Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Igen, Norbi vöri. Nem az a tűzvörös (sajna?), hanem szőkés. Kis cuki. 8)
Függöny nálunk 4 hiányzik, úgyhogy ha már úgyis így belelendültél Boeske........ :lol:

Én úgy örülök, hogy ezt az éjszakázós dolgot már nem kell csinálni. Most, hogy nincs olyan meleg (sőt, mivel nem fűtenek, igazából fagypont közeli a lakás hőmérséklete :x ), egyszer sem kel föl inni Norci :D

Oviban a héten bent alszik Levi, nagyon ügyes, nincs hiszti, csak reggelente kis nyavalygás, de kezelhető.

Norbival hétfőn kezdtük a bölcsit, ma 1,5 órára kimentem a szobából, párszor elpityeregte magát, de meg tudják vígasztalni, ami nagyon szupi. Szépen evett, sokat, etetni kell, de elfogadta a gondozónőtől. Szerencsénk van, mert két tündéri bölcsisnénink van :D

Hát nagyjából ennyi.

Nálatok mi a helyzet?

Reni
Kép
Kép
rennye

Ági!
Én is ezt mondogatom magamnak, hogy egyszer majd csak vége lesz az éjszakázásnak.

A füóggöny nekünk lesz. Meguntam, hogy a régi lakásból áthozott 30 éves függönydarabok lógnak mindenfele, most végre vettünk újat. Igaz, a nappaliba még nem, mert ott hatalmas ablakok vannak, még ki kell találnom, mit merre huzigáljunk.

Reni!
Örülök, hogy alakul az ovi-bölcsi.

Ma elvittem a kicsiket Ringatóra. Jó volt. Vettem bérletet rá.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Nem semmi, hogy ennyi gyerkőc mellett még nekiállsz egy rakat függönyt megvarnni. :wink: Sok sikert hozzá!
Mi az a Ringató?

Kép
Kép
giga1

Szisztok!

Szilvi vagyok, Van egy kisfiam Ádám, de mi csak Böminek hívjuk júli 10.-én volt két éves, és van egy kislányom Adél de mi csak Prüntyőkének hívjuk aki auguszus 20.-án született. Úgyhogy holnap lesz kerek 1 hónapos :)
Szívesen beszélgetnék veletek. Pl. érdekelne nálatok hogy zajlott a testvérféltékenység, és hogy kezeltétek. Nálunk, még istenes a helyzet. De mások azt mondják, hogy akkor kezd eldúrvulni a helyzet amikor a kicsi 3 hónapos lesz és ő is igényli a több törődést.
A Böminek pl. ötször kell elmondani valamit, mire egyáltalán meghallja. És még utána se biztos hogy megcsinálja. Én értem, vagy próbálom megérteni a kis agyát, és tudom, hogy azért csinálja hogy minél tovább ráfigyeljek, de azért amit eddíg nem szabadott azt ezután se szabad.
Nem akarok túl szigorú lenni vele, és hogy azt hidje már nem szeretem, de azt se akarom hogy elkomiszodjon, mert mindent ráhagyok, csak azért mert neki most nehéz időszaka van.
A másik meg a pelenka kérdés, most nyáron nagyon jól leszokott a pelenkáról. Szinte 100%-ba szólt vagy nem is szólt, csak újságolta, hogy pisilt, vagy jött hogy töröljük ki a fenekét. De mos egyre többször bepisil.
Szerintetek mennyire erőltessem a dolgot, egyszerűen adjam vissza rá a pelenkát, vagy próbálkozzak még azért. Erre is azt mondják, hogy szinte semmi esélye a szobatisztaságnak, még azok is visszaesnek, akik már réges rég bilibe pisiltek.
Nem akarom folyton azért elmarasztalni, hogy bepisilt, mert akkor állandó kudarcélménye lesz. De azért jó lenne ha sikerülne leszokni erről a fránya pelenkáról. Olyan jól alakult már.

Bocsi ha kicsit sok voltam így elsőre. Remélem van kedvetek beszélgetni. :)

Szilvi

Kép

Kép
bucsek

Kép Kép Kép
És egy pár kép a gyerekekről :) [/img]

Kép

Kép
bucsek

Szia Szilvi!
Persze, hogy van kedvünk beszélgetni, csak időnk nincs mindig. :D
Gratulálok a gyerkőcökhöz.

Nem biztos, hogy testvérféltékenység van a háttérben. Legalábbis nekem mindegyik fiam 2 éves korában "romlott el", akkor lettek kisangyalból ördögfiókák. Szóval lehet, hogy a dackorszak közeledik.

