Jénaiban sült kenyerem! Körbejárta az internetet ez a recept, amely hatalmas sikert aratott
Jénaiban sült kenyerem! Körbejárta az internetet ez a recept, amely hatalmas sikert aratott
Hozzávalók:
- 50 dkg búzaliszt,
- 2.5 dkg élesztő (friss),
- 270 ml langyos víz,
- 1 evőkanál cukor,
- 1 evőkanál só,
- 1 evőkanál olaj.
A tetejére egy kevés langyos tej
Elkészítés:
Az elmorzsolt élesztőt a langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Kézzel dagasszuk kb. 10 percig, hogy homogén tésztát kapjunk. Ezután vegyünk elő egy kb. 20 centiméter átmérőjű jénai tálat. Béleljük ki sütőpapírral, és tegyük bele a tésztát. Hagyjuk kelni 50 percig! Utána éles késsel vágjuk be több helyen is a tészta tetejét, és kenjük meg langyos tejjel. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk a sütő aljába, egy lábosba 1 liter vizet, ennek a gőzében fog sülni a kenyerünk. 50 percig süssük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
A cikk forrása és további receptek: ketkes.com