Új privát üzeneted érkezett!

[quote]C írta:sajok,

Novemberben megyünk vacsizni?

Mindenképpen! Nekem a hónap első fele lenne jobb. Melyik időpont legyen? Pénteki nap?

Jobbulást a betegeskedőknek! Minket még elkerült kop-kop-kop, még nem volt köhögés sem, pedig ilyenkor már szokott Olinál lenni.

Ma megint jönnek a fiúkat köszönteni szülinapjukra. Lego társast fognak kapni. Hááát kíváncsi vagyok rá, nekem nem voltak a boltban túl meggyőzőek ezek.

A 3 napban ki mit csinál? Valami költségkímélő programot keresnénk így hóvégén. :?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Nekünk a robotos lego társasunk van meg, azt kértem, mert az 6 éves kortól ajánlott. Nagyon egyszerű, de szeretik a gyerekek. Van egy hasonló elven működő társasunk, lehet, hogy azért jött be nekik.
De lehet, hogy télapóra fogok nekik venni egy másikat is, mert alapvetően nincs gondom a játékkal.

Nekem az a bajom, hogy nov. 20-án lesz Á-nak egy nagy rendezvénye, és addig nem igazán tudok rá számítani hétközben. Esetleg a jövő hét péntek számításba jöhet, majd beszélek a szitterrel, hogy ráér-e.

Detti

KépKép
kiliman

Csajok, gyors kérdés:

Köhögésre (kevés, inkább reggel és elalvás előtt, száraz), torokfájásra milyen gyereknek adható homeos cucc van?
A Stodal nem jött be, a Homeogene-t ismerem. "Kicsi gurigák" (a Lurkók hívják így)? Más???

Edit, ha jól emlékszem, ebben Te vagy király.. :roll: Tudsz infot?

Novemberi tali? Megyek, ha tudok...hozzám ne igazodjatok!!! :oops:

Bocs, de rohanok...

Viki

KépKép
vikóka

Vacsi: én benne vagyok:) nekem inkább hó vége felé.... és ha lehet, péntek. Jövő hét nekem nem jó, de nélkülem nyugodtan tartsátok meg.

Mifelénk nemcsak a köhögős, de a hányós-hasmenős vírus is hódít. Sári köhögött, Beni hányt, Natinak meg hasmenése volt. Remélem ennyivel megúsztuk. 8)

Kata,
jobbulást Nektek!!!

Vikó,
Drosera-t szoktam adni száraz köhögésre, vagy még lehet a Pulsatilla, erre azt írja: Nappal hurutos, lefekvéskor száraz köhöségre. 15 CH mindkettőnél, 5 golyó alkalmanként.
De ha száraz, én akkor köptetőzném pluszba, hogy felszakadjon és kijöjjön. (Nekünk a legjobb köptető a Prospan, eddig mindig működött homeo mellett)

Cat,
bogarat tettél a fülembe a társassal, mindenképpen veszünk karácsonyra! :D
Már alig várom, hogy játsszunk vele :wink: 8)

Kép
nettke

Sziasztok 8)

Ki merre? Mi mindhárom nap ládáztunk, jártuk az őszi erdőt. Nagyon klassz volt. Főleg a mai, Brigiék környékén 4 ládát vadásztunk le, hazafelé a fiúk bealudtak az autóban. :lol:

Holnap sajnos meló. :twisted:

Most jutott eszembe, hogy a mostani péntek nekem sem jó, Zolinak céges kitelepülése lesz Tihanyban. Más pénteket nézzünk. A 26-a OTP gála lesz, így az nekem kilőve. Persze nélkülem azért lehet menni.

Minket sem került el a köhögés, Oli ugat mint a kutya, szárazon. Csak mézet hajlandó bevenni rá, így nekünk az a gyógyszerünk.

Na megyek mert tejbegrízt követelnek a pasik....

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Mi is kirándultunk egész hétvégén, a Pilisben meg a Mátrában. Annyira szép idő volt! Állítólag ezen a hétvégén is hasonló lesz az időjárás (még a bécsi shoppingolást is halasztom a kirándulás miatt...)

Én egyébként nem ragaszkodom a pénteki naphoz. Nekem bármi jó csütörtök kivételével.

Cat,

Olinak jobbulást.
Írtam, hogy voltunk a Musicalmeséken? A gyerekeknek tetszett, különösen Ambrusnak (ezen mondjuk nem lepődtem meg). Nekem nem annyira, de hát nem is ez volt a lényeg.

Nettke,

Nektek is jobbulást!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok csajok :)
Jól eltűntem, de nálunk katatsztrófa van minden szinten. Ha kibogoztam, ígérem, hogy jelentkezni fogok és mesélek.
Most csak egy gyors kérdésem lenne. Egy barátnőm aggódik a kisfia fütyije miatt. Emlékszem, hogy volt róla szó, hogy ki mit mikor csinált, de nem tudom most visszakeresni. Megírnátok, hogy mi volt a tapasztalatotok? A kissrác három éves, és még semmi nem történt az ügyben.
Köszi szépen!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Brigi!

Végre,végre. Legalább tudjuk, hogy jól vagytok, az összekuszálódott szálak ellenére. Gyere, mesélj, hogy mi a gebasz!

Gyerekek ugye okésak?

