Új privát üzeneted érkezett!

Szia Csajok!

Ma egy kicsit jobban aludt a kisfiam. :) Bár nappal is kialudta magát rendesen.

Kajla: Én is gondoltam a Panadolra, ami miatt eddig nem akartam kipróbálni, az az, hogy lázcsillapító is. Nem tudom, milyen hatása van, ha egy nem lázas gyermek lázcsillapítót kap.

Atan: Nagyon okosakat kérdez a kisfiad, ha kérdez. :) Úgy tűnhet, mintha igazán képben lenne azzal, hogy örökbefogadtátok. :)

Ildikó: Biztosan nehéz eldönteni, hogy hány gyermekkel érkezz a bemutatkozásra, ám a lényeg, ha elmondod, hogy Neked 3 manócskád van és Veronika a legifjabb. :)
Jelent már Viviennek valamit az, hogy vérszerinti?
Nagyon édes lehet Bálint, amint beszélget. :) Vivien mit szólt a dologhoz?

Obea: Nálunk picit hamarabb történt a tápszerváltás, mint amilyen korú a Te kislányod. Az ok az volt, hogy a tápi nem volt elég kalóriadús. Ugyan ezt játszottuk: Nem elég teli pocakkal nem ment az alvás. Ha pedig nagobb mennyiséget kapott Gergő, akkor fájt a pocak.
Nálatok a hozzátápi elkezdődött már?
És a fogacskák? Azok is jöhetnek. :)

Simineni: Éjszakai fény kipróbálva, lávalámpánk van és annak a fénye nagyon halvány. Nekem volt segítség, így könnyebben eltaláltam a kiságyig. :) Gergőnél semmit sem befolyásolt.

Gilice: Húúú, de ügyik a csajok. :) És milyen jó tesók. :)
Janka határozottabb kislány, mint Sára?

Lehet, hogy a fejlődés szakaszai okozzák az éjszakai ébredéseket, de ez már több hónapja tart. Nagyon figyelünk a nappalokra is, hogy viszonylag szigorú napirend szerint zajlódjanak, traumákat próbáljuk kikerülni, hacsak lehet, mi nem veszekszünk, úgyhogy hangoskodást sem kell átélnie Gergőnek.

Most a Suttogó titkait olvasom. :) Hátha találok benne valami okosat. :)

Szeretnék egy kis segítséget kérni: :)
Gergő szülinapja közeleg és szeretnénk neki vmi szép formatortát csináltatni. Tudtok vhol olyan cukrászdát, ahol nem csak szép, de finom tortát is csinálnak? Megnéztem mr az interneten és a közelünkben lévő cukrászdákban is, de a formatorták nem nagyon tetszettek.
Bocsi, ha ez most olyan központi kérdés nálam, de még van idő válogatni. :)

Ami tetszett eddig, az az alábbi, bár ez nem formatorta. :)
Kép

Szép napot mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Gabszi:
Zsófi meggyógyult, ugye?

Obea:
Szerintem egy ilyen kicsit nem lehet elkényeztetni! :-) Én soha nem hagytam Marcit sírni, mindig próbáltam valamit kitalálni, ami segít. Volt olyan 2 hét, hogy a karomban aludt el, volt olyan,hogy a nappaliban a kanapén akart (gondolom,hogy a közelemben legyen nap közben), volt olyan, hogy a babakocsiban, aztán amikor éreztem, hogy már nincs gond, elkezdtem visszaédesgetni az ágyába. :-)

Tirza:
Marci 49 centivel született, az 56-os rucik óriásiak voltak rá. Főleg a bodyknál volt nagyon durva a helyezt, úgy nézett ki, mintha ki akarna esni a gyerek a ruha nyakán... :-) Gyorsan elszalajtottam a párom venni egy pár 50-est, ami az első időben nagyon kellett. Most meg hihetetlen, hogy nem egy játékbabáé volt. :-)

Ildi:
Én biztos nagggyyon sok hasonlóságot találnék kettőjük között, annak biztos örülne Vivi és Gabszi ötletéhez hasonlóan, csak a picit vinném a bemutatásra. A nagyoknak ez olyan uncsi... :-) Szerintem sem kell, hogy hallják, ami ott elhangzik, mást mondunk a gyerekfüleknek és mást a felnőtteknek, ugyebár. :-) De erről már szerintem beszélgettünk is.
Annyira szeretnék már sms-t küldeni neked! :oops: Édes vagy, hogy így várod! :-)

Lányok!

