Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk a cipőkérdés nagyon fontos... Háááát, abból voltak már komoly viták. :-) Ja és a baseballsapka is fontos kellék! :-)

Lilim még pocakban... Keli, ha szerdán születik, rakjuk neked a máglyát!! :-) Azt gondoltam ki, hogy az lenne a legjobb, ha nem hétfőn születne, mert még rengeteget kell rohangálnunk a papírok után, hiába van meg minden, már "régiek". Szóval, ha ma nem hív Gabi, hogy beindult a szülés, akkor holnap reggel bevisszük a kh-ba (állítólag Apa is jön...:-)), és utána futás a hivatalokba, hétfőn tovább van ügyfélfogadás. De, ha hétfőn születik, akkor kedden és szerdán intézünk el mindent! Mindegy, csak gyere már Lili!! :-) Gondolom az hozzászólásomból látszik, hogy megint keveset aludtam...[/quote]

KépKép
KépKép
marci_anyu

Jó reggelt!

A kisfiam négykézlábi. : :D:D:D:D:D:D
Még nem a tökéletes, de nagggggyon alakul. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni:
Mi az, hogy nem tökéletes?? Tudnak valamit, ami nem tökéletes??? :-) Egyébként, hogy érted el? Egész család négykézláb? :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

MarciLilimami: Szóval négykézlábi, de még alkaron. Érdekes látvány :D:D:D
Persze nekem így is tökéletes ez a naaaagy előrelépés. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Még mindig kórházban vagyunk, de ha minden igaz holnap haza mehetünk...
Most hosszú ideig nem fogok jelentkezni, aki el akar érni továbbra is el fog tudni érni.
Hálás vagyok a babanetnek, hogy rátok találtam és barátokra leletem, de úgy érzem itt az ideje hogy elköszönjek tőletek... :(
Talán ha egyszer rendeződik újra a társaság, és megint az lesz a fontos hogy mi történik a gyerekekkel, majd akkor jövök újra.
Remélem senkit sem bántottam meg ezzel...

Ildi! Ha megtennéd, hogy a címlistából is kiveszel megköszönném.

Napsi! A fotótárból is szeretnék kikerülni, ha megoldható.

Mindenkinek sok örömet kívánok a babákhoz! Nagyon fog hiányozni az az eredeti, őszinte társaság, akiket megismertem köztetek.

Jiny és Dóri

KépKép
jiny

Sziasztok Lányok!

Jiny: Nagyon örülök, hogy ha minden jól megy, holnap hazamehettek! Szuper jó fejek ezek a babák, hogy ügyesen és gyorsan gyógyulnak! :)
Nagyon szomorú lennék, ha elmennél a babanetről, ne tedd kérlek!

Kelimoni: Jujj, de ügyes Gergő!!!!! Jupiiiii :):):) Ilyenkor olyan kíváncsi lennék rá, hogy a torna segített, vagy amúgy is, magától is eljutott volna erre a szintre :roll:

Simineni és Szuperboszi: Na, jó kilátások :) Ráadásul két példányom is van a LÁNY-ból :P

Marci_anyu: Bálint is válogat a cipők között, nem mindegy, hogy melyiket méltóztatik ám felvenni :)

Hoztam Nektek két képet családunk legifjabb tagjának tornabemutatójáról :)

Kép

Kép

A nagyok meg ma "szüretelnek" :) Azért írtam idézőjelbe, mert a kertünkben van egy kevés szőlő, azt szedik ma le és készül belőle a must (a szomszéd présével - így kell ezt írni-mondani??). Asszem több adag pelenka fog ma elfogyni :lol:
ildi_ko

Ancsúr: Ne viccelj, még szép, hogy gyere ide is! :) Nemsokára már úgyis "muszáj" lesz ide írogatnod ;)
ildi_ko

Sziasztok!
Gyors bekukk! :shock:

Jiny! Én azért kereslek email-en és mobilon is, ha nem baj! :wink:

Ildikó! Milyen nagy már a csajszitok, nagyon helyes, szép a mosolya!

Marcianyu! De jó Nektek, úgy örülök! Naaaaaaagyon szorítok! :wink:

Mindenkit puszilok, megyek fekszem, mert csupa takony vagyok! :D

Kép
vivi1

Jiny, hasonlót akartam írni én is, picit én is visszavonulok, kicsit sok ez nekem. Remélem, Dóri mihamarabb erőre és evésre kap. :)

Puszi mindenkinek,
Kata
rkata

Lányok megint mi a baj? Mért nem akartok írni?

Kép
vivi1

Vivi!

A másik topikot is megosztó, ide nem író fórumtársunk újabb háttérben futó gyomorforraló projektjének emésztése zajlik.
szuperboszi

Sziasztok Lányok!

Ildikó!

Nagyon szép Veronika és tényleg nagyon ügyesen tartja már a fejét :D

A többi gyerek is gyönyörű :D

Én is régen írtam már, de azt hiszem én sem fogok mostanában. Nem tudom, mi folyik a háttérben (talán jobb is), de ha nem őszinte itt a dolog, akkor én nem tudok ebben részt venni. :(

Nagyon sajnálom, mert nagyon megszerettelek titeket, és én senkiről nem tudok rosszat mondani.

További jó fórumozást nektek :)

Üdv: obea és Gréti

KépKép
obea

Szuperboszi!

Sajnálom, hogy összeomlóban van a mi kis fórumunk, szeretek veletek levelezni, jó csapat jött össze!!! :cry:

De ami most a legfontosabb, nagyon vigyázz magadra! Sok puszi neket és az új kis családtagnak! Neizgulj, biztos minden rendben lesz, szorítok nagyon!!!
Kép

Kép
vivi1

Azért nem tűnünk el, csak mindenki lassít egy kicsit...

Köszi szépen a szorítást, "magyarhangom" Kelimoni lesz:)
szuperboszi

Ildikó!
Nagyon aranyos a fürcsis kép!
Köszi, amit priviben megbeszéltünk, puszi érte!

Kelimoni!
Elhiszem, hogy rossz apa nélkül! Regi is képes ülni az ajtó előtt, ha késik az apja! Nekem erről mindig a Kisherceg jut eszembe... :)
Gergőről csak jó képeket lehet csinálni! Négykézlábihoz nagy gratula!!!!
Egyedül evésben fejlődés látszik, kisvillával ügyesen szúrja fel a sárgarépát, kanállal egyre többször találja el a száját :D Szóval, türelem, rózsát terem
Kép

Jiny!
De jó, hogy jobban vagytok! Sokat gondolok rátok! Nekem is megfordult a fejemben a "távozás", de aztán Amneris észheztérített! Ha tudsz, jelentkezz! Puszi

Hétvégén Tiszaújvárosban voltunk! Regi szuper barátságos volt! Majd teszek fel képeket!
Most megyek fürcsizni!