Szobatisztaság:
Ádám nagyon ügyes, hogy 2 évesen már nem kellett neki pelus. Szerintem fiúk közt ritka ez. Pelenkát visszaadni (egy gyerekpszichológus szerint) csak akkor lehet, ha ő is kéri.
Sajnos hallottam már ilyen esetről, hogy muszáj volt visszaadni a pelust, és bizonycsak 1 év múlva kerülte le újra. Remélem nálatok nem így lesz.
Nálunk elég kései volt a szobatisztaság, Márkkal 1 hónapja próbálkozom, de még kb. kétnaponta van "baleset".

Hopp, mennem kell....

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Na, visszajöttem...

Ági!
Ringató: énekes-mondókás foglalkozás 3 év alatti gyerekeknek. Többfelé hordtam már a gyerkőcöket, de ez nem is drága, és nagyon tetszett. Andris is élvezte, sok pici gyerek van. Márknak kicsit fárasztó, mert utána még el kell hozunk Barnust az oviból, de max. majd alszik délután. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Bucsek!
Üdv köztünk, remélem jókat fogunk majd beszélgetni!
Szerintem sem testvérféltékenység ami nálatok van. Ádám még kicsi lenne hozzá, bár te ismered őt a legjobban. Valóban ilyenkor hisztiznek rendesen. De még örülhetsz, hogy csak mostanság kezdődött, mert nálunk a lány már néhány hónapja műveli ezt a fajta modort. :?
Bár mi még nem tartunk szobatisztaság terén szinte sehol, de szerintem semmiképpen ne eröltesd a dolgot. Ha úgy érzi a kiskrapek, hogy ő mégsem szeretné most a bilit, akkor nem bántsd emiatt. Majd jövő nyáron megint meg lehet próbálni, vagy ha nem is nyáron, de egy 1-2 hónapig szerintem ne nagyon zargasd emiatt.
Az tény, hogy jobb lenne csak egy pelusos a háznál! Nálunk is csípném, ha így lenne, de a lány nálunk nem szól mindig, hogy van valami termés a pelenkában. Így csak szaglás alapján tudom beazonosítani a dolgokat... :?
Nagyon szépek a gyerekek!!! :wink:

Boeske!
Jó lehet ez a ringató! Én is szivesen vinném ilyesmikre a gyerekeket, de szerintem Lilivel nem bírnék, állandóan elrohangál, nem igazán lehet lefoglalni... :roll:

Nálunk most helyzet van. Bulcsú már tegnapelőtt este óta lázas. Pontosabban néha felmegy a láza, néha meg csak hőemelkedése van. Mindemellé megy a hasmenés is rendesen. Szegénykémet borzasztóan megviseli a fogzás. Az a durva, hogy nála 8 fog van megduzzadva. :shock: Tudom, ez most hihetetlenül hangzik, de tényleg így van. Az alsó kettő már nagyon fehér, de még azok sem akarnak kibújni. A mellette levő kettő, és a felső 4 meg duzzadt, érzem, amikor bekenem a fogát. Lilinél nem volt ilyen. Neki a 3 egyszerre kibúvó fog volt a max. Ha jól érzem, és valóban gyors egymás utánban fognak kibújni a fogacskák, akkor le a kalappal a kicsi fiam előtt. Bárcsak már vége lenne. Most már ott tartunk, hogy nem lehet letenni sem. Most is sír, mert az apja betette a hordozóba, pedig ott szeret lenni. :? Napközben nagyon keveset alszik. Ha cicin elalszik és elviszem a kiságyába rögtön felébred. De hát én meg nem lehetek leszögezve a kanapéhoz 1-2 órára egy másik gyerek mellett... Szóval nem tudom, hogy mit csináljak. Lehet, hogy el kéne vinnem dokihoz? :roll:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Annyira el vagyok veszve, minden nap elolvaslak Titeket, de válaszra már nem futja. Pedig annyi időm van, csak éppen nem szeretek hazajönni, annyira elszomorít az üres lakás látványa... :cry:

Szilvi!

Nagyon szépek a gyerkőcök :P
Igen jó kérdést szegeztél nekünk :lol: . Én a magam részéről tutira nem adnám vissza a pelust. Szerintem ez is csak figyelem-felkeltés. Nálunk, lehet a kisebb korkülönbség miatt, de a keményebb része Norbi 6 hós korában kezdődött. Amikor aktívabb lett a kelleténél (Levi szemszögéből nézve :wink: ) Én anyaféltékenységre szavazok :lol:

Boeske!

