Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Köszi a segítséget! Okosak vagytok!

Kép
kajla

Töltike

Igen a miénk a csigahinta :P
Robi Vácon vette. Kerestem rajta valami tipusjelet, de csak egy Guliver matricát találtam. Azt írja a Guliver a forgalmazó. Nem tudom, hogy ez segítség-e. :roll:

Itt találtam egyet, de sajnos kép nincs, így nem biztos, hogy ez a csigahinta olyan mint a miénk:
http://aruhaz.jatekpalota.hu/index.php? ... d=HO&cur=0

A Guliver honlapját pedig épp fejlesztik :?

Jó éjt mindenkinek!
Süni
renóca

próba :lol:

Kép
renóca

Tölti: Itt is van libikóka, bár drágább, mint a Guliverben.

http://www.jatekfutar.hu/

Süni: Nagyon jól sikerült a próba. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Először is köszönöm a képeket mindenkinek! Olyan jó volt látni a boldog szülőket és gyerekeket. Fájt is a szívem rendesen...

Nagyon el vagyok havazva mostanában, ezért ha van időm olvaslak titeket, de sajnos nincs mindig. Az első vizsgám sikerült, igaz 3-as lett, de hát a lényeg hogy görbüljön. :lol: Holnap és holnapután is vizsgázom, meg itt a negyedéves áfa is... Gondolom vannak páran akik értik miért lényeges... Meg kell állapítanom van pár őrült ember, de nem tudtam hogy mindnek én vagyok a könyvelője...

Aztán Dorkám megint hol eszik hol nem. Hol megáll a fogyása, hol nem. A kórházban felhízlaltuk 6310 gr-ra, amit itthon sikeresen le is adott. Egy hétig gyönyörűen evett, aztán megint nem. Szóval az a bizonyos bűvös 6 és fél kilót nem sikerül elérnünk, még a közelébe sem vagyunk. Mindenesetre a kedve továbbra is jó, nagy kópé. Próbál mászni, kúszni, de még nem túl nagy sikerrel. Napközben csak rajtam hajlandó aludni, amire nem is tudom hogy melyikünknek van nagyobb szüksége. :oops: Viszont cserébe azért szokott hagyni dolgozni meg tanulni is a köztes időkben. :)
Ha hajlandó enni akkor eszik már mindent, beleértve a húst is. Inni továbbra sem ihat, bár nem is akar, utálja azt ami folyékony, ezért nem is erőltetjük neki. A kanalat továbbra sem fogadja el...

Mindenkit sokszor puszilunk, sajnos nincs időm egyenként írni, de remélem a szombati talin tudok majd mindenkivel beszélni!

Ildikó Vivijének nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

KépKép
jiny

Madri: de kár, hogy nem jöttetek, tök jó lett volna!!
Nem olyan nagy ördöngösség ám ez a túrázás gyerekekkel, nagyon jól tudnak ők alkalmazkodni. Csakhát két emberes a dolog, apának és anyának egyaránt ki kell venni a részét a cipekedésből. :)

Mi a játékfutártól a chicco kastélycsúszdánkat vettük, nagyon elégedettek voltunk velük árban is, meg hozzáállásban is.

Kép
rkata

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a képeket, a sok gyönyörű gyerekről, olyan jó gyönyörködni bennük. Már egyre jobban sajnálom, hogy nem tudtunk menni. Ide érzem a sok babaillatot és huncut mosolyt.

Drága kis Vivien!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk neked!

Kata!
Nagyon aranyos ez a csúszda, biztos élvezik a gyerekek. A mi medencésünket már lassan kinövik az enyémek.

Jiny!
Hiányzol!
Tudom, hogy sok dolgod van, de majd ÁFA után dumcsizunk egy nagyot.
Szép napot mindenkinek!
simineni

Sziasztok!

Vivinek nagyon sok boldogságot kívánok!

Kelimoni!
Nekem nagyon bejön a szobátok! Vanília-barna, az egyik kedvenc színösszeállításom! Aranyosak a dekorok is! A sok játék meg nem semmi! VAlószínűleg majd én is búcsút mondhatok a minimál stílusú nappalinknak! :lol: CSak már jó lenne minél előbb! :D
Gergő az almával, erről a hamlet jut eszembe: lenni vagy nem lenni... :lol: Ilyen komolyan tartja az almát a fiad is. Nagyon édes! :lol:

Rkata!
Ez a csúzda nagyon szuper, ilyet még nem is láttam, hány kilóig lehet használni? :oops: :lol:

Nagyon irigykedek a mai gyerekekre, mert nagyon sok szép játékot lehet kapni ma már, csak győzze a szülő kiválasztani.

Emlékeztek még arra a fémkasznis pedálos orosz autóra! Nagyon vágytam egy olyanra, de a szüleim nem vettek nekem, a férjem közben kettőt is tönkre tett. :D

Jiny!
Sajnálom, hogy most megint rossz evő lett a lányod. Most hány kilók vagytok? A kinti levegő sem hozza meg az étvágyát?

