Új privát üzeneted érkezett!

Madri!

Szeretettel Neked! :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Boszi: :):):)
Édes kismanó megértette talán, hogy mi fog történni nálatok?
Olyan jóóóóó. :)
Szerintem nagyon sok múlik azon is, hogy hogyan kezd hozzzá az ember a "tesóhoz". Na, nem a technikai részére gondolok :lol: :oops: , hanem arra, hogy hogyan tálalja a tesóknak a dolgot. :)

Délután 3 gyerekes anyuka lettem egy időre. Anyósom átruházott rám két kis ferdeszeműt. :)
Aztán amikor jött értük, megkérdezte, hogy kell e 3 gyerek. :) Háááááát, .......
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Madri, boldog névnapot:)

Hát Kelimoni, úgy tűnik, érik a kis pasika:)
A tálalás tényleg a legfontosabb, csak Bobi még olyan pici és olyan férfike, hogy nem mindig tudom, mit ért meg ténylegesen. De az elmúlt 1 hónapban nagyon sokat érett.
Mindenesetre ma odament a babakocsihoz, és mondta: Zoráé.
Szóval valamit sejt:)

Amúgy mostanában a kérdésre, hogy mit csináltál, sztorikat mesél: Néni - cica - taktor - ropi - tápi
Értsd itt volt Marika néni (vigyázott rá), akinek van cicája, akitől a traktort kaptam, aki adott ropit és tápit:)
Ja és ragoz: Mivel DominiK, így ToncsiK, de ha nagyon akar tőle valamit, akkor Toncsim:)
Nekem meg ugye mami, és ha nem ugrok rögtön, akkor jön a keresztnevem:)
Apjáról kérdez: Hó van? Dógozik? xxx-ban?

3 gyerek jó próba, igaz? De akit magadnak "nevelsz" az más, mint a kölcsönbe kapott:)
szuperboszi

Sziasztok!

Először is köszönöm a köszöntéseket!

Keli remélem megoldodik Gergő baba alvási problémája. A konziliummal értek egyet (Rkata és Ggabszi), mivel szülői elmondás alapján velem is ugyanez volt. Sőt a mai napig van olyan, hogy nyitott szemmel :!: beszélgetek a férjemmel, miközben alszom. Ugyanis másnap reggel újra megkérdezek mindent, ő meg röhög, hogy este ezt már megbeszéltük. Én nem emlékszek semmire. Egyszer olyan is előfordult, hogy másik szobában álva ébredtem fel :!:

Ma a kisfiamtól is kaptam ajándékot! Egyedül elvette a kulcsos rágókát a béka zsebéből és rágta! Teljesen elolvadtam tőle! :D Ráadásul ezt megismételte kétszer :!:

Marci_anyu remélem a jó hír miatt tüntél el :wink:

Szép estét mindenkinek!

Kép
madri

Sziasztok!

Mi a hozzátáplálást elég korán, 3 hónaposan kezdtük, kanállal , gyümölcsöt. Almát először. amit én készítettem, de a pocakjukat bántotta, ezért bébiételest adtam nekik, az savtalanítva van, vagy valami ilyesmi és nem bántja a pocakot. Persze aztán átálltunk a házira.
A krumplit nehezen fogadták el, sárgarépával és egy kis petrezselyemmel ízesítve aztán bejött.
Nálunk is volt olyan, hogy előbb tápszert kellett adni üvegből és utána a kanalast, míg rájöttek, hogy úgy is jól lehet lakni!
A Sinlacot szívesen használom sűríteni, gyümölcshöz, főzelékhez sőt az esti tápszerhez is.

Jiny, 4 hónaposan a lányok is 3x akartak enni, vagyis 5 óránként, nálunk az jött be, hogy még este 11-kor félálomban megetettük őket és meglepő módon ilyenkor ettek a legjobban. Aztán 6 hónaposan bevezettük a tízórait és az uzsit, ilyenkor kapnak gyümölcsöt és van 3 főétkezés.

Janka elkezdett mászni és van 2 fogacskája, Sárának is jön az első foga és rövidesen ő is mászni fog, már közel jár hozzá!

Elkezdtük átalakítani a gyerekszobát, használat közben jöttem rá, hogy mi hogy praktikus, másrészt ahogy növekednek a lányok és alakul a jellemük egyre inkább azt éreztem, hogy más hangulatú, szinű szoba illik hozzájuk. Értitek ugye, hogy mire gondolok, volt más is így?

Nem akarok lemaradni:
Kép
Jajj, beszorultam:
Kép

Simineni, voltunk ma az IKEÁban, lestünk, de nem láttunk téged!
Kipróbáltuk az etetőszéket és jót aludtak a babakocsiban! Mióta forognak már nemcsak hason alszanak, hanem oldalt vagy esetleg háton is!

KépKép
gilice

Sziasztok!

Madri!
Névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánunk!! :-)

Gilice!
Tegnap mi is voltunk az IKEA-ban, kár, hogy nem futottunk össze! :-( Simineni jól megérdemelt két hetes "betegállományát" tölti Ikeaundoritisz miatt, szabadságon van.