Ringatón voltunk mi is, ott aztán kellett ungrándozni nekem is, Levivel a karomban. :D Szép látványt nyújthattam :wink: :oops:

Ági!

Szegény Bulcsú és Te! Norbi volt olyan, hogy minden fogzásnál fosi, hőemelkedés-láz ingadozva. Remélem, nálatok is csak ez van, és nem a hányós-fosós vírus... Drukkolok, hogy jobb legyen!!!

Szép estét!

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok!

Köszi a szobatisztasággal kapcsolatos tanácsokat. Tényleg nem tudom, hogy mi lesz ennek a vége. Mindenesetre egyenlőre nem adom vissza a pelust rá. Nagyon ügyes egyébként. Reggel amikor felkel és tudja, hogy van rajta pelus, megkérdezi, hogy hova lehet pisilni, van rajtam bugyi?
Meg ugyan úgy szól, hogy pisilni kell. És akkor leveszem róla a pelust, és megyünk a bilire.
De ma is elvitte az apja bevásárolni, majd pisilés után 15 perccel sikerült bepisilnie a bevásárló központ kellős közepén :(
Olvastam a Ransburg könyvet is. Ő is azt írja, hogy nem baj ha néha van baleset 7 éves korig teljesen elfogadott, és semmiképp sem szabad elmarasztalni a gyereket.

Ági: hát nagyon sajnállak, én nem nagyon tudom, milyen az ha nyűgös a gyerek a fogzásnál. Képzeljétek, az Ádámnál mindíg csak azt vettük észre, hogy kinn van egy új foga. Soha nem nyálzott még egy cseppet se, és nem volt miatta nyűgös, csak talán egy vagy két alkalommal, de az se lehetett dúrva, mert nem emlékszem rá.

Ringatóra (nálunk tücsökzene) mi is jártunk tavaly télen. Az Ádám nagyon szerette. Idén is szertnék menni vele, de majd meglátom milyen lesz a kicsi. Hogy marad el. Vagy ti ezt hogy oldjátok meg mi a tapasztalat kisebb gyerek terén.
Egyáltalán mikortól vittétek a kisebbet ilyen közösségbe?

Kép

Kép
bucsek

Reni: Sámuelt, miért adtad be bölcsibe. Vissza akarsz/kell menni dolgozni?
Vagy azt gonolod, hogy így jobb a gyerekeknek. Pl a nagyobb nem féltékeny, hogy a kisebb otthon marad veled? Mert már ilyet is hallottam

Kép

Kép
bucsek

Sziasztok!

Szilvi!

Azok csak a keresztnevei a gyerekeimnek, Norbit Norbizzuk, ritkán mondom neki, hogy Simi-Samu-Sámuel (a Dini-Dani-Dániel folytatását). Szóval Levinek a Bohus az első keresztneve, ennek ellenére őt nem Bohusozzuk sűrűn. Na jól kifejtettem. :lol:

A lényeg: bölcsibe szívem megszakadásával, vérzésével adtam be Norbit, mert muszáj volt. Vissza kell mennem dolgozni, mi nem élünk meg a Gyes-ből (50 000 Ft-tal kevesebb pénzt nagyon megérzünk). Sajna..... :cry:

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok!

Reni!
Szerencsére nem a fosós-hányós vírusa volt Bulcsúnak. Már nincs láza, se hőemelkedése. A foga miatt volt szerintem, de nem jött ki neki egy sem... :?
Nálunk is így lesz az ovi-bölcsi. Lili megy majd oviba, Bulcsú meg bölcsibe, ha eléri a kettőt. Gyesen én sem fogok tudni itthon maradni. De megmondom őszintén én már vágyom egy kis felnőtt-társaságra.

Bucsek!
Nagy szerencséd volt akkor Ádámmal a fogzásnál! Én mindig csodálattal hallgatom ezeket a sztorikat. Jó lehet, hogy legalább emiatt nem nyűgösebb a gyerkőc.

Boeske!
Hogy állsz a függönyökkel?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Ági!
Az jó hír, hogy legalább a láz elmúlt. Majd csak kijön már az a fog.
Most Andris is nagyon szenvedett, 2 napja elfogyott a homeobogyója. Most délben beadtam neki, 1 órája alszik, mint a bunda.

