Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre idejutottam egy kicsit.

GYED ügye alakul, max. 1 hét, és kezemben a határozat.
Andrist nem vittem orvoshoz, kenegetem a pöttyeit, meg sűrűbben cserélem a pelenkákat, valamit már javult is a helyzet.

Reni!
Milyen a munka? Remélem már mindenki egészséges.
Ha nincs több szabi, akkor valamelyikőtöknek ki kell iratnia magát. Tipikusan valami hányós-hasmenős dolog alkalmas erre. (Ilyen ürüggyel lehet nyerni pár napot.)

Ági!
Bulcsú meggyógyult már?
A földön fetrengős jelenetekhez sajnos még lesz szerencséd. Ez már tuti a dackorszak előszele Lilinél. A srácaimnál 2 éves korban jött elő. Szerencsére Barnával hamar átvészeltük a nehezét, de Márk még mostanában is produkál ilyesmit.

Egyébként mostanában elég nehezen bírom a strapát. Andris sem alszik jól, a nagyok is vándorolnak jobbra-balra éjszakánként. Fogok én még valaha egy jót aludni? És ez még hagyján, de a kialvatlanság miatt egyre türelmetlenebb vagyok a gyerekekkel. Mi lesz így velünk? És hogy lesz így 4.? El vagyok keseredve.

Jó éjszakát! (Lehetőleg nekem is :) )

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Hát igen, a kialvatlanság sajnos nálunk is bejátszik. Bulcsú és most már Lili is sokszor kel fel esténként. Nem tudom, hogy mi van mostanában a lánnyal, éjszaka sírva ébred. De ez nem sima sírás, hanem olyan mintha nagyon megijedne, megrémülne valamitől. Biztosan rosszat álmodik ilyenkor szegényke!
Bulcsúnál meg a szokásos van még mindig.

Úgy tűnik a kis legény le akar állni a cicizéssel. Napközben már nagyon ritkán eszik ciciből. Nem kell neki, de az az érdekes, hogy ma lefejtem reggel 120 ml tejet, és cumisüvegből viszont megitta. :roll: Éjszaka azért még nagyon jól megy a ciciből evés. :D

Sajnos én is türelmetlenebb vagyok mostanában velük, de leginkább Lilivel. Bulcsú még nem igazán tud olyat csinálni, amiért haragudhatnék rá. Bár már elkezdte rugdosni az üveges vitrin ajtaját. :shock: Lili viszont néha az agyamra megy. Mondok neki valamit és egyáltalán nem hajlandó azt csinálni. Sőt, van olyan, hogy simán a képembe vágja, hogy "nem". :x Félek, hogy azért álmodik esetleg esténként rosszat, mert én veszekszem vele napközben. Egyik nap már hideg vizet locsoltam az arcába, hogy higgadjon le. Nem volt más választásom, de utólag ezeket mindig megbánom... :oops:

Kép
Kép
giga1

Na, akkor látom nem vagyok egyedül...

Csak az a baj, hogy ezeket a zűrös helyzeteket higgadtan, egy kis humorral lehet a legjobban kezelni. De ha fáradt vagyok, akkor türelmetlen is, így egyre több a hiszti, a veszekedés, amitől még türelmetlenebb leszek, és egyre rosszabbá válik minden.
Most Andris újra alszik kb. 4-ig. Akkor egyszer megszoptatom, és 6-ig még nyugi van. Legalábbis 2 napja ez van. Vettünk egy ágyat a szobájába, ha éjjel ébred, oda költözöm vele, így a többieket legalább nem zavarjuk. (Meg ők se minket. :) )

Egy tipp: ha látod, hogy ellenkezni fog Lili, akkor kérd fordítva, amit akarsz. Pl. nehogy felvedd a kabátod, nehogy megedd a főzeléket. A fiúknál nagyon bejött ez a "játék", főleg, ha még morgolódsz utána, hogy irgum-burgum, stb.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Jó az ötlet, kipróbálom! :wink: :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de még szokom a két gyerekes létet. Hát nem egyszerű. Már volt egy kialakult életritmusunk hármunknak, most ki kell valahogy alakítanunk négyünknek is. Valahogy semmire sem jut időm. Ha a kicsivel foglalkozm nyúz a nagy. Most nem játékra gondolok, hanem etetésre. Így akkor mesélek neki. Ha látja hogy a kicsit felveszem, már jön is, hogy őt is vegyem fel. Ha alszik a kicsi, megpróbálok minél többet vele foglalkizni, hogy érezze nincs elhanyagolva. Ha ő alszik ebéd után, általába a kicsi van fönn, akivel szintén foglalkozom, mert akkor tudok rá figyelni száz százalékosan. És akkor nem főztem takarítottam vasaltam stb.
Állandó dilemma, kinek az idejéből vegyek el ezekre a dolgokra. A fiamat próbálom bevonni a főzésbe is. Egy ideig élvezi, de persze utána megunja, és megy a nyüglődés. Délelőtt többnyire kiviszem őket, mert most még jó idő van, így délután főzök, de délután meg a kicsi nyűgösebb már, úgyhogy nehézkes a dolog.
Na mindegy még nem jutottam dűlőre magammal. Valahogy próbálok időt szakítani mindenre.
Eddig este meg éjjel csináltam meg egy csomó dolgot, de most többnyire bealszom a fiammal. Reggel meg általában fél hat hat körül kelés, mert a fiam mivel nem hord most pelust akkor kel hogy pisilnie kell.
Szóval a kialvatlanok táborához és a türelmetlenek táborához így én is csatlakoznék.
Ez szörnyű dolog. Hihetetlen ha nem tud rendesen aludni az ember mennyivel nehezebb minden. És a gyerekek ezt sajnos nagyon jól érzik és kihasználják.
Egyébként a kis Adél szépen fejlődik, már mosolyog ezerrel meg gőgicsél. Tegnap már átfordult a hasárol a hátára, persze csak véletlenül valószínűleg, azért még korai lenne. Viszont a nyála folyik egyfolytában patakokban. Kikészít vele, és ez lesz még nem tudom hány hónapig. Megkaptuk a két hós oltásunkat meg én is beadattam a pnemo-t is.