Köszönöm szépen a rengeteg ötletet, jótanácsot. A konklúzió: fogggalmam sincs, hogy mit fogok csinálni, de majd nagyon igyekszem azt JÓL csinálni. Már csak egyben bízom, hogy hamarosan itt az idő! Ma őrült fejfájással ébredtem, Ildiék Veronikáját is így éreztem meg, hátha ma Lili is szeretne már velem találkozni?! Emlékszel Ildi, mekkorát sikítottam a telefonba, mikor hívtál? Te csak kérdezted: Honnan tudod?? :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Kelimoni:
Egyszerre írtunk!! :-)
Egyet tudok, itt Újpesten a Horvát cukrászdát. (Még az is lehet, hogy Horváth:-)) Szerintem finom a tortájuk, és nagyon ötletesek a formák. Az ára elég borsos, de szerintem egyszer van első szülinap!! :-)

Miért nem enged képet feltölteni? Neked működik? Próbáld ki légyszi!

KépKép
KépKép
marci_anyu

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Otthonról nem nagyon tudok írni, így a mail-ekre sem tudtam válaszolni, meg hát én nem is tudok olyan szépen fogalmazni, mint Süni!

Szóval csak azt akartam mondani, hogy nagyon szeretlek titeket, és örülök, hogy vagytok!

Marci anyu!
Nagyon szorítok!
Nagyon jók ezek a torták, kár, hogy tőlünk messze van. :cry: Na majd egyszer, ha Pestre költözünk! :)

Kelimoni!
Biztos, hogy izgatott lehetsz a szülinap miatt! Nagy bulit szerveztek?

56-os ruha: Azért kérdeztem, mert még ugye nem tudjuk, hogy az unokahúgi mekkora lesz, a doki szerint nagy baba lesz, de volt már rá példa, hogy tévedett, és most izgulunk, hogy jók legyenek neki az 56-os ruhák! :D

Sára és Janka fantasztikusak, olyan mintha tükör lenne közöttük. :)

Obea!
Lehet, hogy tényleg fogacska lesz! :D

Simineni!
Kérdezhetek szakmait tőled?
Kanapéhuzatot, amit már kivontak, hol lehetne beszerezni, vagy reménytelen? Mikor tudjátok meg, ha új kanapéhuzat lesz egy termékre? Köszönöm.

Kép
tirza

Obea, Balázsnál nagyon nagy ügyet csináltam a napirendből és az alvásból is. Teljesen kétségbeestem, ha nem aludt úgy napközben, ahogy szokott. Azt vettem észre nála, hogy mindig változott a napirendje egy-két nap nyüglődés után. Kimaradt egy alvás, vagy későbbre tolódott...
Zsófinál már nem zavar, ha nem alszik, vagy máshogy akar aludni. Sokkal lazábban veszem a dolgokat. :wink:
Azonban amikor már túl fáradt, akkor nagyon nehezen alszik el. Így igyekszem napközben 1,5-2 óra ébrenlét után, délután pedig a délutáni alvás után 3-4 óra kukorékolás után letenni aludni. Ha akar elalszik, ha nem csak elmolyol.Nehezíti a dolgot, hogy egyre több dolog érdekli, "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka", kifárad, de nem akar aludni, mert izgatja egy-egy új dolog. Na, akkor kell a türelemtabletta!!!! :lol: Van nekked is készleten?? :lol:

Marcianyu, szurkolok Liliért!!!! Várom az SMS-t, tegnap későn kapcsoltam be a telcsim és azt hittem Te hagytál üzenetet!Teljes izgalomba jöttem!

Atan, Peti valóban nagyon helyes, és nagyon jó, hogy lesz kishúga! Mikorra várjátok? Izgulhatunk lassan még egy babáért?

Boszi, minden rendben? Benn kuksol még Zórababa? Pedig már mindenki nagyon kiváncsi rá!!

Gilice, a lányok tündériek az első pillanatoktól kezdve. Soha nem fogom elfelejteni a hordozós képet, amit feltettél a kórházból hazamenet! Sokáig gyönyörködtem a két kistündérben...és ez a mai napig így van. A 10,30-as etetést mi is így csináljuk! Így nyugodt az alvás sokáig, nálunk is bejött!

Madri, Dávid mindig ilyen vígkedélyű? Szerintem nem éhes éjjel, ha a múltkor 3-tól 10-ig kibírta.... :roll: Bár, abban miért ébred fel, nem tudok segíteni. Balázs ebben az ébredős korszakában került át az ágyunkban, már nem bírtam felkelni annyit.Így egy kis hozzábújás és simi félálomban, és aludtunk reggelig.
Zsófi teljesen más, Ő nem szereti, ha éjszaka dédelgetem és "piszkálom". MÉG. :oops:

Kata, olyan rossz, hogy nem tudok semmit Vincéről, Csengéről. Hiányoztok! Hiányzik a humorod is, mindig olyan jól mulattam az aranyos sztorikon. ( Nem lehetne ezen segíteni valahogy?Ha nem szomorúan, de tiszteletben tartom! De attól még hiányoztok!)

Zsófi jobban van, csak nem akarom elkiabálni. Nem lázas és hőemelkedése sincs most. A hasmenés is csökkent, de még nem múlt el teljesen! Az a szerencse, hogy eszik folyamatosan, de még így is fogyott.... mondjuk volt miből. Szóval a helyzet biztató, köszönöm az aggódást, nagyon jól esett!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Remélem minden kis álmatlan babát meglátogatott az álommanó!

