Eper-málnalekvár
Hozzávalók:
- 1,4 kg eper, 0,6 kg málna
- 0,3 kg nádcukor vagy méz (elhagyható)
Elkészítés:
Elmaradhatatlan sláger a málna és eperlekvár, méltán a gyerekek kedvence. Az édes kis piros gyümölcsök lekvárként is kivállóan megállják a helyüket. Együtt a gyerekekkel pedig még szórakoztatóbb a befőzés. Csak vigyázzunk meg ne egyék csemetéink a javát még a főzés előtt :) ......
Az epret vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a málnát és a mézet/nádcukrot majd keverjük össze. Állandó kevergetés mellett forraljuk (lassú lángon) majd forrás után főzzük még három percig utánna töltsük befőttes üvegekbe és azonnal zárjuk le, fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.
Recept forrás: http://antalvali.com