Boszi!
Sokat gondolok Rátok, már biztos nagy izgalomban telnek az utolsó napok a szülés előtt... :-) Szuper lesz nektek, újra egy kis tündérke érkezik hozzátok! :-) Mikor Rkatáékhoz mentünk Marci azt hihette (nem tudom miért), hogy hozzátok, mert azt kérdezte, Antoniához megyünk? Mély nyomokat hagyott benne a lányod! :-)

Jó mozgalmas hetünk volt, úgy döntöttem, hogy nem várjuk itthon Gabi hívását, haveroztunk, csavarogtunk egész héten. Szóval, nem Lili miatt tűntük el. Sajnos.. :-(
Olvasgattam persze mindig a forumot, de nem éreztem magam nagyon kompetensnek... :-) Az alvással szerintem őrült nagy szerencsénk van! Eltekintve az első 3 héttől, mikor Marci 2 óránként evett esténként, nincs semmi gond, szuperjól alszik. Ha fel is ébred, átcsattog hozzánk és mellettem folytatja. Mikor még nem tudott átjönni akkor is csak átkiabált (nem sírt), hogy menjek érte és nálunk aludt tovább. Nem tudom, mit tanácsolnak a szakkönyvek, de én szinte már vártam, hogy ne aludjon egész este az ágyában, hanem néha bújjon oda mellém. :-) Hát, most jön majdnem minden este (egy héten 3x4x) és nem is bánom. :-)

A hozzátápira meg nem emlékszem... Annyira stresszelek, hogy jól csináljak majd mindent Lilivel, hogy törölt az agyam... Vszeg, mert Marci nem túl jó elvő és bízom benne, hogy Lilivel nem kell majd annyit küzdenem. Arra emlékszem, hogy a bébiétel nálunk is bejövősebb volt, mint amit én kutyultam, pedig annyira lelkesen turmixoltam és főzőcskéztem...

Tegnap Anyu bezárta magát a házukba, Péter ment át kiszabadítani, úgyhogy én fürdettem Marcit. Ez Apa feladata, úgyhogy viszonylag ritkán van benne részem. Csináltam pár képet :-)

Kép

Kép

Így alszik el Marci egy fárasztó nap után. Egyik kezében mentőautó, másik kezében szupermotor... :-)

Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Most nézem, ma Ádám nap is van. Töltike, Ádámkának ma tartjátok a névnapját?
Ha igen, akkor boldog névnapot:)
szuperboszi

Egyem a szívét Marcinak, de édes... de miért fürdeted parókában??? :P :D :D Majd' megzabáltam, ahogy előadta nálunk az Öreg néne őzikéjét, majd meghajolt és megtapsolta magát. :lol:

Ma voltunk bobozni Visegrádon egy nagyobb, gyerekes netes társasággal, az egyik csajszi olyan képet csinált Vincusról, hogy amikor megláttam, elsírtam magam, annyira gyönyörű... alig várom, hogy megmutathassam.
rkata

hahó Mindenki! :)

Marci anyu: kispasidtól elájultam. :D

Gilice: hát, csak ámulok továbbra is a csajaidon. :) És nagyon szép a szoba, nekem is van néha rendezkedni való kedvem, csak nálunk elég kötöttek a dologk, mert ugye ajtót - ablakot áthelyezni....

Rkata: arról a képről van szó, amit feltettél a nem publikusba? Mert az gyönyörűűűűűű. :) Mint egy képeslap. :) Valami babafotó pályázat? Vagy legalább egy Baba Magazin- megszülettünk rovat? :)

Képzeljétek, ma a Büntetésvégrehajtás Napján vehettünk egy barátnőm jóvoltából. Nagy élményben volt részünk, beülhettünk a rabszállító autóba. :) Persze, meg is örökítettük, ahogy a kisfiam a barátnőjével "raboskodik. :D
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Keli: arról, igen! Később jutott eszembe, hogy a nem publikus albumba attól még felrakhatom, hogy ide még nem. :) Ugye, milyen szép? Olyan, mint egy jóképű kispasi, nem is mint egy 1 hónapos csecsemő.
Nem vagyok nagy híve a babafotó pályázatoknak... :oops: Minden baba gyönyörű, kár őket rangsorolni (no meg minek rontsuk a többiek esélyét :P :lol: :lol: :lol: ).
rkata

Hadd dicsekedjek nektek is egy kicsit:

Képzeljétek most találtam képeket a neten a tavalyi macikiállításomról!!!!
Nem is tudtam a képekről, olyan öröm Rolit ilyen picinek látni ( 4 hónapos volt akkor, most meg már kész nagylegény).
Íme egy kis ízelítő:
Kép
Kép
Kép
Kép

Na most aztán tele lesz velem mindkét fórum! :twisted:
steiff

Steiff, irtó klasszak a macik! :lol:

Kata, az a kép Vincusról egyszerűen gyönyörű! Úristen milyen jóképű kispasi! Nem lehetne, hogy inkább Zsófinak legyen a "kis szerelme" ? ( Bár már Gergőhöz is feliratkoztunk-de úgy látom, Őt már Dóri baba lestoppolta!) :wink:

Marci édesen pihenget társaival a kettőautóval!

Tegnap voltunk az IKEAban, teljes lakásátalakítás miatt. Nekünk Zsófi előtt nem volt időnk semmirem így hevenyészve van átrendezve a kéró. Olyan tömeg volt, hogy kb. 1 órát kellett volna sorbaállni a kasszánál. Botrányos volt!Kijöttünk..., majd egy hétköznap délelőttöt célzunk meg.

