Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Először is minden kis betegnek mielőbbi jobbulást kívánok.

Mi is közel két és fél éves koráig hálózsákot adtunk rá alváskor, ha jól emlékszem talán még 104-es méretben is láttam. Nyár óta egyrészes pizsamában alszik aminek nincs lábfej része, de télre vettem olyat is aminek lábfeje is van, tehát olyan mint egy rugi. Én azért nem akartam még kétrészes pizsit, mert mint többen is írtátok, sokszor kitakarózik, forgolódik és akkor a dereka szabadon van.

Anyanyos, én egy picit ismerem a Fészek alapítványt, vagyis inkább úgy mondanám, hogy most kezdem megismerni. Novemberben voltunk a tomboldában, sajnos decemberben nem tudtunk elmenni, de remélem januárban összejön.

Nem tudom, hogy az ünnepek alatt gép közelben leszek-e, ezért most ragadom meg az alkalmat.
Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt és nagyon Boldog Új Évet kívánok.
Kép

Kép
Kép
atan

Ancsúr!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú esemény történt a barátnődéknél. És ne kérj bocsánatot, hiszen ez a topik azért van, hogy a nehéz helyzetekben is segítsünk a másiknak, legalább egy pár kedves szóval.

Sajnos nálunk sem felhőtlen ez a pár nap. A keresztfiamat (11 éves) holnap 9.00 órakor fogják műteni. A jobb térdénél találtak valami csontkinövést (legalábbis nagyon relémjük, hogy csak azt, a Heim Pálba lesz egy órás altatásos műtétje, nagyon izgulunk, és sokat imádkozok érte. Légyszi ti is szorítsatok nekünk egy kicsit. Õ most az én kis gyerekpótló keresztfiam és nagyon szeretjük őt, remélem minden rendben lesz holnap!!

Kép
rvan

Jaj, elszóltam magam! Kép Bálint, megint belázasodott, az előbb mértem, 38,9 Kép És reggel fél 7 óta nem akart se inni, se enni. Én már úgy meg voltam ijedve, de aztán szerencsére most megivott egy üveg tápszert. Nagyon aggódom... És még mindig jönnek újabb és újabb pöttyök. Viviennél kb. 2 nap alatt kijött az összes, aztán már csak múltak el.

Ancsúr: Örülök, hogy nemsokára a kezetekben lesz a határozat!!!
Nagyon sajnálom, ami a barátnőddel történt! Iszonyú dolog lehet elveszíteni egy gyermeket Kép Belegondolni is szörnyű... Kívánok a szülőknek most sok erőt és vígaszt.

Rayo: szerintem jó, hogy írtál a Maximának! Kép

Anyanyos: Vivien is ovis már. Tavaly, amikor beirattuk, én elmondtam mindkét óvónénijének, hogy örökbefogadtuk (bár nálunk amúgy is mindenki tudja, kicsi a falu). Nagyon kedvesen fogadták, sokat kérdeztek magával az eljárással kapcsolatban, tényleg érdekelte őket és nagyon megszerették a lányomat. Úgy tudom, hogy még nem került az ovisok között szóba a szülés, születés, de szerintem nem árt, hogy ha az óvónő tisztában van a gyerek helyzetével és tudja kezelni az esetlegesen felmerülő vélemény-különbségeket.
A Fészek Alapítványról hallottam már, de igazából, vidéki lévén, nem nagyon ismerem őket.

Renóca: Engem is nagyon érdekel a Te véleményed az ovis-témával kapcsolatban!

Atan, Anyanyos: Én is boldog karácsonyt kívánok Nektek!

Rvan: Drukkolok nagyon a keresztfiad műtétjéért!!! Mikor engedik haza? Otthon karácsonyozhat majd?
ildi_ko

Pont most volt itt az orvos, megnyugtatott, hogy nincs tüdőgyulladás. A torka viszont elég piros Bálintnak. Kérte a doki, hogy este hívjam őt fel, mondjam meg, hogy hogy van a kisfiam (nagyon rendes doki!), és ha holnap is lázas, akkor ír majd fel antibiotikumot. És nagyon fontos, hogy igyon Bálint... hát igyekszem én...
ildi_ko

Ildikó!

Remélem a kis Bálint hamar meggyógyul, és így meg tudsz te is nyugodni majd egy kicsit. Engem is csak az nyugtat, hogy a fiatal szervezet hamar regenerálódik.
A keresztfiammal kapcsolatban a doki azt mondta, hogy ha nem lesz semmi gond, akkor már pénteken hazahozhatjuk. Remélem így lesz.

Kép
rvan

Sziasztok Lányok!

Minden beteg babókának sok erőt kívánunk a betegség legyőzéséhez, az anyukáknak pedig türelmet és erőt!

A Mecsek csecsemőteát már kipróbáltuk, nekünk az sajnos nem jött be.