Marci-anyu: Milyen közel van már akkor a találkozás! :lol: Hú ezek a torták nagyon klasszak, én nem is tudok ilyen helyet nálunk, ahol ilyen szépeket készítenek, mondjuk ismerek egy-két cukrászt, aki azért otthon készít szép tortákat, azt hiszem őket fogom igénybe venni.

Kajla: :lol: :P Jó a fényezőtök! :lol: Sajnálom, hogy az októberi talin nem lesztek ott, a tavaszin úgy elkerültük egymást... Téged nem ismertelek fel, csak Regit, és mire arra verekedtem magam, eltüntetetek a másik oldalról. Többekkel így jártam. :?

Kelimoni: Ez a torta is nagyon tetszik nekem! Mi az hogy "forma torta"? Bocsi, a buta kérdésért. Remélem szépszemű csibészke hamarosan jókat alszik!

Gilice: Annyira imádom nézni Sárát és Jankát, olyan édesek így ketten, ahogy másznak egymás mellett. :lol: Egyszerűen nem győzök csodálkozni rajtuk, két ilyen kis csoda egyszerre. :lol: :P

Tirza: Én is! :P :lol:

KépKép
ancsúr

Madri: Kifelejtettem az előzőből, hogy nagyon tetszik a kézevős kép! Bizti tudja hogy mi történik. Ezek a babák kész foto modellek. :lol:

KépKép
ancsúr

Lányok, Marcianyu magyarhangja jelentkezem:

Most indulnak a kórházba, valószínűleg nemsokára megszületik Lili!
Nagyon, nagyon izgult, drukkoljunk neki, hogy minden rendben legyen!

Kép
Kép
ggabszi

Marcianyu: Köszi a linket. :) Eddig ez a Cukrászda vezet nálam. :D
Tudom, hogy nem lesz olcsó, de én is arra gondoltam, hogy első szülinap egyszer van.

Gabszi: Sokat gondoltam Rátok és amikor olvaslak, mindig az a kép ugrik be nálam ( rendkívül vizuális vagyok), hogy Gabszi anyu könynei potyognak a beteg kisbabája fejére. Ezt most egyenlőre nem tudom törölni valamiért. :oops:

Ancsúr: Valamilyen figurát megformáznak, bevonják marcipánnal. Ha megnézed a linket, amit küldött Marcianyu, meglátod, mennyi kis állarfigra, mesefigura készült már, ami térben és nem síkban helyezkedik el. :)

Tirza: semmilyen bulit sem szervezünk. :) Ám biztos vagyok benne, hogy a nagyszülők és a tesóim családostul itt lesznek. Ez ismét egy alkalom arra, hogy együtt legyünk. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Marci_anyu de jó ilyen híreket olvasni! Nagyon szorítunk!

Köszi csajok a tanácsokat! Ma éjszakát a fiatalúr végigaludta. Este 8-tól reggel 6-ig folyamatosan! Lehetett valami a levegőben? Arra jöttem rá, hogy ha napközben nem kap olyan tápáló kajcsit, akkor ébred fel éjszaka enni. Például ha napközben tízóraira és uzsira is gyümit eszik, akkor felébred éjszaka enni. Gilice sajnos Dávidnál a rátetetés nem jön össze, mivel felébred vagy bezárja a száját, hogy nem éhes.

Obea Dávid baba is körülbelül ennyi idősen állt át új alvási rendre. Délelőtt 2x45 perc délután maximum 2 óra egyhuzamban. Egyre érdeklődöbb lett és figyelt mindenre, nem lehet, hogy ezért nem akar a babád aludni? Nálunk is a babakocsi a nyerő, a friss levegővel. A kiságyban nem hajlandó elaludni csak este.

Kelimóni nálunk is van tortaszobrászat. Olyan tortát készítenek a lányok, amilyen képet viszel. Mi már csináltattunk macit és autót a keresztgyerekeknek. Igaz nem olcsó, de még finom is.

Boszi mi újság? Semmi hír?

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri

Eszembe jutott :oops: , Ti is emlékeztek?

Nem rég küldtem az SMS-ket, amikor Zsófi született:
Megszületett és gyönyörű.
Amikor a hivatalos procedúra lezajlott:
Ma ( pontos dátum, idő) Zsófit örökre a szívünkbe fogadtuk.
Amikor hazavittük:
......... (név) hazaért.
Kilestem a telcsimből, bár lassan kitörlöm. Az üzeneteimre érkező kedves sorokat ( a tiéiteket is) kimásoltam a babanaplóba.

Most arra várok, hogy egy kedves topictársam gyönyörű kislánya szülessen meg, és ugyanúgy izgulok, ha nem jobban!
Nagyon várom azt a bizonyos SMS-t.....és szorítok egész délelőtt és ha kell délután!!!!!

