A legfinomabb csokis-sütőtökös kevert süti
Ez a csokis-sütőtökös süti igazi őszi finomság: puha, fűszeres és villámgyorsan elkészülhetsz vele!
Ez a gyorsan elkészíthető csokis-sütőtökös süti puha, fűszeres, tökéletes uzsonnára vagy desszertnek, és még akkor is könnyű elkészíteni, ha kezdő vagy. Íme a recept!
Hozzávalók:
- 200 g sütőtökpüré (friss vagy konzerv)
- 150 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g cukor (fele barna cukor is lehet az íz kedvéért)
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál gyömbér
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1/4 teáskanál só
- 2 tojás
- 100 ml napraforgóolaj (vagy olvasztott vaj)
- 5 dk csoki összetörve
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy 20x20 cm-es tepsit sütőpapírral, vagy kend ki kevés vajjal.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót.
Egy másik tálban habverővel keverd össze a tojásokat, a cukrot, az olajat és a vaníliát, majd add hozzá a sütőtökpürét, és dolgozd simára.
A nedves hozzávalókhoz fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, és óvatosan keverd össze, amíg egynemű tésztát nem kapsz.
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, szórd belel az összetört csokidarabokat, majd süsd 25-30 percig, vagy tűpróbáig.
Hagyd a sütit kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és díszítsd porcukorral.
Babanet, 2024. október 28.