Kép
tirza

Ildikó Vivijének boldog szülinapot :):):)

Köszi a többi képet is:)

Keli, szép lett nagyon a babaszoba (vagy már nem is baba, hanem kisfickó szoba?)
Bíztató, hogy nem csak nálunk van tele az egész lakás játékokkal:)

Kata, nekem is a szívem szakad meg egy ilyen csúzdás kastélyért, de a "zord" apa lehurrogott, inkább csinál nekik gyerekházat, és abba akar csúszdát applikálni (remélem még 18 éves koruk előtt elkészül:)

Jiny, drukkolunk, hogy rendbe jöjjön Dórika, reméljük minden rendben lesz.

Na lelépek, védőnéni jön ma, nekiállok takarítani, különben az egész falu a kupinkról fog beszélni...
szuperboszi

Sziasztok!

Nem vesztem ám el :) Nagyon szépen köszönjük Viviennek írt jókívánságaitokat, igazán figyelmesek vagytok!!!

Tegnap délután tartottuk a bulit, illetve a "partit", ahogy Vivien mondta ;) Már nagyon várta és a barátai is nagyon izgatottak voltak már reggel az oviban. Jó sok gyereket hívtunk meg, összesen 10-et, mind eljöttek, sőt, három gyerkőc még a tesóját is hozta. 3 anyuka is itt maradt, ami azért nagyon jól jött... Volt tortaevés, tejszínhabozás, evés-ivás, lufifújás, közös játék, rohangászás, szóval jól elvoltunk :) Készültem nekik játékokkal, hogy mégse legyenek szabadjára eresztve, de nem mindegyik jött be - mindegy, most már tapasztaltabb vagyok :)

Viviennek ilyen volt az alaphangulata tegnap délután :)

Kép

A torta közelről (sajna nem túl éles a felvétel)

Kép

Veronikáról egy néhány nappal ezelőtti kép (ez most a kedvencem)

Kép

Ma estétől vasárnap délutánig nem leszek netközelben, így most elbúcsúzom egy kis időre és nagyon várom a szombat délutánt, hogy találkozhassam veletek! Veronikával és a férjemmel megyek.
ildi_ko

Jaj, ezt még meg akartam nektek írni: Vivien kedvence: http://www.cukivagyok.hu

Hogy mi vár még rám???? :lol: [/url]
ildi_ko

Az elöbb írtam mindenkinek, de elszállt :cry: :cry:

Vivien! Nagyon boldog szülinapot kívánok!
Kép

Keli, Gergő szobája szuper lett! :D

Rkata, én is akarok ilyen csúszdát :lol: :lol:

Jiny, puszi Nektek :!:

Most rohanok főzni meg takarítani! :(
Puszi

Kép
vivi1

Drága Vivien!
Boldog születésnapot! :)

Kép

Voltunk ma tanácsadáson, a kisfiam a mérés szerint összement egy centit, de már 9.67 dkg. :)

Képzeljétek, a közelünkben van baba-mama klub, olyan jó programok vannak/lesznek. Nemsoká ruhaböre, kirándulás busszal, babakocsistul, gyerekestül, aztán van várandóstorna, korcsoportokba elosztva a gyerekek a nagy érdeklődés miatt, stb. És mindez ingyért.
Ez lepett meg leginkább.
Így a hideg időben mindig lesz programunk a játszócsoport mellett. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok Lányok!

Csináltam ma is képet - Zituska kapott egy édes, csíkos mackónacit! :P

Kép Na ki jön velem sétálni? :-)

(Fölsője is van, ami ugyan ilyen csíkos. :P Legközelebb azt is ráadom, beteszem a járókába, aztán kész a "rab-baba" kompozíció... :lol: )

KépKép
amneris

Tirza: ha engem kibírt, Te is lecsúszhatsz rajta! :) Sőt, be sem szorultam, pedig attól tartottam kicsit... :oops: :lol:

Boszi: az én uram sem volt felhőtlenül boldog, amikor benyújtottam az igényemet :), de meghajolt az érveim előtt, miszerint 1. nálunk, bár közel van, de életveszélyes a játszótér, 2. nem mindig van kedvem / kedvünk elmenni itthonról egy kis rohangászásért, ez így összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, 3. azért ez egy igen tartós darab, még Vincust is bőven ki fogja szolgálni, nem kidobott pénz.
Az, hogy ő eszkábálna össze vmit, szerencsére fel sem merült... :P :D :D
rkata

Ildi_ko! Letöltöttem a cukit, hááááát gyorsan ki is kapcsoltam :lol: :lol:

Kép
vivi1

Sziasztok!

Keli Gergő szobája nagyon jóóó lett!!! :D Az almás kép nagyon tetszik! Kicsit irigykedek, mert nálunk most szűntették meg a baba-mama fejlődéskövető tornát :cry: . Remélem más helyszínen folytatódik a törpéknek a torna.

Jiny kéz és lábtörést a vizsgáidhoz! Dóri babáról azért sűrűbben is írhatnál. Remélem hamar meghízza a hiányzót a bűvős 6,5 kg-hoz!

Siminéni jó volt ma beszélgetni! Már várom a jővő hetet! :P

Rkata jó lett volna vasárnap menni, de sajna Apa vendéglátóban dolgozik, így a vasárnapi családi program édes kettes a fiammal. Így nem nagyon merem (még) bevállalni a kirándulást. Nagyon tetszik a csúszda, öröm lehet rajta lecsúszni!

Ildi_kó Viviennek Boldog Szülinapot! Biztos jó volt a party!