Hát egyenlőre ennyi. A betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást.

Kép

Kép
bucsek

Szia Bucsek!
Adj még időt magatoknak. Ki fog alakulni a napirend.
Jövő szeptembertől ovis lesz Ádám? Nagyon ügyes, hogy nem kell neki pelenka.

Én egy kicsit elkiabáltam a dolgot: Andris megint ébredezik 2 körül is. Na, de majd csak alakul.
Persze lehet, hogy megint a fogacskák miatt nyugtalanabb, most az 5. és 6. egyszerre bújt ki neki.

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok! :D
Magamról: Két gyerekem van, egy 2 éves fiam (Dominik) és egy 7 hónapos lányom (Kinga). Eleinte nagyon féltem, hogy bírom majd két kicsivel egyszerre, de hamar belejöttem. Szerencsére minket elkerült a testvérféltékenység. Remélem, ez így is marad. Már valamiféle "napirendet" is sikerült kialakítani, ami többé-kevésbé működik is.
Ha nem bánjátok, rakok fel képet is...
Kép Kingus és Dominik
Most megyek, mert itt a fürdés idő. :)
Vendég

Szia U. Moni!
Gyere bátran! Aranyosak a gyerkőcök.

Akíra!
Fanni babához gratulálok!

Ági?
Reni?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Megszületett Fanni? De jó!!!
Gratulálunk hozzá!!! Sok egészséget kívánunk az egész családnak!
Akíra! Várunk vissza a fórumba! :wink:

Móni!
Üdv! Nagyon szépek a gyerekeid! Eljátszanak egymással valamennyire? Ügyes kislányod van, hogy ilyen szépen ül. Magától is fel tud már ülni?

Bucsek!
Csak csatlakozni tudok Boeske hozzászólásához. Biztosan idővel jobb lesz. Tudom, hogy mennyire nehéz ez az időszak most neked. Gondolj arra, hogy minden nappal jobb lesz. Persze vannak hullámvölgyek és hullámhegyek is. Lesz olyan nap amikor minden flottul fog menni, és tök jól fogjátok magatokat érezni!
Nagyon ügyes Ádám, hogy nem hord pelust!

Boeske!
Hihetetlen, hogy mennyire más tud lenni két hasonló korú kis legény. Andrisnak már 6 foga is van, Bulcsúnak még egy sem. Mit csinál egyébként? Mászik, ül, feláll?

Bulcsú még mindig egyiket sem. Jövőhéten pénteken megyünk Vácra babaúszásra. Azt mondták, hogy nagyon jó hatással van az ilyen kis lusta legényekre. Persze nem siettetni akarom, csak mégis olyan jó lenne már. Szóval kettős érzés van bennem. Egyfelől szeretném már ha csinálná ezeket a dolgokat, másfelől viszont tényleg nem szeretném zavarni, vagy siettetni. Hallottam már olyat is, hogy egy kislány 10 hónaposan csinálta mindezt, de szinte 1-2 hét alatt behozta az összes lemaradást. És van még egy pozitívuma is annak, hogy nem mászik: egyelőre egy gyerek után kell szaladgálnom. :wink: :lol:

Mi még mindig betegesek vagyunk. Lili és Bulcsú taknyosak, és köhögnek. Tegnap elvittem már őket a dokinénihez, mert bár nem volt komoly bajuk (takonykór és egy-egy köhintés, tüsszentés), mégis zavart, hogy már lassan másfél hete tart ez az állapot. Azt mondta nekünk az orvos, hogy azért húzódik el ennyire valószínűleg, mert fogzik mind a kettő gyerkőc, és ez ilyenkor megnyújthatja a betegséget. Kaptunk Sinupret cseppet. Ettől most frankón köhögnek a gyerekek, de hallom hogy szakadozik fel a váladék legalább.