Bucsek!
Múltkor a Ringatón volt egy 3 hetes, meg egy 4 hetes baba is. Szóval a zsenge kor nem akadály. Nem minden zenés-dalos-tornás foglalkozás alkalmas 2 gyerekkel, de ez igen. A Csiribiri muzsika is jó, de pl. a Csiribiri torna csak 1 gyerekkel működik. Legalábbis én így tapasztaltam.

Függönyökkel haladok, "már" 3 kész.
Ma nem tudtam varrni, kiderült, hogy lyukas a vízvezetékünk, 200 köbméter víz folyt el egy hónap alatt. :x Háromszor voltam szerelvényboltban, mire meglett a szükséges idom, Édesapám kiásta és kicserélte a rossz részt. Most még írni kéne egy kérvényt a csatornázási műveknek, vagy minek, hogy legalább a csatornaszámla ne legyen ötjegyű összeg. Elvégre a kertbe folyt el a víz. :(
De legalább a fű szépen nőtt. :D

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Milyen homeos bogyót adsz Andrisnak?
Bulcsúnál egyébként nem a fogzás miatt volt a láz. Amikor már elmúlt neki kijöttek rajta apró pöttyök az egész törzsén, fején, nyakán. Felhívtam a gyerekorvost, és mondta, hogy mivel láz előzte meg ő egy gyermekkkori tipikus betegségre gondol. Sok szokott belőle lenni, nem kell megijedni. Valami vírus okozza, ezért volt a láz, és kísérő tünet a pöttyösség. Azt mondta, ha a pöttyök 1-2 nap alatt nem múlnak el, akkor vigyem le hozzá. Hála az égnek elmúltak. :)
Nem semmi, hogy ennyi víz elfolyt nálatok. Remélem a csatornázási művek jó fej lesz, és elfogadják a kérvényeteket!

Akírával mi lehet??? Babucija :?:

Kép
Kép
giga1

Ági!
Akkor a háromnapos láz nevű valami volt Bulcsúnál?
Homeo: chamomilla CH 15
Pici vízben feloldva adom be neki. Ez az egyetlen, ami csökkenti a nyüglődését.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

A betegség nevét nem tudom, de lehet, hogy ez az... :?
Köszi a homeot! Kipróbáljuk.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Reni? Fiúk megszokták a bölcsit/ovit? Munka?

Ági!
Na, próbáltátok a homeobogyót? Mi max. két rövid ébredéssel megússzuk az éjszakákat, ha naponta 3x beadom Andrisnak.

Akíráról annyit tudok, hogy megint kislánya lesz. Rég nem jelentkezett.
Ahogy Rétes sem, meg még néhányan.

Szép hétvégét!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Fiúk egész jól belejöttek, mindketten bent alszanak, majd uzsi után elhozom őket. Munka :arrow: :x :x :x
Eléggé elszomorító.....

Levinek is volt háromnapos láza! És az a "mókás" benne, hogy a háromnapnyi láz után, pedig hidegebb általában a gyerek testhője a kelleténél.

Boeske!! Annyira gáz ez a vízvezeték dolog! Nagyon sajnállak érte Titeket. Drukkolok én is, hogy rendesek legyenek a csat.műveknél!!

Szép hétvégét!

Reni
Kép
Kép
rennye

Nem próbáltuk ki végül a bogyót, mert rájöttünk, hogy nem a foga miatt kel fel Bulcsú ennyiszer. Leginkább nem szeret egyedül aludni. Ha magunkhoz vesszük elalszik rögtön...

Kép
Kép
giga1

Reni!
Örülök, hogy a fiúk ilyen hamar belejöttek. Mi a baj a munkával?

Kibújt Andris 3. foga. Végre.
Most jöhet a 4. Aztán remélem lesz egy kis szünet.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Gratula az újabb fogacskához! Ügyes legény az Andris! :wink:

Reni!
Tényleg mi a gond a melóval?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

A melóval az a gond, hogy nincs....