Csajok, vár ránk a Dunakanyar! Mai bobozóknak integetünk, pont szemben van a házikónk...Grillezett husi illatot küldök mindenkinek szeretettel!

Kép
Kép
ggabszi

Jó reggelt mindenkinek!
Végre működik a babanet, Amneris talán a tied is.
Gabszi!
Hétvégén és hétköznap 11 után nem szabad menni mostanság az IKEÁba. 9-kor nyitunk már akkor még csak pár ember van. Javaslom, hogy akkor menjetek!
Nekem most nagyon jót tesz ez a kis szabi, mert már sok volt ez a folyamatos munka.(a főnököm már próbálkozott, hogy ma be kéne mennem kisegíteni, de mondtam neki, hogy ez lenne a negyedik hétvégém, úgyhogy ezt talán a családommal tölteném) Jövő hétvégén úgy is dolgozom.
Kelimóni!
Nagyon rossz lehet ennyit éjszakázni! Nálunk bejött hogy 10 óra körül, amikor egyébként én is lefeküdtem egy kis Milupa grízes tápit adtam neki félálomban, azzal eltelt a pocója és reggel 6-ig csönd volt. Lehet, hogy a sima tápi már kevés neki, és hamarabb megéhezik. A külön szoba is jó ötlet, én is 8 hónaposan tettem át őnagyságát a Pistihez.

Sünikém!
A bilizés még nagyon korai a fiadnak. 2 és fél 3 éves korukra érnek meg arra, hogy szóljanak, ha pisilni kell. Addig is a kisfiúknál egyszerűbb módszert próbáld ki. Locsoljátok meg a füvet, míg jó idő van lehet. a fiam nagyon szerette ezt a játékot. A szomszéd kisfiúval versenyt pisiltek, hogy kinek megy messzebbre. Ezalatt tudatosul benne, hogy a vizeletét tudja szabályozni, ha akarja.
A kakilás egy nehezebb dolog, akkor van szerencséd, ha zavarja a kakis pelus. 2 éves kor után, ha látod, hogy erőlködik, vedd le a pelust és ültesd rá a bilire. Ha eredmény van, nagyon meg kell dicsérni, hogy ő milyen ügyes!
A lányomnál drasztikusabb módszert választottam mivel akkor nem kertes házban laktunk. Egyszerűen vettem egy tucat bugyit és nem adtam rá pelust(mondjuk ő ütálta is nagyon)
Ha becsurgott valami kicsréltük, feltöröltük együtt és elbeszélgettünk, hogy ez milyen macerás dolog, sokkal tisztább lenne, ha a wct használná. És többször megfenyegettem a pelenkával, hogy ráadom és ő már nagy és az milyen ciki a játszótéren. Két hét alatt szoba és ágytiszta lett. De nem 1,5, hanem 2,5 évesen.

Boszi!
Bobinak és előre Antóniának is nagyon boldog szülinapot kívánok!
Ha jól látom nektek a szeptember lesz a szülinapos hónap.
Ha jól olvastam kedden mész dokihoz. Szerinted addig még bent szándékozik lenni Zóra?
Töltike!
Ádinak és Nikikének is boldog névnapot, ha most tartjátok!

Gilice!
A lányok folyamatosan nőnek és ügyesednek. Mi lett az eredménye s szépségversenynek?

Lányok már nagyon várom a keddi talit! Madri ötlete volt, hogy minden hónapban másnál kéne tartani egy kis találkát, szerintem jó ötlet. Mit szóltok hozzá?
simineni

Ggabszi, merre van az a házikó? Mi a "Dunakanyar kapuja"-ban lakunk, nem tudunk betelni ezzel a környékkel. :) Csenge iszonyúan élvezte tegnap a bobozást, az üzemeltetők meg szóltak a páromnak, hogy kicsit többet használja a féket... :lol: :lol:
rkata

Sziasztok!

Rkata: Igazad van, ne is rontsd a többiek esélyét. :) Én inkább arra gondolok, hogy megmutatni a világnak ezt a gyönyörű gyermeket. :)
A helyezés sokadrangú kérdés, tudjuk, hogy az a legszebb gyerek,akinek a szülei a legtöbb pénzt áldozzák a szavazásra.

Steiff: Amellett, hogy a macik nagyon szépek, nagyon örülök annak, hogy tudok arcot kötni a névhez ezután. :) És nem hittem volna, hogy Roli van a kezedben. :oops: Hisz Ő már olyan nagy pasi. :)

Macikiállítás van szeptember 15-ig Budapesten, a Kő-Cafében, ha jól emlékszem. Ez Budapesten, a mi kerületünkben ( X. ) van, Előd utcában. Jövőhéten készülünk és akkor majd hozok pár képet. :)
Ott Ti voltatok? Mintha emlékeznék, hogy készültetek. :)

Gabszi: Hogy, te milyen csapodár vagy!!!!!
:lol: :lol: :lol:
Ám igazad van, Vincus korban jobban illik Zsófihoz. :)
Jó kanyart és grillezést meg integetést!

Közben kaptam a szochálótól hírlevelet, amiben egyes óvoda, iskola tipusokat elemeznek, nem túl bő lére eresztve.
Nem baj, ha felteszem a linket? Hátha valakit ( mint engem ) már ilyenkor érdekel, hogy hol van olyan ovi, suli, .....
Ha zavaró, mondjátok meg és nem teszem föl, OKÉ CSAJOOOOOOOK!!!!! :):):):)
http://www.szochalo.hu/aktualis/hircent ... 07682/737/

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok Lányok!