Kép
Kép
giga1

Köszönöm a dicséreteket a gyerekek nevében is. :)

Ági!
Már szoktak egymással "játszani", de olyankor nagyon kell figyelni rájuk, nehogy Dominik ráfeküdjön Kingára, meg ilyesmi. De ha együtt játszanak nagy nevetgélések, sikongatások vannak. :D Kinga már egyedül felül, mászik és már áll is. :shock: Mindent sokkal hamarabb, mint a fiam csinált ilyen korban. A védőnő szerint, azért mert lány. :?
Nagyon valószínű, hogy Bulcsú mindent rögtön egymásután fog csinálni. Dominik is nehezen kezdett el mászni, de pár napra rá fel is állt. Nem sokára két gyerek után szaladgálhatsz. :lol:

Bucsek!
Nagyon ügyes a fiacskád, hogy már nem kell neki pelus. Az enyém még hallani sem akar ilyesmiről.

Mentem, mert ezek a rosszcsontok szétszedik a házat! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ági!
Remélem hamar kilábalnak a gyerkek a náthából. A múlt héten minket is utolért a betegség.
Andris szépen álldogál már. 5-10 másodpercet kapaszkodás nélkül is. De ez tényleg más minden gyereknél. Márk 11 hónaposan már stabilan járt, szörnyülködtem is, hogy 19-es bakancsot kellett vennem neki, mert gyalogolt a hóban is. (Ennek utólag nem örülök, ugyanis ez a hiperaktivitás egyik tünete. Sajnos elég sok tünet illik rá, és vannak sokkal idegesítőbbek is, mint a korai járás.)

Móni!
Majd jövő tavasszal-nyáron nem fog kelleni az a pelus. :) Emiatt ne aggódj.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Szia Móni!

Én is szoktam itt lenni, csak mostanság hűtlenkedem :oops: Nagyon szépek a gyerkőceid, és Kingus tényleg nagyon ügyes. Bár a védőnőddel nem értek egyet, mert nekem Levi is ilyen korán csinált mindent, és szentül meg vagyok győződve róla, hogy fiú... :D :wink: :D

Viszont ezzel kapcsolatban a frász jött rám Boeske attól, amit írtál, hogy a hiperaktivitás jele. Mik vannak még? Például amik ráillenek Márkra?

Érdekes a pelus dolog. Ádám tényleg hihetetlenül ügyes, hogy nem kell a pelus. Nálunk is hasonló a helyzet, mint Dominiknál, Norbi hallani sem akar róla. Bár ugye Levi is 1 hónappal a 3. szülinapja után lett nappalra(!) szobatiszta, úgyhogy cseppet sem csodálkozom. Még azért sem szól, ha bekakilt :?

Takony nálunk is folyik, már fel sem tűnik. Igazából szeptember eleje óta nem nagyon volt olyan nap, amikor nem.....
Azért remélem, Bulcsú és Lili hamar kigyógyul belőle. A Sinupretről jókat hallottam!!

A babauszival kapcsolatban: nekem egy konduktor ismerősöm mondta, hogy szerinte kifejezetten rossz a babaúszás, abból a szempontból, hogy minden gyereknek megvan a maga fejlődési üteme. Van, amikor a teste, van amikor a szellem fejlődik. A babaúszással erőltetik a testi fejlősést, ami a szellemi kárára megy, vagyis megzavarja a baba saját fejlődési ütemét. No de ez nem szentírás, és megsérteni sem akarlak Ági. Nővérem is hordja az 5,5 hónapos kisfiát, és nagyon élvezi. Csak gondoltam megosztom veled, tényleg remélem, nem bántalak meg.

Most megyek, dolgozom egy kicsit.

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok!

Reni!
Köszönöm a dicséretet! A védőnőmmel általában én sem értek egyet. :D

Reni és Boeske!
Nem aggódom a pelus miatt, de olyan jó lenne már, ha legalább Dominiknak nem kéne venni. De egyenlőre még esély sincs rá, hogy szobatiszta legyen, mert nem csak hogy nem szól, de még le is tagadja a kakit.

Boeske
Engem is érdekelne, hogy milyen jelei vannak még. Remélem az én fiam nem hiperaktív, ő is 11 hónaposan már egyedül ment.