Gratula Andris fogaihoz!!! :D :D

Norbi tegnap be volt rekedve. Képzeljétek, mi lett a rekedtség vége... :cry: Éjjel kruppos rohama volt Norbinak. Ami felháborít, muszáj megosztanom veletek: mi a 13. kerületben laktunk, és, mint kiderül, az ottani ügyelet száma volt még a telefonomban. Felhívtam, nagyon kedves nő elmondta mi légyen. Nagyon szívesen küldene orvost, csakhogy ők a 13. kerbe mehetnek csak. De megadja a 4. kerületi ügyelet számát: a Bethesda. :shock: :shock: Felhívtam. Ha nem múlik el, be kell menni. A lényeg: hogy lehet az, hogy egy 13. kerületi családnak jár az, hogy orvos megy ki éjjel a fulldokló gyerekhez, míg az újpestinek el kell mennie Zuglóba az Ilka utcába???? Annyira felháborít, főleg, hogy csak taxival tudtunk menni, ami csak oda 2200 Forintomba került. Persze visszafele éjszakai járattal jöttünk, nagy szerencsémre, mert annyi pénzem volt már csak így a hónap végén, hogy ha taxival jövök haza, nem tudom megvenni éjjel a krupp-kúpot. 4 db 1900 Ft!!! És ez életmentő gyógyszer!!!! Gondolom nem kell taglalnom mennyire kiakadtam.
Viszont Norbi egy kis hős volt :P Imádom. Annyira jókedvű volt, majdnem végig sétált (babakocsit érthető módon nem vittem, azt hittem bent kell maradni éjszakára). 22:30-kor volt a rohama, 23-kor mentünk el, és 0:40-kor már az ágyában volt.
Én úgy megijedtem, amikor elkezdett fulladni :oops: :cry: Szerencsére, aki olvas róla egyszer, tutira felismeri a kruppot.
Ja még egy: első ijedségemben a 112-t hívtam. Legalább két percig vártam, de SENKI NEM VETTE FEL!!!!

Bocsi, hogy hosszú lettem.

Reni
Kép
Kép
rennye

Reni!
Hát ez nagyon durva!
Jól értem a dolgot? Ti most a 4.ker-ben laktok. Előtte a 13.ban voltatok, és az ottani ügyeletet hívtad? Onnan irányítottak a Beteshdába, mert a 4.ker-nek nincs különálló ügyelete?
112? Nagyon durva!
És hogy van most Norbi? Miért csak taxival tudtatok menni, nincs kocsitok vagy apa nem volt otthon?

Kép
Kép
giga1

Ági!

Jól érted....
Azért taxival mentem vele, mert apának van csak jogsija, ő meg nem ismeri Norbi kórtörténetét, meg nem is volt igazán magánál, meg nem is az a fajta, aki ilyet el tudna intézni, és nem is emlékezne arra amit mondtak. :? Sorolhatnám még.....Ő sajna ilyen. Szóval Levi miatt egyikőnknek itthon kellett maradnia, mert ő aludt, nem kelt föl szerencsére. Én így láttam jónak.
Most jól van, köhög ugyan, meg éjjel mintha lázas lett volna (nem beszélve arról, hogy 20-30 percenként sírt föl :cry: ) Most remélem alszik egy nagyot!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Na, alukált fél2-ig, és 39,9 lázzal kelt.....

Reni
Kép
Kép
rennye

Reni!

Jobbulást a kis betegnek!
Remélem hamar túl lesz rajta.

Mi szerencsések vagyunk, még soha nem rohantunk a gyerkőcökkel az ügyeletre. Na jó, egyszer mentünk, amikor Márknak középfülgyulladása volt, de az hétvégén volt.

Gyerekek elaludtak, apjuk még sehol.....
Végre van időm olvasgatni. Lehet, hogy megnézem a Dr House-t, ha nem alszom el addig.

Nyugodt éjszakát!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Reni!
Hát ez így tényleg elég durva!
Gyors jobbulást kívánunk mi is Norbinak.

Boeske!
Én a Született feleségeket nézem meg. :wink: Imádom... :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Rég jártatok erre.... Én is....

Megérkezett Andris rég várt 4. foga. Remélem most egy ideig nem jön több.
Szeretnék egy kicsit aludni is.

Ági!
Beadatod a pneumococcus elleni védőoltást a gyerekeknek?
Ma hívott a védőnő, hogy szeretném-e. Ki kell tölteni egy igénylőlapot hozzá.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Nem semmi srác ez az Andris! Gratula neki a 4. fogacskához!
Bulcsú fiam még mindig kis fogatlanka-lenke. :lol:

Igen, beadatom a védőoltást. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi van akkor ha Lilinél mondjuk a 2. oltás már kicsúszna a 2. szülinapja utánra? Van valakinek erről infója? Vagy hogy mennyi időnek kell eltelnie a két oltás között?

