#baba#anya

Magát hibáztatja a szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú - interjút adott az édesanyja

Az édesanya elcsukló hangon mesélte el, hogy semmit nem tudott az esetről - a kisfiú szégyellte elmondani azt, ami vele történt, mert azt hitte, megérdemelte.

Érthető módon nagy felháborodást keltett az a múlt hét csütörtökön történt gyermekbántalmazás, ami most kedden került napvilágra. A szolnoki kalandpark videófelvételeit a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tette közzé a közösségi oldalán, amin azt látni, hogy egy gyerekekből álló csoportból az egyik kisfiút a karjánál fogva megragad egy férfi, arrébb vonszolja, majd szó szerint felrúgja úgy, hogy a kisgyerek lába elemelkedik a földtől, és a fejével esik vissza. A kalandpark üzemeltetője megtette a feljelentést - akkor még ismeretlen tettes ellen. Gyorsan kiderült, hogy a gyermekbántalmazó egy 40 éve karatét oktató férfi, aki először közzétett egy bocsánatkérő posztot, amiben azt állította, hogy bocsánatot kért a helyszínen a kisfiútól, és megbánta, amit tett, továbbá lemond minden tisztségéről. A posztot nem sokkal a közzététel után törölte.

Az RTL-nek most a kisfiú édesanyja nyilatkozott. Az interjúból kiderül, hogy a kisfiú szenzoros zavarral él, azaz sokkal érzékenyebben reagál, és másként él meg dolgokat. Az édesanya annyit tudott a múlt heti esetről, amennyit a kisfia és az edző elmondott neki - ugyanis az edzővel múlt hét pénteken találkozott, hogy a fiát beírassa karate edzésre, mert úgy gondolta, jót fog tenni neki, és akkor még úgy tudta, a fiának is van kedve hozzá. A gyerek előtte nem járt edzésre, nem ismerte az edző, csak a táborban volt a felvigyázója.

A kisfiú csak arról számolt be az édesanyjának, hogy a kalandparkban összeveszett egy másik fiúval, az edző pedig annyit mondott, hogy a kisfia nagyon okos, intelligens, alázatos, és bár „volt egy kis összeröffenésük, de rendezték”. 

Érthető módon ezek után az édesanyának eszébe sem jutott, hogy olyan dolog történt, ami kimeríti a gyermekbántalmazás fogalmát. Az édesanya elmondta, hogy az internetről tudta meg ő is azt, hogy valójában mi történt a kalandparkban:

Azt hittem, hogy ott csuklok össze, gyomorgörcs, és az összes szőr állt rajtam, mert én erről semmit nem tudtam.

Ekkor kérdezte meg a gyerekétől, hogy mi történt: kiderült, a kisgyerek szégyellte azt, amit vele tettek, meg volt róla győződve, hogy megérdemelte.

Az édesanya hozzátette, hogy a vágatlan videófelvételt is látta, amin látszik, hogy a földön fekvő gyerekhez az edző visszamegy, és vizet önt a fejére, hogy felállásra bírja, az alábbi mondat kíséretében: „Mi vagy te, lány?”

Az interjúból az is kiderül az édesanya elmondása alapján, hogy a gyerekeknek szóltak, hogy nem mondhatnak semmit az esetről.

Az édesanya természetesen megnyugtatta a kisfiút, hogy semmi olyat nem tehet, amiért ezt érdemelné bárkitől is, de nem biztos benne, hogy a gyereke elhiszi neki. Azt szeretné, ha az edző személyesen kérne bocsánatot a fiától, az ő jelenlétében. Eddig azonban az edző nem jelentkezett, és habár az azóta törölt posztjában azt állította, bocsánatot kért, ez nem történt meg.

A férfi ellen a Magyar Karate Szakszövetség sürgős fegyelmi és etikai eljárást indított, és a vizsgálat idejére minden karateoktatási tevékenységtől eltiltották.

Babanet, 2024. július 18.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?