Amneris csinos a kis "rablány"! Nekünk is hasonló van, az zöld fehér csikokkal.

Szép estét mindenkinek!

Kép
madri

Sziasztok!!

Ildikó! Boldog Szülinapot Vivinek:-)
Látszik mennyire boldog volt a szülinapi bulin:-)

Süni és Kelimoni! Köszönöm az infokat a hintáról. Jövőhéten a férjem vesz neki egyet:-)

Jiny! Örülök,hogy jelentkeztél! Puszi Dorkának!

Kelimoni! Nálunk is van ilyen Baba-Mama klubb. Egyszer voltam a barátnőmmel de akkor még Nikike pici volt, olyan mint most Ádámka. Ő volt a legpicúrabb. Gondolkodom rajta ujra menni kellene hisz már nagyobbacskák a csemetéim.

Ruhabörze 2 hete volt. A barátnőimmel + a csemetéinkkel voltunk. Nagyon sok szép dolgot sikerült venni. Megérte elmenni..

Amneris! Csodaszép a kislányod. Ez a kis csíkos szerkó nagyon vagány:-)

Kép

Kép
töltike

Sziasztok!
Ritkán jelentkezem, de olvasni azért mindig jövök!

Ma voltunk a doktornéninél méredzkedni (na, ezt vajon így írják?? :oops: ), gyarapodhatna gyorsabban a kiscsaj.. Viszont megőrjítettek... Lili folyamatosan ordított, bemutatta a tudományát a védőnéninek és a doktornéninek... A recepteket (kb. 8at) úgy töltöttem ki, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja olvasni... Marci közben csak azt csinálta, amit kértem, hogy ne tegye, gondolom ez a válasz a sírásra... :-( Úgy indultunk el, hogy Lilit kiraktam a rendelő elé és Marcival közöltem, hogy otthagyom. Ezzel csak azt értem el, hogy Lilitől nem tudtak bejönni és Marcit ki kellett cibálnom, mert nem hatotta meg, hogy ott kell maradnia. :-)

Aztán átmentünk a gyógyszertárba, ahol folytatódott a műsor. :-( Lili sír, Marci rosszalkodik. Hát, amikor elnézést kértem a gyógyszertáros nénitől, nem volt őszinte a mosolya.. :-) És délután még vissza kell mennünk.. :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Marcianyu! Olyan ismerős nekem az ilyen szituáció :D

Kép

Kép
töltike

Marcianyu! Vígasztaljon kicsit, hogy nem vagy egyedül....
De visszaváltoznak még angyallá...valamikor.
Nálunk most az apró cukorka az elterelő eszköz, a la "gyerekeim vannak, az elvek luxusát nem engedhetem meg magamnak."

Szép napot mindenkinek :)
szuperboszi

Boszi:
Most angyalok, alszik mind a kettő és EGYSZERRE!!! :-)
Egyébként nem akarok panaszkodni, mert olyan édesek tudnak lenni, ha akarnak. :-) Reggel Marci kijött és első dolga volt puszit adni Lilinek, utána pedig együtt nézték az Oroszlánkirályt... Nálam egyébként itt dőltek be az elvek, az Oroszlánkirálynál... :-( Nem voltam nagy (tv) mesepárti, de most kell az a félóra, amíg Marci nézi.. Hááát, ez van. :oops:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!
Az utóbbi napokban próbáltam visszaolvasni, ami nem igazán sikerült, mert április óta rengeteget írtatok, ráadásul csak délben vagy éjjel tudok a gép elé ülni. Szóval van bőven lemaradásom.
BEKÖLTÖZTÜNK!!!!!!!!Szeptember 21-e volt a nagy nap. Mára minden a helyén van, egyedül a dolgozószobából hiányzik a szekrény, mert egyelőre bizonytalok vagyunk, de szerintem Siminéniéknél fogjuk venni.
Ha bármelyikőtök erre jár és nem látogat meg bennünket, irgum-burgum!
Pancsi már 16 és fél hónapos és még mindig kínlódunk a refluxszal.Június óta tünetmentes, de amióta 2 heteoltást kapott, megint előlről kezdődött. Így az én csöpp lánykám 80 cm és 9200 g. Már nem aggódok annyit a súlya miatt, mert egyszerűen ha aggódok akkor sem változik semmi. Most hónapokig jóízűen mindent megevett, volt amikor repeta is kellett, 2 hete szinte mindennap hány, fogyott és 200 g-ot.
A haja viszont hatalmas nagy, majd küldök priviben fotót.
Ma volt az új védőnő és végre találkoztam normális példánnyal is. Intelligens, kedves, igaz némi hiányosság itt is van, nincs tanácsadás, tehát ha méretni akarom lánykámat be kel vinnem a városba a dokinénihez.
Nagyon sokat beszél, elkezdődött a szerepjátékos korszak is. Hintáztatja a babáját és énekel neki, aztán ringatgatja, eteti. Olvas neki.
Nem ígérem, hogy sűrűn fogok írni, mert Pancsi gondozása-nevelése és a háztartás, a konzultációk, a hamarosan kezdődő vizsgák mellett egyre többet segítek be a kollégáknak. Átlag hetente 2 délelőtt dolgozok. De igyekszem hetente egyszer bejelentkezni és visszaolvasni.
Drága Boszi! Szívből gratulálok a pici lánykához! Én nagynéni lettem 5 hete, tesóméknél megszületett Zorka. És ő sem egy kicsi darab. Úgy látszik ezek a Zóra-Zorkák márcsak ilyenek.
Hildus
Vendég