Kép
Kép
ggabszi

MarciLili_anyu magyarhangja: Beindították a szülést! Lányok, itt ma már baba lesz! :lol:
ildi_ko

Jaj, most látom, hogy már Ggabszi leírta, bocsi, csak én most értem haza és első dolgom volt, hogy megírjam nektek a jó hírt. :oops:
ildi_ko

Lányok!
Köszönöm a segítségeteket, a babakocsi nekünk is bejön, de mivel tetőtérben lakunk, sajnos nem mindig tudom alkalmazni :(
Keli: A hozzátápit már elkezdtük, már csak azért is, mert kevesebb tápszert eszik, mint amennyit kéne neki. Bár szépen fejlődik. A gyümikből és zöldségből viszont rengeteget meg tud enni. Csak sajnos az itthon készítettől fáj a poci. Még az a szerencse, hogy az éjszakát teljesen átalussza.

Most nem is tudok magunkról többet írni, mert annyira nagyon izgulok MarciLilianyuáékért. Teljesen görcsbe van a gyomrom.

Magyarhangok: Írjatok, amint tudtok valamit! Különben egész nap nem tudok semmit sem csinálni :)

Most egyébként szépen alszik Gréta baba, lehet, hogy tényleg nem kéne tőle minden nap elvárni, hogy ugyanakkor aludjon. Lehet, hogy most egy kicsit türelmetlenebb vagyok, így a nehéz napok előtt. Máskor lehet, hogy fel sem tűnne.

Ggabszi: Türelemtabletta? Hol lehet kapni? :lol: Küldhetnél egy párat!

Megyek főzni... Közben izgulok....
obea

Sziasztok!

Nekem annyit írt MarciLilianyu, hogy "Most indultunk el!" :)

Gabszi: Nálam is előjönnek ilyenkor a Gergő születéséenk körülményei, eseményei. :)

Beszéltem Boszival:
Pici szúrásokat érez, de még igazán semmi sem történik. Mindenkit puszil, nagyon köszöni, hogy mindenki izgul érte is és szorít Liliért. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Visszaolvastalak Benneteket.

Marci_anyu: Hát persze, hogy emlékszem! Alig tudtam elhinni, hogy megérezted Veronika születését. (Akkor most már tuti, hogy kettő máglyát rakunk: egyet Kelimoninak, egyet Neked ;)) Annyira fontos volt nekem, hogy megoszthattam Veled azoknak a napoknak a történéseit, az érzéseimet, a gondolataimat, a félelmeimet, örömeimet. Most is szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezt megköszönjem Neked és remélem, hogy Neked is sokat jelent tudni azt, hogy Veled vagyunk, hogy ma akár több száz kilométerekről Rád, a Családodra gondolnak a Barátaid.

Veronikával voltam az orvosnál, és mikor hazaértem, 10 órakor, anyu fogadott a jó hírrel. Hát majd' kiugrottam a bőrömből! Arra gondolok, hogy most már biztosan ott vagy Lili életet adójával, sőt, talán már Lilivel :roll: Hogy életed újabb fordulóponthoz ért, hogy elérhető közelségbe került a vágyad, hogy Marcinak kishúga legyen. Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, hogy minden úgy történjen, ahogy az a legjobb mindenki számára. Szívből kívánom a felhőtlen boldogságot Számodra!

Atan: Köszönöm :) Én is örülnék neki! De jó, hogy Nektek is lesz kistesó!!!!

Obea: Örülök, hogy ma jól alszik Gréta! Azt nem tudod megoldani, hogy a babakocsit lent tároljátok, akár garázsban, akár anyósodéknál? És akkor csak Grétit kell lehoznod és indulhat a séta. Nálunk egyébként mindhárom gyereknél bevált a nagyon nyűgös nappalokon (sőt, néha éjszakákon) a hintáztatás. Beletettük a gyereket a bébihordozóba, és felkötöttük a hintatartóra (ajtófélfában kampók). Meglöktük és még sokáig himbálóztak, szerették és elaludtak tőle.

Kajla: Piac :lol: Én a férjemmel szoktam néha gonoszkodni :twisted: mert nem megy neki ez a j-ly téma :) Ha valamit ír, tőlem kérdezi meg, hogy hogy írjuk és simán leírja, ha rosszul mondom neki. Persze rögtön szólok ám utána, hogy csak vicceltem...

Gilice: Öröm nézni a lányaidat, annyira helyesek!!!! És gyönyörűen fejlődnek. Tényleg, mesélj kicsit a személyiségükről!

