Avokádókrém
Hozzávalók:
- 1 db avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db újhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 0.5 db citrom leve
- só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
Elkészítés:
A kellően megpuhult avokádónak kanállal vájjuk ki a húsát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a felszeletelt újhagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. (frissen kakukkfűvel finomabb, de ízlés szerint szárítottat is adhatunk hozzá)
Ezután botmixerrel pépesítsük, és ha szükséges fűszerezzünk utána. Az elkészült krémet rögtön tálalhatjuk, vagy tálalásig a hűtőben tároljuk.
Tálaláskor ízlés szerint péksüteménnyel, pirítóssal kínáljuk.
Recept forrás: http://www.receptvarazs.hu/