#baba#anya

Édesapja segítette világra a kislányát budapesti otthonukban - hangfelvétel a megható születésről

Biztosan megkönnyezed a hangfelvételt, amin az Országos Mentőszolgálat diszpécsere instruálta a megszeppent édesapát, akinek még a baba nyakára tekeredett köldökzsinórt is le kellett vennie a csecsemőről.

Az Országos Mentőszolgálat egy bejegyzésben osztotta meg az édesapa asszisztálta szülés történetét:

"Délután kezdődtek fájásai egy fiatal, 39 hetes kismamának Budapesten. Az események hamar felgyorsultak, így a nő párja a mentők segítségét kérte, majd mentésirányító bajtársnőnk instrukciói szerint megvizsgálta kedvesét, majd közösen felkészültek a szülés levezetésére, amíg a rutinos mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet. Bár a férj nagyon megrémült, az életmentő határozott és megnyugtató szavai és pontos instrukciói segítségével az édesapa mindössze néhány perc alatt világra segítette 3. gyermekét, aki rögtön felsírt. A helyszínre érkező bajtársaink megvizsgálták a kislányt és büszke édesanyját, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba. A hálás édesapa még levélben is megköszönte mentésirányító bajtársnőnk segítségét: „Eléggé felgyorsultak a dolgok, így az is tudatosult bennünk, hogy mentők segítsége nélkül az én kezembe fog megszületni a kislányunk. Így viszont csak a mentésirányítóval voltunk kapcsolatban, aki nagyon nyugodtan és profin segített.”

Külön érdekessége a történetnek, hogy mentésirányító maga is kismama, az eset pedig utolsó szolgálatainak egyikén történt, mielőtt szülési szabadságára távozna.

A hangfelvételt az alábbi posztra kattintva hallgathatod meg:

Babanet, 2024. augusztus 07.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?