EU-s szinten mintegy 88 millió tonna élelmiszert dobunk ki évente, amelynek az értéke 143 milliárd euró. Ha az elpazarolt élelmiszer egy ország lenne, az USA és Kína után ez lenne a harmadik legnagyobb szén-dioxid kibocsátó.
Nem egyszer, nem kétszer, hanem sajnos rengeteg alkalommal fogadott minket a játszótéren sok szemét. Ennek egy része egyszerűen összeszedhető és nem is veszélyes a gyerekekre nézve, hanem egyszerűen csak zavaró, de van 2 dolog,...
A szelektív hulladékgyűjtés remélhetőleg lassan életünk természetes részévé válik, gondolkodás nélküli rutinná válik az újrhasznosítható hulladékok megfelelő helyre való elhelyezése. A következő opcionális lépés, hogy a...
A nejlonzacskók környezeti terhelése nagyon nagy, egyes országokban már betiltását tervezik az áruházakban. Gyakran halljuk, legyen nálunk zacskó, szatyor és ez talán nem is olyan nehezen megvalósítható, de pár tanácsot érdemes...
Fenntarthatóság, környezettudatosság… Persze. Nagy sóhajtás és egy „jó lenne”-kezdetű mondat, ami kiszakadhat belőlünk, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Most induló rovatunkban tíz egyszerű tippel próbálunk segíteni, hogy...