Végree! :D :D
Siminénivel egyetemben két napig nem volt babanetünk :cry:

De most megoldódott! Komolyan hiányoztatok! :oops:

Igazság szerint azért is agódtam, mert holnap egy hétre a szüleimhez utazunk a Csajszikámmal, és el akartam köszönni!
Meg is teszem máris - ki tudja, ha legközelebb csatlakoznék, elutasít-e a rendszer (drágalátos szolgáltatónk jóvoltából...)

Szóval minden jót Mamáknak, Babáknak! Majd jövünk, csak most megyünk!! :lol:

Kép Fogok egy kicsit hiányozni?

KépKép
amneris

Drága Boldizsár !

Nagyon boldog születésnapot!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Tölti Nikikéjének Boldog Névnapot !:)
( Bár nem tudom, hogy ma van e a nap. :) A naptár szerint..:)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni!

Én azt olvastam, hogy amikor megtanulnak felállni a gyerekek, annyira bennük van a mozgás éjszaka is, hogy képesek felállni a kiságyban, így felébrednek! Nem lehet, hogy ilyesmi van nálatok??? Regi is ébredt párszor, de nem ilyen sokszor, aztán megtanítottuk, hogy hogyan fogja egyre lejjebb a rácsot és hogy a párnára kell tenni a fejét.
Meg nekünk a fogzásnál is volt néhány rossz éjszaka, még csak duzzadt sem volt az ínye, de ajánlották, hogy kenjem Dentinoxal, mert az sokkal fájdalmasabb, mikor a csonthártyát töri át, ami még nem látszik vagy nem érezhető!
Kitartás, lesz ez még jobb is... :wink:

Kép
kajla

Sziasztok!

Marci_anyu a fiad egyszerűen zabálni való fürdés közben! Nagyon tetszik a sérója!

Gilice a lányok napról napra fejlődnek!

Töltike Ádámnak és Nikikének Boldog névnapot!

Boldizsár Boldog Születésnapot!

Boszi, hogy bírod? Lassan közeledik a kedd vagy akkor még csak orvoshoz mész?

Újabban a fiatalúr kezd visszaszokni az éjszakai étkezésre. Tegnap éjjel és tegnapelőtt éjjel is fent volt és kérte a tápit. Olyan boldog voltam, hogy végigaludta az éjszakát, ezután ilyen nem lesz? :oops:

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri

Sziasztok Lányok!

Beugrottam, mert szeretnék megosztani Veletek egy képet, amibe egyszerűen szerelmes lettem! :P

Egy kedves barátunk új fényképezőgépet kapott - egyébként is szinte művészként fényképez, de az új géppel egy csomó szuper dologra is képes.
Ma Zituskát vette "célba", amiből gyönyörű képek születtek!

Majd időnként lekicsinyítek, és felteszek egyet-egyet, jó? Most például a kedvencemet:

Kép Angyalkám :-)

KépKép
amneris

Sziasztok!

Lányok köszönöm a névnapi jókívánságokat. Ádámkának decemberben tartjuk a névnapját :-)

Nikikének most tartottunk. Szuperül sikerült. Kint főztünk bográcsban az udvaron.

Kép

Kép
töltike

Tölti Nikikéje!
Névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok!! :-)

Boldizsár!
Nagyon boldog szülinapot kívánok! :-)

Amneris!
Gyönyörű a lányod, szuper ez a kép (is)! :-)

Szörnyű éjszakánk volt, Marcinak tegnap este elkezdett folyni az orra, semmit nem aludtunk. Annyit sírt szegénykém, alig tudtuk megvigasztalni. :-( Most még alszik, remélem kicsit jobban lesz, mire felébred!

Marcinak természetesen mindent ki kell próbálni! Egy kép arról, hogy várjuk Lilit:

Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Amneris!
Gyönyörű al lányod és nem csak a fotós miatt.

Marcianyu!
Mi is igy jártunk. Szandi tegnap nem igazán értette meg, hogy nem kéne már mezítláb rohangálni mert elmúlt a nyár. Estére már jó taknyos volt, éjjel meg többször felkeltett, hogy nem érzi jól magát. Sajnos már rutinos vagyok, mert ő a lenyelt váladékot egyből kihánnya és ezért érezte rosszul magát. Így viszont1-2 nap alatt átmegy rajta a betegség.(remélem most is így lesz)
Vagy még az lehet, hogy azzal stresszeli magát, hogy ma ültetés lesz és nem akarna elülni a barátnője mellől.
Remélem azért holnap sikerül taliznunk, mert , ha Marci, Dóri És Szandi is beteg nem tudom mi lesz belőle.
simineni

Sziasztok!

Hát, most megoldom a tali problémát. :( :oops:
Sajna nem készült el a fürdőnk, óriási káosz és kosz van nálunk. A férjem holnapra kapott szabit, hogy be tudja fejezni. Így - bár nagyon bánt - mégis szeretném a talit eltolni. Remélem, megértitek. :)

Aztán alkalmazkodunk Simineni munkarendjéhez. :)

Betegeknek jobbulást!