Kép

Kép
kajla

Sziasztok Lányok!

Csak egy szóra ugrottam be:

SZUPERBOSZI! Sokat gondolunk Rád! :P :P :P

Kép

KépKép
amneris

BOSZI:

Nagyon sokat gondolunk Rád és várjuk az infokat!! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Hahó Csajok!

Felkészültetek ? Babás hét következik. :):):):):)
Én tökre izgulok és aggódok. :oops: Emellett persze szorítok nagyon. :)

Tegnap apa hazajött a naaaaagy horgászatból. Elég szegényes verseny volt, egy pólót kaptak. De legalább igazságos. :) 7-ek lettek, csak dekák választották el őket egymástól. De azért örültek, mert rengeteg csapat volt. :)

Kajla: Ügyi csajod van. :) Én annyira várom, hogy Gergő elinduljon, lehet, hogy nem lesz könnyebb, de mégis. :)

Amneris:fotó?

Ildikó: Gyönyörű a legkisebbed is. :)

Csajok!
Én úgy döntöttem, hogy írok. Félretettem és lezártam mindent ami a feszültséghez kötődik. Nekem is sok volt, mert ez már hónapok óta tart. Nekem nagyon bejött ez az új topik, előtte pedig a kicsi szünet, számomra ez a szeretet szigete. Mindig örömmel olvaslak Titeket és írok.
Nem fogom hagyni, hogy elveszítsem bárki miatt is ezt a jó kis társaságot. Nem csak magam miatt, hanem a kisfiam miatt is.
Sződre is készülünk ezerrel, hisz nagyra értékelem Süni erőfeszítéseit annak érdekében, hogy jól érezzük ott magunkat. :)

Puszi Mindenkinek és szép napot!

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok,
köszönöm az SMS-ket Ildikó és Marcianyu, csak sajnos nincsenek jó híreim. :cry:
Zsófi beteg, 3 napja hasmenése van. Ugyan javulóban talán a hasmenés, de éjjel magas láza volt, 39 C felett.
Nagyon rossz egy láztól égő kis testet ringatni ,aggódva mi is lesz belőle, egész éjjel.Már sírtam is...és a könnyeim rácsöpögtek egy okos kis buksira. :wink:
Remélem ma már jobb lesz a helyzet! Nagyon aggódom.

Nincs erőm rá, és ha lenne, akkor sem foglalkozom soha többé a "háttérdolgokkal".
Én azért irok ide, mert szeretem és kicsit ( remélem egyre jobban) ismerem azokat és azok gyerekeit ,akik ide írnak. Érdekel mi történik velük, aggódom értük, ha baj van, és veletek izgulok, ha örömteli események vannak.
Ha majd nem így lesz, nem írok. Ennyi!
Addig is hiányoznátok, ha nem lennétek, mindannyian!!!!!!!! :!: :!:

Kép
Kép
ggabszi

Szép jó reggelt! :)

Itt már süt a napocska, de éjszaka borrrrrzasztó hideg lehetett, mert a kiskertemben a zsályáról majdnem az összes levél lehullott :( Már tényleg itt az ősz. Régebben ez szomorú évszak volt számomra (suli, hideg, miegymás :)), de mióta van 2 őszi csipikém, az ünnepek által megszépül számomra.

Annyira emlékszem: Vivien hazaérkezése napján, október 24-én, ragyogóan sütött a nap, olyan szép idő volt :) Bálintnál pedig aznap esett le az első hó. Olyan emlékezetesek ezek a napok :) Veronika pedig idén meghozta a nyarat ;) Emlékeztek, hogy vártuk együtt a frontot, hogy megszülessen végre??

Kajla: De jó, hogy Regi barátságos volt hétvégén, annyira szép kislány, biztos sokan szeretnék elnyerni a kegyeit már most is ;)
Gratula az egyedül evéshez! És fel a fejjel, nekem Bálint egyedül akar enni, de abban nincs mindig köszönet :lol: Persze, nem töröm le önállósulási törekvéseit, de néhány flakon domestos készenlétben áll a konyhában is :wink:

Kelimoni: Naggggyon várjuk a magyarhangot! Ha beszélsz Boszival, sok puszit küldök Neki és drukkolok!!!

Örülök, hogy újra együtt a családotok! :) Nekem mától indult a visszaszámlálás: 6-ot kell aludni és jön haza Apa!

Marci_anyu: Hmm, ma van HÉTFŐ :):):) Feltétlen szólj, ha esemény van, jó????
ildi_ko

Lányok, valamiben kérném a segítségeteket.

Októberben megyünk mi is a talira, ahol "bemutatjuk" Veronikát is. Vivien még nem tudja, hogy Veronika Bálint vér szerinti testvére. Nem fogom sokáig titkolni előttük, de úgy érzem, hogy még nem fontos ezt elmondanom, pláne így, hogy nagylányom még mindig nem tette túl magát a kicsi érkezésén. Úgy érzem, hogy még nem értené meg igazából, és úgy vélem, hogy ez a családunkban nem is fontos, hiszen ők hárman együtt testvérek. Ezt szeretném hangsúlyozni egész életükben, nem pedig azt, hogy két gyerekem ugyanannak a néninek a pocakjában fejlődött. Néha már bánom, hogy az ismerősöknek is elmondtuk, mert akik tudják, folyton azzal jönnek, mennyire hasonlít Veronika Bálintra - és mindezt a gyerekek előtt mondják. Látom Vivienen, hogy fülel, hogy valamit már kihámoz ezekből a mondatokból, de félő, hogy neki ez csak annyit jelent még, hogy a két kicsi között valamiféle különleges kapcsolat van, amiből ő kimarad. Nem akarok persze ebbe az egészbe mély lélektani dolgokat belebeszélni, csak féltem Vivien sérülékeny, érzékeny kis lelkét.

Sejtem azt, hogy ha így mondanám ott is el, hogy a baba Bálint vér szerinti tesója, akkor ott is a "de hasonlítanak egymásra" felkiáltásokkal találkozhatnék, ezt pedig nagyon szeretném elkerülni.

Szerintem meg amúgy sem hasonlítanak annyira nagyon egymásra ;) Amennyire fiús vonásai voltak-vannak Bálintnak, Veronika annyira lányos. Még a hangja is igazi lány-hang, míg Bálint hangjára ezt sosem lehetett volna mondani :lol:

Kérek szépen véleményeket, tanácsokat. Vagy csak túllihegem az egészet? :roll:
ildi_ko

Most elaludt Zsófi és lement a láza is a kúptól. Nagyon várom, hogy javuljon a helyzet!