Ági!
Neked akartam még írni, hogy Dominik 1 éves volt, amikor kibújt az első foga, úgyhogy Bulcsú nincs lemaradva. :wink:
Vendég

Jaj, nem akartam pánikhangulatot kelteni a korai járással. Abból még nem következik a hiperaktivitás. Csak egy tünete LEHET.
Márk az utóbbi időben kezdett gyanús lenni. Eleinte csak azt hittem, még nem nőtte ki a dackorszakot, és egyszerűen neveletlen a kölyök. :oops: De rájöttem, nem biztos, hogy ez a helyzet.
Ezekre figyeltem fel az utóbbi időben:
1. néha ön- és közveszélyes. Néha. De azok ijesztő helyzetek. Nincs tekintettel senkire és semmire. pl. elhajítja a fából készült széket. vagy nemrég nekiesett a konyha falának a palacsintasütővel. Előbb cselekszik, és nem gondol a következményekre.
2. Ha valamit szeretne, és nem lehet azonnal, akkor hisztizik, sír, tombol. Nem bír várni.
3. Olyankor is izeg-mozog, szaladgál, őrjöng, amikor nem kéne. És ezt igen idegesítő módon. Beleordibál a beszélgetésekbe.
Szóval ilyesmi. Persze nem biztos, hogy ez hiperaktivitás, csak gyanús nekem.
És nagyon rendes, angyali kis srác is tud lenni, de sosem lehet tudni, mikor jön rá a "frász".

Részletesebben itt lehet olvasni erről:

www.fimota.hu

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!

Köszi a linket, megnéztem. Érdekes amit írsz Márkról. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hiperaktív, nem?! Lehet, hogy csak a határait feszegeti, próbára teszi a türelmeteket. Majd szerintem oviban-suliban fog igazán kiderülni. Még kicsi. Nincs három éves. Remélem, hogy nem lesz semmi gond. Ez egyébként nem tipikusan "középső gyerek" viselkedés?? Mert mintha valamikor olvastam volna erről.

Móni!

Norbi is általában letagadja... Hát ők ilyenek :D Egyébként valóban meg lehet érezni anyagilag, ha már csak az egyik gyereknek kell pelust venni. Nekem már az is könnyebbség volt, amikor Levire már csak éjszakára kellett. Amikor meg azt is "elhagyta", na az volt az igazi!!! :wink:

További szép napot Nektek!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Reni!
Igen, én is reménykedem, hogy inkább középső gyerekes viselkedés, de azért lehet, hogy megkérdezek egy szakembert is. Ha mégis hiperaktivitás, akkor kicsit másként kell kezelni/nevelni a srácot. Szóval inkább korábban derüljön ki, ne iskolás korában.

Pelus:
én rengeteget használtam mosható pelust, fóleg nagyobb korban. Most kicsit belefáradtam a mosásba-teregetésbe, de vissza fogok rá térni.

Megyek, mert jelenleg 4 fiú rohangál a szobában..... :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Móni!
Nálunk is kezdődik már szépen lassan a közös játék. Bár ez még legtöbbször annyiból áll, hogy Lili ráterít egy textilpelust az öccse fejére, és várja, hogy leszedje magáról a krapek, közben ő meg nagyokat kacarászik. Jobb esetben kukucsosat játszanak. Sőt még az is előfordul, hogy lovacskáznak. Ilyenkor bizony a lány ráül Bulcsú hátára és mind a ketten nagyon élvezik. :shock: :D Persze ezt nem szoktam hagyni, csak nagyon rövid ideig. :wink:

Reni!
Egyáltalán nem bántottál meg! Azért vagyunk, hogy megosszuk egymással a dolgokat, véleményt mondjuk. Pont az előbb kaptam egy privit. Abban egy anyuka szintén negatívumként beszélt a babaúszásról, olyan szempontból, hogy ő is jár a fiával már hónapok óta, de szerinte nem ettől fejlődik a fia úgy ahogy. Azt mondja, hogy kikapcsolódásnak jó, de szerinte semmi több. Hát nem tudom, én azért most már elmegyek, kipróbáljuk, aztán meglátjuk majd. Veszíteni nem hiszem, hogy veszítek egy alkalommal. :roll:

Boeske!
Szerintem is jobban teszed, ha utánajársz a hiperaktivitásnak, mert tényleg jobb, ha az ember minél hamarabb megtudja. Azért szorítok, hogy ne legyen hiperaktív!

Pelus:
Mi is hasonló cipőben járunk. Lili néha letagadja, néha szól. Fogalmam sincs, hogy mikor kezdjünk hozzá a leszoktatáshoz. Szerintem a következő nyár ideális lesz talán. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Képzeljétek Lili pöttyös. Tegnap délelőtt találtam 2 pöttyöt az arcán, azt hittük, hogy valami megcsíphette, de nem valószínű. Ma reggelre újabb kettő lett az arcán, és még kettő a kézfején. Nem tudom, hogy mi ez. Lehet, hogy csak valami allergia, de az is lehet, hogy bárányhimlő. :? Anyu szerint himlő. :?

Kép
Kép
giga1

Ági!
Hogy van Lili? Viszketnek neki a pöttyök?
A bárányhimlő összetéveszthetetlen. (És elég csúnya, és rettenetesen viszket. :( )

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Ma viszem dokihoz. Néha vakargatja, de nem állandóan.
Ma reggelre nem jöttek ki rajta újabbak. Így már nem annyira gyanús a bárányhimlő, de majd a doki biztosra mondja, hogy mi ez. :?