Minndenkinek puszi és lécci értesítsétek egymást, ha vki nem olvasná, amit írtam. Köszi :)
És mégegyszer elnézést kérek, de azt hittük, a hétvégén minden kész lesz, hétfő takarítás, kedden pedig buli. Hát, sajna nem így lett. :(

KépKép
KépKép
kelimoni

És most egy örömhííír!
Gergő végigaludta az éjszakát!!!!!!!! :)
Reggel megdöbbenve ébredtem. :D És úgy megdícsértem, összepuszilgattam. :)

Amneris: Zitus még mindig csodaszép!
Marcianyu: Majd amikor együtt fekszenek a kiságyban, akkor lesz ám az igazi. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Lányok, a talis csapathoz én is csatlakoznék... :oops: Most, hogy már Balázs nagy iskolás...
Keli, akkor most fürdőszoba felújítás van ezerrel? Nem lennék a helyedben!

Kedves Gergő! Na, látod, milyen ügyes vagy! Máskor is durmolj egész éjszaka és engedd aludni a mamit!

Amneris, a képek nagyon gyönyőrűek. ( Na, nem a kép gyönyörű, aki rajta van!) Hiányozni fogsz!

Kata, Nagymaroson. Teljesen beleszerettünk, imádunk ott lenni. Amikor telket kerestünk a közelben ( 50 km körzet, 40 perc autóút háztól házig-ezek voltak a paraméterek) Nógrád és a Dunakanyar jött szóba. Hát, persze, hogy a kanyar nyert! A teraszról látom a visegrádi várat és a Dunát. Ott lenni felér egy balzsamos idegnyugtatással! Tavaly kora tavasztól késő őszig minden hétvégén ott voltunk, megtoldva pár nappal még. Most Zsófi miatt, és mert Balázsnak már kötelességei vannak, és a férjemnek is kötöttebb lett a munkarendje, sajnos, kicsit kevesebbet lehettünk ott, mint szerettünk volna. :cry: Mindig lelkibeteg vagyok, ha viszajövünk a zajos, rohanó városba!

Marcianyu, ezt már többször megállapítottuk közösen: látom, neked is nagyon bejövös az IKEA. Balázs is szeretett volna bemászni Zsófi mellé, de megtiltottam. Leszakad a kiságy, ami olyan régi, hogy már a harmadik generáció babái alszanak benne a férjem családjában! Múltja van, és én bűnös szenvedéllyel rajongok minden tárgyért, aminek van már története!

Siminéni, ma a férjem újra próbálkozik,hogy megvegye amit kinéztünk. Vagy nincs, vagy egyszerűen a vásárlás körülményei szörnyűek! Miért van ez????? Na, tudom, ezt a kérdést nem neked kell feltennem.

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!
Csak egy nagyon gyors hozzászólás erejéig vagyok... Dóri is a férjem is benne vannak valami taknyos nyavajában... :( Nem alszunk túl sokat mostanság. Dóri csak úgy alszik ha kézben van, vagy nagyon meg van emelve a matraca-amiről rendszeresen lecsúszik- más esetben nem kap levegőt, jön neki vissza az orrából a váladék... :( Lázasak is, köhögnek is. Így most mindkét kisbetegem itthon ápolgatom, ma megyünk orvoshoz.

Minden névnaposnak és szülinaposnak sok boldogságot kívánunk!!

KépKép
jiny

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat mindenkinek:)

Töltike Nikikéje, boldog névnapot:)

Kis és nagy betegeknek jobbulást:)

Keli! De ügyes Gergő, kipihented magad egy kicsit?

Jókat gyönyörködöm a képeken, amint apjuk feltelepít mindent, mi is jelentkezünk ám:) Készült egy két szenzációs kép:)

(Ja, mi is IKEA fan-ek vagyunk, de csak este zárás előtt:) Addigra ér oda a munkaidő utáni apajárgány:)
szuperboszi

Sziasztok!

Köszönöm mégegyszer Nikike nevében a névnapi köszöntéseket!

Kelimoni: Ez fantasztikus!! Bárcsak már mi is ott tartanánk. Mi még Húsgombóckával 1x eszünk ám éjszaka:-)

Marci-anyu! Jópofa Marci! Nagyon várja már Lilikét??

Jut eszembe! Szombaton Ádika megkóstolta élete első zöldborsóját! Volt cirkusz. :roll: Eltorzul az arca és az egész rajtam landolt. Érzem én nem lesz mániákus zöldborsóevő..

Teszek fel két képet.

Nikike alig bírta kivárni az ebédet a névnapján (a marhapörköltet )már odaült az asztalhoz és ütötte,hogy kaját!!! :D

A másik képen. Húsgombócka megtámadta Apát! :D

Kép a kis névnapos:-)

Kép támadás!

Kép

Kép
töltike

Hahóóóóóóóóóóóó!

Sünivel beszéltünk topiktaliról. :) Szívesen megszervezné is mét Sződön a suli tornatermében. :) Küldtem körmélt, de nem tudom, mindenki megkapja e, esetleg nem marad e ki belőle valaki. :)

Semmi sem konkrét, nincs időpont, egyenlőre az a kérdés, volna e kedvetek? :)
Jelezhettek vissza Süninek is, nekem is, de a fórumon is. :) Az legalább egyértelmű. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Köszönöm Kelimoni, hogy elküldted a mail-t :D

Holnap délelőtt kérek időpontokat és árajánlatot. :P
Addig is jelezze akinek lenne kedve. :P

Kép Én jelzem, nekünk lenne :lol:

Üdv Süni
renóca

Sziasztok!