Ildikó, szerintem ez nagyon is fontos probléma.
Én csak leírom, én mit csinálok,hátha ezzel segítek valamicskét.

Én, a férjemmel egyeztetve nem viszem Balázst, csak Zsófit. Balázsnál már nem kérdés kinek a pocakjában volt Zsófi és nem akarom felkavarni az egészet újra, és nem szeretném, ha még egyszer végighallgatná az egész történetet és újra elkezdjen agyalni dolgokon, amit a legváratlanabb pillanatokban hoz elő majd.
Természetesen nagyon jó lenne, ha látnátok Őt is, igazi kis csodapók, de az Ő érdeke ezt most nem így kívánja...
Ez a történet nagyon is a testvérekre tartozik szerintem, ha vérszerintiek, ha nem. Azt azonban biztosan nem akarom, hogy Balázs azokkal a szavakkal hallgassa végig a történetet, amit egy felnőttekből álló társaságnak elmondok, ahol még kérdezni sem tud, ha valami izgatja és szeretném megkímélni attól a kínzó érzéstől, hogy itt mindenki csak Zsófit csodálja.... :(
Helyette azt hiszem elmennek apával libegőzni, vagy siklózni a Várba.Ez sokkal izgibb, igazi apás program!!!

Hát, így csinálom én.... :wink:

Kép
Kép
ggabszi

KÉpek
Kép

Kép

Kép
kajla

Csak így engedi feltenni, részletekbe! Bocsi!

Kép

Kép

Kép
kajla

A kisfiú, akivel Regi van a képeken, az unokatesója, Bence!

Kép

Kép

Kép
kajla

Gabszi!
Gyógyuljatok meg minél előbb!!!!!!

Ildikó!
Sajna, ebben nem tudok okos lenni!
Meghozta a postásbácsi a csomagot!Köszönjük!!!!! :D

Kép

Kép
kajla

Sziasztok!

Kelimoni!
Babás hét! Remélem az lesz, minden kismaminak szorítok. Már én is nagyon izgulok a kis unokahúgim érkezése miatt, nagy meglepi lenne, ha unokaöcsi lenne! :lol: Szóval most két telefont várok, az egyik a mi gólyánk hívása, a másik, hogy indul az unokahúgi akciója, és menni kell a kórházba. :D

A gyerekek továbbra is meseszépek! Nem mindig tudok ide is írni, de mindig megleslek titeket. :D

Gabszi!
Nagyon jól megoldottad a kérdést, hogy tudsz ilyen okosan dönteni? Balázs biztos nagyon jól fogja magát érezni apával, csak azért is, mert libegőzni szuper jó, én is nagyon szeretek! :wink:

kedves gyakorló anyukák!
Tudnátok segíteni abban, hogy az 56-os babaruha minden újszülöttre jó?

Tirza

Kép
tirza

Ildikó: Olyan kis puszilgatni való arcocskája van a nagylánykádnak! :lol: :P :lol:

Kajla: Regi szeme mindig olyan csillogó! :lol: :P Olyan tündéri.

Gilice: Amikor nézegetem a képeket, egyre inkább gondolkozom, hogy milyen jó lenne ikerbabákat örökbefogadni. :lol: :P És képzeled, van egy ismerősöm vagyis kettő, mert ikrek, :lol: nekik a te nikneved az igazi nevük. :lol: :P

Puszika mindnekinek, és remélem tényleg nemsoká már én is trécselhetek itt, gyerekképekkel tarkítva. :lol:

KépKép
ancsúr

Biztosan elegetek van már mára belőlem, de ezzel a hírrel MUSZÁJ (jó helyesíró topic-lakók: pontos vagy elipszilonos j-vel írjuk?) jönnöm:

Megjött ma Veronika új születési anyakönyvi kivonata és lakcímkártyája. Ez az érzés harmadszorra is ugyanolyan szívmelengető, libabőrre késztető, könnycsalogató! :)

Ggabszi: Komolyan mondom, ez nekem eddig nem jutott eszembe! Jó ötletnek tartom, már csak valami klassz "pótlékot" kéne kitalálni a tali idejére Viviennek. De azért sajnálom, hogy őt nem láthatjátok majd, mert így mégiscsak csonka család leszünk. Jó tudom, győzködöm magam, hogy az a nap a babákról fog szólni...

Zsófinak jobbulást kívánok, nagyon drukkolok, hogy hamar legyőzze azt a csúnya vírust!

Kajla: Nagyon jók a képek, annyira édes, mosolygós és boldog Regi! Igaza van Ancsúrnak, hogy a szeme mindig csupa ragyogás :)
Örülök, hogy megérkezett a csomag, hallgassátok örömmel! :)

Tirza: Nálunk mindhárom gyerekre picit nagy volt az 56-os ruha, de azért nem volt vészes. De lehet, hogy Vivien kivételével kicsi lett volna rájuk az 50-es méret.
ildi_ko

Jiny
Nekem hiányozni fogsz :( , de szerencsére máshogyan is tudunk kommunikálni.

Ildikó
Sok tapasztalatom nincs, de lehet, hogy azt csinálnám, amit Gabszi, csak Veronikát hoznám el. Akkor meg otthon kell elmagyaráznod, hogy miért csak Ő utazik Budapestre. Hát nem egyszerű :oops:

Boszi
Szorítok :!:

Rayo
Sajnálom, hogy nem jöttök Szödre, úgy megdögönyözném Regit (ha hadja) Az októberi Gólyahíresre jöttök?

Mindenkit sajnálok, aki elhadja a fórumot. Ez a topik túl nötte magát a netes kommunikáción, és nyílván a háttérben kialakultak barátságok, nézeteltérések.

Én maradok, nekem nincs okom arra, hogy elmenjek, legalábbis most így érzem.

A betegeknek jobbulást!

Mindenkit puszilok!

Tviky

Kép
tviky

Ildi: Jaj, de jó! Elhiszem, hogy harmadszorra is ugyanolyan érzés! :lol: És jól írtad, j-vel kell. :lol: Tudod honnan tudom??? Onnan, hogy diákkoromban mindig ez a szó szerepelt kettő piros vonallal aláhúzva, aztán mikor tanítani kezdtem, mindig bizonytalan voltam, hogy most hogy is volt rosszul? És állandóan megnéztem a szótárban, aztán már csak úgy voltam ezzel a szóval, hogy ahogy spontán leírnám, úgy a rossz. :lol: :P

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Úgy látom zajlik az élet és én sem maradok el tőletek, ha nem bánjátok. Hónapok óta együtt izgulok, örülök veletek a babásodástól kezdve, az első kis fogacska kibújásáig.
Hogy őszinte legyek én olyan ember vagyok, hogy megpróbálom mindenkiben a jót látni és az egész társaságot nagyon szeretem.Mint régebben írtam nem szeretek vitákba bonyolódni.