Néha irigyellek benneteket, hogy még ilyen problémáitok vannak, mert ugye kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond!
Ma voltam a fiammal pályaválasztási börzén, ami nem is olyan egyszerű. mert ki tudja eldönteni 14 éves korában, hogy mi akar lenni. De az én fiam érdeklődése minél közelebb van a pályaválasztás annál szerteágazóbb. Most már szerepel benne, motorszerelés, környezetvédelmi szakember, kereskedő, informatikus. Na nekem ez a paletta kicsit sok és nem is igen tudom eldönteni melyik felé orientáljam.
a lányom meg kiskamasz lesz a maga 8 és fél évével és időnként azt hiszi, hogy az osztálytársával beszélget, olyanokat szól be, hogy csak pislogok, hogy ez az én jólnevelt , rendes kislányom?
Aztán amikor látja rajtam, hogy ezt nem kellett volna, akkor egyből mondja, hogy Bocsi anya, nem ezt akartam mondani! Csak tudnám, hogy honnan szed olyan kifejezéseket, amiket még én sem nagyon hallottam.
Olyan jó volt amikor még csak sírtak és nem jártatták vissza a szájukat.
Tudjátok minden kornak megvan a maga szépsége és rossz időszaka is!
Meg kell becsülni és jól a szivünkbezárni a jót és gyorsan elfelejteni a rosszat!
Nekem is volt olyan időszakom amikor attól féltem reggelente amikor felkeltem, hogy , hogy fogom túlélni ezt a napot. A fiam billentett ki ebből a nem túl jó felfogásból, ugyanis megkérdezte a fáradt és elgyötört anyukáját, hogy Mondd anya, mostanában miért nem mosolyogsz mint régen? és az , hogy fáradt vagyok nem elégítette volna ki. Akkor belegondoltam, hogy tulajdonképpen miért is vagyok fáradt és miért ordít a lányom. ha lazán veszem a dolgokat, a gyerekek is nyugisabbak lesznek és a mosoly tényleg gyógyír minden bajra.
simineni

Sziasztok!

Hildus, de jóó, hogy itt vagy! :) Aztán meglegyen az a heti egy jelentkezés. :wink:
Én már láttam a ksimanódról képeket. :) Olyan szép kislány. :)

Visszaolvastam a mai napot és megállapítottam, hogy front van. :lol:
Játszócsopiban voltunk délelőtt, ahová magunkkal vittük az anyósom vigyázta kínai kislányt. A csopiban nem is volt vele semmi gond, jól eljátszott a többiekkel.
Egy anyuka egy órán keresztül lelkesen ecsetelte a szülési élményeit, amitől olyan 40 perc után frászt kaptam.

Amikor végeztünk a nagy játékban, Rita folyton elfutott mellőlem az utcán, még véletlenül sem csinálta, amit kértem, pedig a maga 3 évével talán már értette, amit mondok, belekalkulálva a nyelvi nehézségeket is. És babakocsistul, Gergőstül nem is volt olyan egyszerű rohanni utána.

Fél egyre értünk haza és úgy érzetem, hulla vagyok. És még tej sem volt itthon. :( ( az az én benzinem. )Rojtosra beszéltem a számat. Még jó, hogy ma Gergőnek egész jó napja van. :D

KépKép
KépKép
kelimoni

Marcianyu, már értem miért volt olyan elgyötört a hangod amikor hívtál! :lol:
Mi az, hogy hízhatna gyorsabban Lili? Mennyiket eszik? És mennyit hízott?
( Nagy szakértő vagyok a kérdésben...van egy semmitől sem hízó, és egy mindentől hízó gyerekem.)

Keli, valóban klassz a szoba!
Többgyerekesnek lenni nem egyszerű feladat, néha elképesztő logisztikai és szervezési feladat!
Babakocsival futni? Naa, az szép! Gergő kapaszkodott rendesen? :lol:

Zsófi már nem csak négykézlábra áll par másodpercre, hanem négykézlábra áll, és előre-hátra ringatja azt a gömbölyű fenekét. Nagyon aranyos! Tegnap pizsamában sikerült lefényképeznem az attrakciót, bár mára már tökéletesedett, de azért felteszem a képet:

Kép

Kép
Kép
ggabszi

Hildus, nagyon örülök, hogy írtál! Úgy szeretném látni Pancsit! :roll:

Kép
Kép
ggabszi

Hildus!
Remélem megkerestek, ha arra jártok! Hannának tényleg nagyon sokat nőtt a haja, amikor én láttam két tündéri cofija volt.

Gabszi!
Nagyon ügyi a lányod, ha kicsit nem figyelsz már lassan elmászik.

Kelimóni!
Elfelejtettem írni, nagyon klassz Gergő szobája. Ez jó pár évig kiszolgálja majd.
Elképzeltelek amint a kislány után loholsz a babakocsival. Szokjad, mert egy kettő itt lesz, hogy Gergő után futhatsz a lányoddal!
Addig edzeni vidd magaddal a kislányt.

