Spenótos-tojásos wrapp
A rohanó világ számos kihívása okozta stressz, és a fogyasztói társadalom rendkívül ötletes marketingfogásai hatására bizony pocaklakó nélkül is sokunkat kínoz az állandó „kívánosság”, sóvárgás finomabbnál finomabb – és persze nem túl alakkímélő- nyalánkság után, nemhogy áldott állapotban. Ám, ha elegendő mennyiségű és megfelelően tápanyag dús ételeket veszünk magunkhoz, sikerülhet csökkenteni az üres kalóriák iránti vágyat.
Hozzávalók:
1 egész tojás+1 tojás fehérje
1 maréknyi bébi spenót levél
2 teáskanál olíva olaj
1-2 teljes kiőrlésű tortilla lap
Elkészítés:
Mai receptünk főszereplője: a tojás. A hétköznapi konyha egyik alap összetevője; szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne a hűtőben pár darab. Sőt, a modern hűtőkben külön, a tojás tárolására alkalmas rekeszt is kialakítottak. De vajon azt tudtad, hogy egyetlen petesejtből és a körülötte lévő védőrétegekből és tartalék tápanyagokból áll? Így már világos, miért is olyan egészséges: értékes zsírok, fehérjék és cukrok gazdag forrása, és 74%-a víz. Ezen kívül jelentős mennyiségű A-, B2-, B12-, D- és E-vitamint, lecitint, omega 3 zsírsavat és kolint tartalmaz. Segíti szemünk egészségének megőrzését, a rák elkerülését, táplálja a hajat és a körmöket, de ami a terhes nők számára még fontosabb: a kolin támogatja a magzat agyának fejlődését és a születési rendellenességek megelőzését.
Így hát, mi is lenne jobb napindító reggeli, mint egy ínycsiklandó tojásos tekercs?
íme, a mi receptünk:
Készíts rántottát egy egész tojásból, és egy plusz tojás fehérjéből (a sárgáját hajpakolásba is felhasználhatod), tegyél bele egy maréknyi bébi spenót levelet. Zsiradéknak használj hozzá 2 teáskanál olíva olajat, várd meg, amíg teljesen felhevül, majd hirtelen süsd ki rajta a tojásokat; így nem fog összefonnyadni a spenót. Öntsd a rántottát teljes kiőrlésű tortilla lapokra, a tetejére pedig szórj reszelt (sovány) sajtot; egy kis salsa szósszal is megbolondíthatod. Tekerd fel és fogyaszd!
Tápanyag tartalom:
Plézer Panna
Sportedző