Sünikém!
Hajnalban olvastam leveled és az egész napomra rátelepedett az a béke és szeretet ami leveledből áradt.

Boszi!
Drukkolok, hogy Zóra minél hamarabb megszülessen.

Gabszi!
Olyan rossz érzés, ha egy kisbaba beteg és nem tudsz segíteni rajta. Remélem Zsófi minél hamarabb meggyógyul!
Mennek a gyógysugarak.****************************
Jó ötlet, hogy csak Zsófit viszed a talira.

Ildikó!
Vivien okos nagylány és szerintem nem kell téma legyen, hogy ki kinek a pocakjába volt. Ők egymás testvérei és ezt így kell elfogadni mindenkinek.(Te is sokszor mondtad, hogy az én két gyerekem is hasonlít egymásra, pedig közük nincs egymáshoz, de mégis testvérek)
A ki kire hasonlít meg mindíg téma lesz. Mond azt Viviennek, hogy ők még kisbabák és azért mondják, hogy hasonlítanak, te meg már nagylány vagy és ezért nem látnak hasonlóságot. De ha akarsz, találsz valamit.De ilyen szép kislány mint a nagylányod nem sok van.

Marcianyu!
én már tűkön ülök és minden sms-re hümmögök, hogy még mindíg nem az amire várok.

Jiny!
Remélem szerencsésen hazaértetek Dórival. Nagyon szorítok, hogy legalább részben rendeződjenek az evésproblémái.

Kelimóni!
Gratula a négykarlábhoz! Ügyes ez a gyerek, ha akar!

Mindenkinek szép estét kívánok!
simineni

Boszi írt. :) Az sms: "Minden rendben, várakozunk." :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Boszi izgulunk!

Marci_anyu mi újság? Lillike?

Jiny remélem otthon vagytok már.

Gabszi Zsófinak jobbulást kívánok! Dávid kicsit szipog, mindig attól félek, nehogy belázasodjon. Szerencsére még elkerült minket.

Rayo Regike egyszerűen csodálatos! Ha az én fiamra mondjátok, hogy csupaszem, akkor Regire mit mondtok? Nagyon tetszenek a hatalmas szemei!

Kelimóni gratula Gergő baba mászásáshoz! Kérhetünk róla képet?

Tegnap este, amikor elolvastam Rkata és Jiny távolmaradását, nagyon haragudtam. Természetesen nem rájuk. Ma este, amikor gép elé ültem és elolvastam Süni levelét, megnyugodtam. Szeretem ezt a társaságot, ezeket a gyerekeket és izgulok a kistesók érkezésekor. Szeretnem ha újra összekovácsolódna a társaság és lépjünk tovább.

Tanácsot szeretnék kérni. Dávid újabban 3-kor ébred és éhes. Most azzal próbálkozom, hogy pépet kap vacsira, hátha azzal kibirja az éjszakát. Javasolták azt is, hogy próbálkozzak a probiotikumos tápszerrel, mert lehet, hogy a sima már kevés neki. Ti mikor váltottatok tápszert?

Szép estét mindenkinek!

Kép
madri

Ggabszi, remélem már jobban van a pici lány. Sok gyógypuszit küldök neki. :D

Marci,Lili-anyu, nagyon szorítok nektek. Várjuk a híreket. :D

Kelimoni, nagyon ügyes a kisfiad, csak így tovább. :D

Boszi, neked is nagyon szorítunk. :D

Lányok a gyerkőcök egyszerűen gyönyörűek, nem tudok rá jobb szót. Sugárzik rólunk a boldogság.

Próbálok én is képeket feltenni, bocsi a rossz minőségért, de nincs digitális fényképezőnk, és így csak videóról próbálkozom, remélem azért nem olyan rosszak. :lol:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
atan

Háááát, ez megint nem volt egy rövid nap... Ma délelőtt bevittük az életetadót a kb-ba. A gép szerint már vannak fájásai, de még mindig nem lehet tudni, hogy Lili mikor szeretne megszületni.

Tele vagyok kérdésekkel és kételyekkel. Úgy érzem magam, mint aki két 20 emeletes ház között egyensúlyoz egy pallón. Szeretnék sokat megtudni a lányról, de nem akarom faggatni. Szeretném, ha sokat megtudna rólunk, hogy érezze, jó helyre kerül Lili, de nem nagyon kérdez. Naggggyyon szimpatikus, kedves, kényszeresen szeretnék közelebb kerülni hozzá, de tudom, hogy ez csak Liliig tart, mert akkor ésszel le kell válnom. Szeretnék neki segíteni, de nem tudom meddig mehetek el. Most ezt úgy képzeljétek, hogy akár felkelni az ágyról, vinni a cuccokat, fogni a kezét, de bizonytalan vagyok, hogy szüksége van-e rá. Nem akarok nyomulni sem, de nagyon a háttérben maradni sem. Hol a helyes út?
Mi lesz a szülésnél? Szívem szerint - ha ugyebár az én lányom - felkapnám, megszeretgetném, elvinném!, minden idegszálammal rá koncentrálnék. De lehet ezt ott? Elhihetem még akkor, hogy az enyém? Mi van, ha meggondolja magát? A tesómnál mindkét szülésénél ott voltam, ott egyértelmű volt a helyzet, minden róluk kettőjükről szólt. De, mi lesz most? Hiszen én vagyok az anya. Vagy akkor még nem lehetek? Hogy érezné magát, ha azt tenném a babával, amit szeretnék és mit szólna, ha háttérbe vonulnék? Nem fogja azt gondolni, hogy nem is kell a gyerek? Bassszzus!! Segítsetek légyszi!!!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Kedves Marcianyu!
Remélem már alszol! :lol: Sajnos érdemben segíteni nem tudok, mivel én még nem éltem át ezt a helyzetet, de a gondolataimat erről az időszakról nagyon precízen leírtad. :roll: Én még sajnos messze vagyok a céltól (bár állandóan reménykedem a CSODÁ-ban :lol: ), de pont ezen dolgok foglalkoztatnak engem is. Amikor már ott a gyermeked, de most szeretgesd előtte, és fájlald az Életetadó szívét, vagy ne, és akkor azzal okozol kétségeket... :oops: :oops: :oops:
Nagyon nehéz kérdések. Itt azt hiszem okosnak nem lehet lenni.
Csak egyet tanácsolhatok: Légy önmagad! Minden sikerülni fog, és úgy lesz a legjobb, ahogy éppen történik! Kitartás és HAJRÁ!