Lányok!
Nem tudtok valamit Ravanról, még mindíg nincsenek meg az ikrek? Úgy eltünt, vagy csak én nem tudok valamiről.
simineni

Gabszi:
Nagyon ügyes a kisasszony!! :-) Végre egy kép!!
Miket vettél? Én is beleszerettem egy-két rózsaszín csodába, de majd legközelebb.. Még sapit kell vennünk sürgősen, mert a mostaniak félek nem elég melegek. Hiába, itt a tél hamarosan. :-(

Akkor szaktanácsot kérek!
Születési súly: 3600 gr 51 cm
Kh-ból kijöttünk: 3440 gr (4 naposan)
1 hetesen: 3530 gr
2 hetesen: 3680 gr
3 hetesen: 3750 gr 54 cm

naponta 5-6x eszik 80 - 100-at. Most már az Ő igényei szerint. :-) Ha alszik (most is) eszemben sincs felébreszteni és akkor van, hogy két etetés között 4-5 óra is eltelik. Ilyenkor általában a következő etetésnél viszont nem várja meg a 3 órát, csak mondjuk a 2-2,5-et. Éjszaka 1x kel. Hát, ennyi. Várom a tanácsokat!! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!
Egy vizsga kipipálva a kettőből. :) Áfák készen, szóval már csak a holnapi vizsga van...

Hildus!!!! Végre itt is!!!

Marcianyu! Nem tudom hogy én reális képet tudok e festeni a súlygyarapodásról, meg az evésről... Nekünk azt mondták az okosok, hogy heti 150 gr körül kell híznia könyv szerint. Viszont az a lényeg hogy gyarapodjon valamennyit hétről hétre. Az evés... :? nos abban nem biztos hogy bármit is tudok mondani... Megint csak elvileg.... testsúly kilogrammonként 150 ml-t szoktak számolni. Az az átlagos adag. Az én lányom sose evett annyit... Most 6300 gr és ha azt megszorzod a 150 ml-vel az 950 ml körül van naponta. Most 700-800 ml körül eszik. Szóval szerintem ha hízik hetente, jó a kedve, nem bukik sokat, nem megy a hasa, akkor teljesen rendben van. :) Ja és igazad van fel ne keltsd, ha alszik! Tudod a gyerek olyan mint az alvó medve a barlangjában. Ha felkelted....

KépKép
jiny

Marci-anyu, szerintem ez így rendben van. :)

Nálunk is hasonlóan megy az evészet, csak koppra kiszippantja a 100-at.

Igaz 1 kilóval nagyobb súlyról indult. Viszont dupla ennyit hízott a héten (300 gramm körül), amire a dokinéni azt mondta, szépen fejlődik a gyerek, csak a szokásos hízás dupláját hízza. Eszerint ti teljesen jók vagytok, mi meg kismalacok leszünk... ( a másik kettő is malacka volt).
(zárójelben: Bobi is evett, eszik rendesen, ő azonban nem hízik meg. Neki szerencsésebb alkat jutott :) )
szuperboszi

Közben Jiny is írt, látod, nála is 150 gramm a heti "rendes" hízás, a duplája se gond, akkor a 100-120 se lehet az. :)
szuperboszi

Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen a sok képet a taliról, öröm volt nézegetni! :)

Ildikó Vivienjének nagyon boldog születésnapot kívánok!

Kép

Hildus! Nagyon örülök, hogy újra köztünk vagy/vagytok! :)

Boszi! Tüneményes Zóra baba! :)

Amneris! Nagyon helyes Zitus a kis csíkos naciban! :)

Marcianyu! Tudom nem könnyű a két kicsivel, de ne is tőrödj a gyógyszertári néni nézésével, Te mindent megtettél, hogy megold a helyzetet. Azok pedig később is lesznek! :D

RKata! Nem semmi, hogy két kicsivel így túráztok, nagyon szuperek vagytok! A csúzdátok is nagyon tetszik, kár, hogy nekünk nincs kertünk, biztos vennék akkor.

Kelimoni! Aranyos Gergő ahogy eszi az almát!

Gabszi! Nagyon ügyes Zsófi már! :) Jó ezt nézni, mert én már nagyon elfelejtettem, hogy csodáltam a fiúkat ilyenkor. Persze most produkálnak más újat, és megmosolyogtatót.

Simineni! Kívánom, hogy sikerüljön eligazodni a pályaválasztásban. Tényleg nem könnyű 14 évesen ezt a kérdést eldönteni. Én pl. nemrég jöttem rá, mit is szeretnék vagy kellett volna igazán csinálnom, (35 év) tanulnom. Csak hát azzal felkopna az állunk. Ezt is szeretem, de nem az igazi.

Jiny! Gratula a vizsgákhoz és drukk! Dóri babának puszi!

Sünike! Nagyon aranyos Mimmo, és az ágyneműje is nagyon szép! :)

Lányok, kérnék egy kis drukkot az elkövetkezendő pár napban, de főleg holnap. Megyünk Matival garat és orrmandula műtétre. Az orr már volt egyszer, de visszanőtt. Tervbe volt ez véve, csak hát várnunk kellett a szabad ágyra már most. No comment... Ha nem lesz semmi komplikáció holnapután de. hazajöhetünk. Remélem nem lesz.

Szép álmokat Nektek!