Detti :)
Musicalmeséket sejtettem, hogy ez lesz, de ez is volt a cél. :lol: Mi most a Bárány Boldizsárra akarunk menni, de nincs jegy. :shock: Mostmár színházi belső szálakat mozgatunk, hogy szerezzünk jegyet.

Mit akarsz Bécsben venni?

Cat
Kép
cateye

Brigi,

Ha még nem szobatiszta a gyerek, akkor általában nem nyúlnak a fütyihez. Ha már az, akkor viszont el kell kezdeni a bőrt visszahúzogatni. A technikát nem ismerem, mert nálunk ez férfi dolog. A dokink írt fel valami krémet is, azzal kellett Bernát fütyijét kenegetni és mindig egyre jobban a bőrt felhúzni. Neki többször is begyulladt, még mindig nem 100 %-os. Ilyenkor betadinba lógatta :D Meg fecskendővel a betadinos folyadékot a bőr alá nyomtuk.

Mi van veled? Remélem, semmi komoly...

Cat,

Na, a bécsi kiruccanás nem a jó idő miatt lesz leginkább elhalasztva, hanem mert szombaton is dolgoznom kell :twisted: Kész őrültekháza van nálunk, remélem, már én se sokáig húzom ott...
Egyébként semmi különöset nem akarok venni, leginkább hangulatjavítás miatt vásárolnék. Meg el akartam menni a Toys-ba, mert most nagyon jó akciókat láttam. De halasztódik, majd december 3-án és 4-én megyünk.

Képzeljétek, jövő hétvégén Árpi elviszi a gyerekeket 3 napra Zalába disznóvágásba :roll: Én nem igazán szerettem volna résztvenni ebben, úgyhogy maradok itthon - dolgozni, meg egy kicsit barátnőzni.

Mi legyen akkor a vacsival?

Detti

KépKép
kiliman

Jövő hét péntek talira/vacsira? Kinek jó? Nekem tökéletes lenne, és rám is fér, mert megérdemlem. 8)

Brigi :)
Nálunk Olinak bölcsi előtt 2 évesen csinálták meg a fütyijét, még nem volt szobatiszta. A Bethesdában egy határozott mozdulattal felhúzták neki, előtte érzéstelenítették. Az első pisinél sírt, aztán azóta tökéletes. Előtte kaptunk Ftorocort krémet azzal esténként feszítgetni, de az nem oldotta meg a gondot.

Meme? Edit? Merre vagytok?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Elnézést kérek, hogy a szülinaposoknak csak most kívánok utólag boldog szülinapot!

Lilla!
Kicsilányhoz nagy gratula! Légyszi írj magatokról, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennek a napojaitok három gyerekkel!

Brigi!
Fütyiügy nálunk sebész segítségével oldódott meg. Brutál módon le volt tapadva, a szűkületet oldotta meg az Elocom (ha jól emlékszem) kenőcs. Érzéstelenítették mindkettőnek, és semmit nem éreztek. Aznap fájlalták, pisinél mindig felhúztuk a bőrt, hogy ne pisiljenek be alá, ne csípje, majd felitattuk az utolsó cseppet is wc papírral. Gergőnek vagy visszatapadt, vagy a sebész nem húzta fel rendesen első alkalommal, így vele még egyszer mentünk, de ezt sokkal jobban viselte. Első műveletnél 4,5 éves, a másodiknál 5,5 volt. A tavaly Ádám egy hétig bepisilt éjszaka miután megtörtént a beavatkozás, Gergőt nem viselte meg. De nincsenek róla rossz emlékeik, nem volt nekik nagy trauma. És nekünk is csak szobatisztaság meg strandszezon után csinálták meg.

A fiúk jól vannak, azaz Ádám kb 3 hete köhög. Most már végre szakadozik fel. Ennyit szerintem még nem köhögött. De csak reggel meg késő délután köhög.

Én most kihagyon a vacsit szerintem, mert jövő szombaton a barátnőmmel szülinapozunk.

Jut eszembe:
Meme! Boldog születésnapot Neked!

Betegeknek gyógyulást!

Adjatok pár tippet, hová lehet menni olcson ilyen szép időben a hétvégén!

Puszi:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Brigi,
de jó, hogy visszatértél!!! Remélem hamarosan írsz többet is.
Kuki-ügyben: szerintem be kéne sétálni egy sebészetre (saját tapasztalatból a Bethesdát tudom ajánlani) és ott jól megnézik. Nem estek neki nálunk sem, először a kenegetés (Ftorocort), gyöngéd "edzés" volt. Kb 4 évesen húzták vissza ugyanott, mikor nem oldódott meg a kenegetéstől. Ott kicsit fájt neki, meg 1-2 napig nyafizott, mikor este visszahúztam neki, de ennyi. Szerintem 3 évesen még nincs elkésve a barátnőd semmiről a kisfiúval.

Csajok,
találka nekem nem jó jövő héten, nekem inkább a 19 v a 26 lenne jó (de 26 meg Cat-nek nem). De menjetek nyugodtan nélkülem, mulassatok jól :wink:

Detti,
mi az, hogy már "Te sem sokáig húzod ott"???!!! Máshová mész, vagy átszerveznek?

Meme,
Isten éltessen!! :lol: Ez az átok Facebook 8) mindenki mindent tud :D

Annamari,
olcsón csak szabadtéren tudtok érvényesülni. Szóval hajógyári sziget játszótér, vagy Margitsziget nagyrét, vagy esetleg túrázás a budai hegyekben.. Hm?