Kép
Kép
giga1

Hú, erre én is kíváncsi vagyok. Én is hittem már Norbit barihimlősnek, de kiderült, hogy "csak" csalánkiütés volt, valószínűleg sok tojást evett, és kicsapta. Pedig tenyerén talpán ott volt, és hólyagos is volt, mint a himlő. Hát nem az volt :( Pedig olyan jó lett volna átesni rajta akkor nyáron, és most nem rettegnék, hogy végre dolgozom, milyen nyavaja fog rájuk törni.

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok!

Ági, kiderült már, hogy mitől vannak a pöttyök? Csak nem bárányhimlő.

Boeske, szerintem is kérdezz meg egy szakembert. Egyébként mi az, hogy középső gyerekes viselkedés?

Reni, nem gondoltál rá, hogy beoltatod a gyerekeket bárányhimlő ellen?

Képzeljétek, Dominik pár napja szól, hogy bekakált, ilyen se volt még. :D Tegnap vettem neki egy wc szűkítőt, hátha kedvet kap a dologhoz. Gondoltam, hogy megveszem a Felejtsd el a pelust, Elmo!-t, hátha segít leszokni a pelenkáról. Olyan jó lenne! :D
Vendég

Na. Nem bárányhimlő, hanem valami vadállat megcsípte. Megkeresem és kinyírom azt a pókot, vagy valami hasonlót... :twisted: :lol:
Én egyszerre paráztam attól, hogy bárányhimlő, meg örültem is volna neki. :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Ági!

Örülök, hogy kiderült, mi az. Utálom a pókcsípést. Olyan csúnya tud lenni.

Móni!

Nem. Erről nagyon hosszan tudnék beszélni, hogy miért nem, én totál ellene vagyok. Dominik ügyes, hogy szólt. Innen már egyenes út visz a szobatisztasághoz.

Boeske!

Azt nem is írtam délelőtt, hogy jó ötletnek tartom, hogy megmutasd Márkot. Tényleg jobb nem várni a suliig.

Most vacsitájm....

Reni
Kép
Kép
rennye

Ági!
Remélem megtalálod a bűnöst! :lol:

Reni!
Érdekelne, hogy miért vagy az oltás ellen.
Vendég

Szia Móni!

Több oka is van. Az egyik tök alap: én is voltam bárányhimlős, semmi bajom nem lett.
A másik az én félszem: mi van, ha nem ad egész életre védettséget? Akkor inkább gyerekkorban essen túl rajta, minthogy felnőttként elfelejti újraoltatni magát, és barihimlős lesz. Sokkal nagyobb veszélye van felnőttként himlősnek lenni, és jobban meg is viseli.
Még egy: Az oltás nem ad 100%-os védettséget, lehet attól még bárányhimlős, igaz állítólag lightosabban.

Na, van még ám érvem, csak nem jut eszembe. Várom az ellenérveket :D :wink:

Reni
Kép
Kép
rennye

Reni!
Én teljesen megértem az érveidet. A sógórnőmék pl. beoltatták a keresztlányomat bárányhimlő ellen, de én nem fogom az én gyerekeimet. Szóval nálunk is mindenki máshogyan gondolja.

Kép
Kép
giga1

A bárányhimlőnek lehetnek szövődményei is. 12 év alatt csak 1 oltás kell. 100 gyerekből 1-2 gyereknek van az oltás után enyhe, pár hólyaggal zajló bárányhimlője.

Gondolom sejtitek, hogy én az oltás mellett vagyok. :wink:
Én beadattam Dominiknak, előtte megkérdeztem a gyerekorvosunkat is. Azt mondta, ha az ő unokája lenne, tuti megkapná az oltást. Nekem ennyi elég is.

Akit érdekel:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=679
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=692
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=730

A mi családunkban is megoszlik a vélemény az oltásról. Anyámék szerint nem vagyok normális amiért beadattam. :lol:
Vendég

Oltás:
Ha iskolás korukig nem kapják el a fiúk a bárányhimlőt, akkor beadatom nekik.
:D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

A szövődményről jut eszembe: ugyebár azért reklámozzák ennyire, mert lehetett hallani egy-két olyan esetről, amikor súlyos szövődmények léptek fel. Mondjuk 1 millióból kettő. De a maradék 999 998 esetről nem szól senki, hiszen semmi extra nem történt.

Mostmár biztos (bár eddig is az volt), hogy nem oltatom be őket, hiszen ahogy írtad Móni, csak 12 évre ad védettséget. Azt pedig szerintem mindenki tudja, de már írtam is, hogy felnőttkorban sokkal veszélyesebb himlősnek lenni. És ha elfelejti, vagy nem lesz rá pénze?? Akkor inkább essen túl rajta ovisan. És mondom ezt úgy, hogy pl Norbi az extra rizikós fajta gyerek, mert vörös, fehérbörű. Minden kiütés, szúnyogcsípés nagyon csúnya a bőrén, tehát lehet, hogy rajta nagyon-nagyon ki fog jönni. Én mégis így gondolom.