De annyira örülök, mert Gergőnek bejött az új tápi és a tea, minden szopi előtt kap infacolt, cebiont éjszaka adok( állítólag az is okozhat pocófájást)és megint olyan kis érdeklődő és nyugodt. ismét hallhatjuk az öööööööööööket és a kkkkkkkkkkkkkkkkatKép
Remélem, minden így is marad!

Matiba: örülök, hogy ismét itt vagyKép

Rayo: Úgy emlékeztem, minden családtagomnak mondtam a Maximát, ezek szerint az egyik nővérem kimaradtKépÖrülök, hogy írtál nekik, minden pici lépés jelent valamit az örökbefogadás megítélésében. És abban, hogy az örökbeadókat továbbra is emberként kezeljék döntésük után.

Ancsúr:Nagyon sajnálom a történteket, megértelek. Nekem is meghalt egy testvérem, anyukám talán sosem fogja feldolgozni. Én nem ismertem, mert akkor még nem éltem, de sokat gondolok rá. Sok erőt a szülöknek! Ha beteg volt a gyermek, gondolj arra, hogy vége a szenvedéseinek, amit itt a földön nem tudtak orvosolni.Tudom, ez nem vígasz.Kép

Ildikó: ha nem jutsz hozzá a z újsághoz, szívesen küldök Neked egyet. Nehogy már kimaradj a jóból! Kép

Anyanyos: Lehet, hogy már írtad, de mi a neve a lánykádnak? És mikor láthatunk róla fotót?

Kizsó, Nikinozsó: Hová tüntetek? Ugye, nincs semmi baj nálatok? Írjatok már pár szót legalább, hogy tudjuk, minden rendbenKép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Itt vagyunk, csak ma például anyuéknál pakoltunk, mert megirigyelte a költözést! Kép
Én meg mostanában olyan későn kerülök ágyba, hogy olyankor még elolvasom amit írtatok és megyek aludni.
Kingus még a mai napig megkérdezi, mikor megyünk a régi lakásba. Aztán megbeszéljük, hogy már nem megyünk oda többet és azt mondja: Tudom!Kép
Zsófinak kijött vasárnap a fölső középső két foga is így már négy van neki. Mindenhol feláll, teper négykézláb.
Majd még jövök, csak Zsófi éhes.
Kép
Kép

kizsó

Bár én mindennap netközelben leszek, kívánok mindenkinek boldog karácsonyt! Akik várnak, azoknak sok türelmet, akiknek már teljesült a vágya, sok-sok boldog napot!

Remélem, hogy eddigi életetek legboldogabb napja lesz elkövetkezendő éveitek legrosszabbja!!!!!!
Mégegyszer BOLDOG KARÁCSONYT mindenkinek!
Kép

Kép
rayo

Rvan: Szorítok a kis keresztfiúnak, hogy karácsonyt már az otthon melegében tölthesse.

Ildi: Akkor megy továbbra is a gyógyító szeretet felétek.Kép

Kizsó: Gyönyörűek a gyerekek.Kép

Kelimoni: Igazán az történt, hogy 6 hónapos babás volt a barinőm, és a baba makk egészséges, egyszercsak az ég tudja miért mert előtte nap még minden rendben volt az uh-n, kinyílt a méhszáj, gyorsan összevarták, aztán másnap mégis elkezdett vérezni és meg kellett szülni a csöppséget neki, sajnos még nem tudtak rajta segíteni, pedig teljesen jól volt. Nos igaz még szinte a világra sem jött, de a barinőmnek ez volt a 8. terhessége és már nem igen lehet több.Õ is lombik-baba volt. Nos ennyi, ez megrázott mert együtt küzködtünk és ő már 37 éves. Valószínű nem tudja kihordani a babát.

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Ancsúr, ezek igazán torokszorító dolgok, és a miértekre nics válasz. nagyon sajnálom a barátnődet!!

Mi is ma voltunk a GYIVI-nél, és ugyanazt mondták nekünk is, mint Ancsúrnak, úgyhogy mi is nagyon várjuk a határozatot.Jiny is itt tart, ugye?

Matiba, jobbulást a fiúknak!

Kelimoni, holnap megnézlek Titeket!

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Bálint megint jobban van, visszatért az étvágya, a kedve, most este 36,6 volt a hőmérséklete. Úúúúgy szeretném, ha már így is maradna... Ma este beszórtuk őt a mentolos hintőporral, nagyon élvezte, ő is kenegette magán a kis kezével KépKöszönöm a gyógyító szeretetet (ahogy Ancsúr írta), amit Tőletek kapok, kapunk!!!

Kelimoni: Jaj, de örülök, hogy Gergő jól van és nem fáj a pocija!!!! Beszélgessetek csak jó sokat! Kép
A Maximát megvette ma az anyu Kép Úgyhogy most ő olvassa el, én meg majd vasárnap.