Kép
nettke

Csajok,

Nekem a jövő hét péntek nem jó, de a 19-e jónak tűnik. Nos?

Annamari,

Én is főleg kirándulós programot tudnék ajánlani, főleg, hogy nagyon szép idő lesz elvileg a hétvégén. Szentendre után a Lajos forrás közelében vannak egyszerűbb kirándulóhelyek, meg Csobánkán is, ahová mászni szoktunk járni a fiúkkal. A Budai hegyeket nem ajánlom, mert ott millióan szoktak lenni.

Cat,

Még te is tartozol szülinapi képekkel... :lol:

Lilla,

Hogy vagytok? Képeket feltétlenül kérünk!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

A 19-ét megnézem hétfőn a naptáramban, mert nekem valami rémlik arra a napra. De azért próbáljuk azt belőni.

Leszakadt a garázskapunk, így várom a szerelőket. AZ állatkertbe akartunk menni, gyönyörű az idő. Szerintetek nem vagyok pipa?
:evil: :twisted: :x Holnapra már rosszabb időt mondott.

Íme néhány szülinapi kép. Csak a szűk szülinapi van még a gépre feltöltve, a családi tortás ünnepség nincs.

Kép

Kép

A kis macikat Fannitól a bébiszitterüktől kapták a fiúk, ez lett a legkedvesebb ajándék.

Kép

Itt pedig néhány nosztalgiás poén kép, most akadtam rájuk, sorrendben a múlt felé haladva. Minden geoládázás után az autó végében elemózsiáznak a fiúk.

Kép

Kép

Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

Cat,
irtó jók a képek!!!!! :lol: :lol:
A szülinapi házépítő creator legó nekünk is megvan.. nos, nem kevés időbe telt összerakni nekünk!!! Persze a legnagyobbat akarták egyből összeszerelni. Aztán hetekig szét se akarták szedni 8) meg mi sem!

Kép
nettke

Sziasztok :)
Köszi szépen a válaszokat. Átadtam az érintettnek. :)
Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok. Majd mesélek, de még nem tisztult le bennem az egész.

Képek:
http://picasaweb.google.com/home

Cat :)
Ezek a képek!!! Annyira jók! :)))

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nem jó a link, nem jönnek be a képek! Help!

Nettke :)
Összeraktuk a lego házat mi szülők, és azóta ott porosodik a polcon. Ők még mindig a duplóért rajonganak.... Egyedül ezt nem tudják rakni, nekünk és nekik sincs cérnájuk szétszedni és újra összerakni.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nem vesztem el,csak nagyon sok szarság volt mostanában,így inkább nem jöttem a negatív hangulatommal.

Szuperek a képek!!! Cat! a nosztalgia képeitek nagyon leleményesek. El tudnám képzelni a falon sorozatképként egy közös tárolóban/keretben.

Cat,Nettke!
Tapasztalatból mondom: duploról normál legora való áttéréshez a mini legokat kell venni. Enyémek ezekkel már szuperül elboldogulnak (sőt Marci néha már fejből kreatívkodik). Ilyenek pl a Creator mini készletei pl. 5864,5865 vagy 6741,6742-es számúak. Vagy Racers-nak is vannak ilyen készletei pl. 8121. Nekünk ebből a régiek vannak meg (8641,8663,8643). Ezek 6 évtől ajánlottak. Ezekkel jól eljátszanak egyedül is. Ráadásul nem drágák,így ezekből 1-1darab kerülhet nagyobb ajándék mellé is próbaképpen. És ha játék közben mégis 2-3részre esik,a gyerekek hamar megtanulják önállóan összerakni.Házat,várat duploból építenek az enyémek is,de a járművek (autók,repülők)már legoból készülnek.Még a különböző robotok (Bionicle,Inika és egyéb ronda társai) a menők mifelénk. De ezt csak módjával.Mert szerintem ezekben nincs sok fantázia,nem fejleszti úgy a képességeiket.Egyféleképpen összeépíted és kész. Sok lehetőség nincs benne.

Cat! Detti!
Nem tudom,melyikőtök kérdezte a kártyát. Mi most Solo-zunk. Ennek a gyerekváltozatát vettük elő. Nagyon bejött mindhárom gyereknek.Úgy kell őket elhajtani,hogy most már elég legyen!!! Én ajánlom ezt a kártyát.
Még mi magyar kártyázni szoktunk,azt is élvezték eddig. De a solo kicsit több taktikát igényel.

Viki!
Ha még mindig aktuális (remélem,már nem) a köhögés nálatok,akkor dobj egy privit és összeírom,mikkel lehet még próbálkozni!

A végére meg egy jó hír: Oli megtanult kétkerekűzni.
Tudom,hogy nemrég épp leszóltátok a TSMT módszert,de nekünk nagyon bejött ( meg a fejlesztő pedagógus is!). 1hónap torna után Oli kétkerekűzik és az oviban is mondták,hogy sokkal szebben (bár még nem tökéletesen) fogja a ceruzát.Nem vési a papírt,mint korábban Ráadásul életében először lelült önállóan színzeni!!! És ezt már itthon is megismételte. Nagyon örülök,hogy ennyire kézzelfogható eredményei vannak,mert ezzel Olit nagyon lehet motíválni.