Kép
Kép
giga1

Ági!
Aki nem tölti be a 2. évét idén november 1-ig, annak jár ingyenesen. Akármikor kapja.
Lilinek már lehet, hogy csak 1 oltás, mert 2 év felett csak 1x oltanak. (Ki tudja, mikorra érkezik meg az ingyenes oltóanyag.)
Bulcsúnak meg 3 oltás, ha jól olvastam, kettő most 1 hónap különbséggel, és 2 évesen még egy emlékeztető.
Márknak fel fogom iratni, 16000Ft egy oltás. Néhány éve még ingyen kapta volna ő is (a fejlődési rendellenesség miatt), de azt megszüntették. Akkor úgy gondoltam, felesleges beadatni neki, mert nem volt beteges. De mire oviba megy azért nem ártana.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Akkor jó! Ingyen kapjuk. De Lili majd csak decemberben lesz 2. Szerintem korábban fogja kapni, így neki is 2 oltás lesz. Bulcsúnál biztos voltam a 3 oltásban. :? Szegénykéim...
Nem semmi, hogy mennyibe kerül egyébként. :shock: Barna kapott ilyen oltást?

Reni?
Te beadatod?

Bucsek!
Mi a helyzet felétek?

Kép
Kép
giga1

Ági!
Barna nem kapott pneumococcus elleni oltást.
Jó, hogy ilyen optimista vagy. Amilyen helyzetben van az egészségügy, nem hiszem, hogy pár héten belül lesz valami abból az ingyen oltóanyagból. :roll:
De majd meglátjuk.

Akírával összefutottam egy másik topikban. Még 4-5 hete van hátra a picilány érkezéséig.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Képzeld mi 22-én megyünk az első oltásra. Mind a ketten megkapják. A dokinő nekünk is azt mondta, hogy az a gyerek akinél két éves kora előtt megkezdték az oltóanyag beadását akkor is ingyen kapja a másodikat ha már elmúlt kettő. Végre egy jó hír. :wink:

Akkor Akírának szorítunk nagyon!!!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Most gondoltam úgy, hogy eljött az idő, hogy újra csatlakozzak hozzátok ha még lehet :)

Lemaradtam nagyon, de még nem éreztem magam teljesen ide valónak! Hisz a problémák csak akkor kezdődnek igazán mikor Fanni is kint lesz, tehát valós lesz a tény, hogy egy kicsi és egy pici babám lesz :)

Látom, hogy pont most jött rólam hír, jól esik, hogy nem felejtettetek el teljesen :)

Még a legnehezebb része hátra van :( De most már nem olyan sok! Abban reménykedek, hogy ez a lányzó megindul magától kicsit hamarabb mint a szülés várható időpontja! Mivel ha nem akkor november 6.án lesz a programozott császár, és hát azt szeretném elkerülni! Szeretném ha magától döntene úgy, hogy ki akar jönni, és nem azért mert ki kell jönnie! Meg hát jobbak a spontán jövő fájások, és nem az oxitocin által kreált fájások! :?
Na de ennyit rólam!

Remélem mindenki jól van, és nem bánjátok ha jövök most már sűrűbben közétek! Megpróbálom felvenni a topik ritmuság :)

KépKép
KépKép
akíra

Jajj, és egy kérdés lemaradt! Hallottam valahol valami olyasmit, hogy lehet olyat csinálni, hogy ha Kyra betöltötte a 2 évet akkor én a Fannira továbbra is tudom igényelni a gyedet, és a férjem meg 8 órás állás mellett is felveheti a gyest a Kyrára! Ilyen létezik? Vagy ez egy hülyeség így? Mert azt is hallottam máshonnan, hogy egy család egyszerre csak egy féle támogatást vehet fel! Persze plusz a családi! Az meg mindkét gyereknek jár nem?

Bocsi a hülye kérdésekért, de már ezen agyalok, hogy hány féle papírt kell kitölteni majd, hogy a férjem el tudja vinni a tb-hez meg az államkincstárba! :?

KépKép
KépKép
akíra

Szia Akíra!
Jó, hogy jöttél!

Családi pótlék persze hogy jár mindkettő gyerek után.
GYED után nem TGYÁS-ra mész Fannival? És csak annak lejártával GYED-re.
Én anno így csináltam.
Az anyasági támogatásról se feledkezz meg! Az is jár.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske, nem hiszem, hogy nekem lenne értelme TGYÁS-ra mennem, mert nem igen volt az nekem több! Én Gyedre is csak 77 körül kapok, szóval nekem nem volt olyan kiugró fizum, hogy nekem megérje görcsölni vele :)
Az anyasági az egyszeri nem? Mármint, hogy arra gondolsz nem? Azt mindenképpen igénylem, az ha jól tudom 60 körüli összeg, nem?
És akkor hülyeség az amit hallottam? Mármint, hogy Kyrával meg párom megy Gyesre? :roll:

KépKép
KépKép
akíra

Szia Akíra!
Örülök, hogy jelentkeztél! Már kezdtünk aggódni, hogy mi lehet... :wink:
Én nem hallottam még ilyet, hogy munka mellett gyest fel lehessen venni. Én is úgy tudom, hogy egyszerre csak egyféle támogatás lehet.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Norbi meggyógyult, de a héten még nem volt bölcsibe, majd hétfőn. Akkor meg valószínűleg Levi marad itthon velem, mert most meg ő kezdett el köhögni, nagyon csúnyán. Hát most mit mondjak....

Akíra! Rég nem jöttél te is erre. Sajna csak egy ellátást lehet igénybevenni, és csak egy gyerekre. Ezért nem értem, hogy ikrekkel miért kap az ember dupla pénzt. Én is két gyereket nevelek, két kicsit, dupla költséggel. Nekem miért nem jár két gyerekre az ellátás???? A családi jár két gyerekre, ennyi.
És elárulom, hogy több Gyed-et kapsz, mint én kaptam, és nekem igencsak megérte 6 hónapig Tgyás-t kapnom, mert sokkal több, mint a Gyed. De te tudod. Azt kell válsztani, ami a több pénz.

Én pl anno amikor terhes voltam Norbival, azt hittem, ha megszülök, akkor Levire kapom tovább a Gyed-et, Norbira a Tgyás-t, plusz a családi. Hát jót tévedtem.....

Boeske!

Gratula a fogacskákhoz!!! Mikor kezdett jönni az első foga? Levinek 9 hónaposan 9 volt, de ő 5 hónap alatt növesztett ennyit.

Ági!

Éjszakákkal hogy álltok?? Nem adatom be. Se bárányhimlő ellen, se rota ellen. Csak a kötelező, plusz az agyhártya ellenit adattam be.

Na megyek, szeretnék köhögés mentes éjszakát, és ALUDNI AKAROK!!!!

Szép estét!

Reni
Kép
Kép
rennye

Reni!
Szegény Ti! Egyik meggyógyul a másik meg beteg lesz... :( Jobbulást Levinek!

Éjszakákkal változatlanul állunk. Általában éjfélkor kel először. Akkor csak cumit adok neki, és visszaalszik. Aztán felkel még 3 és 6 óra környékén, de ekkor már etetni kell. Kaptam olyan tippeket, hogy ne tegyem cicire, csak vizet adjak neki, de ez eddig sajna nem igazán jött be, de azért még próbálkozom majd. :? Van olyan, hogy a 6-os etetés után már nem alszik vissza :evil: , de azért olyan is van, hogy még kb. 8-ig alszunk utána.

Kép
Kép
giga1

Akíra!
Már lehet, hogy kérdeztem, hogy ha megszületik Fanni, akkor Kyrával egy szobába lesznek, vagy külön? Hogy tervezitek?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokta! Igaz nem jó híreket írtatok, de hát ez van :lol:

Akkor valószínűleg a tgyást fogom igényelni, ha szerintetek így jobban megéri! Én nem tudom :)
Le lehet valahonnan tölteni ezeket a nyomtatványokat? Vagy el kell menni egyszer a nyomtatványokért egyszer meg majd beadni őket? Mert az úgy elég macera! :?

Giga, nem nem lesznek egy szobába! Egyenlőre mint ahogy Kyra is anno fél évig velünk lesz egy szobába Fanni, és majd májusba átköltözik Kyra szobájába! Egyenlőre nem is tudnám megoldani a dolgot, mert most folyik Kyra nagy ágyba való szoktatása! Egyenlőre még hol itt hol ott alszik, szóval most két ágy van a szobájába! És 3 már nem férne be, ugyhogy májusig remélem, hogy megállapodik a felnőttes ágyánál és akkor szétszedhetjük az ő ágyát és akkor már befér majd Fanni kiságya is! Aztán valószínűleg jövő év végén vagy az azt követő év tavaszán Fanni külön szobát kap! Most egyenlőre még nem tudjuk átalakítani azt a helyiséget ami a mi hálónk lesz hálóvá, ugyhogy egyenlőre Fanni jövőbeli szobájába mi lakunk :) De 2 év múlva ilyenkor már tuti, hogy ez az ő szobája lesz! És ez a végső célunk, hogy külön legyenek végül a lányok, mert azért az a jó ha mindkettőjüknek megvan a saját kis szobája :)

Most mennem kell, de holnap megpróbálok kicsit jobban visszaolvasni :)

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Hogy vagytok?