Kelimoni: Időnként mi is használunk Panadolt, ha már minden ötletünk, próbálkozásunk sikertelen marad. Eddig nem vettem észre káros hatását, még a dobozra is rá van írva, hogy fájdalmakra is jó, fogzással járó fájdalmakra, torokfájásra, stb. És mivel ritkán kapnak, jól is reagálnak rá - ergo: alszanak ;)

Viviennek még semmit nem jelent az a kifejezés, hogy vér szerinti tesók, mondjuk nem is hangoztatom. Az viszont igenis sokat jelent számára, ha azt hallja, hogy "Bálint és Veronika".
Hogy mit szól Bálint beszédéhez? Örül neki, megpuszikálja Bálintot, hogy "Bálint, de ügyes vagy!" és elkezdett kérdezgetni arról, hogy amikor ő kicsi volt, miket mondott. Pl: "Én hogy mondtam azt, hogy anya?"

Jó könyv a Suttogó titkai? Tetszik? Én még nem olvastam, de már gondoltam rá, hogy ki kéne venni a könyvtárból.

Ggabszi: Nagyon örülök, hogy javulgat Zsófi! Csak így tovább!!!!
ildi_ko

Mindig elfelejtem megvastagítani a neveket :(

Ma éjjel nekünk volt szörnyű éjszakánk :( Bálint éjfélkor kérte a kajáját, aztán visszaaludtunk, majd fél 2-kor Veronika követelte a jussát. Megetettem, majd letettem aludni szépen. Fél óra múlva elkezdett üvölteni, és nem tudtam megvigasztalni, semmi sem volt jó neki :( Fél órát kínlódtunk, aztán betettük a hintába, ott alukált egy keveset, majd újra kezdte. 4-kor már nem bírtam tovább, adtam neki Panadolt, evett rá pár korty tápszert és akkor végre sikerült elaludnia. Éjszaka egyébként iszonyúan csúnya volt a jobb szeme, tiszta váladék, nagyon be volt gyulladva, reggelre viszont elmúlt, épphogy csak kicsit piros.

Reggel elvittem orvoshoz, kaptunk szemcseppet és kruppra való kúpot.... Nem tudom, honnan vette a dokink, hogy ez krupp lenne... Mindenesetre azon túl, hogy most kicsit nyűgös a lánykám, semmi baj nincs, jól van. A védőnénink és a gyógyszerész is azt mondta, hogy eszembe ne jusson beadni a kúpot.
ildi_ko

Zsófi most nagyon nagyot alszik, lehet, hogy kialussza a betegséget?

Ildikó, a kruppra való kúpot csak akkor kell beadni, ha a gyereknek kruppos rohama van. Nálunk van itthon mindig tartalékban,biztonsági okokból. Legalábbis, ha ugyanarról a kúpról van szó.

Én is nagyon izgulok Liliért, a háztartás meg szalad...bár elszaladna jó messzire! :lol:

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi: Rectodelt a kúp neve. De tényleg nem tudom, hogy honnan szedte a doki, hogy kruppja lenne a gyerekemnek. Annyit mondtam (meg ennyi is volt valójában), hogy éjszaka újult erővel kitört Veronikán a múlt heti kicsi nátha, ami hétvégére tulajdonképpen megszűnt. De éjszaka újra folyni kezdett az orra egy kicsit és olyan volt, mintha a torkán lenne sok váladék, azt köhögte és szortyogott. Illetve, hogy a jobb szeme csúnyán be volt gyulladva. Szerintem ez abszolút nem krupp.... Hála Istennek még nem találkoztam a kruppal, de sokat olvastam róla, és úgy vélem, hogy felismerném. Na mindegy, azért a kúpot kiváltottam, és szépen eltettem itthon. Majd ha lejár, kidobom ;)

Ui: Ti is így vagytok most, hogy negyed óránként figyelitek a babanetet, van-e valami újság? Hátha Boszi magyarhangja is belejentkezne, így a front hatására ;)
ildi_ko

Igen, nekünk is ez van. Akkor kell adni, ha kruppos roham tör ki a gyereken. Ez segít megszüntetni a gégefő duzzanatát. Csak úgy, be ne add!
Nekünk van a házipatikában, mert már volt kruppgyanús köhögése Balázsnak éjszaka. Szerintem ne dobd ki, gyorssegítség amig a mentő kiér és jó erős szer. ( Jó, tudom, ez a legrosszabb eset!)
Amikor a köhögés már hurutos nincs kruppveszély. Az pont szárazköhögésnél van és jellegzetes ugató hangú köhögés.
( Dr. Gabszi írta :lol: )

Nincs semmi hír???????????? Tudjátok mire gondolok! :wink:

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Ildikó!
Én is gyakran fogyelem a babanetet :)
Egyszerre két babára is várunk, ez olyan jó :)
Azért az izgulás közben meg tudtam főzni, megyek megkóstolom, ehető-e.

Most jöttünk meg a doktor bácsitól, Gréta ma megkapta a 4 hónapos oltását. Szegénykém, pityergett egy kicsit. Most lent alszik a babakocsiban, "befogtam" (azaz megkértem) anyósomat, hogy figyeljen rá, amíg én idefent teszek-veszek-babanetezek.