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Gratulálok Olinak a kétkerekűzéshez és a ceruzafogáshoz! Csoportos TSMT terápiára jártok vagy egyedül van Oli? Otthonra is van feladat?

Még egy kérdés: Miben tároljátok ezt a sok fityf@sz legot, hogy ne keveredjen össze? Nekem ez a legnagyobb bajom...

Meme :)
Megvannak a Menya jegyek, írtam róla privit.

Ja és csajok jó nekem a 19-e!!!!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Edit, Brigi!

Jó, hogy vagytok újra! :D

Lego: Szülinapjukra mis is kisebb legot adtunk a fiúknak, Creator 3 in 1-ben és a közepes méretet. Én úgy vagyok vele, hogy nézem a db számot és kb. 160 db-nál ne legyen több. na ezt Vendel tök jól összerakja egyedül a kép alapján, ha pedig elagad kb. 2-szer kellett segíteni neki. Gergőnek már nehezebb, de úgye neki nehezebb megcsinálnia a kezével, amit a képen lát, de nagyon jól halad ő is, egyre ügyesebb. De hogy milyen nehéz szétszedni ezt a kis legót, már el is felejtettem!!!!!!! Összeraktuk az egyiket , másnap ki akarták rakni a másik fajta autót is, persze ahhoz szét kellett szedni az előzőt. Hát jó kis munka volt!!!! Vendel 2-3 órát elvan vele, annyira édes. Gergővel ott kell ülni, mert ő csak úgy játszik vele, ha ott ülök mellette. Persze ő rakja, csak közben ellenőrizgetem jól rakta e össze.
Duplo nálunk is nagyon menő még, de újat már nem kapnak.

Szörnyű volt a hétvégénk, illetve az éjszakáink, Gergő fulladt egymás után két éjszaka is. Az volt a furcsa, hogy nappal teljes erőből rohangált és ne is köhögött utána, pedig ilyenkor mindig szokott. Most csak az éjszakai fulladás volt, szombat éjjel óránként fulladt, illetve egyszer két órát tudtunk aludni. nem tudom mitől volt, ma éjszaka semmi gond nem volt. Lehet, hogy a szmog miatt, tegnap egész nap bent tartottam és így jó volt az éjszakánk. Két hét múlva megyünk a pulmos dr.nőhöz (szokásos fél éves kontroll), kíváncsi vagyok mit mond, ő látja mennyien kerültek be kórházba ekkor.

Cat!

Nagyon jók a képeitek, mint mindig, a legjobb a nosztalgia sorozat, nagyon tetszik, annyira édesek a fiúk!!!! :D

Vacsi: Jövő péntek nekem sem jó, 19-ét még nem tudom...., egyeztetnem kell itthon.

Lilla!

Hogy vagytok, írj magatokról!! Most sűrűbben kell fotókat felraknod, mert a kiscsaj gyorsabban nő, mint a nagyok. :wink:
Írok majd privit, ülésekkel kapcsolatban.
Illetve majd írd meg a címet + tel.számot, nevet, na meg hogy pontosan mikor jöttök.

Kata

Kép
kateduo

Igen, Edit, akartam írni én is, hogy Oli milyen kis ügyes.
Én nem tudom milyen hatása van a TSMT-nek, hallottam sok jót is és az ellenkezőjét is, hogy nem sokat ér.
Olinak hetente hányszor van TSMT?

Nálunk úgy volt, hogy Gergőnek kell járnia, de a végén Vendel kezdett el járni, eddig egyszer volt, a héten lesz a második. Mindent tükörképesen ír, rajzol, másol le, meg még van pár dolog.
Gergő fejlesztő logopédiára jár, ott csinálnak mindenféle dolgot, ő kétszer volt eddig. Na majd meglátjuk mi lesz a vége.

Kártya jó ötlet, én nem ismerem, de megnézem milyen.... :D

Kata

Kép
kateduo

Edit,

Gratula Olivér biciklizéséhez! Én nem is gondoltam, hogy fejlesztések kérdése a biciklizni tudás is... Viszont ezzel is bebizonyosodott számomra, hogy nekünk nincs szükségünk ilyen fejlesztésekre, mert mind a két gyerekem 10 másodperc alatt átült a két kerekűre.
Ti is mentek suliba szeptemberben?

Kata,

Gergőnek jobbulást! Egyébként javasolták, hogy ha nem muszáj, akkor inkább ne menjenek ki a betegek meg az idősek az utcára a hétvégén a szennyezett levegő miatt.

Brigi,

Nekem sem működik a link :(

Cat,

Nagyon jók a képek! Őrület, hogy már mindjárt iskolába mennek...