Kizsó: Tök jók a képek, annyira látszik, hogy minden olyan új! Kép Édesek a lányok!!!! Hát igen, ők már nem annyira újak :D Nőnek, mint a gombák...

Ancsúr: Én vallásos vagyok, és annyira tetszett, amikor valaki azt mesélte, hogy a meghalt kisbabák a mennyben ott lesznek az anyukájukkal. Ha ebben hinni tud valaki, az szerintem nagyon sokat számít, vigaszt nyújthat. Ezek szerint a barátnődet majd 8 édes babuci várja Kép
ildi_ko

Sziasztok!

Nagyon elmaradtam az olvasással. Örülök, hogy ilyen sokat írtatok!

Ildikó
Jobbulást a picinek.

MINDENKI GYÓGYULJON MEG!!! HOLNAP UTÁN JÖN A JÉZUSKA!
Kép

Nikinozso, Ggabszi
Bocsánat, hogy múlt hétfőn elfelejtettem, de így megkésve is nagyon sok szeretettel kívánok boldog névnapot nektek!
Kép

Nikinozso
Lehet már tudni mikortól vetítik a Gólyamesét és persze hol?

Kizsó
Olyan csodaszépek ezek a gyerkőcök. Kék szemecskéik mindig elbűvölnekKép
süni_renóca

Szeretném leírni nektek gondolataimat arról, hogy óvónéni tudja-e vagy sem.

Ha a gyerek pici korától tudja, mindenképp fontos szerintem, hogy az óvónő is tisztában legyen a dolgokkal. Persze nem a legapróbb részletekig. Mivel a gyerkőc napi 6-8-10 órát tölt az óviban a szülők után az óvónénik azok, akikkel mindent megbeszél. Nem is gondolnátok milyen családi titkokat fecsegnek el ezek a kicsikék. Olyanokat tudnak kérdezni, és olyan váratlan helyzetekben, hogy másodpercek vannak csak a válasz végiggondolására. Hiszen ha várakozol a válasszal, vagy észreveszi rajtad a döbbenetet tudja, hogy valami nincs rendben.
Ezért is fontos szerintem, hogy tudja az óvónő. Első találkozáskor, vagy fogadóórán, családlátogatáskor vagyis négyszemközt, gyerek nélkül meg tudjátok vele beszélni mit szeretnétek. Ti mit mondtatok a gyereknek, milyen szavakat használtatok, amikor az örökbefogadásról beszéltek neki (ránk bízott a néni, másik néni hasában nőttél,.....stb.). Kérjétek meg, hogy ő is használja ezeket a szavakat. Mivel óviban már tanuljuk a családi kapcsolatokat, ha kistesója lesz valamelyik gyekőcnek elkerülhetetlen, hogy szóba kerüljön ki-kinek a pocijából bújt kiKép. És ha ti nyíltan beszéltek otthon erről, a gyerkőckétek büszkén fogja elmesélni az ő történetét. Szerintem egy ledöbbent óvónői arc (aki semmiről nem tud) megzavarhatja a gyereket. Társaiban is kíváncsiságot vált ki az ismeretlen helyzet és kérdezgethetik. Jó ha az óvónő tudja milyen módon, hogyan magyarázhatja el úgy, hogy veletek összhangban legyen. Fontos, hogy az óvódai és a családi nevelés együttműködő legyen.

Ha viszont a gyerkőc nem tud semmit és az óvónő igen, valamint az egész falu..... Nem szeretnék senkit befolyásolni, de gondoljatok bele. Egyik házaspár otthon megbeszéli, hogy tudod Katikával együtt jár a Pisti, az a gyerek, akit örökbefogadtak. Katika meghallja, másnap óviban ezzel várja a Pistit. Óvónő csendre inti vagy ő mondja el Pistinek az egészet, nem is tudom melyik a rosszabb. Vagy az óvónők sutyorognak a gyerek fölött, akinek a fülecskéi akkorák mint egy parabolaantenna és így derül ki az egész. Lehet, hogy a gyerkőc hónapokig, évekig nem beszél majd erről, és amikor odaállsz elé, hogy elmondd neki történetét azt válaszolja: Tudtam.
Ha lehet ezt előzzétek meg.

A szülőanyáról úgy gondolom semmit nem kell tudnia az óvónőnek, hiszen ő csak veletek és gyerkőcötökkel áll kapcsolatban. Ahol még nem találkoztak az örökbefogadással lehet, hogy azt is el kell mondani mi a különbség a nevelőszülőség és az örökbefogadás között.

Óvodáskorban még a felnőtt a példa a gyerek előtt. Társai úgy fognak viszonyulni hozzá, úgy fognak beszélni történetéről, ahogy az óvónő. Ugyanúgy nyíltan, bátran, örömmel, vagy ugyanúgy titkolozva, sutyorogva.