Na bocsi, de szóltam előre, hogy sokat tudok erről a témáról írni....

Sziasztok!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Reni, nem azt írtam, hogy 12 évre ad védettséget, hanem hogy csak 1 oltás kell (nem kell ismétlő), a fölött kell 2 (6 hét különbséggel), és egész életre ad védettséget. Felnőtkorban nem kell újra oltani. :)

Más: szerintetek milyen zöldséget adhatok már Kingusnak a répán és a krumplin kívül? :roll:
Vendég

Jaaaaaaaa :shock: Most már értem..... :oops: :D

Kingusnak: cukkini, zeller, fejessaláta, paradicsom.
Pl: krumpli+zeller+srépa+frépa. Nagyon fincsi :lol:

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok!

Még a bárányhimlő témához: egy rokonom felnőtt fejjel beoltatta magát, és ugyan elkapta később, de két pöttyel, és 1 nap hőemelkedéssel megúszta. Szóval tényleg jobb túlesni rajta gyerekkorban, de ha nem, akkor inkább oltás, mint 3 hét kimaradás munkahelyről/iskolából.

Zőldségek: paradicsom, sütőtök. Utóbbi Andris kedvence.

Holnap viszem Márkot kontrollra, de hogy véletlenül se legyen nyugalom, Barnának kijött a sérve (vagy hogy mondják), így vele is lesz 1-2 köröm a sebészeten. :(

Ha esetleg eltűnnék napokra, azért lesz, mert tanulok. Dec. 9. az első vizsgám időpontja.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Sok sikert a vizsgához!
A fiúknak meg jobbulást!

Móni!
A többiek már írtak jó néhány zöldséget. :wink: :lol: (Jól hangzik) Próbálgassátok ki!

Kép
Kép
giga1

Tényleg!! Sütőtök! Ez eszembe sem jutott... Érdekes módon, nekem mindig a gyümölcsök közé sorolódik, pedig tudom, hogy nem az. :oops:

Reni
Kép
Kép
rennye

Köszi a tippeket zöldség ügyben, kipróbáljuk! Sütőtököt már mi is ettünk, csak azt elfelejtettem írni (Kinga is szereti).

Boeske!
Szegény Barna, remélem hamar rendbejön! :(
Kitartást a tanuláshoz!
Vendég

Reni, szerintem azért nem írtam én se... :oops:
Vendég

Boeske!

Márkot milyen kontrollra viszed?
És Barnának milyen sérve jött ki? (Norbinak van köldök is, hasfal is :? :( )

Reni
Kép
Kép
rennye

Ja, és jó tanulást, sikeres vizsgát!

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok!

Barnát megnézte a sebész, szerencsére nem sürgős a műtét, de azért nyáron túl kéne esni rajta. (hasfali sérv)

Márk ajak- és szájpadhasadékkal született, 2 műtétje volt már. Ezért vittem kontrollra. A sebész szerint (és szerintem is) kell még egy kis hegkorrekció, jövő, vagy azutáni nyáron. Van egy kis hangképzési hibája, de elég 1 év múlva elkezdeni a logopédiát. Szerencsére nem orrhangzós, úgyhogy emiatt már nem kell több műtét. A fogszabályzójával csak így tovább, hordja minél többet.
A fül-orr-gégész sajnos nem jött el, hétfőn kell időpontot kérnem a Bethesdába. Szóval még mindig van egy köröm.

Ma nem tanultam. :(

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Láttam elértek ide a hírek!

6.án megszületett Fanni 4100grammal és 57 centivel! Ő is császáros baba mint a nővére!

Most már itthon szokjuk a 4fős családi életet, ami egyenlőre nem probléma mentes, de remélem hamar összeszokunk! :roll:

Kyra egész jól viseli! Nagyon imádja Fannit, folyton símogatja meg puszilgatja! Imádja! Védi, ha sír vele sír! Szóval imádnivaló amikor Fannival van! Remélem ez nem fog változni! Mondjátok azt, hogy nem! :lol: :wink:

Velünk (apjával meg velem) voltak, vannak problémák! Iszonyat lett! Fanni születése elött elkezdődött a dackorszaka, elég nehéz volt kezelni, de amióta hazahoztuk Fannit méginkább dacol! Minden nem! Semmit nem csinál meg amit kérünk, csak ha éppen jó kedvében van! Nem könnyű vele! Nagyon nem! De remélem hamar rendbe jön! Meddig tarthat ez?

Próbálok jönni most már sokkal gyakrabban, mert hát most már én is tényleg ide tartozom :)

Próbálok majd nem csak kérdésekkel jönni hanem bekapcsolódni is ígérem! :)

Most mennem kell, lassan jön a következő hami ideje! :)

KépKép
KépKép
akíra

Akíra!
Még egyszer gratulálok!
Sajnos nem lehet tudni, meddig tart a dacosság. Van akinél pár hét, van, akinél hosszú hónapok.

