Hozzávalók:
4 adaghoz:
Az alaphoz
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál étolaj
- 0.5 közepes fej hagyma - vörös
- 1 csipet só
- 1 csipet bors - fehér (őrölt)
- 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
- 5 db babérlevél (friss, vagy szárított)
- 100 ml víz
- 1200 ml víz
- 1 nagy csipet majoránna
- 0.5 evőkanál ételecet (10%-os)
A habaráshoz
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 60 g búzaliszt (BL55)
- víz
A tálaláshoz
- kolbász
Elkészítés:
Ismét egy klasszikus! Újítani, újat kóstolni jó, de az ember néha klasszikusokra vágyik. Egyszerű, és finom variáció a krumplifőzelék kolbásszal!
8
Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ha csomós marad, egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.
9
Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
10
Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.
Recept forrás: http://aprosef.hu/krumplifozelek