Boszi, drukkolok! :P

Jiny, remélem Dóri baba már jól van és szépen eszeget!

Kajla, Ildikó, Atan, Amneris, Süni, Kelimoni, Gilice :lol: :lol: :lol:
Nagyon büszke Anyucik lehettek!!! Csak ismételni tudom, hogy a gyermekeitek a legszebbek a világon!!!! Köszönjük a képeket!!! Még-még-még! :D

Puszi, Réce
réce

Jó reggelt!

Harmadszor bénázom el, amit írtam, így elszállt minden! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Marci anyu: Én már túl vagyok egy születésen. :) Ne izgulj, az események forgatagában nem kell gondolkodnod, mit csinálsz jól és mit nem. Nem biztos, hogy minden esetben így történik, de nálunk az életet adó nyújtotta a kezét, amikor már nem bírta a fájdalmakat.
Én is problémáztam, hogy hol a határ. Nálam a motiváció az alábbi volt: mindent megteszek, csak ne lépjen vissza. Persze nem tudatosan, csak utólag visszagondolva. A gyámhivatali ügyintézésig szívem szerint beköltöztem volna a kórházba, nehogy egyszer arra érkezzek, hogy mégsem.
Biztosan nagyon jól csinálod, amit csinálsz, ahogy viselkedsz. Most Te vagy a támasz, rövid ismeretség után. És az önzelen, szívból jövő segítést nem lehet elrontani, hidd el. :)

Tirza: Nálunk nagyon nagyok voltak az 56-os rugik Gergő 48 centijére. Igy kénytelenek voltunk venni 50-es rugit is, amikor haza jöttünk. Igaz nem sokat, de szükség volt rá.
Egy ilyen pici rugit aztán megmentettem a mosástól, bezacskóztam és néha előveszem. Még mindig érzem rajta az akkori fini babaillatot. :) Lehet, hogy már nincs is rajta, ám én érzem. :D
Akkoriban az Asti termékeket szerettem, pamut alapanyaguk és elérhető áruk miatt. :)
http://www.astikids.com/

Ildikó: Jól megrágva a dolgokat, szerintem Veronika nagyon hasonlít Vivienre, hisz a nevük kezdőbetűje is ugyan az és mindketten gyönyörűek. :) Légyszi közvetítsd Neki alkalomadtán. :)
Új iratokhoz naaaagy gratula. :)

Gabszi: Ugye, jól van Zsófi baba?

Te is és Ildikó is olyan körültekintően kezelitek a tesó kérdést. Én is képes leszek majd erre egykor? :oops:

Kajla: Regi visszavonhatatlanul nagylány. :)
Amikor megnéztem a háttérként szolgálaó, igazi szocialista típusú emeletes "kocka" házat, azt hittem, azt a házat látom, amiben felnőttem. Pontosan így nézett ki, még a sárga alja is. :) Megdobbant a szívem rendesen. :D
Lehet, hogy sosem fogom Pestet megszokni? :(

Atan: Peti nagyon édes. :) És milyen nagyfiú már! :) A képek minősége kitűnő, ne izgulj :)
Nálatok volt már szó a másik pociról? Lehet, hogy már írtad... :oops:

Az éjszakánk ismét borzalmas volt. Abszolút tanácstalan vagyok. :(
Az érdekes az, hogy mihelyst virrad és világosabb van, Gergő kitűnően alszik. Napközben is. Vagy addigra fárad el annyira, hogy már nem képes tiltakozni az alvás ellen?
Jön alul két foga, erre is bevetünk minden félét, mégsem javul a helyzet.
Egyetlen tippünk van a férjemmel, amit az elmúlt éjjel okoskodtunk ki.
Gergő mostanában elég sokszor volt mamánál nélkülünk. Az ott lévő kínai kislány nehezen viseli a maga 3 évével, hogy nem ő a központ, ha Gergő is ott van. Ezt meg is torolja időnként, sajnos néha bántja Gergőt. Elég egy pillanat és már meg is ütötte, megtépte a haját. Ez akkor is előfordul, ha felnőttekkel van körül véve. Néha ok nélkül is.
Gergő tegnap is volt kicsit mamánál. Nem tudom. Lehet,hogy semmi köze a dolgoknak egymáshoz.

KépKép
KépKép
kelimoni

Kedves Marci anyu!

Bizony megfogalmaztad itt nekünk várakozóknak, azt amitől mi is tartunk. Nem könnyű ez a feladat, az okosabbak már írtak is neked. Én még olyan messzire vagyok ettől, de sokszor gondolkodom rajta, hogy hogy kellene viselkednem, mit kéne majd tennem. Apa azt mondja felesleges előre gondolkodni, elég lesz akkor megoldani mindent, mert hiába is gondolnám ki a helyes utat, tuti nem úgy viselkednék. Ez a legnezebb része a nyílt örökbefogadásnak, és a legszebb is. Legalább is a ti irományaitokból ez jött le nekem. :wink: Nehéz, mert az ember azt se tudja mit tegyen, nincs forgatókönyv ami minden esetben bevállik, de a legszebb, mert ekkor válunk családdá, anyává, apává. :P :lol: Na tessék, most belegondoltam a szituba, és bőgök itt mint egy árva szamár. El is dugulok, bocsi. :?

KépKép
ancsúr

Marci, Lili-anyu!

Annyira átérzem a helyzeted! Tudod, mi is sok időt töltöttünk el az életetadónkkal a kórházban és nagyon-nagyon közel kerültünk egymáshoz! Amit én egy cseppet sem bánok!
Engem is hasonló dolgok foglalkoztattak, aztán egyszer csak már nem gondolkoztam csak tettem azt amit az érzéseim diktáltak.
Annyira sikerűlt egymásra hangolódnunk, hogy a szülésnél szinte egyek voltunk, nem beszéltünk, de tudtunk mindketten mikor nyújtsuk egymásfelé a kezünket stb. Már nehezen mozgott a pocakjával és mikor lementünk kávézni, kellett zokni stb., hisz tél volt. Megkérdeztem félve, hogy segíthetek e , láttam nagyon jól esik neki, többé nem kérdeztem csak csináltam , zoknit, bugyit húztam, ha kellett, köntöst adtam rá, olyan voltam kicsit, mintha az anyukája lennék. (akár a lányom is lehetne)
Nem ismerem a ti helyzeteteket, mindenkié más és más. Nekem az megnyugtató volt, hogy nem éreztem bizonytalanságot a részéről. Pontosan tudta mit miért csinál, fel sem merűlt bennem, hogy meggondolja magát. Persze ezt már utólag nagyon könnyű kijelentenem!
Szerintem, az jó ha látja a te boldogságod, mikor Lili megszületik. hisz ez nagyon megnyugtató a számára, hogy jó döntést hozott és a te ill. a ti boldogságotok lesz a gyógyír az ő fájdalmára.
Nagyon szorítok nektek, hogy végre magadhoz ölelhesd Lilit!!!!

