Új privát üzeneted érkezett!

Indi,
a kötött külsők madzagja lehet bármiből? Az egyik gatyóé elszakadozott. Gyapjúfonalam nincs itthon, sőt semmilyen fonalam, csak valami egyéb madzagot tudok beletenni. Szerinted mehet?

Egyébként miért mennek nekem hamarabb tönkre a pelusok, mint kellene? Valamit nem csinálok jól? NEm csak ez a madzagfoszlás aggaszt, hanem az is, hogy a 3 éves kushies AIO-k mindegyike tönkrement, a szintén 3 éves monapel belsők nagy része lyukad, a néhány hónapos BM külsőn úgy megy át minden, mintha ott sem lenne. Az, hogy a tetrák lyukadnak már szóra sem érdemes.

Még egy: a monapeleket pótolnom kell, és azt gondoltam, hogy megpróbálok varrni nadrágpelusokat. Nyugtassatok meg, hogy nem olyan nagyon nehéz :) Milyen anyagból legyen? Pl arra gondoltam, hogy lehetne biopamutból. Lehet ilyen méterárut kapni valahol? Vagy frotirból is varrnék, a nedvszivó képessége miatt. Betétet miből legyen?

orsi
orsko

Orsko :) Szakadásra nem tudok mit mondani, még nincs 3 éves talasztalatom, másfél éves van, az pozitív. Nálunk a madzagok se szakadnak.
Madzagot is gyapjúból ajánlom, pamut például semmiképp ne legyen - akkor már valami szintetikus -, mert átázik.

Pelusvarrás egyáltalán nem nehéz, fogsz egy monapelt, körberajzolod, ráhagysz egy centit és kiszabod. a gumihoz és avékony, erős kapalgumit használom és kívülről varrom rá - látszik, hgoy ott a gumi, de nem csúnya és nem zavarja babát. Frottírral az a baj, hogy ha környezetbarát módon mosod gyakran, akkor elég durva lesz a felülete (A popolini nadrágpelus frottíranyaga nagyon jó lenne, de nem sikerült megtudnom, honnan szerzik be, normál bolti és popolini hajtogatós elég vacak anyag - mármint ilyen használatra).
Az jó megoldás, hogy betétként frottír, ahol pedig a baba bőrével érintkezik, ott tetra vagy egyéb pamutanyag - az jobban bírja a mosási strapát.

indianyo

Sziasztok!

Carolino
pelust nem használ senki!
Visszaolvastam elég sokat,de nem láttam!(vagy átfutottam rajta)

Majd én is moshatót szeretnék használni,de egyenlőre fogalmam
sincs melyiket! :?

Átnéztem a babanaturát meg még egy csomó oldalt,de nem sikerült választanom!
Most a Monapel és a Carolino között vacilálok!A Carolino egy kicsit
drágább,de nem sokkal!

Nincs valakinek tapasztalata róluk?
Azt olvastam,hogy többen is használtok Monapelt!Abból a praktika tényleg elejétől végig használható?Olyan fura számomra ez az egy méret!

Legjobban a minden-egyben pelusok tetszenek,még ha nehezebben is száradnak!Ezekről is várnák tapasztalatokat! :D

Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot mindenkinek!! :lol:
móni28

Indi, hát ez az... valami nem stimmel nálam.... senkitől sem hallom, hogy ilyen pelenkagyilkos lenne... a madzag pl teljesen elvékonyodott. Nagyon rángatom? Mikor mosni kellett növényi szappant használtam.

pelusokat milyen anyagból varrod?

o
orsko

Orsko :) Régi ruhákból (flanelling, pamutpóló, vékony kord, polárnadrág) varrtam, a belső betét pedig régi törülközőkből készült. Most már nemigen kell új pelus, elég ennyi, de jó móka volt varrni és a végeredmény is remek :) Ha lesz másik babánk egyszer, akkor azért varrok még :wink: Ha bejössz a MÜPÁ-ig, akkor hozok neked új madzagot a pelushoz :) Például szerdán reggel járok arra úgy 9-fél 10 felé