Azzal a Creator házzal én is szemeztem már. Nálunk most az van, hogy füzet alapján szeretnek kirakni dolgokat. Bernát segítség nélkül nagyon rövid idő alatt elkészít nagyobb repülőket is, Ambrus szokott téveszteni, de ő is elég ügyes. Ma pl. (itthon vagyok Ambrussal, mert tegnap hőemelkedése volt, mára kutya baja...) olyan jó kis űrhajót épített papír nélkül, hogy csak lestem. Én meg csináltam egy nagy házat :)

Én a vegyes legókat hosszú lapos dobozban tárolom, mert abban könnyebb keresgélni anélkül, hogy kiborítanám az összeset. A tematikus darabokat pedig kisebb dobozokba teszem. Külön doboza van az emberkéknek, külön a kerekeknek, külön az összeszerelési útmutatóknak. Star Warsos legó nem keveredhet cratorossal, citys legó meg a vegyessel. És azt kell, hogy mondjam, hogy a fiúk sem keverik össze, mert már jól beljük neveltem a rendet :lol: A bakságom itt is kijön rendesen :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok,

megint sikerült lustának lennem, :oops: , s csak olvasó üzemmódban közlekedtem itt....
Valahogy úgy vagyok, hogy próbálnám az életemet egyszerűsíteni, s ez ahelyett, hogy sikerülne, nehezedik.
Múlt héten a szünet miatt itthon voltak a picik is, s az helyett, hogy a pihiztünk volna, az emeleten sikerült kifesteni a három gyerek szobát. A pakolásnál néha a hajam téptem, s megfogadtam vagy 100-szor, hogy ide több játék soha nem jöhet.... :roll:
Ma dolgozik Lacikám, de holnaptól foyltatjuk a festést. ( már csak az emeleti nappali, vizes blokk, meg az alsó rész van vissza :shock: ).

Kata,

jobbulást nektek. Valami biztos volt a levegőben , mert unokanővéremék is kórházban voltak a 4 éves fiával befulladás miatt.

Cat,

utaltam. Bocsi, hogy nem hívtalak, de elfelejtettem.... Tuti helyek ezek, Jonel látható lesz. :wink:
Jók a képek.
A legókat mi próbáljuk dobozában tartani, de lehetetlen, főleg ha sokat előkerül. Műanyag tárolók tökéletesek erre.

Edit,

de jó, hogy írtál!!! Gratula Olinak, tök jó, hogy bejött nála az TSMT módszer.
Dávid kamaszodik????? Na, gondolhatod, hogy ezt azért irtam, mert nálunk Kris ezerrel.

Brigi,

jó volt látni, hogy írtál.

Nettke,Annamari, Cat

köszi a köszöntést!!!!

Mennem kell, bocsi, ennél többet szerettem volna, de 2 perc múlva már máshol kell lennem.......

Meme
szinta

Bocs csajok :))) Így talán jó lesz.
http://picasaweb.google.com/palotas.bri ... 10Oktober#

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Atyaég! Egy kakukktojás!!!! :D :D :D Milyen szőke a kiscsaj!!!!! :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!
Pont ugyanezt akartam én is írni Emeséről!!!

Brigi!
Zabálnivaló a nő!!!Miért éppen kókusz-golyó tortája lett?

Meme!
Egy cipőben evezünk kamaszodást illetően!!!A dac-korszak (triplán) nem tett annyira taccsra,mint a kamasz-kor. Remélem,hamar túl lesznek rajta és minden visszatér a normális kerékvágásba.
Hű,3gyerekkel kifesteni... :shock: Bátrak vagytok!!! Milyen lett???

Detti!
Az ha 1gyerek bizonyos területeken (pl. mozgás) kiemelkedő,még nem kizáró oka annak,hogy más területen gond legyen vele. Ezzel nem azt mondom,hogy nálatok bármi probléma lenne a 2fiúval... Hanem arra próbálok rávilágítani,hogy a gyerekek iszonyatosan jól tudnak kompenzálni,ha valami nem megy neki.
Oli rendszeresen kimagyarázta,miért nem akar szinezni,rajzolni. Éppen azért ,mert kommunikáció (beszédkészség,szókincs,mondat-alkotás) területén 8éves szinten van. És ugyanez jellemző rá figyelem-tartás,irányíthatóság és feladat-tudat terén. A gond az egyensúly- és ritmusérzékkel,mozgáskordinációval és a finommotorikával van.
Mi biztosan nem megyünk szeptemberben suliba.

Kata!
Jobbulást nektek!
Semmi rosszat nem csinálnak ott. csak a javukra válhat a foglalkozás.
Mi 1hónapban egyszer megyün csak fejl. ped-hez.Közben itthon tornázunk: 1-2. héten heti 3szor, 3-4. héten heti 5ször. Egy feladatsor kb. fél óra és Oli iszonyúan élvezi. Több vicces dolog is van benne,nagyon az ő szintjének megfelelően állították össze a feladatokat.
Amúgy meg mind3 jár logopédiára. Ezzel mondjuk nem vagyok megelégeve. Még nem tudom,mit kezdjek vele.

Cat!
Oli egyedül van TSMT-n és itthoni feladatok is vannak.
Mi is különböző kosárkákban tartjuk a legokat. Ami műanyagdobozos,az abban maradt. Aztán van ömlesztett legonk is. Igazából az összeszerelős papír a lényeg,mert ha az megvan,szinte mindent össze lehet rakni még akkor is,ha össze van ömlesztve.
Én is próbálom nekik mondogatni,hogy a különböző legokat nem keverjék össze,mert külön-külön tárolva sokkal könnyebb belőle építkezni. De nem mindig jön ez össze. Nem szabad neki túl nagy jelentőséget tulajdonítani,mert biztos,hogy némely készlet veszteség listára kerül majd.
Meg nálunk már törtek össze a"törhetetlennek" mondott legókból. Azért 6-8év alatt elfáradhatott az anyag és biz vannak részek,amik el/letörnek.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok 8)

Edit :)
Örülök, hogy bejött Olinak a TSMT. Nem mondom hogy hatástalan a terápia, nekünk ott az emebrséggel volt a gond mindkét helyen. De ha nektek jó a terepeautátok, akkor minden ok.