Mivel a lányok előbb jöttek, az első ölelésre nekünk várnunk kellett pár napot! Sosem felejtem el, én a doktornővel beszélgettem a lányok állapotáról, hogy mi miért történik, aztán valami suttogásra lettem figyelmes csak akkor vettem észre, hogy férjem már öleli Jankát és potyognak a könnyei, mint most nekem. Ezek azok a pillanatok, melyekért érdemes élni és megszületni!!!!!

Meglátod tudni fogod, mikor mit tegyél, a szíved úgyis megsúgja neked! Nagyon izgulok értetek!!

Sok puszi: Gilice

Lányok! Este még jövök, remélem !

KépKép
gilice

Jelentem Zsófi kicsit jobban van. Már bizakodó vagyok...

Bocs, hogy nem reagálok mindenre de most nincs sok időm( mikor van? :oops: ). Atan Petije és Kajla Regije nagyon jó fej!!!!! És már olyan nagyosak...

Ildikó, én nem csak Vivient nem vinném... Bálintot sem. Egyszerűen úgy magyaráznám, hogy bemutatjuk a babát, ahogy Titeket is amikor kicsik voltatok, de nektek sokkal klasszabb lesz apával, vagy a mamával...Ha csak Vivi nem megy, akkor már megint a másik kettő van együtt...nem? Lehet, hogy rosszul gondolom, és ez nem működik így. Kivüllállóként könnyű tanácsot adni. :?
Én az egész programot rémmacerásnak állítottam be. Így Balázs nemhogy szeretne jönni, egyenesen nem akar. És ez most tök jó!!!!

Marcianyu! Hát, ez nem könnyű kérdés. Én voltam mindkét oldalon. Szültem is egyet és vártam is egyre.
Amikor szültem Zsófit engem a ( most ezt így hagyom, mert ez az elütés is bizonyítja már nem tudok különbséget tenni...nemcsak mondom!!!!!!) szóval, amikor Balázst szültem én egyedül szerettem lenni, ezt a feladatot kettőnknek kellett megoldani és csak úgy tudtam ráfigyelni a végén, hogy mindenkit kizavartam. De Te is végigcsináltad a tesóddal, így az élmény nem lesz új.
Zsófi születését 20 perccel késtük le, de én eredetileg is a folyosón akartam megvárni az eseményt, mert túl intimnek tartottam, a saját pédámból kiindulva ahhoz, hogy idegenként ott legyek. ( Engem nem kért az életetadó, hogy benn legyek, mert a közös doktornőnk nagy biztonságot adott neki...)
Először a kisasszonyt néztem meg, megszeretgettem, majd meglátogattam az életetadót a szülőszobán. Örült nekem és a beszélgetés két szülő nő közötti forgatókönyv szerint zajlott. Elmesélte nekem, hogyan született Zsófi és kérdezte Balázsnál hogy volt. Összekötött minket, hogy mindketten ugyanannál a doktornőnél szültünk...és így róla is tudtunk beszélgetni. :wink:

Megkérdezte egészséges-e Zsófi és tetszik-e nekem, és nem gondoltam-e meg magam, elviszem-e?Pedig tudta, hogyha Ő is úgy akarja, mindenképpen a szívünkbe fogadjuk Zsófit, akkor is , ha beteg, vagy ha sérülten születik-annyira a mi babánk volt a sors szerint! Ha erre a beszélgetésre gondolok, mindig nagyon meghatódom és a mai napig összeszorul a szívem az aggodalmon, amit az arcán láttam.
Megrendítő és előre nem modellezhető a szavak és érzések áradata, ami eláraszt minket.
Őt, aki most szült, szeretné a kicsijét biztonságban és szeretetben tudni, mert Ő így adja meg neki az esélyt a legjobb életre, szeretne biztos lenni abban, hogy jól választott és az a nő, akire rábízza a babát szeretni és védeni fogja egész életén át.Kétségbeesetten keresi erre a jeleket, minden szalmaszálba belekapaszkodik.
És én, aki nem tudtam megszülni a gyermeket, akire hosszú évek óta vágyom, de egy perccel ezelőtt megadatott, hogy a kezembe szorítsam, hogy beszívjam a kis magzatmázas csecsemőillatát-de még nem engedem, hogy a szívem minden szeretete felé áradjon, mert nem tudom, mi is lesz a dolog vége...és már olyan sok csalódás ért, hogy működnie kell az önvédelmi mechanizmusnak, ha nem akarok összeroppanni.
Az akkori érzéseimet a 119.oldalon leírtam. Annyira szerettem volna, ha az életetadó hazatudja vinni Zsófit az első 3 nap, amikor meglátogattam. Mindig mondtam neki, jaj, kicsim, bár hazavinne a mami! ( Mert tényleg és valóban így gondoltam-ez volna a dolgok rendje!) A harmadik napon azonban már nem tudtam kordában tartani az érzéseimet. Minden porcikám megszerette a kisbabámat.

Amikor meglátogattam az életetadót, elmondta, hogy az édesanyja megtudta, hogy Zsófi megszületett, és azt üzente, hazaviheti, ha akarja. Próbáltam könnyed hangon megkérdezni: és hazaviszed? Ha akkor azt mondja, hogy igen, én belehalok!!!!!!!!
De az igen helyett egy hosszú beszélgetés kezdődött köztünk, és én ezt soha nem fogom elfelejteni, mert elhangzottak azok a szavak, amiket majd el tudok mondani ( az idő által kicsit megszépítve) Zsófinak, ha nagylány lesz a miértekről.

Nálunk az életetadó megnézte Zsófit a születése után, és azt hiszem, ha ott vagyok, szerettem volna és kértem volna...vagy legalábbis megkérdezem, hogy megnézi-e. Az életben nem lesz majd más közös pillanat , ami összeköti őket- a kisbabát, aki más gyermekeként fog felnőni szeretetben és biztonságban, és az anyát, aki megszülte a gyermeket, akit másra bíz.
Az első pillanatok Őket illetik, csak kettőjüket, azzal a végtelen szomorúsággal terhelve, hogy nem követi és nem követheti több az életben.
Ha ennek hatására úgy dönt az Ő kislánya született meg, akkor a baba nagyon jó helyen lesz mellette. Ha úgy dönt, hogy nem, akkor is megilleti az első pillanatok meghittsége!( Ha szeretné...)

