#baba#anya

Egy moziban szülte meg babáját egy fiatal nő - a nézők és a személyzet is segített

Az anyuka épp filmet nézett a moziban, amikor jöttek a tolófájások. A baba világrajövetelében a mozi személyzete is segített.

A 32 éves Sarah Vincent az angliai Newport államban épp a moziban nézett egy filmet, amikor tolófájásokat érzett. Mivel esélytelen volt, hogy a kórházba időben beérnek, így a mozi előcsarnokában szülte meg a babáját – írja a BBC News.

Az anyának még volt egy hete a szülésig, így azt gondolta, egy mozi még belefér, de ahogy a mellékelt példa is mutatja, tévedett. Sarah a szüleivel és hároméves kisfiával nézett egy filmet, amikor hirtelen kellemetlenül kezdte érezni magát.

Körülbelül fél órája ment a film, amikor úgy éreztem, hogy fel kell álljak a székből, és egy kicsit sétálnom kell. Így kimentem, bementem a mosdóba, aztán arra gondoltam, hogy Istenem, azt hiszem, nyomnom kell.

A nő kijött a mosdóból, és a mozi előterében lévő kanapéra feküdt le. Az egyik személyzeti tag észrevette, ő hozta ki a család többi tagját a filmről a vajúdó anyukához. Először megpróbáltak felsegíteni a kismamát, és eljutni a kocsiig, hogy kórházba mehessenek, de a kismama érezte, hogy nincs már annyi ideje, a szülés beindult:

”Egy éppen arra járó férfi hozott nekem egy széket, de mondtam, hogy nekem le kell feküdnöm. Így lefektettek a földre, és azt mondtam: Anya, nyomnom kell. Nem akarok itt szülni, de azt hiszem, jön a baba”.

Közben a mozi egyik alkalmazottja hívta a mentőket, és tolmácsolta a híváskezelő utasításait az egyik kolléganőjének, valamint az egyik nézőnek, akik odarohantak segíteni a vajúdó nőnek. A baba 10 percen belül megszületett: 3,2 kg súllyal látta meg a napvilágot.

 #újszülött #baba #mozi

Annak a három embernek köszönhető, hogy a babám a lehető legbiztonságosabb módon jött a világra. Nehéz szavakba önteni, mennyire hálásak vagyunk nekik, mert lehetett volna másképp is.

Közben az apukát is értesítették, hogy a kislánya a vártnál hamarabb érkezett, aki azonnal a helyszínre sietett. A férfi meglepődött ugyan, de széles mosollyal érkezett, több okból is: egyrészt örült a kislánya érkezésének, másrészt idő előtti szülés során ő is asszisztált már: korábban a közös fiúkkal sem sikerült beérni a kórházba, és a kisfiú az apa kocsijának hátsóülésén jött a világra.

Idő közben a mentők is kiértek, az anyát és a babát kórházba szállítottak, majd rövidesen haza is engedték őket.

Mo Williams, a mozi vezérigazgatója a babát életre szóló korlátlan tagsággal ajándékozta meg, így állítva emléket a különleges világrajövetelnek.

 #újszülött #baba #mozi

Babanet, 2024. szeptember 05.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?