Én mindenképp leülök majd az óvónénikkel megbeszélni. Amíg nem indítottuk el az örökbefogadást én is egész másképp gondoltam az egészet, mert keveset tudtam róla. Bátran ajánljatok könyvet neki, vagy adjátok kölcsön a tiéteket. Falun nem lehet óvónőt választani, oda kerül a gyerkőc ahova beosztják. Városban nem tudom hogy működik, de ha módotokban áll a választás, mindenkébb olyan óvónénit válasszatok, akiben megbíztok. Persze az lenne a legjobb, ha nem a ti gyerkőcötök lenne az úttörő, és már korábban foglalkozott volna örökbebabával az óvónő, de sajnos vagy szerencsére ez ritkán fordul elő.
Ez az én véleményem. Nálunk mindenképp az őszinteség és a bizalom lesz az első, hiszen az egész község tudja már, hogy örökbebabára várunk.
Óh, csak jönne már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bocsi, hogy kicsit hosszú voltam. Várom a ti véleményeteket is.

Üdv Renóca
Kép
süni_renóca

Szia Süni! Szerintem teljesen igazad van, a szívemből szóltál! Téged nem lehet sokszorosítani, mert én téged választanálak a leendő babámnak óvónéninek?! Kép
Nálunk Balázs mostani óvónénije is tudja mibe vágtunk, mert Balázs elmondta neki, hogy neki olyan kistestvére lesz, aki nem anya pocakjában lesz. Az óvónéni szuperül megbeszélte a kisfiammal ezt a dolgot... szerintem Õ kiváló lesz a kislányunknak, ha már belőled csak egy van!!

Puszi:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Kedves Mindannyian!
Karácsony előtt már nem lesz időm írni, azért most szeretnék ezzel a verssel mindenkinek áldott Karácsonyt kívánni:
Hildus

<!--attachment: kar_csony-319004.doc*mime_msword.gif*application/msword*20.0**kar%e1csony%2edoc --><center><pre>
Kép
karácsony.doc (20.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég

Sziasztok!
Oviról: Nálunk Boldizsár ugyanabba az oviba fog járni, mint a nagyok. Miután hazahoztuk, jártunk éppen arrafelé, beugrottunk, bemutattuk. Azóta már többször voltunk bent, beszélgettünk, játszottak vele, elmondták, mennyire hasonlít a pici Antóniára, és ez a látogatásokkal így lesz a jövőben isKép Mire 3 lesz, már ismerni és szeretni fogják, és persze ő is az ovónéniketKép (Bár már megvan az alap, amit a nagyok teremtettekKép
Titkolni nem titkolnám, de nálunk ez úgyse menne, mert mindenhol ismernekKép
Ja és az isibe is így nő bele (hiszen mindennap megyünk fel, az elején szenzáció volt, ma már csak egy kisördög, aki négykézláb takarítja a folyosót.
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Nagyon jó volt olvasni Süni sorait, teljesen egyetértek vele! Szerencsére a mi óvónőink is nagyon rendesek, szuperül elfogadták a helyzetünket és velünk együtt drukkoltak Bálint örökbefogadásakor Kép Egy hétfői nap váratlanul, még ebéd előtt berontottunk az oviba, hogy Vivit elhozzuk, mert utaznunk kellett megnézni a leendő kistesót Kép Az óvónőknek is könnybe lábadt a szemük örömükben...

Képzeljétek, ma már egyáltalán nem volt lázas Bálint, még hőemelkedése sem volt!!! Kopp-kopp-kopp Kép

Puszi Nektek!
ildi_ko

Sziasztok!

Kizsó: Jó tudni, hogy minden rendben.Kép Aranyosak a gyerkőceid, imádom Kingus pociját.Kép

Ancsúr: Nagyon sajnálom a barátnődet. Mi ezért nem vágtunk bele a lombikba, mert már az elején tudtuk, hogy egy veszteséget sem bírnánk ki, nemhogy többet. Borzalmas látvány volt, amikor elkezdtük az eljárást és legtöbbször csak síró párokat láttunk.Kép

Maxima téma: Kicsit csalódott vagyok, mert a cikk nem igazán az, amit én átírva visszaküldtem.Kép

Óvoda: Én mindenképpen elmondom majd az ovónéninek azt, hogy Gergő a mi sziv babánk. mivel dolgoztam óvodában, gondot egyetlen dolog jelent számomra, mégpedig a daduskák. Nagyon sok időt töltenek a gyerekekkel és nem tudom, kell e nekik is tudni. A hátam mögött lévő, óvodában szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt jól meg kell gondolni. Remélem, ezzel senkit sem bántok meg.

