Kedves Dorki!
Ez valóban lehet hormon probléma. A hormon probléma akadályozhatja a teherbe esést is, és spontán vetélést (elhalást) is okozhat.
A középidõben észlelt nyák peteérést mutat.
Biga!
Tudomásom illetve a jelen tudásunk szerint nem árt az ultrahangos vizsgálat.
2 naponta 2 db 500 mg-os glycerin kúpot tegyél fel reggel ugyanabban az idõben, Reggelire egyél 4-5 evõkanál mézes mûzlit 3 dl tejjel. Reélem, megtszûnik a szorulásod.
Kedves Kamilla!
Ezek a dolgok bizony összefügghetnek! Igaz, hogy egy vesével éppen lehet szülni,de ha az az egy megbetegszik, akkor már nincs segítség. És az is igaz, hogy a gyermeknek kellene testvér, de annál is jobban kell az anya! Az én javaslatom az, hogy neveld fel ezt az egy gyermeket, és ne próbálj másikat vállalni.
Lonchi!
Nem hiszem, hogy a teától lenne, hanem gyulladástól. Kérj Gynevac-ot és adasd be. (leírás:
www.gynevac.hu) Kinga!
A barátnõd szülési esélyeit a méhen kívüli terhesség mûtéti vágása nem befolyásolja. Az elõzményben a császármetszés befolyásolja. De császármetszés után is lehet sima szülés. (A keresztlányomnak volt 1 sima szülése, utána egy császár elõesett köldökzsinór miatt, majd 3 spontán szülés következett.) A méhen kívüli abból a szempontból korlátoz, hogy csak minden második hónapban lehet terhes, de végül is ez a szülés számot nem befolyásolja.
Zsuzsa (Zsé). A sikertelenségnek sok oka lehet, ezeket mind ki kellene vizsgálni!
Tünde!
1.Az ikerterhesség nem igazán változtatta meg a következõ szülés esélyeit. A sima szülés jobb volt a távoli prognózis szempontjából: császármetszésnél több idegen fehérje (magzati vér) jut át az anyai keringésbe.
2.Folyamatában lehet értékelni az ekllenanyag szint változást. Egy értékbõl nem.
3-4- Nem tudom, ilyen behatóan ezzel nem foglakoztam, hiszen az utóbbi 30 évben nagyon lecsökkent az Rh izoimmunizáció száma: nem is találkoztam vele.
5. tudomásom szerint ennek már nincs értelme.
6. A születendõ gyermek Rh faktora nem befolyásolható. Véleményem szerint ne vállaljatok több gyermeket. Örüljete majd annak, ha ez a gyermek egészséges lesz, és neveljhétek a 3 gyermeketeket. Minden további terhesség súlyosabb szövõdményekkel jár, mint az elõzõ!
Kati!
Hát ez bizony valóban butaság, de hát nyilván nem gondoltad végig. A "lombik" baba még nem baba, amikor vissza helyezik, hiszen a megtermékenyülés után 2-3 vagy 5 nap mulva helyezik a méhbe az osztódó petesejtet (4-5-16 sejtes állapotban), akkor még olyan az egész, mint egy kis szederszem. A méhen kívüli terhesség már sok millió sejtet tartalmaz, a megtermékenyülés után 3-4 héttel veszik észre általában, vagy még késõbb. Kialakult az embrió, kialakult a méhlepény, ami sok-sok bohollyal belemaródik a petevezeték nyálkahártyájába.
Csutka, hami!
Nme jutottam még el a mélek kiértékeléséhez.
Üdvözlettel
Erazmusz