Szia Móni :) nekünk Monapel és Popolini egyméretű van, tényleg jó csecsemőtől a nagyig. Carolinot nem használok, elvből (ezt most nem részletezem, ha a hordozókendős topik régebbi hsz-eit elolvasod, rájössz, hogy miért) Egyébként jó puha az anyaguk, Ökoszolgálatnál láttam. Az AIO-k is jók, csak hát több kell belőlük a száradási idő miatt. Kushiest láttál már? Annak is nagyon jó az AIO pelusa

indianyo

Móni: Caroino-t nem használunk. Monapellel nincs tapasztalatom, Viszont a Kushies remek (AIO). Én újszülöttnek nem javasolnám az AIO-t, mert rengeteget kell venned belőle. Szerintem vegyél nadrágot/prefoldot külsővel, sokkal praktikusabb az első fél évben biztos. Nekünk van a picinek AIO, de csak 2 darab, ha megyünk valahová (és akkor sem használom, hehe). A prefold+külső annyira szuper, hogy nem bántam meg, és kevesebb, mint felébe került, mintha csak AIO-t vettem volna. Aztán majd a nagyobb máretűből veszel AIO-t (ha több babát is akartok, akkor anyagilag totál megéri.)
Persze ez csak egy tanács, ahogy nekem bevált. Ha ragaszkodsz az AIO-hoz, akkor hajrá. :wink:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Orsko: engem nagyon érdekel, milyenek lesznek a pelusaid! Képeket kérünk!!! Indi, fel tudnád tenni ezeket a DIY pelusokat képileg? :D

liv731

Indi: persze, megnéztem őket a galériádban, szuperek!!!

liv731

Szia Indi,

én is megnéztem a galériádban a pelusokat, mert nekem is van használatlan flanellingem elég sok. de te ezeket a pelusokat AIO-nak varrtad? vagy ezek csak belsők és gyapjúkülsővel hordjátok őket?

köszi Laura
tabajd

Sziasztok!
Én még csak pár hét múlva élvezhetem a pelenkázás örömeit, de mindenképp moshatót szeretnék (a férjemmel ellentétben, de majd ráveszem :) ). Az a kérdésem, hogy szerintetek érdemes csak Monapelt venni, vagy kombináljam inkább valamelyik más gyártó pelusaival? Azért tetszik, mert magyar termék, és jókat olvastam róla, viszont úgy tűnik, közületek van, aki nincs teljesen megelégedve velük. Mit tanácsoltok?
Ja, és hogy néz ki a gyakorlatban a mosható pelenkázás, ha elutaztok egy hétre, vagy elmentek néhány órára otthonról? Totál kezdő vagyok... :oops:

Köszi előre is: Orsi
naorsi

Laura :) Ezek belsők, igen, külsőnek Monapelt és gyapjút használunk hozzá.

Orsi :) Monapel a legolcsóbb megoldás és jól használható is. Persze csak akkor tudod, hgoy milyen is kellene igazán, ha már megismered a babád szükségleteit. Nekünk sokféle van, mert erre nagyon rá lehet ám kattanni :wink: de az alap a Popolini One size Natur Soft és a Monapel Praktika - Előbbi vastagabb csomag de hasmenésnél a legeslegjobb, utóbbi viszont gyorsabban átázik (azért a 2-3 órát simán kibírja ez is persze! ) de gyorsabban is szárad.

Férjednek meg igazából annyi lesz a különbség, hogy nem a szemétbe megy az egész csomag, hanem kaki vécébe, többi a vödörbe. Ez igazán enm oylan nagy különbség :)

indianyo

Orsi,
vagyunk még egynéhányan, akik tertázunk is :) az az igazi klasszikus :)
Elmenés: néhány órára friss pelenkát adok a babóra és kibirja; egy napra viszek magammal néhányat, és egy jó vastag zacsit a használtaknak; több napra inkább eldobósat, de ez attól függ hová megy az ember. Nyáron ugyanis ha van rá lehetőség, és idő, akkor a használt pelenkát pikkpakk ki lehet mosni kézzel, és kiteregetni a napra, hamar megszárad, és a nap a fertőtlenitést is megoldja.