Ildikó: örülök, hogy Bálint nem lázas, akkor már bátran lehet készülődni az utazásraKép

Napsugaracska: Hova tüntél? Hiányodat érezzükKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok Lányok! Kép

Itt aztán zajlik az élet! És ez a sok szuper recept!
Nálunk is megy ám a nagy sütés-főzés, csak olyan sok a munka bent is. Kép Dolgozunk 23-án, 25-én, 26-án... Brrr!
Azért olvaslak Titeket szorgalmasansan!

Köszönöm a a szoptatásról leírt sorokat - keresve se találhattam volna ennyi hasznos információra ez ügyben!
Azért nem tűnik épp egyszerűnek ez az etetés-ügy a picikéknél...
Remélem Gergő is belerázódik, és eztán tényleg rendben lesz a kis pocakja!

Én a sógornőmtől tanultam egy kis praktikát - bár az inkább akkor segítség, ha a pocakfájást szélgörcsök okozzák:
Õ csecsemősnővér, és a bennlakó csöppségeket sajnos nem tudják annyiszor repülőtartásban ringatni, ahányszor fájdalmaik vannak. Ezért van nekik egy un. szélcsövük, ami pici, vékony gumicsövecske.
Otthon is tart belőle, így ügyesen tud segíteni, amikor a fiúk hasonló bajoktól szenvednek.
Úgy csinálja, hogy kibontja a pelust, a csövecskét síkosítóval keni be, és óvatosan felcsúsztatja a baba popsijába.
A szél, meg miegymás némi pocakmasszírozás után azon át távozik. Jöhet az új pelus, és végre némi pihenés - bár van, hogy egyszer-kétszer meg kell ismételni az akciót.
Azért szorgalmasan jegyzetelek, miféle teák, cseppek, meg effélék jöhetnek még számításba! Kép

Hasznos készülődést, és szép karácsonyt Mindenkinek!

Csók! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!
Nekünk nem jött be a szélcső sem! És mivel ez is ingerként hat, utána jön a kaki, de megszokja a gyermek és csak így lesz hajlandó kakilni! Bár mi eddig nem jutottunk el, mert nem igazán használt!

Mi megint voltunk orvosnál, ugyanis újra van afta a Regi szájába, ezért nem hajlandó tápszert vagy tejet enni! Sose fog meghízni ez a kismanó!

Holnap még vásárolgatás, aztán sürgés-forgás...

Puszi
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Még egy gyors bejelentkezés Karácsony előtt Anyuéktól...

Köszönöm szépen az ovitémához a véleményeteteket! Azt hiszem tökéletesen egyetértünk. Kép Kép Kép

Kelimoni, a lányom neve nem titkos, sőt, nem is dugom őt barátok elől, de az internetre, örökbefogadásos témákhoz nem teszem fel a képét. Ezért kérem senki ne haragudjon, priviben szívesen küldök képet róla, de az ördög nem alszik Kép A mi "nénink" meg egész intelligens ahhoz, hogy akár a neten is kalandozzon.... Szóval nem szeretném, ha..
Akit egyébként izgat a téma... 3 év után véletlenül összefutottam vele...
Mondjuk nekem az egyik aggályos pont a nyílt örökbefogadásnál pont ez volt. Ma már nyugodt vagyok Kép

Akkor még egyszer Mindenkinek NAGYON KELLEMES ÜNNEPEKET!!!
Szeretettel ölellek Benneteket!
A.

Atan, mi találkoztunk is a Tomboldában Kép

Nem tudom, hogy minek kellett volna megjelenni a Maximában, de hogy Gergő GYÖNYÖRÛÛÛÛÛ az biztos!!!
Ezer gratula hozzá! Valahol úgy "irigyellek" Benneteket, hogy ilyen csöpp babusotok van még! Élvezzétek ki nagyon-nagyon ezt az időszakot, mert olyan gyorsan elröpül az idő Kép!
anyanyos

Szép jó estét mindenkinek!

Ildi ko: Örülök, hogy Bálint már nem lázas. Remélem ez már így is marad! Kép Akkor elutaztok a hétvégére?

Rayo: Remélem Regi hamar rendbe jön! Kingusnak is volt egyszer aftája, pár napig nem evett, csak néha ivott. Szörnyű! Együtt érzek veled, mielőbbi gyógyulást neki! Kép

Amneris: Sajnálom, hogy még ilyenkor is ennyit dolgozol! Remélem a fényképeket elmentetted. Mostmár, ha felrakok egy-két képet, mindig eszembe jutsz! Kép

Kelimoni: Hát.. igen, ott van az a poci! Kép

Rvan: Nemsokára sütöm a muffint, már csak 3-at kell aludnom. Kép

Na megyek ajándékokat csomagolni, végre elaludtak a lányok.
Jó éjt!
Kép

kizsó

Sziasztok!
MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNKKép
Boszi és családja
Kép
szuperboszi

