Acquacotta /Zöldségleves
Időtartam: 75 perc
Nehézségi fok: 2
Címkék:
leves | ebéd | gourmet receptek | kedvenceink | nyári ételek |
Hozzávalók:
A leveshez
- 4 közepes szár halványító zeller
- 2 db sárgarépa
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 4 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 3 szál rozmaring
- 1 marék bazsalikom
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen tört)
- 1 ek olívaolaj
- 1.5 l víz
A tálaláshoz
- 4 szelet kenyér (pirított)
- 4 db fürjtojás
- 2 dkg parmezán sajt (forgács)
Elkészítés:
- Egy nagyobb lábasban olívaolajat öntünk, és sorban egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a felszeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.
- Utána az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sózzuk-borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot is.
- Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, a (kés pengéjével összenyomott) fokhagymagerezdek, és felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen.
- Egy másik lábasba átszűrűnk úgy fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.
- A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk, belehintjük a levesbe.
- Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk a levesre, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk mellé.
- költség: 1500 Ft
Recept forrás: http://www.nosalty.hu/