Gesztenyekrém
A gesztenyét egyszerűen imádom. Picit méltatlanul is mellőzzük nyáron ezt a finomságot, pedig meggyel elkészítve szuperegészséges desszertet kapunk.
A szelídgesztenye nagyon sokféle aminosavat tartalmaz, melyből a szervezetben fehérjék épülnek fel. Csecsemőkorban ezen aminosavak legfőbb forrása egyébként a tej. Kimutatták, hogy a gesztenyéből készített püré nagyszerűen pótolja a csecsemők számára szükséges aminosavakat, és viszonylag ritkán alakul ki vele szemben allergia. Tehát a gesztenye egy szuperélelmiszer a picik számára és ne felejtsük el, hogy nem csak ősszel vagy télen!
Hozzávalók:
- ½ gesztenyepüré (olyat válaszunk, aminek legalább 90 százaléka gesztenye, de lehet főtt gesztenyét is kapni egész évben vakum csomagolásban)
- 1 dl vanília puding (tejből készíthetjük hagyományosan illetve készíthetjük növényi tejből is amennyiben allergiás a gyermekünk) Aki rohan, használhat bolti készpudingot is.
- Egy marék friss vagy fagyasztott meggy.
A hozzávalókat beletesszük egy turmixgépbe és egyszerűen krémes masszát készítünk belőle Tálaljuk a babáknak friss meggyel a tetején. Nagyon finom hidegen és melegen is! Nem csak a babáknak, hanem a családnak is!
Jó étvágyat!
Juhász Nóra, 2016. szeptember 01.