#baba#anya

A kávé csökkenti a méhrák kockázatát

Egy japán tanulmány szerint a rendszeres és nagyobb mennyiségű kávéfogyasztás csökkenti a méhrák kialakulását – adta hírül az APF hírügynökség.
A japán Egészségügyi Minisztérium által vezetett kutatás során 54 ezer, 40 és 69 év közötti nőt kísértek figyelemmel 15 évig. Ez idő alatt 117 nőnél alakult ki a méh rákos megbetegedése. A kutatók a nőket két csoportra osztották kávéfogyasztási szokásaik szerint, és arra a következtetésre jutottak, hogy azoknak a nőknek, akik több, mint három csésze kávét isznak naponta, 60%-kal kevesebb az esélyük a méhrákra, mint azoknak, akik heti két csészénél kevesebb feketelevest fogyasztanak.
A kutatók szerint a kávé az inzulin szintjét csökkenti a szervezetben. A fenti összefüggéseket keresték a zöldtea esetében is, de úgy tűnik, az semmilyen befolyással nem bír a méhrákra.
 
 

 
 
 
Címkék:  

hír

X
EZT MÁR OLVASTAD?