Továbbra is várjuk a híreket... Lili baba, mikor bújsz ki?

obea
obea

Obea!

Egyszerre 4 babára várunk! :lol:
Rvan-ék ikerfiúkat várnak! :lol:

Kép
tirza

Tirza!

Köszi a kijavítást, elnézést kérek, hogy figyelmetlen voltam. :roll:
Rvan! A te babáidat is nagyon-nagyon várjuk és izgulunk értük. :D
obea

Lili-baba megszületett, 3600 g-os egészséges kisbaba!!!!
Marci_Lili_anyu: GRATULÁLUNK!!!!!!!
ildi_ko

Kedves Marcililianyu! Ne haragudj, de nem bírtuk tovább, és Ildikó megszerezte a számunkra nagyon kedves információt: Lili baba megszületett.

Szeretettel gratulálok Lili születéséhez és sok boldogságot kívánok nektek!

Puszi:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

NAGYON ÖRÜLÜNK ÉS SOK SZERETETTEL GRATULÁLUNK LILI BABÁHOZ!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

[/url]
obea

Drága Lili!

Isten hozott ! :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Gratulálunk Lili baba érkezéséhez!
Nagyon vártunk már kismanó!!! :D

Kép

Kép
kajla

Kedves Marci-Anyu! Hatalmas gratula! :lol:

Kép

Kép
töltike

Kedves Marci-Anyu!

Szeretnék csatlakozni az előttem szólókhoz: Gratulálunk a kislányodhoz!
steiff

Drága Marci-Lili anyu! Ezúton is gratulálunk kislányotok születéséhez!

KépKép
jiny

Édes már nem csak Marci- anyu!: Fogadd szívből jövő gratulációnkat! Isten hozott Lili baba! :lol: :P :lol:

Lányok, akiknek a csemetéje nem alszik, úzzátok el a függönyt, küldöm az álom manókat! :wink:

KépKép
ancsúr

Kedves Marcianyu és Marciapu és Marci!

Szívből gratulálok kislányotok, Lili érkezéséhez!!!! Kívánok sok egészséget, boldogságot, szeretetet, hosszú közös életet!
És kitartást az elkövetkezendő pár naphoz, amíg Lili haza nem térhet hozzátok!!!

Nagyon jól megérezted az eseményeket, nálam nem érzel semmit??? :roll: :roll: :roll: Értem nem fájna a közeljövőben egy kicsit a fejed??? :lol: :lol: :lol:

Majd ha időd engedi, kérlek oszd meg velünk a mai nap eseményeit és érzéseit!
réce

Sziasztok!

Marci_Lilli_anyu hatalmas gratula kislányod érkezéséhez! Minden jót kívánunk neki az életben! Várjuk a beszámolót is!

Kép
madri

Ancsúr!
Most már értem, hogy mitől aludt el Roli ilyen hirtelen-pedig 10 előtt nem nagyon szokott sikerülni elaltatni. Még küldhetnéd a manókat a nagyok fele is, mert ők viszont nagyon elevenek a szobájukban. (Lehet, hogy az a baj, hogy el van húzva a függöny?)
steiff

Ancsúr: Nekünk 3X1 kellene a manókból. :) Tudod, hogy éjszakára már oké legyen :D

KépKép
KépKép
kelimoni

Ancsúr!
Manók begyűjtve, jelentem, alszik a kiscsaládom! :lol:
Puszi mindenkinek!
Kép

Kép
kajla

Drága Marcianyu!

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK KICSI LILID ÉRKEZÉSÉHEZ!! :P

Kép Kép Kép

KépKép
amneris

Marcianyu!

Gratulálunk Lili születése alkalmából! :P Jó egészséget, sok boldogságot az egész családnak!
Vendég

Drága Marci(ésmostmár)LiliAnyu!

Kicsi Druszánknak hosszú, boldog és egészséges életet kívánunk, legyen rengeteg örömötök egymásban!
Liliésidusaésapa :D
Kép és még: Kép

KépKép
idusamoja

MarciLili_anyu, gratulálunk a kis Lili érkezéséhez. Nagyon sok boldogságot, jó egészséget, kívánunk az egész családnak.

Kép

Ggabszi, nem tudni mikor érkezik a hugi, mi nagy valószínűséggel most is a TEGYESZ-en keresztül fogadunk örökbe. Az is előfordulhat, hogy még az idén megérkezik.
Az elsők között lesztek akik értesülnek a fejleményekről (amikor még nem lesz publikus én már akkor küldöm a körlevelet). A szűk család után ti vagytok azok akiknek mindenképpen jelzem a történéseket. Mi már nagyon várjuk, és Peti is. :lol:

Kép
Kép
atan

Nagyon köszönöm Nektek, hogy vagytok!!!