A betegeknek jobbulást! Sajnos vége a nyárnak, hiába van kint jó idő.

Gergő te milyen ügyes baba vagy :D Külön szobában alszik már a fiatalúr?

Kelimóni sajnálom, hogy nem talizhatunk holnap, de megértelek. Egy fürdőszoba felújítás nem egyszerű dolog. Mi annó átköltöztünk anyósékhoz, míg dolgoztak a szerelők és a burkolók. A Sződi tali nagyon jó ötlet, főleg ha Süninek nem okoz nehézséget. Mi nagyon örülünk az ötletnek :D

Kép
madri

Néhány szexi kép a kis Nőcimről:

Kép huncut
Kép Kisszoknyám
Kép sellő Kép így sünizünk mi

Gyógyulást Minden Kicsinek és Nagynak!
idusa és lili
idusamoja

Megszerkesztettem 1 aláírást....
Talán sikerül!
idusa

KépKép
idusamoja

Sziasztok!

Nem tűntem el végleg ám :) csak nincs időm - így még sosem voltam :( Épp most beszéltem telefonon Nikinozsóval, aki kérdezte, hogy nehéz-e a három gyerekkel. Tulajdonképpen nem nehéz, nagyon élvezem, csak hát nem marad magamra annyi idő, amennyit megszoktam, emiatt kellett nélkülöznöm Benneteket is :( Minden erőmmel azon vagyok, hogy valami normális időbeosztást sikerüljön kialakítanom, hogy a számomra fontos dolgokra mindenképpen jusson idő. Ti lesztek a tanúim, hogy sikerül-e :lol:

Viviennel elkezdtük egy hete az ovit, nem rajong érte, de elfogadta, hogy mennie kell. Egyszer megpróbáltuk az ottalvást is, ami katasztrofálisan sikerült, úgyhogy továbbra is hazajön ebéd után. Az első napokban eléggé ki volt borulva, hogy ő a legkisebb acsoportban (ő évvesztes, de ment a többiekkel, majd a nagycsoportot fogja ismételni), ráadásul a keze miatt is "diszkriminálták" időnként. Sokat beszélgetek vele, annyira jó, hogy egyre értelmesebb, felfogja, elgondolkozik mindazon, amit mondok neki. Próbálom beleplántálni azt a gondolkodásmódot, hogy el tudja önmagát fogadni, hogy megtalálja önmagában az erősségét, a tálentumait - nehéz, hiszen egy majdnem 5 éves gyereknek annyira az a fontos, hogy ki a nagyobb, ki a gyorsabb, kinek van csillogóbb cipője.... Ráadásul egy pár napra elbizonytalanodtam gyermeknevelési képességeimben is, mert többen egyszerre (egymástól függetlenül) azt mondták, azért van ennyi gond (relatív az "ennyi") Viviennel, mert úgy elkényeztettük, hogy jódolgában azt sem tudja, mit csináljon. Aztán a pár nap depi után visszataláltam önmagamhoz :) és megállapítottam, hogy számomra ez a normális, hogy "ennyire" szeretem a gyereke(i)met... És még egy nagy örömhír, már lehet mesét olvasni Vivinek!!! Ez most így hülyén hangzik :), de eddig nem volt türelme a meseolvasáshoz, csak úgy tudtam neki mesélni, hogy vagy fejből valami rövidet, vagy pedig a képeskönyvet nézve, a saját szavaimmal egy-egy oldalhoz egy-egy mondatot mondtam. Most pedig egymás mellé lefekszünk az ágyba, felolvasok neki egy mesét, picit beszélgetünk még, aztán kéz a kézben, elalszik. Csoda, hogy "ennyire" szeretem???? :)

Bálint meg elkezdett beszélni!!! Minden szót próbál utánunk mondani és már van jópár, amit tudatosan használ. Ővele is kitaláltam egy jó kis összebújósat :) Ebéd után újabban nem akart aludni, így kitaláltam, hogy a nagyágyra (vagy Vivi ágyára) ketten lefekszünk, összebújunk és úgy alszunk. Na, ezt nagyon élvezi, és olyan édes, mert amikor mondom neki, hogy gyere, bújjunk össze, akkor az édes kis buksiját odanyomja a fejemhez és úgy marad :) Hát csoda, hogy "ennyire" szeretem??? :)

Veronika meg már 5 kiló és olyanokat mosolyog meg magyaráz, hogy meg lehet zabálni!!! Odamegyek hozzá, föléhajolok, elkezdek hozzá beszélni, hát jár keze-lába, fülig ér a szája, a szemével is mosolyog és válaszolgat nekem :) Hát csoda, hogy "ennyire" szeretem??? :)

Na, de hogy visszatérjünk a "földre" :wink: képzeljétek, a házikónk terve már készen van, most arra várunk, hogy atervező elkészítse a végleges formáját, amit engedélyeztethetünk, aztán elkezdünk járni a közművekhez, szintén engedélyekért és még ősszel szeretnénk a ház alapját megcsinálni. Tavasszal pedig folytatnánk. Ugye mondtam, hogy vettünk itt telket? És hogy házat fogunk rá építeni?

