Gesztenyés banános palacsintacsiga
Én imádom a palacsintát. De néha baromira unom a retro változatait. A gyerekem inkább enné meg egyébként magában, mint lekvárral. Kakaóval tutira imádná, csak én nem akarom még adni… Tehát kellet valami rém egyszerű dolog, amivel a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Tehát én és a babám is szeresse, ne legyen bonyolult, de legyen tápláló és egészséges. Így született meg a konyhámban a palacsintacsiga banános gesztenyés töltelékkel, ami a klasszikus palacsintarecept egy sokkal fincsibb és izgalmasabb újragondolása. Ha nem akarsz snassz lekváros palacsintát adni a gyerkőcnek, nem vezetted még be a túrót vagy tejérzékenyek vagytok, esetleg kakaót sem erőltetned még, akkor ezt a palacsintacsigát mindketten imádni fogjátok.
- 1 bögre liszt
- 1 tojás
- szóda, tej vagy növényi tej
- egy csipet só
- Hozzávalók a töltelékhez:
- gesztenyepüré
- banán
Juhász Nóra, 2016. szeptember 17.