Kép
Vendég

Matiba sok szerencsét, szorítok! :wink: Kép

Kép
vivi1

Sziasztok Csajok!

Hogy én, hogy meglepődtem Gabszi Zsófin? Már 5 hónapos elmúlt? Hihetetlenül megy az idő.

Gabszi: A tornamutatvány tökéletes. :) Egyszer csak tesz kezecskéit, lábacskáit, aztán elgyalogol az ágyon. :)
Örlök, hogy tettél fel képet. :)

Anyósommal beszéltem délután, megkérdeztem, hogy milyen dolog ez, hogy a kislány elszaladgál. Felvilágosított, hogy azt tanulják, hogy előre szalad és megvárja mamát vagy vissza fut. Csakhogy még az előreszalad nagyon messze ven, a megvárja még nem működi és vissza sem fut . De majd megtanulja.

Hát, gyereknevelésileg kicsit le vagyok maradva. :lol:

Matiba: Nagyon szorítunk, hogy minden rendben menjen. :)

És, hogy a délutánom se legyen tuti, egy sztori:
Elmentünk dm 50%-os, bababónusz kedvezmény keretében pelust venni. Én kezdettől fogva pamperst használok, ez jött be és kész. A boltban közli az eladó, hogy nincs. És különben is, miért nem használok dm-es pelust, az is jó( előadás, miért is jó ). Kicsit zavartan mondtam, hogy nekünk az miért nem jó, stb.....
Erre naaaaagy kegyesen hozott nekem a raktárból egy csomag pampers pelust és óriási sóhajjal, rosszalló tekintettel a kezembe nyomta.
Mit modjak. Engem nehéz zavarba hozni, de most sikerült. :D
Úgy érzetem magam, mintha rosszat csináltam volna. Olyan hülye helyzet volt, de komolyan.

Marcianyu: Közben utána néztem, hogyan hízott a manóm születése után:
11.16. - - 2880.
11.25. - - 2820.
11.29. - - 3040
12.13. - - 3820

Biztosan jó tempóban fejlődik Lili baba, szerintem egész jól eszik. Ne hagyd magad kibillenteni a magabiztosságodból. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok Lányok!

Hát: a délután meghozta az én sztorimat is! Csatlakozhatok a sikertelen percek beszámolóihoz:

18.25-re kaptunk időpontot a gyerekorvoshoz...
Már ez nem tetszett túlságosan. Pedig mondtam, hogy csak tápszert kéne íratnunk, de azért jöjjünk időpontra, mert sokan vannak - szabad időpont viszont csak ez van. :evil:

Hát beöltöztettem Zizit, mint egy kis eszkimót.
Szegénykém ezidőtájt már fárad, kezd éhes lenni, kint meg ködös, sötét randa hideg van.
Odaérve vártunk 20 percet az időpontunkon felül, aztán 20 másodperc alatt megkaptuk a receptet.

Na, gondoltam, legalább beugrunk a szomszédos patikába - holnapra már kell az új adag tápi, legyen csak meg!
Szerencsére nem voltak sokan, csak az én kis Eszkimóm ficergett már az éhségtől.

ÉS JÖN A SZTORI LÉNYEGE: Nem adhatnak a gyereknek tápszert, mert a frissen bevezetett receptenkénti tajszám-ellenőrzés szerint nem jogosult rá!!!! :twisted:
Hétfőtől ugyanis minden receptet egyenként bevizsgál a TB számítógépes rendszere, és ha a tajszám alapján jogosulatlan személy akar receptre vásárolni, automatikusan letiltja a tranzakciót!

A gyógyszertáros igen csak elhült: biztos, hogy az esetünkben ez csak tévedés, de leghamarabb holnap reggel tisztázhatja a TB-vel, mert most már nincs ott senki... Van mit enni a babábnak ma este?
És a kedvencem:
"Nem lehet, hogy esetleg Önök nem rendezték a TB felé a kötelezettségeiket?"
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Nem, kedves gyógyszertáros néni!!! Közalkalmazottak vagyunk egymillió éve! A gyerek se csalt még TB-t, nem is illegális bevándorló, vagy mittom én!

Még jó, hogy mára még volt kajája! Csak azt nem tudom, hogyha nem rendeződik holnap se, akkor mi van?

Ugyanis megoldás lehetne, hogy teljes áron megvásároljuk, számlát kérünk, és ha tisztázódott a helyzet, benyújtjuk a TB-nek. Csak nem a mi esetünkben, ugyanis a HA tápszert - teljes ár ide vagy oda - nem adhatják ki érvényes recept nélkül! :twisted:

Úgyhogy holnap újabb kirándulást teszünk a patikába.
El se tudom képzelni, mért lett Zituska tajszáma egyik napról a másikra érvénytelen. Mikor hónapokig hoztuk az anyatejcsit, és végig szigorú TB ellenőrzés mellett folyt minden!