Indi,
szerdán mondókázás van, de lehet, hogy kihagyom.... meggondolom, és hivlak, és köszi, hpgy segitesz

Livi,
ahogy magam ismerem, kb néhány hónap múlva el is készülnek az sk pelusok.... de rajta vagyok a témán :)

o
orsko

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:
1. Szerintetek működőképes ötlet a BM belső pusztán egy snappyvel - hőség esetére?
Mert annak idején azt gondoltam: de jó lesz majd nyáron, nem is adok rá pelit. De aztán kapcsoltam, hogy addigra már más lesz a helyzet, és igen: Már pörög, forog, kúszik - szóval nincs egy helyben.
Úgyhogy ha jó, befektetném azt a 390 ft-ot. Ebből egy elég ugye? Műanyag teljesen?

2. Megyünk majd egy hétre "nyaralni" (gyüli tábor). Ez egy olyan hely, ahol faházak vannak családonként, de mosdó-wc sajnos nincs benne, az közös van :( . Ti mit vinnétek magatokkal ilyen helyre?
A napokban néha este papírpeli volt rajta, mikor kakis volt az egy szem kusi külsőnk, és hát döbbenet! :shock: Én nem gondoltam volna, hogy így el fogok, sőt fogunk szokni tőle, de utána épp azt beszéltük a férjemmel, hogy ez gusztustalan a textilhez képest. Annyira büdös reggelre! Szóval nem szívesen adom rá, na... De lehet hogy oda mégis az kéne?
Ja, és pár hete ekcémás lett a kezem, és lehet, hogy a mósószódától, szóval nem biztos, hogy jó ötlet lenne ott kézzel mosni. Na, lehet hogy válaszoltam is magamnak? Azért ha van ötlet, javaslat, szívesen veszem!

KépKép
livus

Livus :) Nagyon jó a snappi a prefolddal/tetrával, de később csak akkor tudod használni (tépőzáras pelust is), ha van rajta egy patentos/ráhúzható külső, különben a kis ebadta kölkek leszedik ám! Mostanság nálunk vagy pucérkodás megy (udvaron) vagy patentos pelus épp emiatt.
Vigyél egy mosószappant, azzal minden ruhát lehet mosni és úgy tudom, hogy ekcémások is használhatják. Kapható szagtalan kenhető formában is a Hold Boltban. A por alakú dolgok ilyen helyeken nem túl praktikusak.

Náluk némi rugalomra szükség van elmenéskor, ha valakihez megyünk, akkor ugyanúgy pelusozunk, de ha városban egésznapos rohangálás van kendőben, akkor eldobhatóst kap a baba, olyankor annyi csomagot kell magamon cipelni, hogy a plusz tiszta pelusok + használtnak csomag már nem fér bele. Ha babakocsizunk (esetleg valaki autóval elvisz), akkor nem gond.

indianyo

Köszi, Indi! :)
Milyen az a patentos külső?
És az utazáshoz vigyük magunkkal a vödröt? Meg lavórt mosni, vagy hogy kéne ezt?

Múltkor én sem akartam cipelni magammal a textilpelis felszerelést, gondoltam, lehet, hogy egyéltalán nem is fogom tisztába tenni, mert hamar hazaérünk, meg nagyobb dolgot készültem vásárolni. Még jó, hogy azért biztos ami biztos alapon bedobtam egy szál papírpelit, mert másképp alakult a programunk, és később értünk haza, mint terveztem...

Mosz azért rágódom ezen a "nyaraláson", mert egy hét lesz, valószínűleg tök meleg is lesz. És épp ekkor adjam rá a büdi papírt?..

KépKép
livus

Orsko, jó hogy felhoztad ezt a mosás témát, mert azóta szeretnék veled konzultálni erről, hogy láttam nálatok osoa-Orsi pelenkáit és kendőjét. Finom puhák és a pelenkák szép fehérek.

Nekem a fő gondom, hogy nagyon kemények lesznek a ruhák, pelenkák, még a jó kis biopamut kendőm (ami elvileg puhább anyag) is, szinte az élükön megállnak... Eddig azt gondoltam, hogy a mosószóda-ecet összeállítástól, de mint kiderült, Orsi is ezzel mos. És ha belegondolok, régen amikor hagyományos mosószerrel és öblítővel mostam a ruhákat, akkor is ilyen volt.