Sziasztok!
Megint régóta nem jelentkeztem....
Betegeskedő kicsiknek-nagyoknak mielőbbi gyógyulást, zsivajgó szeretetet Mindenkinek aki velünk készült az ünnepekre!
Örömtől könnyes szemeket a Szülőknek és boldogságos várakozást a Várakozóknak! Szívemből kívánom, hogy mindannyiunknak sikerüljenek a régóta dédelgetett álmok, gyógyuljanak be a sajgó sebek, hozzanak az angyalok igazi békét nekünk!
Sok szeretettel gondolok majd Rátok ha megszólalnak a csengettyűk: Idusa és családja
Kép

KépKép
idusamoja

Rvan!
Priviben írnék pár sort, ha nem veszed rossz néven, olyan régen találkoztunk.
Lécci írd le az Emil címedet!
Köszi,
idusa

KépKép
idusamoja

Sziasztok!

Régen nem írtam de mindíg elolvaslak benneteket.
Sajnos nagyon sok volt a munkám mostanában, az elmaradt dolgaimat próbálom még rendezni.

Minden kisbetegnek jobbulást kívánok!!!!

Kelimoni megvettem a Maximát és nagyon tetszett a cikk!!!!! Nagyon helyesek vagytok a képen!!!!!
Egy kicsit furi volt a cikk címe, pedig tudom hogy így van: Édes mostohák. Nekem a mostoha szóról nem igazán pozitív dolog jut az eszembe, még ha az édes szó előtte is van.

Diti nem jelentkeztél mostanában?? Sikerült befejezni a felújítást???? Van már valami hír????
Hogy vagytok a hajrában??

Köszönöm mindenkinek a recepteket és a csodás képeket!!!!!!

Idusamoja olyan szépet írtál, hogy könnyek szöktek a szemembe és nem is tudom felülmúlni csak csatlakozni tudok a kívánságokhoz!!!!!!

Szívből kívánom, hogy mindenkinek nagyon kellemes karácsonya és boldog új éve legyen!!!!!

Sok puszit küldök mindenkinek!!

Vicki
vicki

Sziasztok!

Gabszi
Lehet, hogy a gyerkőcöknek néha még ez az egy is sok belőlem, a szülőkről nem is beszélveKép

Kelimoni
Sajnos nekem óvónői téren is vannak rossz tapasztalataim. Egy diploma nem feltétlen utal megfelelő szintű IQ-ra, empátiakészségre sajnos.
Én sem szeretnék senkit megbántani. Nálunk a dadusok is tudják, hogy öribabára várunk. Szégyelem, de velük való beszélgetésről csak azután gondolkodtam el, hogy soraidat olvastam.
Nálunk szükség lesz velük is beszélni.

Szerintem ez attól függ, hogy mennyit van a dadus a gyerekekkel. Voltam olyan óviban, ahol csak étkezésekkor és öltözködésnél-vetkőzésnél volt jelen. A mi óvinkban szinte egész nap a csoporttal van. Játékidőben, kezdeményezéskor, séta...stb. Nagyon nyíltak vele is a gyerekek. Ahogy nekünk gyakran mondják anyu, neki azt szokták mondani: mami. Olyan jó lenne ha az lenne az óvónénije és az a dadusa majd a csemeté(i)nknek, akikkel most dolgozom.

Most elköszönök. Lehet, hogy csak ünnepek után jövök.

MINDENKINEK NAGYON SZÉP, BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Szeretettel:
Süni Reni
Kép
süni_renóca

http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=0261976204

Ezt most kaptam, feltétlenül nézzéték meg, olyan tündéri.Kép

Rayo: egyetértek veled a szélcsővel kapcsolatban. Nekünk is ajánlották, de azt hiszem, a gyakori használat azt eredményezheti, hogy a természetes inger nem váltódik ki. És nagyobb korban is okozhat problémát. Amíg Gergő kórházban volt, láttam, hogy a korababáknál időnként használták segítségként, de mondta is a főnővér, hogy csak nagyon indokolt esetben.

Anyanyos: Tiszteletben tartom a nézeteidet és meg is értem. Én picit másképpen gondolkodom. Sajnálom, hogy a vérszerintiek elzárkóznak Gergő elől ( egyenlőre) . Remélem, ha Gergő szeretne velük egyszer találkozni, másképp lesz a dolog. Hiszen azok az ő gyökerei, ami az övé és egy új anyakönyvi kivonat azt nem semmisíti meg. Tudom, hogy attól én maradok az ő mamija és nem veheti őt el tőlünk senki.Kép

Kizsó: Remélem, nem zavar téged a poci.Kép Hisz Kingus egy tünemény. Tegnap pont arról beszélgettünk a férjemmel, hogy vajon Zsófi is husika lesz e. Ugyanis együtt nézegettük a képeket és neki is tetszik a kis pocakos. Gergő - amennyiben így halad - szintén pocis lesz. És már nagyon várjuk.Cuki kis tokája van már.Kép
Ha a gyermeknek nem okoz egészségügyi gondot és jól is érzi magát, nem lehet problémaKép

Vicki: örülök, hogy tetszett a Maxima cikk. Kép Igazad van, valahogy a mostoha szó nem illik ide.