Nem könnyű jól viselkedni, annál is inkább, mert nincs jó viselkedés! Az események annyira gyorsak és annyira terhesek érzelmekkel, hogy bele kell csöppeni és menni az úton a pillanat által kínált lehetőségek, habitusunk és emberségünk által maghatározott nyomvonal mentén!
Gondolok Rád sokat:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

"Szerintem, az jó ha látja a te boldogságod, mikor Lili megszületik. hisz ez nagyon megnyugtató a számára, hogy jó döntést hozott és a te ill. a ti boldogságotok lesz a gyógyír az ő fájdalmára. "

Igen, igaza van Gilicének. Nálunk is kereste a jeleket az életetadó ( én szalmaszálnak irtam), de én zárkozóttabb voltam és nem mertem kifejezni az érzéseimet. Annál a bizonyos beszélgetésnél, elmondtam neki, mennyire szeretem Zsófit, csak nem merem mutatni, nem merek örülni. Azt mondta nekem: Tessék visszamenni hozzá, tessék szeretni! Tessék örülni végre! Ne izgulj...
Ő nyugtatott engem. Rám parancsolt, hogy merjem szeretni a kislányomat!!!!!
A lányom lehetne ( szűken mérve) és több bölcsesség szorult belé azokban a pillanatokban!
Hát, ezért nehéz utána elengedni....mert egész életünket végigkísérik ezek a pillanatok! Itt sírok, ha rágondolok....

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Marci_anyu nehéz kérdéseket tettél fel, mindenki helyzete más és más. Nálunk az életet adó hol távolság tartó volt, hol közvetlen. Voltak olyan pillanatok, amikor nővér-hug, barátnő-barátnő kapcsolatban voltunk. Néha idegen voltam. Amikor elkezdődött a szülés, akkor csak velem akart lenni. Ott a szülőszobán egy különös kapcsolat alakult ki köztünk. Nehéz leírni. Természetesen ott volt az orvos, a szülésznő, de akkor csak mi ketten voltunk. Nehéz volt otthagynom, amikor Dávid megszületett. Utána elszállt a pillanat. Dávidot 2 órásan megnézte, elköszönt tőle. Nagyon szívszorongató volt. Viszont mióta kikerült a korházból nem is érdeklődött utána. Ez a mi történetünk.

Kelimóni mi is nehéz éjszakán vagyunk túl. Dávid baba elalvás után először éjfélkor, majd 3-kor végül 6 kor ébredt és ordított. 3-kor evett 170 ml barackos tápit, ami eltömítette délelőtt 10-ig. Nem tudom, hogy mit csináljak.

Atan édes Peti a képeken. Olyan kis kópé, mint az életben :D

Nekünk is van kópés (mosolygós-kézevős) képünk:
Kép
Szerintem megismeri a fényképezőgépet :roll:

Kép
madri

Sziasztok!

Marci-Anyu! Nekem más volt a helyzetem hisz én már ismertem az életet adót. Amikor a kórházba értem reggel már a szülőszobán volt. Bent voltam a vajúdásnál is, végig fogtuk egymás kezét..Figyeltük a kis készüléket amely a szívhangot jelzi , beszélgettünk, figyeltük az órát sőt én szaladtam el szólni,hogy jön a tolófájás..
Amikor Ádika előbukkant akkor ráborulva sírtam..
Olyan élmény és olyan lelki-testi közelség az életet adóval amit így elmagyarázni nem lehet..csak átélni.. Ugy érzem sem Ő sem Én nem tartottunk távolságot...
Amikor előbukkant Ádika kérte had rakják a mellére ahogyan Ő mondta ez a fájdalomdíj.
De azután Ádikát már én vittem át megmosdatni és utána végig velem volt..

Amikor a papírokat aláírtuk akkor mentünk vissza a kórházba és búcsúzott el Ádikától..Akkor nem mentem fel , had legyen egyedül a babával..

Nikikénél ez másképp volt. Ott többször bement hozzá a bébi osztályra, ringatta stbstb.. Az egészen más helyzet volt hisz ott Nikikét csak 1 naposan ismerhettük meg...

Kép

Kép
töltike

Képzeljétek, Bálint megtanulta megszólítani rendesen a nővérkéjét: VIVI :) Olyan édes!!!

Ancsúr: Köszönöm, én is pontos j-re saccoltam. Esetleg a "száj" szóról meg tudjuk jegyezni, hogy száj-muszáj - mindkettő j-vel irandó ;)

Simineni: Köszönöm, ez még nem is jutott eszembe, hogy így magyarázzam meg Viviennek, hogy a babák hasonlítanak egymásra.

Madri: Éjszakai etetésben nem sok bölcsességet tudok mondani... Vivien 6 hetes korától végigalussza az éjszakát, Bálint még most is felkel enni, Veronika meg az első napoktól bírja általában hajnalig. És mind a három ugyanazt a tápszert kapta, nagyjából ugyanaz volt a napirendjük - szóval szerintem ez nagyrészt gyerekfüggő. Ha az éjszakai ébredésnél forralt vizet adsz neki, begorombul Dávid baba? (Bálint igen :lol: )
A fénykép nagyon édes!!! Olyan kis mosolygós a kisfiad :)

Atan: Nagyon helyes fiad van! Arra gondoltam, hogy megkérem Veronikának vőlegénynek :roll: :)

Kelimoni: Neked is szuper gondolataid vannak! Ez sem jutott még eszembe, hogy Viviennek mondjam, hogy mind a kettőjüknek ugyanolyan betűvel kezdődik a nevük! Köszönöm!!!! Ezek olyan jó "testvéri kapcsolat-erősítő" gondolatok...

Arra gondoltam, hogy Gergőnek nem segítene az éjszakai fény használata? Hátha megijed éjszaka a sötétben?

Ggabszi: Zsófinak továbbra is jobbulást kívánok, csak így tovább, ügyesen! :)

Meggondolom, amit írtál, ésszerűnek hangzik, csakhát gólyahíres tali a gólyahíres gyerekeim nélkül... még aludnom kell rá párat.