Nekem még csak kétévesek a pelusok, de a Kushies AIO belseje helyenként megy szét (igaz, hogy ott, ahol töltjük, tehát nagyobb igénybevételnek van kitéve), a Kushies külön külső kibolyhosodott (bár a használatot nem befolyásolja), a monapelről meg nem is szólok, az már egy-két mosás után is úgy nézett ki, mintha évek óta csak azt használnám... Bár ezt az anyag minőségének tudtam be, ahogy azt is, hogy a gumijai szétjöttek.

Szóval az elméletem röviden: a csepeli víz gyilkolja a ruhákat. Szerinted ez nagy hülyeség? Tudom, hogy szerintetek nincsenek nagy különbségek a pesti vizek között, de én már csak ezt tudom elképzelni...

Ha gondolod, viszek madzagot szerdán mondókázni (bár azt hiszem csak nyers színű gyapjúm van).

Én is terveztem, hogy varrok pelenkabelsőt, az ottobre design szabásmintáját néztem ki. De mire én rászánom magam, szerintem mindkét kölköm szobatiszta lesz... ;)

Pindi
pindi

Livus,
mi két hete hosszúhétvégéztünk, és vittem textilt is, eldobósat is. Közös fürdő, wc volt, de senkit nem zavart, hogy ott mosom a pelusokat. Két gond viszont volt: 1 nem igazán tudtam hova teregetni, 2 gondot okozott az azonnali kimosás, vödröt nem vittem, igy másnapra rettent büdösek voltak.
Legközelebb úgy csinálom, hogy ha ismeretlen helyre megyünk nagyobb társasággal, inkább eldobósat viszek. Ha magunkban leszünk, vagy kevesen, és ismerem a hely adottságait, akkor viszek mindenfélét, és textilt használok, ha tudom, hogy haar ki tudom majd mosni.

o
orsko

Orsko, hát igen: a teregetésre már én is gondoltam. De mondjuk az lenne a legkevesebb, hogy viszek madzagot és kifeszítem két fa közé. Van úgy hely, hogy ne a tábor közepén lengedezzenek a pelik. Na, még agyalok rajta! Köszi a tapasztalatokat!

Indi! Veled vigyázni kell: múltkor mondtad, hogy hamarosan már az lesz a gondom, hogy szaladgáljak Bobó után, erre tessék: tegnap egész nap az új habtapi szőnyegen szöszmötölt. Persze ott kellett lenni mellette, de nem kellett folyton ölben tartani! :)
Este leírod, hogy az ügyesek kicsatolják a tépőzárat, erre mit csinál éjjel? Igen: kikapcsolja.
Szóval csak óvatosan! :wink:

KépKép
livus

Pindi :) De jó, hogy említed ezt! Nálunk is kemények a ruhák, különösen a frottír dolgok lesznek durvák mosás után. Ezért én kicsit meg szoktam őket gyűrögetni vagy vasalni (utóbbit igen ritkán) őket. Szét nem mennek a ruhák szerencsére, csak egy kissé karcosak.

Livus :) egy lavór hasznos lehet, abban fürödhet is a gyerkőc, mosogatni és mosni is lehet benne. Bár egy nagyobb vödör ugyanúgy alkalmas.

Patentos gyapjúkülsője a Popolininek van, finom dolog, bár nem olcsó.

indianyo

Indi, én is gyűrögetem, ez tényleg sokat segít rajtuk. Meg talán az a golyós megoldás is, amit Biobaba javasolt (végülis ugyanazon az elven alapul).
Már nagyjából megbarátkoztam azzal, hogy a ruháink ilyenek, de most megint nem tartom normálisnak.

Livus, én ilyen helyre tetrát szoktam snappivel, külsőket + növényi szappant. Kézzel a tetrát tudod legkönnyebben és legalaposabban kimosni, és gyorsan szárad, akár egy szék támláján is (bár én is úgy szoktam, hogy két fa közé spárgát feszítek). Bele tedod tenni a BM külsőbe snappi nélkül, vagy snappivel gyapjú- vagy bármilyen külsővel (ha jól emlékszem vettél egy Kushiest) vagy akár külső nélkül. Érdemes egyből használat után vagy legkésőbb a nap végén kiöblíteni, úgy nem büdösödik.

Pindi
pindi

Orsi (naorsi): én is szeretek magyar dolgokat venni, de egy csajnál a gyülinkben láttam 2 hónapig használt monapelt...és borzalmasan néztek ki, ezerszer rosszabbul, mint az én több mint egyéves agyonmosott Kushies AIO-im. Ezeken is látszik a használat, de nem foszlik és nem ereszt át, minták nem kopnak.