Na Csajok! De őszintén! Ki győzött a mai napi "bosszúság-versenyen"! :twisted:

KépKép
amneris

Pedig már annyiszor megfogadtam, hogy amit írok azt mindig kimentem, mert könnyen elszáll, és most ismét nem mentettem és írhatom újra. :twisted:

Először is Ildi Vivijének nagyon boldog szülinapot kívánok.
Kép
Köszi a képeket nagyon jó lehetett a buli, látszik a gyerkőcökön. :lol:
Veronika nagyon bájos. :lol:

Kelimoni, hát szerintem nem átlagos Gergő szobája, hanem fantasztikus. Olyan amilyenről minden gyerek álmodik, gratulálok.
Nekem nagyon tetszik. :lol:

Jiny, remélem hamarosan rendeződik Dóri evés promlémája.
Szurkolok nektek az evéshez, és a vizsgáidhoz is. :lol:

Rkata, én is kacérkodtam a gondolattal, hogy elmenjünk az ágacskás kirándulásra, de Peti szombaton sem aludt és ilyenkor nagyon nyűgös. 11 óra után már nehezen kezelhető. Minden elismerésem, hogy két kicsi gyerkőccel nekivágtatok. :lol:

Marci_anyu, hát nem irigyellek. Bár néha nekem Peti is tud olyan napokat produkálni, mintha egy egész ovodai csoport lenne itthon. Kitartás. :lol:

Hildus, de jó, hogy újra itt vagy. Bocsi de én már elfelejtettem, hogy hova költöztetek. Hova is?

Matiba, megy a drukk nektek. Remélem Mati jól viseli.

Kép
Kép
atan

Matiba Szoritok nektek!!!!!!!
VIVIKE SZULINAPOT!!!!!!!!!!!
Amneris kivancsi vagyok!Masik oldalon irtam milyen jol viselem a dokikat .
Ja lanyok nem vagyok szétszort csak 24-én kellet volna menni a gyerek orvoshoz én meg kedden mentem17-én.nem zavartak el de ....még jo hogy a dokinéni ismer pici polyas korom otta.
Dorri babanak jo etvagyat es sok sok puszika!!
Kelimoni nem horgasz lesz a kicsifiad hanem rodeozni fog!
Ggabszi sajnalom mar most ha nem tudok elmenni a golya talira es nem latom kicsi-nagy lanyodat!!!!!Na meg a fiadat is szertem volna ujjbol latni.
Tirza nagyon jo a Hamlet hasonlat!
Puszi mindenknek Móncsi+3.
móncsi+3

Amneris, a mi HA receptünkön nem volt rajta az okt. 16-ától előírt kód, ezért nem kaptuk meg, de teljes áron odaadták volna, szóval ennyit arról, hogy nem adhatnak ki HA tápszert. (Persze én most tápszer spájzolásban vagyok, még futja az anyatejből, de beraktározunk, már csak azért is, mert hat hós kor felett ugyebár nem jár támogatás, ha jól emlékszem.)

Mai gyerekszáj:
Felöltöztem, jövök a nappaliba, fiacskám rámcsodálkozik, majd közli: "Szép vagy, mami!" Ugye ezekért a pillanatokért élünk? :)
szuperboszi

Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerkőcök, és megkaptam a képeket is! :P :P Ott is gyönyörködtem bennük! :lol: :P

Ildi Vivijének én is nagyon boldog szülinapot kívánok, így utólag is! :P

Puszi mindenkinek!

KépKép
ancsúr

Amneris: Hát amit leírtál... holnap tuti, hogy elküldöm az uramat a frissen felírt tápszer receptekkel, nehogy az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy nem stimmel valami. De mi az, hogy TAJszám alapján jogosulatlan személy??? Zitusnak van saját TAJ száma, nem a Tiédre kapja gondolom már régen a tápszert, nem értem... :roll:
Ja, és ha nem lett volna tegnapra sem tápi, akkor mi van??? Kíváncsi vagyok a sztori végére....

Marci_anyu: szerintem teljesen jól eszik Lili, ne aggódj!! Én azon morfondíroztam kicsit, hogy Vincus nem eszik-e túl sokat (napi 6x 140-180 ml-t), egy hónap alatt 1100 grammot hízott (és 7 centit nőtt), de a doki megnyugtatott, hogy átlagon feletti ugyan a fogyasztása :), de nem extrém, ha kér, kapjon. Ha láthatóan jól van, szépen fejlődik, akkor nem kell semmin változtatni.
rkata

Sziasztok Lányok!

Boszi! HA tápit egy éves korig felírhatnak - de azért spájzoljál csak! Okos döntés!

Na szóval - a sztori folytatódik:

Ma első dolgunk volt, hogy elmenjünk a patikába.
A gyógyszerésznő már ugrott, is mikor meglátott: "Sajnos a TB telefonszámán egy gép jelentkezik be, ami azonnal közli, hogy csak akkor várjon az ember az ügyintézőre, ha személyes adatokat nem igénylő ügyben hív - személyes dolgokról ugyanis csak személyesen tárgyalnak!"
Hogy lehet egy rendszer ilyen használhatatlan???!

Ki az, aki felhívja Őket és nem személyes ügyben jár - az Isten szerelmére!? Az időjárásról akarnak csevegni, vagy személyhez kötődő TB ügyekkel foglalkoznak?! :twisted:

Mindenesetre megadta a számot, hogy jelentkezzünk be, vagy kérjünk időpontot, mert ugye nem a mi sarunk a tévedés!