Olyan jó, 26 üzenet várt most reggel a freemail-en és itt is mennyi gratula..! :-)

Ma 8-ra megyünk ba kh-ba a védőnénihez, megbeszélni a továbbiakat. Remélem, hamar végzünk és szaladhatok Lilikémhez! Nap közben rohangálás, még gyorsan venni egy-két dolgot, ügyintézés. Holnap délelőtt megyünk a Gyámhivatalba, kérem szorítani, hogy minden összejöjjön! Nem tudom, tudok-e aludni addig... Pedig nem ártana! :oops:

Megpróbálok ma is csinálni egy-két képet, hátha most közelebb engednek Picúrhoz! Tegnap olyan hamar elvitték a szülőszobából és ott nem jutott eszembe fényképezni. (vajon miért?)

Elmondhatatlanul szuper volt részese lenni Lili születésének! Annyira kavarognak még bennem az érzések, ha lesz egy kis időm és át tudom gondolni nyugodtan, akkor még írnék róla. [/img][/u]

KépKép
KépKép
marci_anyu

Kedves Marci-Lili-anyu

Én csak most értesültem a hírről, tiszta szívből gratulálok a ti kis boldogságotokhoz.

Sok puszi és ölelés!

Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

MarciLilianyu: Egyesült erővel szorítunk neked, hogy minden összejöjjön :) Azért egy picinkét próbálj meg aludni. :wink: (Bár a helyedben én sem tudnék).

Lányok!
Teljesen el vagyok keseredve :( Elegem van a hivatalokból :x Olyan emberek ülnek ott, akik nem tudnak semmit. A Tgyes-igénylésünket már 3 hete küldözgetik ide-oda, és amikor felhívom őket, hogy csináltak-e már valamit, felháborodva kijelentik, hogy nekik erre 30 napjuk van. :x Na most, a gyerekem már lassan 4 hónapos lesz. Mire valaki egyeltalán el tudta mondani, hogy mit kell tegyek, Gréta már 3 hónapos volt. Se az OEP, se a könyvelőnk, senki nem tudott segíteni. Mi van azokkal a családokkal, akiknek létszükséglet ez a TGYES, azok 4 hónapig haljanak éhen??????? Mondjuk nekünk se jönne rosszul, sőt nagyon is szükségünk lenne rá, de már kezdem elveszíteni a reményt... :(
Ti hogy csináltátok??? Valami tanács...?
A Gyedet mikor lehet elkezdeni intézni? Gondoltam már most el kéne kezdenem, akkor talán a gyereknek a 18. szülinapjára tudnék venni belőle valamit. :x
Mindenhol ilyen emberek ülnek, akik nem értenek hozzá (megjegyzem nem is akarnak), vagy csak én fogtam ki?!

Bocs, hogy így kifakadtam... :oops: Csak már egy kicsit... elegem van.

Egyébként köszi még egyszer a jótanácsokat :) Gréta tegnap és ma szépen alszik. Nem tudom, mi lehetett, de az biztos, hogy jön a foga.

Szép napot nektek!

Mi van a többi babavárónkkal? Tudtok róluk valamit?

obea

KépKép
obea

Sziasztok Lányok!

Obea!

Nem tudom, máshol hogy megy, de nálunk a szülési szabadság alati pénzecskére is a munkahelyem bérszámfejtésén dolgozó hölgyek terjesztettek fel.
Szépen lelevelezték, kitöltötték a papírokat, tanácsokkal láttak el...
Aztán nem sokkal később jött az Államkincstártól a a papír, hogy minden rendben, és hogy az egyszeri szülési segélyt is utalják.

Te a munkahelyeden már próbálkoztál? - Annyi kismamával volt már dolguk az ilyen munkahelyi ügyintézőknek, hogy a kisujjukban van a dolgok menete. Egyedül a baba születési anyakönyviét kérték, no meg az aláírásomat.
Aztán néhány héttel azelőtt, hogy Zizi fél éves lett, meg kellett igényelnünk a gyedet is. Ugyan így történt: bementem, aláírogattunk, büszkélkedtem a fényképalbumommal és eljöttem.

Nem akarok anyagiasnak tűnni, de ezek a pénzek neked járnak - még ha nem is kenyérre kell, akkor is!
Fél év alatt meg aztán jó kis pénzecske halmozódik, amit Grétára költhetnél! Jön a tél, kellenek a meleg rucik, hamarosan játszik, forog, mászik - jó kis készségfejlesztő játékok, miegymás... :P

Járj utána, Kedvesem!
Visszamenőleg megkapjátok, csak ne add fel, és cselekedj még a gyed előtt! :!:

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Obea, hasonló cipőben járunk!
Mivel sokan irtátok, hogy a kihelyező határozattal csak egy hónapra ad Tgyást az OEP ,én megvártam a végső papírokat.
Még egyetlen vasat nem kaptam, de a munkahelyemen azt mondták, elintézték, várjam a pénzt. Hát, várom! :twisted:
A családi pótlékot( amit mellesleg nem tudom, hogy számoltak ki, de már mindegy-ugyanis két gyerek után nem dupla, hanem 24000 Ft/hó) megkaptam a múlt héten visszamenőleg.
A Gyedet együtt intézzük mostmár a Tgyással, illetve elkezdtük, mert abból sem látok semmit, ha ez így megy.
Igen, szerencse, hogy nem kenyérre kell, de nem tudok elképzelni olyan kisbabás családot ahol ne lenne helye!