Ha tudsz próbálj ki többet. Én most nagyon BM párti vagyok a piciknál, az enyém 8 hetes és remekül működik. És nem volt drága.
Férj puhítás: az enyém nagyon puhul, simán cserél már textil kakis pelust az erdőben egy padon... :lol: szóval ne add fel.

liv731

A pelusoakat én is gyűrögetem, én még a nagymamámtól tanultam ezt a technikát. Nagyon finom puhák lesznek utána.

OFF: a környetettudatos topicban volt szó talán az öblítő szagáról és nem értettem, miért zavar ez benneteket. Most már én is így vagyok vele: mindenkinek "öblítőszaga" van! :lol: tényleg, nem ez a tisztaságszag! sőt, az öblítők is egyre erősebb szagúak! (fúj)

liv731

A pelusoakat én is gyűrögetem, én még a nagymamámtól tanultam ezt a technikát. Nagyon finom puhák lesznek utána.

OFF: a környetettudatos topicban volt szó talán az öblítő szagáról és nem értettem, miért zavar ez benneteket. Most már én is így vagyok vele: mindenkinek "öblítőszaga" van! :lol: tényleg, nem ez a tisztaságszag! sőt, az öblítők is egyre erősebb szagúak! (fúj)

liv731

Livi, érdekes, amit az öblítőrl írsz. Én mindig azon csodálkozom, hogy tök jó illata van a mosott pelusoknak. De hogy mitől? Mert én a gépbe csak mosószódát meg ecetet teszek. Mégis fincsi, mikor teregetem, illatos! :)

KépKép
livus

Ja, és Pindi: miaz a növényi szappan?

KépKép
livus

Pindi,
köszi a madzagot, én pedig viszem a leszoktatót.
Csepelen kemény a viz. Elő kellene bányásznom a mélyből a mindennapi kémiai ismereteimet ezzel kapcsolatban. A ruhák durvaságának ez lehet az oka. De a szakadozásnak, foszlásnak?????

Indi,
akkor inkább Pindi madzagfelajánlásával élnék, az a két légy egy csapásra :)

o
orsko

Orsko :) Madzagügyben nagy a választék :lol: Jó ez így! Ha esetleg te magad készítenél vastagabb madzagot, akkor javaslom az I-cordot, majd küldök hozzá linket, Csak két kis rövidke kötőtű kell hozzá - sőt, akár két lecsiszolt bottal is elkészíthető, nem kell hozzá feltétlenül nagy kötéstudás.

Livus :) Na jó, akkor nem is mesélem el, hogy egy mászni tudó gyerek mi midnenre képes :lol: Elég annyi, hogy asztalosmunkák nálunk gyakran akadnak azóta :wink:

indianyo

Kötésvideók: I-cord és kötőtűkészítés a lap alján
http://www.knittinghelp.com/knitting/ba ... s/misc.php

indianyo

[quote="orsko"]P írta:orskoindi,
köszi a madzagot, én pedig viszem a leszoktatót.
Csepelen kemény a viz. Elő kellene bányásznom a mélyből a mindennapi kémiai ismereteimet ezzel kapcsolatban. A ruhák durvaságának ez lehet az oka. De a szakadozásnak, foszlásnak?????

Indi,
akkor inkább Pindi madzagfelajánlásával élnék, az a két légy egy csapásra :)

o

Orsko: áztatsz mosás előtt? leht, hogy azért adja fel hamarabb az anyag...ez kezd a meggyőződésemmé válni, gyorsan javítsatok ki, ha ez hülyeség.

liv731

Köszi szépen a válaszokat! Tegnap este már majdnem megrendeltem egy adag monapelt, aztán mégsem... :) Most megnézem a kushiest is.
Azt írják a monapel.hu-n, hogy a köldökcsonk leeséséig eldobható pelust jobb használni. Ez tényleg így van?

Izgalmas ez a babavárás. :) Főleg, hogy első csemete. És állandóan csuklik a drága, mostanában ez a műsor.

A férj már puhul. :) De azért mindenképp veszek még egy adag eldobhatót, hogy ha akar, először azon gyakoroljon.