Haza is jöttünk, és azonnal tárcsáztam a számot. Miután a gépi hang előadta a monológot a s"zemélytelen beszélgetésről" megkértek, hoyg várjak az ügyintéző jelentkezéséig.
Vártam- vártam -vártam... Tuti technika, hogy valaki megutáljon egy dallamot, ha ingerült ügyfelek fülébe húzatja a nótát, míg a telefinszámla pereg, a kapcsolás meg nem jön létre! :twisted:
Ugyanis kb. 5 perc után foglaltra váltott a muzsika és viszlát!

Fel tudtam volna robbanni, de eszembe jutott a közvetlen szám, amin annak idején az anyatejcsis osztállyal diskuráltunk.
Felhívtam Őket, hogy nem néznék-e meg nekem a tajkártyások mellékét, mert kívülről elérhetetlenek.
Oda is kapcsoltak!

Na ott meg kishílyán megkaptam, hogy idegbajos hisztérika vagyok!
"Csak nem gondolja, hogy időpontot adunk bárkinek is?! Tessék bejönni az ügyfélfogadásra, kivárni a sorát és beszélni az ügyintézővel! Hozza magával a baba összes papírját, és a maga iratait!"

Telefon Apának: "Kéredzkedj el, mert be kell mennünk Pestre! 14.30-ig van csak ügyfélfogadás, a gyerek tápszere meg holnapra elfogy!"
Már úton is van, hamarosan indulnunk a TB-be.
Előre sajnálom az ügyintézőt: neki kell majd megállni előttem a TB disznóságai miatt, és nem fogom kímélni, abban biztosak lehettek!! :twisted:

Egyébként végszükség esetén a patikuscsaj felajánlotta, hogy megelőlegezi a tápit, vagyis sutyiban kiadja és fiókba teszi a receptet, míg végül megjön az engedéj a TB-től.
Mert ugye a gyerek nem eszik sültcsirkét még mifelénk se!!! :oops:

Na megyek!
Előkészítem Manócskát az indulásra! Arra leszek még kíváncsi, örökbefogadásos papírokat kérnek-e.
Elteszem, de a ha kérni merik, borul az asztal! :!: :!:

KépKép
amneris

Sziasztok!

Amneris! Viszed a pálmát mindenképpen. :( Hihetetlen, hogy kénytelen vagy egy pici gyerekkel beutazni Pestre, pedig csak akarat kérdése az ügyintéző részéről...

Kicsit vidámabb téma:

Ma voltunk turizni és sikerült vennem egy kis szerelést Gerginek.
1000 Ft volt, mi pizsinek fogjuk használni, de szabadidőruhának is elmegy. 62-es és 68-as volt még. a 62-es 68-as méretnek felel meg, a 68-as 74-esnek.
Sárga színben láttam még, akit érdekel, szívesen veszek neki holnap és a Gólyás talira elviszem. :) 100 % pamut.
A felső csíkos, az alsó bordás, vékony bélés van benne. :)
Ja! Vadonat újak! :)

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Amneris! Ez nem semmi. Hihetetlen!!!!!

Komolyan kiakadtam. Kiváncsi vagyok mit sikerül intéznetek.

Mi már Beba 2-t eszünk de a HA-val mindig gondunk volt. A doktornő csak 1 max 2 ( de ritkán) dobozzal írt föl. 1 doboz meddig is elég?? 1 hét??

Ugyhogy nyakamba a várost hetente vagy hívtam a védőnénit,hogy segítsen. Ő nagyon kedves volt ha nem tudtunk bemenni íratott nekünk a dokival és bármikor mehettünk érte.

Egyszer akartam a nyaralás előtt 3 dobozzal felírtani hát ne tudjátok meg mit kaptam a fejemre az asszisztensnőtől!!!

Mit gondolnak ezzel akarok kereskedni azért kérek többet?? :roll: :twisted: :evil:

Kép

Kép
töltike

Kelimoni! Nagyon szép ez a kis együttes!! Én is voltam ma vásárolni/turizni. Jól sikerült. Vettem egy rakat harisnyát a két gyerkőcnek télire.

Kép

Kép
töltike

Talán sikerül bemásolnom. Ez most Nikike kedvence:-)

http://www.loituma.awknet.hu/sources/pl ... _dolly.flv

Kép

Kép
töltike

Kép

Kép
töltike

Hildus!
Jó, hogy újra itt vagy!

Lányok!
Kicsit el vagyok veszve, mert NAGYtakarítás van nálunk!
Bocsi, majd jövök! Addig egy kép az én elsőszámú segédemről!!!

Kép

Kép
kajla

Tölti: ez komoly, hogy csak egy dobozzal ír fel??? De miért jó ez neki? A mi dokink egyszerre három - biankó - receptet ír fel, mindegyik 3 dobozról szól, úgyhogy szavam sem lehet...

Amneris: hát borogasd is az asztalt!! Elmennek a fenébe.. még az ember rohangál az ő trehányságuk miatt, ráadásul egy párhónapos gyerekkel (aki ugye ha üvölt, akkor meg ki vannak akadva :evil: ).
rkata

rkata! Igen, a védőnénik szokott 2 dobozzal felíratni. Ő nagyon aranyos és rendes. A 3 dobozért amikor azt kértem az asszisztensnő majdnem a torkomnak ugrott mit képzelek...

Ugyhogy Anyukám íratott fel máshol mert nem tartottunk volna ki üdülés és a szüleimhez utazás alatt..

Kép

Kép
töltike

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?