Az Államkincstárnál az új Anyakönyv ellenére is kérték a jogerős határozatot az örökbefogadásról. Szerencsére nálam volt, de mondtam az ügyintézőnek, hogy ez az egész egy butaság, hisz, ha nincs jogerős határozat, nincs új anyakönyv. Ergo, akkor minek a határozat? Ez előírás-válaszolta. Jó, odaadtam, de mondtam, hogy ezután ezt a papírt széttépem, mert a gyerek a törvény szerint a vérszerinti gyerek státuszába került jogilag.
Azt mondta, nehogy széttépjem, lehet, hogy a Gyesnél kell majd!!!!
Na, azt lássam én meg, hogy valaki, valahol még ilyen,olyan papírt kér tőlem ezentúl. Akkor az érettségi bizonyítvány kiadásához is bemutathatnám!
Tény: nem tudja a jobbkéz, mit csinál a bal! :cry:

Marcianyu, írj ma!!!

Kép
Kép
ggabszi

Amneris:
Köszi a bíztatást! :)
A probléma az, hogy a munkahelyem a saját cégünk és én, a férjem meg pláne nem tud ezekről semmit. :( A könyvelőnk meg csak kitöltötte a foglalkoztatói papírt, de a többit nekem kell intéznem. A probléma egyébként többszörösen összetett. 2 munkahelyem volt, 2 külön megyében, ráadásul nem volt meg a 180 biztosított napom mielőtt megkaptuk Grétát, VISZONT jártam főiskolára, ami tudjuk, beleszámít. A mellékállásom társadalombiztosítási kifizetőhely, de ott lejárt a szerződésem június 30-án. Mivel nem tudtam, hogy én már a kihelyező határozattal is intézkedhetek ezért nem mentem el rögtön szülési szabadságra. Gréta június 15. óta van nálunk, a mellékállásomban viszont június 30-ig dolgoztam. Július 1-től igénylem a TGYES-t. A mellékállásomban már leszámoltattak, mivel mint írtam határozott idejű szerződésem volt június 30-ig. Tehát hiába van ott a kifizetőhely, a főállás szerinti megyében kell igényelnem a TGYES-t. A főállás szerinti megye elküldött a mellékállás szerintibe, azok meg visszaküldték a papírjaimat a főállás szerintibe. És most halvány lila gőzöm nincs, hogy hol tart az ügy. :roll: Nem sértődök meg, ha nem tudtátok követni, amit írtam, néha már én sem tudom... :roll: De ezek az emberek nem azért dolgoznak ott, hogy a nehezebb ügyeket is meg tudják oldani?
Telefonálgassak rájuk? Vajon ezzel nem hátráltatom a dolgot?

De azért köszi, a GYED-et már elkezdem lassan intézni...

Egyébként még új születési anyakönyvink sincs. Ott is azt mondták: NYUGODJON MEG HöLGYEM, NEKEM 30 NAPOM VAN RÁ, HOGY ELiNTÉZZEM!!!! :evil:
Nekik minden annyira ráér, bezzeg ha az ő gyerekükről lenne szó...
obea

Obea, úgy tudom, nem gólyahíres vagy, de a Gólyahír Egyesület honlapján a "hasznosban" megtalálod az ügyintézés menetét, és azt is ahonnan a nyomtatványokat letöltheted! Nekem nagy segítség volt, letöltöttem, kinyomtattam, és az ügyintézésnél már nem kellett vacakolni vele,illetve félfogadási időt, mindent megtalálsz, ha az ajánlott honlapokat használod!
Szerintem próbáld meg, hátha okosabb leszel! :wink:

Kép
Kép
ggabszi

Hú Csajok, micsoda ügyintézés, illetve ügy nemintézés folyik. Micsoda szerencsém volt, hogy nekem a munkahelyemen mindent időben lerendeztek. Szinte nélkülem. Hálás lehetek nekik. :)

Én egyetlen dolgot nehezményeztem: Nem kaptunk új TAJ számot. Állítólag nyílt örökbefogadásnál előírás, hogy az eredeti marad. Ezáltal volt már kellemetlen élményem, mivel voltunk még születési névvel orvosnál és amikor visszamentünk már az IGAZI névvel, hangosan kiabálta a hölgy kisfiam születési nevét és az Életet Adó nevét. Mert a TAJ alapján az szerepelt náluk. Nehezen, de megértette, hogy miért a változás és javította.

KépKép
KépKép
kelimoni

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?