Ja! Ti milyen tárolót használtok a mosásig a pelusok tárolására? Elég egy sima fedeles, ami jobban záródik, vagy speckó szagelzáró pelustartó kell?

Üdv: Orsi
naorsi

Ja, és mostanában kaptam rá az ecetes mosásra. Igaz, még úgy használom, hogy mosószer helyett teszek ecetet, és egy minimális öblítőfolyadékot az öblítőbe, de a ruhák így sokkal illatosabbak, mint azelőtt. Arról nem is beszélve, hogy vízkőoldásra semmi szükség így!
Ki szeretném próbálni a mosószóda + ecet öblítéshez kombinációt, biztos beválik.
naorsi

Orsi!
Semmi extra záródás nem kell, a Bambinos és a Poppolinis vödör is egy sima fedeles vödör. Gumirozás sincs, semmi. De nincs is rá szükség! Én kb. 1dl 20%os ecetet meg 5-6 csepp teafaolajat teszek az áztatóvízbe, de ezt is csak akkor érezni, mikor kinyitjuk a vödröt. Ha rajta van a tető nem jön ki.
Nálunk a papírpelusok sokkal szagosabbak voltak, az undorító, ennek pedig tök jó az illata.

KépKép
livus

Naorsi, nekünk egy sima ikeás vödör van, tényleg nem kell semmi extra.
Mi a második gyereknél amint kijöttünk a kórházból, moshatót használtunk. Semmi gond nem volt, az újszülött pisije steril, nem baj, ha nedves lesz tőle. Nem fertőződött el, nem késleltette a gyógyulást, 6 naposan leesett a csonk és szépen begyógyult.

Livus, növényi szappan mosószappan helyett használható (de persze mosakodásra is jó). Ált. bioboltokban kapható. de a DM-ben is kapható egy Dalli néven.

Indi, Orsko, milyen hosszú legyen a madzag?

Pindi
pindi

köszi, Pindi! MEgnézem majd!

KépKép
livus

A vége lemaradt: szóval miért jó ez a szappan? nincs benne mesterséges anyag?

KépKép
livus

Livus: mosni azért jó, mert jó a folttisztító képessége, viszont nem állati, mint a sima mosószappanok (főleg, hogy a ma kapható mosószappanoknak nem lehet kideríteni az összetételét, ami gyanús).
Nincs benne színezék, tartósítószer.

Kézi mosásnál nem szedi szét a kezed, mint a mosószóda, és utazáshoz ideális, mert kis helyen elfér. :)

Pindi
pindi

Naorsi, azt még elfelejtettem, hogy ha kórházban szülsz, akkor ugye az első 3-5 napját úgyis papírban tölti a baba.
Ha viszont otthon, akkor az első napokban azért szokták javasolni a papírpelust, mert a meconium durván elszínezi a pelust, és nem is nagyon lehet kiszedni belőle.

Pindi
pindi

Tud vki snappy kapocs lelőhelyet, hogy ne kelljen postaköltséget fizetni?

KépKép
livus

Szerintem egyelőre csak a kékpandában és a babanaturánál van. XI. és II. kerület nagyon a világ végén van neked?

Indi pedig ilyenkor mindig azt szokta mondani, hogy ha felhívod őket, biztos meg lehet velük beszélni, hogy sima levélben adják fel, úgy nem olyan drága.

Pindi
pindi

A kékpanda bezárt, vagy már kinyitott?
Nekem is kell snapy, elhagytam valahol... mikor vettem kettőt akartam, de eszembe jutott, hogy egyszerre ugyis csak egyet használok, minek a kettő. Az persze nem jutott eszembe, hogy én ilyen elhagyós vagyok...

o
orsko

Világvége, ja. Főleg két szigorlat előtt...

De a levél nem rossz ötlet!

Kékpanda még mindig nincs - mármint üzlet. De asszem a II. ker.ben át lehet venni személyesen a cuccokat, azért írta Pindi.

KépKép
livus

Ja, igen, azért írtam, mert a Kékpandának a II.ker-ben, a Babanaturának meg a XI.-ben van vevőszolgálata, ott át lehet venni személyesen is a cuccot.
Először én is egyet vettem, aztán az elkallódott, akkor vettem még egyet, aztán előkerült a másik is... De ritkán van, hogy egyszerre mindkettő meglegyen. :)

Livus, milyen szigorlatok?