Tudjátok, min mosolygok?
Képzeljétek: Korábbi, nagggyon diplomás kolléganőim állandóan hangoztatták, hogy sosem olvasnának ilyen nőcis újságot. És én nem is szóltam nekik ez okból.Kép Aztán most sorra jönnek a telefonok.Kép "Az légy, aki vagy!" - szoktam mondani erre. Kép

Renóca: Igazad van, nem a diploma minősíti az embert. Nekem rossz tapasztalataim voltak a daduskákkal. Időnként hallhattam, egyik-másik gyerekről és szülőről - egymás közt - hogyan nyilatkoznak.Kép

Na puszi, megyek, mert kenőmájast akarok csinálni.Kép (No update - Norbi sírása idáig hallatszikKép)

KépKép
KépKép
kelimoni

Kedves Nikinozso és Drága Lányok!
Ezúton kívánok mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt és azt hogy a 2006-os év beteljesítse mindenki szíve vágyát!
Nézzétek el nekem, hogy nem küldtem senkinek sem külön választ, akitől képes lap érkezett, de nagyon fáradt vagyok és még annyi mindennel le vagyunk maradva, hogy erre eddig még nem jutott időm..

Vicki! Köszi a hiányolást! Hát a parketta elkészült, talán már rá is szabad menni, de még nem csekkoltuk le, de a fűtéshez még vennünk kéne valami alkatrészeket, hogy fel kerülhessen a radiátor a hálóba, amit csak a párom tudna intézni, de szegénykém még mindíg ezerrel ügyfélnek dolgozik....Kép Szerencsére, ma reggel küldtük ki a kollégákkal az utolsó kör karácsonyi ajándékokat (ma már én nem vittem) így lassan elkezdhetek nagytakarítani, ablakot meg függönyt mosni, mert eddig akkora volt a jövés-menés a lakásban, hogy hiába mostam fel mindneki után.... az már csak hab a tortán, hogy egy jogsi meghosszabbítás miatti rutin vérkép/vizelet vizsgálat kapcsán kértem hogy nézzenek rá a 3. napi hormonjaimra (a volt lombikosok tudják miről van szó) és kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, amire valszinüleg gyógyszert kell majd szednem, de az illetékes dokihoz csak jan. 4-re kaptam időpontot. És így jártam a fogorvosommal is, mert az egyik fogamból kiesett a tömés (szerencsére nem fáj csak a hidegre és a csokira érzékeny ), és idénre már nem vállalt elKép !
A keresztlányomék, akik eddig 3 percnyire laktak tőlünk, január elején elköltöznek Újpestre, és ettől is teljesen ki vagyok, mert nem tudok majd olyan sűrűn hozzájuk menni, mint eddig. Hogy fogom kibírni az én kis Virágom nélkül.....És nagyon remélem, hogy a mi kis babánk sem várat már túl sokáig magára! Kép

Szóval mostanság nem túl szerencsésen alakultak körülöttünk a dolgok, de holnaptól végre 3 napig kialudhatjuk magunkat és családi körben, nyugodtan élvezhetjük az ünnepeket, aztán meg majd úgy is minden a helyére kerül, nem igaz?!

Ne haragudjatok ezért a panaszáradatért, de olyan jól esett kiönteni a lelkemet, már ettől is jobb egy kicsit, hogy leírhattam Nektek!

Még egyszer millió puszit küldök Nektek és kellemes ünneplést kívánok! Kép
Di_ti
di_ti

Kép

KépKép
ancsúr

Megjött a határozatunk!!!!!!!!!Jupppiiiiijjjjéééé!
Mégis csak boldog lesz ez a karácsony! Kép

Nikinozsó: Majd az ünnep után küldöm a fénymásolatot. Úgy örülök!Kép

Rayo: Igen tuti találkozunk mert ott leszünk!Kép

KépKép
ancsúr

Diti örülök, hogy írtál!!!! De szuper, hogy mindennel készen lettetek!!!! Azért pihenésre is szánjatok időt!!

Ancsúr jaj de jó!!!!! Gratulálok a határozatotokhoz!!!!!!

Lányok mi az a tombolda????