Marci_anyu: Minden éjszakai ébredésnél nézem ám a mobilomat! ;) Ezerrel megy a drukk, csuriban a két kezem! Együtt szülésről sajna nem sok gondolatom van, hiszen sosem volt benne részem. Viszont abban biztos vagyok, hogy az a legjobb, ha az adott helyzetben nem az ész, az értelem vezérel, hanem a szíved - és ez így is lesz!!! :)
ildi_ko

Ildi, beszélhetünk róla, a korkülönbség megfelelő. :lol: :lol:
Örülnék, ha a fiam ilyen jó családba kerülne.

Madri, ha legközelebb találkozunk remélem, hogy tudok babázni egy kicsit. A kicsi fiad nagyon bájos, azok a szemek élőben még szebbek mint a fényképen. :lol:
A kis keresztlányodnál egész hazáig kitartott a hiszti? :lol:
A lányok is nagyon aranyosak, a kicsi, kis vagány csajszi lesz. :lol:

Kelimoni, igen mi már olvastuk a mesét: "Nekem két születésnapom van", de még nem igazán érdekli a téma.
Meséltünk neki arról is, hogy lesz kistesója, és egy alkalommal megjegyezte, hogy "anya, fogadjunk örökbe egy kisbabát", és másik alkalommal pedig azt kérdezte " hol van a hugi, a néni pocakjában?".
Ennél többet még nem reagál a témára. Úgy gondolom, ha majd kérdez, arra igyekszem okosan válaszolni, de én nem erőltetem jobban a témát. Valószínű, a hugi érkezésekor úgyis előtérbe kerül a dolog. :D

Boszi, MarciLili_anyu, nagyon szorítunk nektek, sokat gondolok rátok. :lol:

Kép
Kép
atan

Tviky!
Sajna, nem megyünk egyik talira sem! Reginek külön tortúra egy-egy út, nem szereti az autót és mi nagyon messze lakunk az nagy BUDAPESTtől!

Ancsúr!
Fényeztetem egy héten egyszer a Regi szemeit! :wink: Köszi!

Szuperboszi!
Nagyon várom a jó hírt! Megy a drukk!!!

Kelimoni!
Tiszaújváros szinte csak ilyen házakból áll! Először azt sem tudtam merre az arra! :roll:
Lehet, hogy most lesz, aki elítél, de ha a foga miatt ilyen Gergő, próbáld meg a Panadolt vagy bármilyen más fájdalomcsillapítót, azokban van egy kis nyugtató, ami elősegíti a nyugodt alvást!
Az is lehet, hogy szeparációs félelmei vannak, ilyen korban lehetnek, éjszaka felébred, fél valamitől, hív téged...nem akarok okoskodni, csak hangosan gondolkodom!

Tirza!
Reginek alig volt 56-os ruhája, kaptam kettőt a barátnőmtől, az egyikben hazahoztuk, a másikban talán egy napot volt! 57cm-rel született, szinte azonnal 62-est hordtunk! Ja! És olyan meleg volt júliusban, hogy egy szál bodyban volt napközben! A nyári babáknál ez is előny... :lol:

Madri!
A képek alapján ti vezettek "csupaszem" dologban!!! :D
Reginek nagyon "élő" szemei vannak, tud velük játszani, kifejezni!
De Dávid olyan mélyen tud nézni azokkal a szép fekete(?) szemeivel! Álomszép arca van! :D

Atan!
Így is látszik micsoda eleven tűz Peti! Gondolom, mindig mókázik!

J betűről: még emlékszem, hogy általánosban elég jó helyesírónak számítottam, és egyszer egy barátnőm dolgozat után megkérdezte, hogy a piac ipszilonos vagy pontos?! Osztálytalin erre visszaemlékezve nagyot röhögtünk!

Kép

Azt hallottam, hogy a magyar termékek vonalkódja 599-cel kezdődik! Ti tudtok erről valamit? Szeretnék kicsit jobban figyelni arra, hogy magyar árut vegyek! Köszi

Kép
kajla

Lányok!
Muszáj írnom, kérlek segítsetek. Már 2 napja nem tudok mit kezdeni Grétával. Egyszerűen nem akar aludni nappal. Tiszta pirosak a szemei, látszik rajta, hogy nagyon álmos és ha leteszem az ágyba akár 1-2 óráig is nyöszörög, nem hagyja magát elaludni. :( Van, amikor elalszik, van, amikor felveszem, mert megesik rajta a szívem. A kezemben se nagyon alszik, de ott legalább nem ordít. Nagyon szeretem, de nem akarom elkényeztetni sem. Lehet, hogy a foga? Vagy mi lehet a baj? Eddig olyan jól elvolt, eljátszott magában és amikor álmos lett, elaludt magától. Nem tudom mi a baja és olyan rossz, hogy tehetetlen vagyok. :( Nem gondolom, hogy beteg. Csak úgy alszik el, ha tápszert adok neki, még teára sem.
Ha van valami ötletetek, kérlek segítsetek.

Köszi
KépKép
obea

Obea!

Most szép idő van, próbáld meg a megszokott alvásidőben betenni a babakocsiba es egy jó nagy sétát tenni vele. Nálunk ez bevált, nagyon jókat akudtak a levegőn, de ha van teraszod oda is kiteheted. Bár a kocsi ringása hatásosabb.
simineni

Sziasztok!

Jó volt olvasni Süni levelét, már kezdtem aggódni, hogy szétzilálódik ez a jó kis csapat, az is eszembe jutott, hogy mi lesz most a talival, de már nyugodt vagyok!

Ggagszi, remélem Zsófi már jól van!

Kelimoni, de jó, hogy Gergő négykézlábazik, gratula! Lehet ettől nyugtalan éjszaka? Mikor a lányok elkezdtek mászni, többször felsírtak éjszaka.

Ildikó, Veronika milyen ügyes, látszik, hogy nagyon jól érzi magát ebben a pózban!

Madri, nálunk bejött az álometetés. Nem akartam elhinni, hogy ez lehetséges. Este 11-kor kivettük őket a kiságyból, szinte fel sem ébredtek és megetettük őket, vissza a kiságyba és már aludtak is tovább. Fél évesek voltak mikor ezt elhagytuk és átálltunk a 3 főétkezésre és a tízóraira és uzsira. Esetleg egy próbát megér.
A kézevés nálunk is nagy sláger volt. És azok a szemek!

Atan, Peti milyen nagyfiú lett!

Kajla, Regi pedig kész hölgy!

Lányok, hogy nőnek ezek a gyerkőcök, úgy rohan az idő!

Rólunk annyit, Janka már körbe totyog a kiságyban a rácsba kapaszkodva, bekukucskál Sárához, bedobja a teknőcöt . Sára is próbálkozik van amikor sikerűl neki, de ő most az ülést tökéletesíti.
Kép
Kép
Kép

KépKép
gilice

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?