nagyon zöldhatással vagytok rám
visszatérek ide is
ismét elővettem a kushies AIO készletemet és egy hetet teszteltem a több mint 8 kilós fiúgyereken. Sajna nem túl jó eredménnyel.
Ugyanaz vele a problémám, mint amikor Hanánál abbahagytam, hogy folyton belelóg a body vagy a póló és minden pelenkázás teljes ruhacserével járt. Nos ez így nem túl praktikus.
ha jól emlékszem épp Livi írta, hogy egy ekkora gyerekre már simán a nagyobb méretet adta (nekem a 4-10kg van). Lehet, hogy ez lenne a probléma?
Most mindenesetre úgy döntöttem, kipróbálom inkább a BM-et. Külön külső és prefold belső összeállítást. ennek ha jól láttam legalább gumírozott a dereka.
Sajna a víz nálunk is gyilkos. (újpest) nekem kikezdte a kushiesok külső anyagát a redőkben szakadozik. persze nem ott ereszt, szóval egyelőre csak szépség hiba, de annak idején nagyon elkeseredtem miatta.
a ruhák is kőkemények és én biza nem vagyok az a vasalós fajta. vajon a napon szárítás nem segítene ezen a problémán?
nálunk egyébként az öblítős mosás után is ugyanolyan keméyn minden, így azt már jó két éve száműztem a háztartásból.
viszont érdekes, hogy nemrég vettünk mosogatógépet, amihez volt egy lakmusz papír szerű, ami a víz keménységét hivatott megállapítani. ez alapján kellett a mosogatógép sóadagolását beállítani. Nos kiderült, hogy mindössze 1es keménységű a víz nálunk. Volt még legalább 3 fokozat felette. Szóval nem biztos, hogy a kemény víz az oka a kőkemény ruháknak.
ez alatt az egy hét alatt, a szárazon tárolást is teszteltem és szuper jól működött. kis levendula olajos tetra darab a vödör aljára és arra dobálom a koszos pelusokat, két naponta mostam. Sokkal egyszerűbb mint az ecetes vízzel vergődni.
Ráadásul még valamikor télen amikor szintén nekifutottam a mosható pelusozásnak, jól benne maradt pár napra kettő vagy három pelus az áztató vízben és csúnya penészfoltosak lettek a pelusok.
Gondolom ennél a száraz megoldásnál sem túl jó ha megfeledkezik róla az ember, de valahogy most legutóbb az egyszem pisis pelust sokkal könnyebben bedobtam a száraz vödörből a gyerekruhák mellé, mintha le kellett volna róla öntenem a vizet, kiöblíteni...stb.
a papír pelus egyébként tényleg sokkal büdösebb. a babán is és a szemetesben is
arról nem is beszélve, hogy mekkora mennyiség ez két pelenkással a családban.