Kellemes készülődést mindenkinek!!!!!
vicki

Diti: Olyan régen nem hallottam felőled, jól tetted hogy jelentkeztél, és igen minden ki fog simulni majd.Kép Nekünk ez nagyon szép karácsony lett, a Jézuska hozta a határozatot.Kép Milyen érdekes, bizti azt akarja a Mindenható, hogy tudjuk mellettünk áll.Kép
Rayo: Kívánom,hogy a kis manó szépen gyarapodjék.Kép
Vicki: Nagyon köszönöm!Kép Olyan nagyon jó.Kép

Kelimoni: Ez nagyon szép volt!Kép

Én most nagyon elgondolkoztam ezen az ovi kérdésen, nem is tudom, hogy mit kéne tenni, bizti nem fogjuk titokban tartani a mi csöppségünket, hisz ez egy kis város és itt elég feltűnő, ha valakinek has nélkül érkezik a gólya.Kép És a lombikot sem titkoltuk, igaz nem mondtuk fűnek-fának, a szomszéd zöldségesnek, de amolyan nyílt titok volt. Majd én jól lekoppincsollak titeket.Kép

Hildus: Nagyon aranyos kis versike volt.Kép

Süni: Kép Kép Remélem majd annak idején én is találok ari óvónénit.

KépKép
ancsúr

Ancsúr- akkor már egy tuti ajándék lesz a fa alattKép
Gratulálok!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Minden várakozónak, és MÁR családnak, BOLDOG KARÁCSONYT kíván a GÓLYAHÍR EGYESÜLET nevében NIKINOZSÓ.
nikinozso

Sziasztok!

Kelimoni: Nálunk is sokat van a dadus a gyerekekkel, így úgy láttuk jónak, hogy ő is tudjon az örökbefogadásról.
Köszönjük a karácsonyi kutyusos kis "izét", nagyon aranyos!!!

Rayo: Reginek jobbulást kívánok, tűnjön el mihamarabb az a csúnya afta!!! Kép

Anyanyos: Akkor kérhetek priviben fotót a kislányodról? kildi1@enternet.hu Köszönöm előre is!
Szoktam én is gondolkozni azon, mit is tennék, ha találkoznék valamelyik gyerekem életet adójával. Azért is jó, hogy a Gólyahír figyel arra is, hogy ne lakjon közel egymáshoz örökbeadó és örökbefogadó. Nekem mindig dobban egy nagyot a szívem, amikor abban a kerületben járunk, ahol Vivien lakott 9 hónapig...

Idusamoja: Olyan kedvesek a soraid, köszönöm szépen én is! Hasonló szépeket és jókat kívánok én is Neked!!!

Diti: Sajnálom, hogy így összejöttek a gondok... Pihenjetek jó sokat az ünnepek alatt!

Ancsúr: De jóóóóóó! KépKépKép

Mi jól vagyunk! Úgy tűnik, hogy Bálint túl van a nehezén és már kifelé jön a bárányhimlőből. Úgy örülök! Kép Jókedvű, huncut, van étvágya, szóval minden újra a régi! A pöttyök is kezdenek száradni. Mivel már 2. napja nem lázas, ma kivittük őt is, egy jót szánkóztak Viviennel Kép

Kép

Kép
ildi_ko

Sziasztok!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!!!
Kép

Kép
rayo

Békés boldog karácsonyi ünnepeket kívánok minden várakozónak és boldog szülőnek !!

Naninga
naninga

Mindenkinek nagyon-nagyon szép ünnepet kívánunk,no meg, hogy minden kívánságotok teljesedjen!!!

(Képeket itthonról nem tudok küldeni, de nem felejtkezem el róla, jan. 10. uán dolgozom, akkor pótlom!)

Puszilunk Mindenkit!
A.
anyanyos

Sziasztok!

Mindenkinek meghitt, fahéjillatú, boldog pillanatokban és mosolyokban gazdag ünnepeket kívánunk!

Kata és családja
rkata

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

KépKép
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Kép
rayo

SziazstokKép

Estére jövök és mesélek, mert van mitKép
Addig is puszilunk mindenkit!!!

Legyetek nagyon nagoyn boldogok (mi azok vagyunk, de nagyon nagyon!)!!

BOLDOG KARÁCSONYT!!!!

KépKép
napsugaracska

Napsugi!
Mi a nagy hír? Vagy éppenhogy "kicsi"?
Ne csigázzzzzzzz!

Kép
rayo

hahó Mindenki!Kép

Napsugi: mikor lesz már este?

Anyanyos: Várom a fotókat és ha érdekel én is szívesen küldök a kicsi fiamról mélbenKép
monikelemen@tvnetwork.hu

KépKép
KépKép
kelimoni

Napsugi! este van! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Mosolygós, kedvesKép!

Már lukas oldallal írom ezeket a sorokatKép Hol vagy?

Kép
süni_renóca

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a szép képeslapokat! Kép

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Kép

KépKép
amneris

Nagyon Boldog, Bekes, Mezeskalis-beiglis Karacsonyt kivanok Nektek Lanyok!

Galuska

KépKép
galuska

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?