Tényleg Emese olyan mint egy kis kobold. :lol: Az arca tiszta te vagy, csak az a fehérszőke haj bezavar. De nagyon helyes, jól áll neki. Ők kérték a kókuszgolyó tortát?

Ki mit tesz hétvégén? Nagyon jó időt mond.

Cat
Kép
cateye

Brigi,

Akár 3. ikernek is beállhatna Emese a sorba a lányok mellé. Tényleg csak a szőke haja miatt lógna ki :) Jó nagyok már a csajok!

Cat,

Én szabad leszek a hétvégén, mert a pasik elutaznak Zalába valahová disznóvágásba :roll: Úgyhogy én barátnőzni, mozizni, shoppingolni és PIHENNI fogok! Rám fér, tegnap is este 8-ig dolgoztam :twisted:

Meme, Edit,

Nem irigyellek benneteket a kamaszodó fiúkkal kapcsolatban :D Mindenképpen jegyezzétek meg ezt az időszakot, hogy tudjunk tanácsot kérni majd...

Akkor lesz jövő péntekene vacsi? Cat, Kata, Nettke, Annamari, Vikó, Brigi????

Detti

KépKép
kiliman

Csajok, én most tuti nem megyek vacsizni, mert céges programon leszek. Jó dumcsizást!

Viki

KépKép
vikóka

Nekem jó a 19-e. 8)

Jó pihenést!

Mi bekaptunk egy hányós vírust, tegnap Samut kellett az oviból hazahozni mert hányt, ma Olit. Közben már Samunak semmi baja, 1 nap alatt végigment rajta. Viszont Olitól már kérnek orvosi igazolást, csak úgy mehet oviba, mert Samunál még elfogadták, hogy esetleg gyomorrontás, Olinál már biztosak benne, hogy vírus tarolt. Így hétfőn még nem megy oviba, mert orvoshoz kell vinnünk....

Tele a tököm.

Cat
Kép
cateye

Csak eljutottam a vonalzó frissítésig, és próbálgatom. :oops:

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért.de az ikreim után eladó 2 db 110-116-os overál.kitűnő állapotban.C&A-ban lett véve.türkiz és barnás színe van ezért unisex.nekem a lányok hordták.Kantáros naci és külön kabát.+2 db rózsaszín hótaposó azt hiszem 28-as.
06 30 211 55 23
takacszsuzsanna@vipmail.hu

(és van rengeteg téli hálózsák Kenguru Gold márkájú 86-104 ig kb 6 db.ha valakit érdekel)

overál itt 6 500 Ft/db
tunka

Csajok, nem tudom lesz-e most ma vacsi... de Benike elkapta ezt a most terjengő magas lázzal járó vírust, irtó elesett/nyügi... így én ma biztos nem mennék este, mivel nem tudm így nyugodt lélekkel otthon hagyni még az apucival sem!

Kép
nettke

Csajok :)

Mivel ilyen nyögvenyelősen jön össze ez a dolog, szerintem is hagyjuk. :( :(

Azért szégyen lenne, ha karácsonyig nem jönne össze egy nyomorult vacsi, ennyire nem lehetünk elfoglaltak. :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Napok óta először tudtam csak benézni, és totál ki is ment a fejemből :cry: Szégyellem is magam... De nem is baj, hogy ma nem mentünk, mert Árpinak holnap lesz egy óriási rendezvénye, és 9 óra előtt nem érkezett haza az elmúlt két hétben, ma is csak 9 után tudtam volna elindulni :roll:

A lényeg, hogy mindenképpen szeretném, ahogyan Cat is írta, hogy jöjjünk össze még ebben az évben. Nekem a jövő héttől már jó bármi, mert a férj azt mondta, hogy hétfőtől legkésőbb 6-ra (!!!) hazaér.

Tehát, (dec. 2-a és 3-a kivételével) bármelyik nap jó, nem ragaszkodom a péntekhez.

Mit szólnátok dec. 9-hez vagy 10-hez? Vagy azon a héten vannak a céges mikulás ünnepségek?

Detti

KépKép
kiliman

Nekem jó a december 9-10. Később már nem annyira, mert beindulnak a céges karácsonyi bulik, plussz színház.

De ha péntek, akkor a jövő péntek nem jó, de az azt követő december 3 igen. Nálunk nem lesz télapó buli, Zolinál sem. Az oviból viszik őket mikulás bulira 29-én a cirkuszba.

Képzeljétek tegnap kapták a fiúk a 6 éves di-per-te oltást, és most Samu tök lázas, és nem tudja mozgatni a karját ahová kapta az oltást. Olinak kutya baja. Végül nekem is jobb, hogy nem mentünk ma vacsizni, mert ez az oviban derült ki amikor mentem értük. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Vacsi: nekem a december 3-a nem jó, mert elutazunk Ausztriába. Utána péntek már okés. Vagy nekem a hétfői napok is jók akár.

Tényleg csajok, ha szeretnénk menni még idén vacsorázni, meg akarunk találkozni, akkor minél hamarabb foglalni kell asztalt, mert a karácsonyi céges vacsik miatt nem lesznek üres helyek.

Szóval: próbáljuk már meg összehozni ezt a találkát úgy, hogy mindannyian, akik akarunk, el tudjunk menni.

