternatíva. De bízom Oli logopédusában. A szakértői bizottságnak ő fog írni ajánlást. Ha mégsem kapjuk meg a papírt ide (simones eriék tavaly simán megkapták, igaz ők már 8 évesek voltak amikor sulit kezdtek), akkor a logopédus fog segíteni más megoldást találni. Nagyon szereti Olit, szíve ügyének érzi, hogy jó iskolát válasszunk neki. Szóval ha nem kapjuk meg, akkor együtt keresünk más megoldást.

Szörnyű ez az orvosi cécó nektek. Hogy-hogy nincs papírotok semmiről. A homeopata orvosok nem írnak ilyet?

Ez egy normál általános iskola, csak a 3 normál első osztály mellett indítanak egy logopédiai osztályt is. Nagyon dícsérik a sulit, emberségesek, bíztatóak, támogatóak a gyerekek felé. Van sok sport lehetőség, fejlesztés, nyelvtanulás. Iskolaotthonos, nem hordozgatják a táskájukat csak hétvégén haza stb. De nem ide tartozunk, hanem egy rosszabb suliba, ahová semmiképpen sem akarunk menni.

Ide jár az a kisfiú is Benedek, akit a múltkor mutatott a tv2:

http://tv2.hu/naplo/video/egy-kisfiu-ak ... sege-miatt

A 11-e nekem jó. Viszont az azt követő péntek már nem, így maradjunk a 11-ben. Jó? :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

vagyunk, csak a héten kidőltünk..... Apa kivételével mindenki itthon volt, kisebb-nagyobb nyavalyával. Kristóf és én totál influenza, a piciknél időben elkaptuk, őket nem viselte meg annyira. De, mind a 4-en AB kúrán vagyunk.... :roll:
Én még életemben nem voltam ilyen sz@rul. Hétfőn éjjel olyan köhögési rohamon volt, hogy a befulladás miatt szinte halálfélelmem volt. De, már jobban vagyok, a gyerkőcöknél meg ilyen szintű rosszullét nem volt.

MÁK:

én olvastam a törvényt, mert a könyvelőm mutatta, szerintem az érti félre aki félre akarja. Benne van minden szavakkal, számokkal, érdekes.....

A CST nekünk is kedvező, Laci nagyon jól tudja érvényesítetni. Sajnos, bizony nem mindenki, nagyon sok a minimál béren vagy nagyon alasony béren bejelentett munkavállaló, s ott valóban nem lehet ezt kiteljesítettni. Bár, a CST miatt a munkáltatók ktg is csökkentek, ezek is sávosan,tudom van ahol ez is kevés, de így ez is javulhatna..... Aztán,hogy mi lesz????

ISKOLA:

megyünk. Bár,a kérdés nagyon aktuális, mert folyamatos örlődés van. Ahova iratnom kellene őket , az a tanítónéni nem jó, a hideg kiráz tőle, hogy ő legyen 4 évig az osztályfőnökük,. Szakmalilag nagyon erős, emberileg viszont a szememben nem való pedagógusnak. Az utóbbi pedig nálam mindent visz. Nálunk eleve kis létszámú osztályok vannak, ami a mai iskola rendszerben egy rendkivli pozitívum tud lenni. Azon kívül most épült a hiper, szuper új iskola, ami kb. 800 m tőlünk, szóval van pro és kontra bőven.
A megoldás az lenne, ha ezt az első osztályt egy másik tanárnéni kapná, ezekkel a körülményekkel, aztán boldog lennék.
Biztosan egy osztályba fognak járni,mert ők csak akkor kereseik az oviban is egymást ( főleg Zsombi Zsófit), ha baj van, de akkor nagyon kell a másik. Amúgy teljesen külön vannak, játszanak, egyenlőek a csoporton belül.

A felmérő tavasszal lesz, ami minden iskola köteles gyermeknek kötelező nálunk, s utána kapja meg mindenki a a javaslatot. Nem tudom, hogy ez mindenhol így működik-e ?!
Már volt egy szeptemberben, de az egy kisebb nehézségű, inkább részképességek szűrése volt a cél. Az jól sikerült, bízom eben is.

Edit,

a kálváriátok már-már hihetetlen, a türelmetek és a hozzáállásotok példa értékű.

Cat, Nettke,

JKSZ ? Láttátok már? Laci most vett rá ápr. jegyeket, az egyik általunk fertőzött kollégájával és feleségével megyünk.
:lol:

Cat,

Klárika akcióban? Figyu, a puszi-puszi találkozás óta, azért eszembe jutott, ha a Karesz egyik házibulijába meghív, mesélj ám majd..... :lol: :lol: :lol:

Meme
szinta

Meme

Mi az a JKSZ? :oops: :oops: Nem vagyok képben.

Jobbulást nektek.

Még csak beépülőben vagyok a Klárika családba, de ha meghívást kapok nem fogom kihagyni. :lol: Remélem elkísértek mint rajongók. :wink:

Iskola teszt: Azzal fogadott ma az ovónő, hogy megmutatja az iskolaérettségi tesztjüket, amiket csináltak, és alá is kellett írnom.

Samunak 88%-os lett, 75%-tól mehetnek suliba. Olinak 70-75% közötti lett az eredmény, de beleszámítják, hogy még csak január van, szeptemberben kezdődik a suli, szóval addig sokat fejlődik.

Többféle feladatcsoport volt. Volt számolás, ez mindkettőnek nagyon jó lett, de nem tökéletes, mert az utolsó 2 feladat már 100-as körben számolt, azt az enyémek nem tudnak.

Volt olyan feladat, hogy az ovónő megkezdett egy mondatot és nekik be kellett fejezni szóban. Itt néztek ok-okozatot és szókincset is. Na ez Samunak remekül ment. Volt beszédészlelés, ez lett Olinak gyengébb de ezt ismerjük. Volt írás is, irásképeket kellett lemásolni pl. violin kulcs, s betű stb. de azt is nézték, hogy 1 mm-nél többet nem csúszhatnak el a másolásnál a vonalaktól. Elég szigorúak voltak a feltételek. Ez is hasonló lett a két gyereknek Samunak kicsit jobb.

Elégedett voltam az eredménnyel. :D

Péterfy Bori koncertre megyünk ma az A38-as-ra. Remélem jó lesz. Gyerekek a nagyihoz passzolva. :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat,
majd mesélj, milyen volt a koncert. Én is nagyon szeretem Péterfi Borit 8)
Mi mindenhova elkísérünk, ami színházzal kapcsolatos, ugye, Meme?! :wink:
Hű, ez az iskolaérettségi, ez durva. Elég nehéznek hangzik. Violinkulcsot lemásolni??? Nem csoda, ha büszke vagy rájuk, ez szuper eredmény!!! De örülnék én valami ilyen 70%-nak...
JKSZ az a Jézus Krisztus Szupersztár :) Nekem nem jött be nagyon, pedig a filmet imádom..

Meme,
jobbulást Nektek!!!! Jesszus, ezt jól kikaptátok. Remélem a nehezén már túl vagytok.
Most kaptam Sch Cs-tól egy emailt, hogy ápr 30-án lesz Nyergesen musicalvarázs: PLilla, JKata, SzPSz, Attcsika... Hm? Mit szóltok?

Kata,
miújs veletek? Bárányok? Múlóban?

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?