20 perces tejszínes gombaleves
Hozzávalók:
- 500 g champignon gomba
- 5 dl zöldség alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk kakukkfű
- 5 dl főzőtejszín
- 5 dl tej
- 1,5 ek keményítő
- vaj
- só, bors
Elkészítés:
Nálunk a kislányom egyik nagy kedvence, mivel a család többi tagja nincs annyira oda a gombáért, örömmel leltem meg ezt az abszolut gyors és könnyű receptet, így bármikor elkészíthetem és más étel főzésére is marad időm. :)
A gombát felvágjuk, a hagymával vajon megpirítjuk, kb. 5 percig. Hozzáadjuk a zöldség alaplét, tejszínt, tejet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, majd még egyszer felforraljuk. Tetejére tehetünk megpirított hagymát, petrezselymet, bacont. Természetesen melegen tálaljuk.
Recept forrás: http://www.nosalty.hu/
- költség: 1500 Ft