nos, ha ezt nekem címezted, akkor ne várj feleletet. Engem a konkrét ügy korántsem érdekel annyira, hogy átfésüljek sok száz hozzászólást. Azért vagyok itt, mert egy babanetes ismerősöm felhívta a figyelmemet az itt folyó vitára, miszerint a PTK vagy a BTK hatálya alá tartozik-e a rágalmazás és a becsületsértés. Mivel jogász vagyok, ezért leírtam, hogy bizony, az BTK, és ezt alátámasztandó idemásoltam a törvény vonatkozó paragrafusait.
Igaz, hogy kicsit képben legyek, a "Rubint Réka, a tökéletes anya" című topik első néhány hozzászólásába beleolvastam, és ott találtam is olyasmit, amire egy magánvádat alapozni lehetne. De, mert semmi érdemi közöm nincs a témához, ezért, már megbocsáss, nem állok neki sok száz beírást átnézni és linkelgetni, egyebek mellett azért se, mert kb. 2 hetem van hátra a szülésemig
Szóval vannak fontosabb dolgaim is, mint hogy egy számomra indifferens ügyben bizonyítékokat gyűjtsek.
Csupán leírtam, hogy a törvényeket, különösen a BTK-t nem célszerű ignorálni. A Babanet üzemeltetői helyében ezt legalábbis megfontolnám. Konzultálnék egy büntetőügyekben jártas jogásszal (én nem érek rá, mint írtam, tehát nem hazabeszélek), és annak szellemében cselekednék.
Ha ez így történne, részemről biztos lennék abban, hogy leszednék a rékás topikokat, és rendeznének egy kis takarítást a kórházas topikok háza táján is. De ők úgy tesznek, ahogy akarnak.