Pindi
pindi

Holnap didaktika (elég szarul állok...), két hét múlva pedagógia-pszichológia összevont szigcsi! Váááááá! :shock:

KépKép
livus

Akkor a gyerekeim hajnali termését kívánom! :):):)
pindi

Drága vagy, köszi! Szükség is lesz rá! :D :D :D

KépKép
livus

Snappira úgy vigyázok én is, mint a szemem világára - nem az ár, az utazás-megrendelés miatt. Az igaz, hogy az egész átutalás/postai csekk+szállítás többe kerül, mint a snappi maga, de egyrészt mindenképp megéri, mert egy nagyon hasznos dolog, másrészt a békávézás nekem még a régi boltba is legalább 1500 lenne. Én mindig számításba veszem az utazást+utazási időt+átszállásokat és tömeget, amikor valamit megrendelek postán.

indianyo

Hú, Pindi! Jókora lehetett az a hajnali termés :wink:

KépKép
livus

Indi, én is utólag jöttem rá, hogy ez volt a legnagyobb szívás annak idején az Ökoszolg.os csereakcióban (mikor nem jó méretű kushiest vettem): 4 vonaljegy plusszkiadás... :(

KépKép
livus

Livus :) Máskor is számíthatsz ránk! :)
pindi

nagyon zöldhatással vagytok rám :wink:
visszatérek ide is

ismét elővettem a kushies AIO készletemet és egy hetet teszteltem a több mint 8 kilós fiúgyereken. Sajna nem túl jó eredménnyel.
Ugyanaz vele a problémám, mint amikor Hanánál abbahagytam, hogy folyton belelóg a body vagy a póló és minden pelenkázás teljes ruhacserével járt. Nos ez így nem túl praktikus. :(

ha jól emlékszem épp Livi írta, hogy egy ekkora gyerekre már simán a nagyobb méretet adta (nekem a 4-10kg van). Lehet, hogy ez lenne a probléma?

Most mindenesetre úgy döntöttem, kipróbálom inkább a BM-et. Külön külső és prefold belső összeállítást. ennek ha jól láttam legalább gumírozott a dereka.

Sajna a víz nálunk is gyilkos. (újpest) nekem kikezdte a kushiesok külső anyagát a redőkben szakadozik. persze nem ott ereszt, szóval egyelőre csak szépség hiba, de annak idején nagyon elkeseredtem miatta.
a ruhák is kőkemények és én biza nem vagyok az a vasalós fajta. vajon a napon szárítás nem segítene ezen a problémán?
nálunk egyébként az öblítős mosás után is ugyanolyan keméyn minden, így azt már jó két éve száműztem a háztartásból.
viszont érdekes, hogy nemrég vettünk mosogatógépet, amihez volt egy lakmusz papír szerű, ami a víz keménységét hivatott megállapítani. ez alapján kellett a mosogatógép sóadagolását beállítani. Nos kiderült, hogy mindössze 1es keménységű a víz nálunk. Volt még legalább 3 fokozat felette. Szóval nem biztos, hogy a kemény víz az oka a kőkemény ruháknak.

ez alatt az egy hét alatt, a szárazon tárolást is teszteltem és szuper jól működött. kis levendula olajos tetra darab a vödör aljára és arra dobálom a koszos pelusokat, két naponta mostam. Sokkal egyszerűbb mint az ecetes vízzel vergődni.
Ráadásul még valamikor télen amikor szintén nekifutottam a mosható pelusozásnak, jól benne maradt pár napra kettő vagy három pelus az áztató vízben és csúnya penészfoltosak lettek a pelusok.
Gondolom ennél a száraz megoldásnál sem túl jó ha megfeledkezik róla az ember, de valahogy most legutóbb az egyszem pisis pelust sokkal könnyebben bedobtam a száraz vödörből a gyerekruhák mellé, mintha le kellett volna róla öntenem a vizet, kiöblíteni...stb.

a papír pelus egyébként tényleg sokkal büdösebb. a babán is és a szemetesben is :? arról nem is beszélve, hogy mekkora mennyiség ez két pelenkással a családban. :(

KépKép
savitri

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?