Sziasztok!
Kata!
Pont ugyanezt akartam én is írni Emeséről!!!
Brigi!
Zabálnivaló a nő!!!Miért éppen kókusz-golyó tortája lett?
Meme!
Egy cipőben evezünk kamaszodást illetően!!!A dac-korszak (triplán) nem tett annyira taccsra,mint a kamasz-kor. Remélem,hamar túl lesznek rajta és minden visszatér a normális kerékvágásba.
Hű,3gyerekkel kifesteni...
Bátrak vagytok!!! Milyen lett???
Detti!
Az ha 1gyerek bizonyos területeken (pl. mozgás) kiemelkedő,még nem kizáró oka annak,hogy más területen gond legyen vele. Ezzel nem azt mondom,hogy nálatok bármi probléma lenne a 2fiúval... Hanem arra próbálok rávilágítani,hogy a gyerekek iszonyatosan jól tudnak kompenzálni,ha valami nem megy neki.
Oli rendszeresen kimagyarázta,miért nem akar szinezni,rajzolni. Éppen azért ,mert kommunikáció (beszédkészség,szókincs,mondat-alkotás) területén 8éves szinten van. És ugyanez jellemző rá figyelem-tartás,irányíthatóság és feladat-tudat terén. A gond az egyensúly- és ritmusérzékkel,mozgáskordinációval és a finommotorikával van.
Mi biztosan nem megyünk szeptemberben suliba.
Kata!
Jobbulást nektek!
Semmi rosszat nem csinálnak ott. csak a javukra válhat a foglalkozás.
Mi 1hónapban egyszer megyün csak fejl. ped-hez.Közben itthon tornázunk: 1-2. héten heti 3szor, 3-4. héten heti 5ször. Egy feladatsor kb. fél óra és Oli iszonyúan élvezi. Több vicces dolog is van benne,nagyon az ő szintjének megfelelően állították össze a feladatokat.
Amúgy meg mind3 jár logopédiára. Ezzel mondjuk nem vagyok megelégeve. Még nem tudom,mit kezdjek vele.
Cat!
Oli egyedül van TSMT-n és itthoni feladatok is vannak.
Mi is különböző kosárkákban tartjuk a legokat. Ami műanyagdobozos,az abban maradt. Aztán van ömlesztett legonk is. Igazából az összeszerelős papír a lényeg,mert ha az megvan,szinte mindent össze lehet rakni még akkor is,ha össze van ömlesztve.
Én is próbálom nekik mondogatni,hogy a különböző legokat nem keverjék össze,mert külön-külön tárolva sokkal könnyebb belőle építkezni. De nem mindig jön ez össze. Nem szabad neki túl nagy jelentőséget tulajdonítani,mert biztos,hogy némely készlet veszteség listára kerül majd.
Meg nálunk már törtek össze a"törhetetlennek" mondott legókból. Azért 6-8év alatt elfáradhatott az anyag és biz vannak részek,amik el/letörnek.