#baba#anya

Fehérje a sikeres fogantatásért

Felfedeztek egy olyan fehérjét, amelyet az egészséges embrió termel, és amely segíthet az anyának jobban alkalmazkodni a terhességhez. Az erről szóló tanulmány az American Journal of Obstetrics and Gynecology című szaklapban jelent meg.
A fehérje, amelyet beágyazódás előtti faktorként is neveznek, javíthatja az anya immunitását, és segíti az embrió megtapadását az első trimeszterben, valamint hatással van a sejtek fejlődésére is.

Az amerikai Yale Egyetem kutatócsoportja a vizsgálathoz olyan sejteket használt, amelyeket várandós és nem várandós nők méhnyálkahártyájából vettek – írja a Better Health Research. A sejteket kultúrákban figyelték meg, és a kutatók azt tapasztalták, hogy amikor a mintákat kitették a fehérje hatásának, megváltozott a beágyazódás folyamata, amellyel a megtermékenyített pete a méh nyálkahártyájához tapad.

„A fehérje, úgy tűnik, alapvető fontossággal bír a sikeres fogantatáshoz.” – mondta Michael Paidas, egyetemi docens és a Yale Nők és Gyermekek Hematológiai Központjának társigazgatója. – „Több évtizede próbálják a kutatók elkülöníteni azt az összetevőt, amely létfontosságú a terhesség létrejöttéért, és most úgy hisszük, ebben a fehérjében megtaláltuk.”

2010. június 04.

 
 
 
Címkék:  

terhesség

X
EZT MÁR OLVASTAD?