Lilla,

Hogy vagytok? Nagyok és kicsi? Képeket teszel fel?

Brigi,

Tök jó lenne, ha te is tudnál jönni a következő vacsira! Nos?

Ki hogy áll a karácsonyi vásárlással és ötletekkel?

Detti

KépKép
kiliman

Nekem a dec. 6-7-8-9 nem jó, a többi jöhet. :)
Csajok, ha valaki horgolt angyalkát venne, keressen meg. Szépeket csinálok. :))) Meg most ilyeneket varrok. Ha esetleg tudtok valakit, akit érdekelhet ilyesmi ...
http://picasaweb.google.com/palotas.brigitta/Kezimunkak
Aztán ha összejön a vacsi, akkor majd szóban mesélek. Van mit...

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Húú ez a találka elég patt helyzet. Akkor marad 10-e péntek, vagy december 2-a csütörtök. Melyik legyen?

Csodálatosak ezek a kézimunkák! Sajnos mi már tele vagyunk patchwork ágytakarókkal, játszószőnyeggel. Ahol kisebbek a gyerkőcök ott érdemes. Az enyémek már csak a star wars-ra izgulnak. :lol:

Sehol nem tartok karácsonyi készülődéssel, és megőrjít már ami a bevásárlóközpontokban megy. Még ötleteim sincsenek. Ilyen még nem volt, de most a fiúknak is teljesen ötlettelen vagyok.

Mit kapnak a gyerekek?

Lilla :)
Hogy vagytok? Írj magatokról!

Cat
Kép
cateye

Akkor legyen 10-e! Az az étterem, amit Cat múltkor ajánlott, jónak tűnik.

Brigi,

Nagyon király dolgokat művelsz! Én lehet, hogy gondolkodnék a fiúknak ágytakarón. Ami olyan fiús. Az új ágyukon nincsen semmi, de tök jó lenne. Priviben beszéljük meg a részleteket? Ár, minta, stb.

A fiúk főleg legót meg társasjátékokat fognak kapni. Jövőhéten megyek a toysrus-ba, reménykedek, hátha jön még valami jobb ötlet. Az a nagy bajom, hogy Ambrust semmi más nem érdekli, csak a Star Wars, de az minden mennyiségben. Már azt hittem, hogy beteg tegnap, amikor kisautókkal kezdett játszani :roll:

Ötleteim vannak, mindenkinek, inkább idő és pénz hiányával küzdök :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Lányk,
a 10-e nekem jónak tűnik!!! Szervezzük meg! Mégis szégyen lenne, ha idén nem tudnánk még egyet összehozni!!!
Brigi,
próbálok majd írni privit, engem ez a patchwork nagyon érdekelne :lol:

Kép
nettke

Na, mit gondoltok mikor lesz a céges karácsonyi party-nk? Dec 10! Jó vacsit Nektek! :-) Majd jövőre....szeretnék talizni Veletek, de amilyenek mostanában a napjaim, nem merek bevállalni semmit, pláne nem kérem, hogy miattam átszervezzetek. Ez van.

Karácsony? Elvétve vannak ötleteim, majd most hétvégén teszek egy nagy beszerző körutat. Remélem haladni is fogok...

Hú, Brigi, nagyon jók a patchwork-ok...elgondolkodom én is, de csak jövőre...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Szerintem nekem is jó a dec.10.

Brigi!
Gyönyörű dolgokat csinálsz, gondolkodom rajta...

Sík ideg vagyok!!!!!!!!!!!!!! Tegnap voltunk úszni, Vendel csizmája eltűnt, most volt rajta másodszor. Gondolom a kis kölyök összecserélte, mert volt ott még egy ugyanilyen(jóval odébb) csak két számmal nagyobb. Nem érezte hogy esetleg nyomja a lábát???? A gáz, hogy rohadt hideg van ma, hétvégén jön a hó. Szóval keddig várni, hogy meglesz e vagy sem...hát.....ma úgy ment oviba, hogy a vékony bőrcipő + normál zokni + vastag zokni, szegénynek alig ment bele a lába. Az uszodában ott hagytam a számom, hátha a kedves anyuka v apuka észreveszi, hogy mégsem a gyerekéé a cipő. Ha mégsem és kedden ott lesz, megismerem, mert pont a Vendelét jelöltem meg, hogy meg tudják különböztetni.

Kata

Kép
kateduo

Akkor egyezzünk meg a december 10-be! Nekem is jónak tűnik az időpont.

Kata,

Hááát, totál megértelek, hogy kiborultál! Reméljük, hogy meglesz a csizma, a másik gyerek szülője csak észre veszi, hogy nagy a gyerek lábára a cipő :roll:

Ambrusék csoportjában a mai nap 5 db gyerek jelent meg. A 27-ből. A többi beteg. Nálunk is rezeg a léc, de reménykedem, hogy már csak az 5 egészségeset vitték az oviba.
Idén nem adtam nekik immunerősítőt, csak béres cseppet kapnak, és bánom is, mert tavaly még csak az orruk se folyt.

Detti

KépKép
kiliman

Kata :)
Boldog névnapot, így utólag is!

Elhiszem, hogy bosszant ez a cipő dolog. A 2 számmal nagyobb nem maradt ott? Az nálatok van?

