Reklámokról: nekem az megy az agyamra, amikor a rágót kettesével tömik a szájukba. Az én egyik fiamnál be is jött a számításuk: tömi magát, mint a libát. Mondok: miért kettőt? mert a reklámban is így van! (ide jönne a dühösi, amit még mindig nem tudok csinálni) Miután évek óta háborgok azon, amit látok...

Juli,
igazad van, két gyerek akkor is több, mint egy, ha történetesen a második pici. De kevesebb, mintha már a második se egészen az. Karleszorítás-fenékrecsapás kérdése: ezért írtam azt, hogy csak kézzel! Akkor éppúgy érzed, fájt-e és mennyire, mint a karleszorításnál. Nem látok lényegi különbséget. Már csak azért se, mert alkalmaztam mindkettőt: szerintem a karleszorítós volt a rosszabb a gyereknek, mert tovább tartott, és én is kicsit olyan "spanyolcsizmásnak" éreztem a dolgot. De szükség volt rá sajnos, mert - hazug világ - itt Ausztriában nem oldhattam meg az észheztérítést egy sima popsincsapással. Ezt nem látják, így ez ezért nekik humánusabb.

Ja, és láttam laposkúszó gyereket, az én első fiamat: ha valamitől a falra mászok, ez a gyáva összerándulása! Ez engem igazán pofonra ingerel! És azért, mert valójában olyan kevésszer bántottam, hogy semmi oka rá! Hidd el, hogy ez is olyan "embere válogatja": vannak, akik a semmitől is összerándulnak, mások meg nekiszegülnek: ide lőjetek! (Itt jelzem, hasonló esetért egyszer, a kocsiban ülve akartam meglegyinteni Danit, és úgy kiugrott a vállam, hogy hónapokig nem tudtam megemelni a karomat, pedig nem is sikerült - látjátok, Isten nem ver bottal! Azóta is ezen röhögünk a fiammal

Klára,
az én kisfiam úgy 5-6 hónapos korától sajnos ugyanígy reagált, ha ott voltak a testvérei szopi közben! Mivel azonban nálunk ritkán adódik olyan helyzet, hogy ne legyen ott legalább egy testvére, a szopi néhány hét alatt teljesen elmaradt.

Pocok,
nagyon egyetértek: legjobb, ha nincs otthon semmi nasi! Ugyan nálunk is úgy van, mint Juliéknál, hogy Apa is igényli a csokikát (meg bizonyos dolgoknak én sem tudok ellenállni), de mától nekünk is le kell róla mondanunk a szent cél érdekében.

Kíváncsi