Bundás virsli az éhező lurkóknak
Nagyon menő az amerikai filmek ismert „street food-ja”, amikor az utcán vásárolt bundás virslivel galoppoznak az emberek. Isteni lehet a forró bundás virsli ketchupba mártogatva! Nem? Én is így gondoltam, ezért megkerestem a legtutibb receptet és megleptem vele a családom. A recept nagyon népszerű volt itthon. Az én „kétévesem”, aki egyébként kenyér nélkül eszi a virslit és emiatt sosem lakik igazán jól, falta a különleges roppanós bundába burkolt virsliket. A mártogatását is nagyon élvezte.
Hozzávalók:
- 10 db jó minőségű virsli
- 2 csésze liszt
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk sütőpor
- 1,5 csésze tej (lehet zabtej, rízstej!)
- 2 tojás
Elkészítése:
A hozzávalókból keverjünk tésztát, jó sűrű palacsintatészta állaga legyen! A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra, és tegyük őket 5 percre a fagyasztóba. Töltsük a tésztát magas ivópohárba, és mártsuk bele a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire.
Azonnal dobjuk forró olajba, és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölösleges olaj lecsöpög róla.
Ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal tálaljuk.
Juhász Nóra, 2016. november 18.