Vikó :)
Rád fogadtam volna, hogy nem érsz rá 10-én. :lol: :wink:

Én viszont csajok nagyon örülök neki, hogy majdnem mindenki szabaddá teszi magát 10-én, be is írtam a naptáramba. :D

Én is rettegek a betegségtől, nagyon remélem, hogy nem leszünk betegek, mert nincs aki vigyázzon rájuk. Múltkor anyukám is elkapta a nyavalyát tőlük, és az egész család, sőt a kollégáim is. Csak a felnőtteket sokkal jobban lekapta a lábáról. :shock:

Cat
Kép
cateye

Kata,
boldog névnapot!!! Bocs, hogy csak utólag..
Micsoda sztori.. ez a cipős. :shock: Milyen szülő nem veszi ezt észre? meg milyen gyerek???

Hurrrá, hurrá, 10-e bevésve a naptárba :lol:
Detti,
te milyen immunerősítőt adtál tavaly, ami így hatott?
Mondjuk mi nem voltunk eddig betegesek, de azért érdekelne!

Brigi,
köszi! Megvitatom az urammal, aztán válaszolok.

Kép
nettke

Kata! Én is csatlakozom a Boldog Névnapot kívánó csapathoz (még 8 napon belül! :oops: )!

Ízelítő a hétvégénkből:

Kép Hóemberépítő "dinoszauruszok"

Kép Lulka télen

Kép Bence kukucs

Kép Mosolyogva dolgozni...

Kép Gyerekmunka

Csajok!
Tegnap nekiindultam a karácsonynak...haladok...már tömeg van mindenhol, de még lelkes voltam....és voltak ötleteim (szerintem az a lényeg, nem a pénzköltés!). Ma net-es rendelésbe kezdek...

Viki

KépKép
vikóka

Vikó,

Jók a képek :D Nálatok nagyobb a hó, mint nálunk, de én már ettől is ki vagyok készülve :(
Az ajándékokkal kapcsolatban nekem se az ötletekkel van gondom. Sokkal inkább azzal, hogy nem lehet normálisan nézelődni, mert olyan tömeg van, hogy az embernek elmegy a kedve az egésztől. A netes vásárlással meg az a bajom, hogy én jobban szeretem kézzel is megfogni azt ,amit vásárolni szeretnék (hozzáteszem, hogy rengeteget vásárolok az ebayről, meg egyáltalán a netről).

Pénteken meg szombaton megyek Ausztriába vásárolni, ott nem szoktam érezni a tömeget, sokkal "karácsonyibb" a hangulat.

Nettke,

Broncho-Vaxom port adtam a gyerekeknek eddig minden évben. Nekem nagyon bevált.

Képzeljétek, -23 kg-nál tartok :roll: Pedig eszem már, csak nagyon odafigyelek, hogy mit, mikor és mennyit.

Detti

KépKép
kiliman

Nekem se kedvem se időm karácsonyon gondolkozni még. Bár pár barátot tegnap kilőttünk, színházjegyeket kapnak ajándékba, annak mindenki örül. 8)

Szerintem nálam is a netes vásárlás kerül majd előtérbe. Elég sok gyerkőcnek kell vennünk, a játékokat azokat nem kell megtapogatni, így majd ott rendelek. Könyvet meg csak úgy éri meg amúgy is.

Vikó :)
Jók a képek! Nálunk nincs ekkora hó, de én azt nem is bánom. Még nem vagyok rá felkészülve, olyan hirtelen jött. 20-án még rövid ujjú pólóban rohangáltak az emberek, mostmeg mínuszok vannak és fagy.

Ügyes vagy a fogyival! Szerintem oda is kell figyelned ha tartani akarod ezt a súlyt. Sajnos ilyen típusúak vagyunk, hogy valószínűleg egész életünkban oda kell majd figyelni. Persze azért lehetnek kis kilengések, ez az öröm benne. :lol: :wink:

Lilla :)
Nagyon klasszak a képek! Különösen az tetszik, amikor Zoé hasal Robi kezén, az egy nagyon jól sikerült kép. Nikinek ragasztani kell a szemét? Tompalátó vagy bandzsít?

Meme :)
Mégegyszer nagyon köszönöm a csokit! És főleg Merci.... :D

Nettke :)
Húú nekem ezt a Koldusoperát emésztenem kell. És mindjárt össze is tojtam magam, mert hogy Zoli mit fog ehhez szólni? Tudod őt már a Rómeo is kiüti.. :lol: :shock:

Na mindegy, utánam az özönvíz.... Végül is a Szerdán tavasz lesz neki még jobban tetszett mint nekem, pedig az is keserédes, szatírikus korrajz volt.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Karácsonyi ajándékokkal majdnem kész vagyok. Még a jövő hét közepén teszek egy utolsó kört,aztán vége. Igaz,netes rendeléseim egy része még nem érkezett meg,de ez már csak idő kérdése.

Kata!
Utólag is boldog névnapot!Cipő :shock: :shock: :shock: . Én gutaütést kaptam volna.

Vikó!
Irigyek vagyunk a nagy hóra. Itt egy rendes hócsatára-való se esett!! Inkább dagonyáztak a fiúk,mint hóban hemperegtek (ennek köszönhteően 6 garnitúra overall szárad). Mi már nagyon várjuk az igazi havas telet,mert a fiúk is és a én is nagyon szeretem.
Sapitok szuper! Enyémek is odalennének tőle! :lol:

Csajok!
Használt már valaki só-lámpát?

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?