Próbáld ki, mit csinál Kyra, ha az ellenkezőjét kéred. Pl. Ne edd meg a főzeléket, ne vedd fel a kabátod! Sokszor ez is segíthet.
És a humor és játékosság is jó: én néha Mikrobit játszom, és robothangon közlöm a srácokkal: ha nem men-tek a-zon-nal a kád-ba fü-röd-ni, ki-lő-lek ti-te-ket a vi-lág-űr-be.
Ezen nevetünk, és már mennek is.

És hiszti esetére: próbálj meg nyugodt maradni. Ha látja, hogy nincs meg a kellő hatása, hamarabb leszokik róla.

Sok türelmet ehhez a nehéz időszakhoz!

Esik a hó!
Voltam kinn a fiúkkal szánkózni a kertben, hááát kihívás 3 ekkorával, de jóóóóóóó volt.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Akíra!
Én is gratulálok a "nagy lányhoz" még egyszer! Sógornőmék kislánya egy napon született Fannival. :D
Ha tudsz tegyél fel róla fényképet! Meg persze Kyráról is szívesen nézegetnék fotókat!

Megnyugtatlak. Nálunk még most is sokszor van, hogy Lili csak úgy elkezdi szeretgetni az öccsét. Simogatja, puszilgatja, mondja neki hogy ne sírj, ha éppen valamiért rákezdett, stb. Szóval szerintem ez még sokáig meglesz!

Hát igen, a dackorszak. Az most nálunk is tombol. Amit Boeske írt, nagyon jó ötlet. Ha Lili is éppen nem akar valamit csinálni, akkor kipróbálom az ellentettjét és már működik is. Nálunk mostanság pl. nagy harcok vannak pelenkázás terén. Egészen egyszerűen nem akarja. Én ilyenkor meg mondom neki, hogy jól van, akkor nem teszem tisztába, maradjon csak kakis, és már megy is visítva a pelenkázó szekrényre. :wink: Ha nem akarja felvenni a kabátját megmondom neki, hogy rendben akkor mi elmegyünk itthonról, ő meg itthon marad, és már szalad is hogy adjam rá a kabátot. :wink: Apró cselek ezek, és bevállnak, most még legalábbis... :D

Boeske!
Sajnálom, hogy műteni kell Barnát!
Szegény Márk! Még egy műtét? :( Egyik barátnőm kisfia is ajak és szájpad hasadékkal született, de neki 5 műtétet mondtak. :( Az elsőn már túl vannak.

Voltunk babaúszáson! Az első pillanatokban sírt Bulcsú, de utána már nagyon belejött, és élvezte. Egyébként pont aznap amikor mentünk délelőtt megemelte már a popsiját. Azóta meg napjában többször is csinálja ezt. :) Remélem most már elindultunk a fejlődés útján. :wink:

Kép
Kép
giga1

Ági!
Örülök, hogy jó volt a babaúszás. Mentek máskor is?

A barátnőd mennyire járt utána a műtéti lehetőségeknek? Mi is azért vittük ki Németországba Márkot, mert ott jobb technikával, korábban, és kevesebb műtéttel meg tudták oldani. Azt ki kellett fizetnünk, DE az egyik prof. Szegeden is műt már, így bátran merem ajánlani, azt már finanszírozza aTB.
Márknak eddig 2 műtétje volt. 1 itthon 1 külföldön. Az itthoni nem sikerült túl jól. :( Most csak egy kis hegplasztika lesz, az már semmi az előző 3 órás műtéthez képest. Aztán még talán egy lesz, ha kell csontbeültetés a fogínyébe. Ennyi.
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy járjanak utána a dolgoknak, én is szívesen segítek nekik. Van egy remek weboldal: www.hasadek.hu Ajánld nekik, olvassák el. Érdemes.
Bocsánat, hogy ennyit írtam a témáról, de hátha jól jön nekik az info.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Köszi az infót Boeske!
Átadom, hátha segít nekik. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Csak helyzetjelenteni ugrottam be, hogy lássátok élek ám, csak még nem vagyok a toppon két gyerekes anyaként! :roll:

Fanni egészen jó kislány! Bár sajnos ő is hasfájós mint Kyra volt, ugyhogy avval szenvedünk, de egyébként jó kislány! A nap nagy részét átalussza, éjjel is csak eszik alszik! Napközben van 1-2 alkalom amikor nézelődik inkább alvás helyett, ilyenkor nehezen alszik el utána (gondolom sok inger éri és nehezen dolgozza fel) meg este alszik el baromi nehezen! Eddig hozzá voltunk szokva, hogy Kyra 8kor alszik, és utána pihi van, hát most ez Fanni miatt módosult 10re! Kb. 2 óra mire elalszik! Ezt kéne kiküszöbölni, és akkor minden tökéletes lenne!
Kyra azért megsínylette a dolgot, sokat rosszalkodik, figyelemre vágyik (pedig baromi sokat vagyok vele, ha csak tehetem vele játszom) viszont a figyelemfelkeltés rosszalkodással megy ugye, azért meg leszídom, amiért meg sír, szóval...nem egyszerű...de lehetne rosszabb is! Szóval nem panaszkodom!