Képzeljétek, hónapok óta vacakolnak a GYED-emmel. Hiába adtam be még júliusban a kérelmet, még mindig nincs határozat. Pedig jövő hétfőig le kéne küldenem Pécsre, az egyetemre az igazolást, különben kifizethetem a költségtérítést.
Két napja a különféle hivatalok folyosóit koptatom. Még Vácott is voltam. (Átmentünk Dunakeszin is. :wink: ) Végre egy kézbe érkeztek a papírok, az ügyintéző azt ígérte 2 hét múlva meglesz. :?
Remek.
Szerencsére a Pécsi Tudományegyetem elfogadja az igazolást később is, HA bizonyítani tudom, hogy nem az én hibámból ered a késés. Hát most próbálom bizonyítani.

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Hát ez nem semmi! Remélem hamarosan rendbe tudod tenni a gyest!
Fiúk hogy vannak?

Kép
Kép
giga1

Szia Ági!

Egyelőre jól vannak, egyik sem beteg.

Oltás? Túl vagytok rajta?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Pont ma kapták meg. Bulcsú egy kicsit nyűgösebb, de lehet, hogy nem ezért. Nem tudom mennyi idő után jöhet el ez a reakció. Lilinél semmi extra jele nincs az oltásnak. Remélem, hogy nem is lesz, mert ma anyuéknál alszik.
Ti mikor kapjátok?

Kép
Kép
giga1

Örülök, hogy jól viselték a gyerekek az oltást. Egy kis nyűgösség belefér.
Következő? Egy hónap múlva?

Én először csak Andrist viszem, Márknak fel kell iratnom, és kiváltani a patikában, szóval ő csak a második körben csatlakozik. De neki úgyis csak 1 kell. Még nem tudom, mikor megyünk, gondolom a védőnő ideszól majd.
Bár lehet, hogy előbb meglátogatjuk a gyerekorvost, mert Andris feneke csúnyán kiütéses mostanában. Lehet, hogy nem bírja az eldobható pelenkát? Két hete lusta vagyok, félreraktam a mosható pelusokat. :? :roll:

Szebb időt!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Boeske!

A Gyed-del is, meg a Gyes-sel is szórakoznak. :x Újabban 2 hónap az átfutási idő, ami kicsit fura számomra. :shock: Na de hát június nem most volt..... Intéztek azóta valamit?
Voltál Andrissal orvosnál popsiügyben? Mit mondtak? Remélem, azóta már elmúlt.

Ági!

Gratula a gyerekeknek az oltáshoz, mármint, hogy nem viselte meg őket nagyon :)

Mi jól jártunk ismét, Norbinak is meg nekem is középfülgyuszink volt. Ebben a hónapban 4 napot járt Nobi bölcsibe (két betegség között :? ) Hétfőtől elkezdek dolgozni, Laci lesz itthon a fiúkkal, mert Levinek ősziszünet van az oviban, így Norbit sem akarom bevinni bölibe, maradjon csak még egy hetet itthon, hogy tutira kiláballjon ebből a trutyiból, ami megszállta. Nem tudom, mi lesz, ha ismét csak pár napot tud majd járni, nem fogok tudni itthon maradni vele, és már Laci sem tud kivenni több szabit. Szóval ezt oldja meg, aki tudja!!

Viszont aranyosak voltak, nem okozott gondot az óraátállítás, mert ma régi idő szerint 8-kor keltek úgy, hogy ugyanakkor tettük le őket, ahogy szoktuk. Mázli :lol:

További szép napot!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Boeske!
A következő oltás Bulcsúnál kb másfél hónap múlva lesz, akkor megyünk tanácsadásra is. Lilinél meg 2 hónap múlva.
Hogy van Andris popója?

Reni!
Huh! Szegény Ti! Fel van most adva a lecke. Remélem senki nem lesz beteg mostanság nálatok!

Nálunk most Bulcsúnak alig van hangja. Benyelt egy kis torokgyuszit, ami ráhúzódott a hangszálaira is. Így legalább nem olyan hangos a legény... :wink:
Volt ma valami a levegőben? Front, vagy valami hasonló? Mert Lili ma bődületesen hisztis volt. Alig bírtam vele. A gyerekorvosnál a földön fetrengett, én meg csak nevetni tudtam rajta kínomban. :oops: :?

Kép
Kép
giga1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?