És még egy jó hír: Veronika már a nevünkön van! Megkaptuk a jogerős örökbefogadási határozatot, most már csak az egyéb iratokra (anyakönyvi kivonat, lakcím-, TAJ kártya) várunk. Olyan jó :) Már jelentkeztem is a Nagycsaládosok Országos EGyesületébe 8)

Mindjárt hozok néhány képet is. Puszi!
ildi_ko

Kép Motorszerelő

Kép UFÓ :)

Kép Legfontosabb az evés!!! ;)

Kép Kis pufókám :)

Kép Veronika közelről

Amikor tervezgettük, hogy milyen házunk legyen, egyszer elkeseredtem, hogy nem sikerül semmi normális rajz. Vivien odajött, kérdezte, hogy mi a baj, és mikor elmondtam neki, fogta a füzetet és ceruzát, majd lerajzolta ezt:

Kép

...és megkérdezte, hogy "Anya, ilyet akartál?"

Hát csoda, hogy "ennyire" szeretem?????? :roll:
ildi_ko

Hali, lányok!

Mi is szívesen csatlakoznánk a sződi talihoz, ha alkalmas lesz az időpont!

Totál le vagyok amortizálva, a párom hajnalban munkaügyben Prágába ment és csak holnap éjjel jön haza, hát mit mondjak, nem egyszerű két picurral, akik közül a kisebbik 3 x 15 percet bírt aludni egész nap, a nagyobbik meg szerintem érzi rajtam a feszültséget és rátesz még egy jó nagy lapáttal. :evil: De majdcsak túléljük, bár nem tartja bennem igazán a lelket, hogy még egy 3 napos céges hétvégére is elmegy a párom szeptember végén. :cry:

Ildikó: csodaszépek vagytok, és ha olyan házatok lesz, amilyet Vivi "tervezett", az is gyönyörű lesz!! :lol:
rkata

Rkata:
Szuper lenne, ha tudnátok jönni!! :-) Az én páromnak is jön lassan a húzós időszak a munkahelyén, már most kezdi pedzegetni, hogy mikor mennyi időre kell elutaznia.. :-( Persze, ha csak 1 napos a program, akkor is belelóg az estébe... Ja, én meg úgy tervezek, hogy addigra 4en leszünk. Mindent úgy tervezek, aztán mégsincs még itthon Lilim. :-( Jaj, de negatív lettem már megint. :oops:

Ildikó:
Olyan szépek vagytok! :-) Marci mindenkit megismert a képeken, csak Veronikával nincs még képben, úgyhogy jönnötök kell újra! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Remélem, nem veszitek zokon, hogy mindig dobok egy linket. :oops:
Csak olyan érdekes dolgokat találok, amit megosztok Veleek szívesen. :) Lehet, hogy már mindenki ismeri, de hátha nem. :)

http://www.gyermeksziget.hu/

A képek olyan édesek. :) Megnéztük Gergővel, mindegyikre széles mosollyal reagált. :) Úgy szereti a gyerekeket. :)

Marci anyu: Végre.....:) Már azt hittem, vmi nem oké.
Rkata: Kitartás! :)
Boszi: Nem ma van vmi fontos esemény kicsi Zóra életében? :)
Idusa: ügyi vagy vonalzóügyben :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Ildikó, ne is hallj meg ilyeneket, hogy elkényezteted, azért ilyen, meg stb. butaságok! Szeretettel nem lehet kényeztetni, és elrontani. A kicsiknek az érzelmi biztonság a legfontosabb a világon. :shock: ...és Te nagyon ügyes anyuci vagy!
Vivi nagyon szépen rajzol. Balázs is kb, az Ő szintjén áll, bár tegnap rajzolt egy irtó klassz hableányt. Megkérdezte, hogy : Anya, jó lett a cicifixe? ( Khm, csak tudnám , honnan szedi ezt a szót. :oops: ) Megpróbálom feltenni. Kép

Bocs, nem sikerült valami jól a fotó. A cicifix ott középen helyezkedik el...és a hableányi arc gyönyörű...tudom, tudom, itt inkább rémísztő, de a technika ördöge :twisted:

Zsófi ma először kap almapürét. Megpároltam és összeturmixoltam az almát. Kiváncsi vagyok, sikere lesz-e.
Ma Zsófi baba nagyon kis ügyes volt. A zenélős kisvonatán megnyomta a kerekét és az orrát...rájött, hogy úgy zenél. Na, most zenél egész nap! :lol:
Tegnap végiggurulta az egész franciaágyat, életveszélyes ott hagyni bárhol.
Tegnap találkoztunk egy 2,5 hónapos 6,5 kg-os kislánnyal...annyira örültem az én gömbölyű lánykám egy balettáncosnő karcsúságával pihegett mellette a kezemben! :)

Kata, Zsófi is ilyen keveset alszik nappal! Alig 3*20 perc, félóra, este pedig tiszta nyügi. :( (Azt gondolják kimaradnak valamiből?)
Szívesen cserélnék vele, én durmolnék egész nap!

Jiny, gyógyuljatok! Két beteg egyszerre...hát, nem irigylésre méltó. Csak el ne kapd, mert Téged ki ápol majd?!

Idusa, Lili nagyon csinos, és a szoknyája egyszerűen gyönyörű! Milyen ügyesen áll!

Marcianyu, kitartás!Ez most a türelemlecke. Ismét...