Most azt próbálom, hogy nem szídom le, hanem megpróbálom valami mással elterelni a rosszalkodásról a figyelmét! Hát nem tudom, hogy jó ötlet-e ez, nem csinálok-e avval rosszat, hogy nem szídom meg...lehet úgy értelmezi majd, hogy rosszalkodhat nyugodtan, már le se szídom érte...nem tudom hogy csináljam jól...de próbálom megoldani a helyzetet!

Most megyek mert sógornőm elvitte a boltba, ugyhogy addig van egy szusszanás időm megyek rendbe szedem a lakást!

:lol:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra!
Sajnálom, hogy Fanni hasfájós! Emlékszem, hogy Bulcsúnál is milyen kínszenvedés volt ez az időszak. Jaj! :( Őszintén kívánom, hogy hamar legyetek rajta túl!

Kyrával kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy türelem. Bár nagyon nehéz, de valahogy át kell vészelni ezt az időszakot. Nagyon jól teszed, hogy amikor Fanni alszik akkor vele foglalkozol.
Egyébként van segítséged? Te tudsz pihenni?
Fizikailag hogy vagy így a szülés után?

Képzeljétek!
Bulcsúnak kezd kibújni az első fogacskája. Egyelőre éppen hogy a fogának a csücske szúrta át az ínyét. Szóval lassan, de haladunk. :wink:
Lilinek meg kibújtak már teljesen a szemfogai. Úgy látszik ők ilyen lassúak fogak terén. :)

Kép
Kép
giga1

Giga, hát én jól vagyok teljesen, én nagyon gyorsan regenerálódtam Kyra után is, meg most is! Sokan akik normál úton szültek csak néztek, hogy én a 2. császár után milyen tempóval rohanok végig a folyosón :lol: Dokim is ki volt akadva, hogy ritka aki ilyen hamar felépül :) Szóval testileg tök jól vagyok!
Hát kipihenés ügyileg már fele ilyen jól sem állok! :? Kyra még mindíg kel 1x-2x éjszakánként kéri a cumiját... :?
Fanni is csak 1x kel éjjel meg 1x hajnalba, de hát ez így nekem már 3-4 kelést jelent, és ugye míg Kyránál csak egy pillanat az egész addig Fanni 15-20 percig szopizik...van hogy ráalszok :oops: Szóval elég fáradt vagyok! De azért bírom :)
Segítség igazából barátnőm van aki szintén pocakos, de legalább míg az egyiket öltöztetem addig elvan a másikkal :lol: meg ilyenek, szóval így ő segítség :)
Meg apukám szokott lejönni ha épp nincs itt barátnőm, szóval így nem vagyok 100%ba egyedül!
Persze a legnagyobb segítség az apjuk volt abba a két hétbe míg itthon volt, de hát az luxus lenne, hogy mindketten gyeden legyünk :lol:

Bulcsúnak gratula az első fogához :)
És hát nem kell aggódni, Kyrának is 9 hónaposan jött az első foga ki! Előbb állt fel minthogy kijött volna a foga :lol: És mi is most tartunk a szemfogaknál :lol: Én eleinte aggódtam, de rájöttem, hogy fogatlan úgysem marad, és hát nem is maradt :lol:

Hasfájásra szerintetek adjak neki valamit? Vagy majd túlleszünk rajta? :roll: Kyra itta a babateát és az neki jó volt, de Fanni nem issza! :roll:
Én meg annyira gyógyszer ellenes vagyok :roll:
Szerintetek?

KépKép
KépKép
akíra

Akíra!
Én megmondom őszintén, hogy nálunk igazán semmilyen szer sem segített a hasfájáson. A torna viszont igen, de csak annyiban, hogy a pukikat segített kiűzni a pocakból. A masszázs meg jól esett neki. Próbáld ki, hátha nálatok is beválik.

Nálunk sajnos haláleset történt. Anyósom meghalt tegnap. Nagyon hirtelen volt, de mégis számítottunk rá. Mellrákja volt, ami áttétet képzett a tüdőbe és végül ez vitte el. Igazából 2 nap alatt lett nagyon rosszul. Viszont szép halála volt, szép csendben elaludt.
Annyira fáj! Nagyon szerettem őt. Azóta nem bírok enni. Olyan rossz, hogy csak ennyit tudott az unokáival lenni. :cry:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Ági!
Gratulálok Bulcsúnak az első fogacskához, majd szép lassan kibújik a többi is! :D
Részvétem az anyósod miatt! :(

Akíra!
Hasfájást nekünk is csak a masszás enyhítette valamennyire. Több mindent próbáltunk, de sajos semmi nem segített. Túl kell élni valahogy!
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?