Zorababa, kibújás! Boszi, Mr. Boszi remélem tájékoztat minkat az eseményekről!Kérlek, biztos mindenki nagyon kiváncsi lesz!

Mennem kell, mert nyüszögés van!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok csajok:)
Ma még csak dokibácsihoz megyünk, aki eldönti, mikor bújjon ki a kisnagysága:)
Még megúszhatjuk a kórházbamenést is:)
szuperboszi

Ildikó
Úgy örülök, hogy jelentkezzél.
Pont tegnap beszéltem az egyik idősebb kolléganőmmel, hogy majd, mit is hogyan kellene csinálni a gyereknevelésben, és erre Ő csak annyit mondott, szeretni kell a gyerekeket, nagyon-nagyon, a többi kialakul magától. Úgy gondolom, hogy Te jól csinálod, ne hallgass azokra, akik mást mondanak. Nagyon helyesek a gyerekek.

Kelimoni
Örülök minden linkednek, a Te tipped alapján találtam kiságyat is.
http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... cts_id=132
Megfelel az elvárásaimnak, és az ára nagyon kedvező.

Ma megyek megrendelni a pelenkázót, szekrényt, stb.
www.faktumbutor.hu , ezen belül a Vörös róka bútorcsalád.

Lányok
Engedjétek meg, hogy megosszam veletek az érzéseimet.
Ugyan a kezdetben azt mondtam, hogy én nem fogom előre kialakítani a babaszobát, de kb. két héttel ezelőtt éjszaka felriadtam, hogy „Úristen!!!!!!!!, még semmi sincs elrendezve, megvéve, mi lesz, ha jön a baba”. Azóta nem alszom éjszaka, már azt is álmodtam, hogy csörög a telefon és mi még sehogy sem állunk. Ezek után lázasan elkezdtem készülődni. Picit tartottam a férjemtől, hogy majd mit szól, biztosan mondja, hogy ráérünk még. És képzeljétek – miután vasárnap hazavittük az ágyat, azt mondta, hogy gyerek szőnyeg is kell a szobába (mintha rögtön járna a baby), tegnap közölte, hogy rendeljem meg a többi bútort, és akivel tegnap este telefonon beszélt, mindenkinek beszámolt, hogy épp hol tartunk a vásárlásban. Hát nekem ez olyan jól esett, hogy Ő is így várja, el sem tudom mondani mennyire. Ennek örömére tegnap megvarrtam két kis takarót, az egyik természetesen Micimackós. Ezek után ma éjjel végre tudtam aludni.
Most jegelnem kellene a készülődést, mert jövő pénteken vizsgám van és még sehol sem tartok.

Puszilok mindenkit.
Tviky

Kép
tviky

Sziasztok

Beszéltem az igazgatónénivel :P
Ugyanannyiért :lol: megkaphatjuk a termet.
Október 7. foglalt azon kívül még bármelyik szombat jó, vagyis a Gólyahíres 21. tali hétvégéje sem. Tőlem akár most szombathoz két hétre is megtarthatnánk, szeptember 30-án.
Gyorsan kellene döntenünk. Csütörtökre választ igértem az igazgatónéninek.

Mail-t küldök mindenkinek. Ha lehet még ma, de legkésőbb holnap küldjetek választ.
Aki nem kapja meg írjon és legkésőbb este küldöm.
CÍMEM: rusznyakr@rubicom.hu
Erre a címre írjon aki szeretne eljönni. Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk. Örökbefogadót, várakozót, babaillatra vágyót, Kizsót :lol: és Nikinozsót :lol: .

Ha létrejön a tali :wink: mindenki harmad annyi sütivel, hamival és üdítővel jöjjön mint múltkor. :lol: Szerintem. :P

Üdv
Süni
renóca

Tviky
Olyan jó ezt olvasni. Jó készülődést!!!!!!!!! :P
De most sietek mail-eket küldeni:)

Süni
renóca

Süni, help!Most beírom magam, mint a múltkor és továbbküldöm, vagy vissza Neked, és Te összesíted?
Bocs, lehet, csak én vagyok ilyen csökkent értelmű.... :cry:

Kép
Kép
ggabszi

Most vissza nekem. Így gyorsabb. :D
renóca

Még egy hét szabadság, aztán jövő hét közepén kórház:)
Szóval még cipelgetem a csajszit:)
szuperboszi

Boszi: na, akkor még szoríthatunk. :)
Gabszi: Én sem voltam biztos abban, hogy mit kell tennem. :D
Hiába na, nőből vagyunk! :D:D:D
Süni: Ha kell vmi segítség, szólj! :)
Tviky: Ma megcsináltam a céklát, úgy, ahogy írtad. Mint a vaj, olyan lett. :) És pillanatok alatt leturmixoltam. :) Köszönöm a jó tanácsot! :)
Bútor szép lesz, bébi meg a kertek alatt? :wink: Lehet, hogy Ő üzent Nektek? :)

Na, milyen mackó leszek télen? :D
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok

Köszönöm a gyors válaszokat. Még várom a többit.
Azokat is, akik még szeretnének jönni.
Nem direkt hagytam ki senkit. Írjon akit véletlenül kihagytam és rögtön küldöm a táblát és a helyszínt, vagyis amint gép elé jutok. :P

Eddig szeptember 30. és október 14. vezet :P

Üdv Süni
renóca

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?