#baba#anya

Recept: Ünnepre hangoló egyszerű csokis-fahéjas keksz

Végtelenül egyszerű keksz, ami sokáig eláll.

A csokis-fahéjas keksz tökéletes választás, ha egy gyorsan elkészíthető és finom sütire vágysz, aminek az illata az egész házat betölti. Nem kell sok hozzávaló, nem lesznek bonyolult lépések, sem a konyhában eltöltött hosszú órák – ez a keksz valóban egyszerű és gyors, de annál finomabb! Itt a recept!

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 150 g cukor (barnacukor még jobban kiemeli az ízeket)
  • 150 g vaj (lehet növényi alapú is)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 csipet só
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • Vaníliakivonat vagy vaníliás cukor

Elkészítés:

Keverd össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, majd jöhet az összetört csoki és a só.

Egy másik tálban keverd habosra a vajat és a cukrot. Ha szereted az intenzívebb ízeket, próbáld ki barnacukorral, mert remekül kiemeli a fűszerek karakterét. Amikor a vaj és cukor már habos, add hozzá a tojást és a vaníliát. A vanília finom édes illatot ad, ami jól kiegészíti a fahéj és gyömbér melegségét.

Ezután öntsd a lisztes keveréket a vajas masszába, és keverd össze addig, amíg homogén tésztát nem kapsz. Ha ragacsosnak érzed, egy kevés lisztet adhatsz még hozzá.

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, közben vegyél ki kis adagokat a tésztából, és formálj belőlük golyókat, majd lapítsd el őket. Helyezd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyj köztük helyet, mert sütés közben meg fognak nőni. Körülbelül 10-12 perc alatt készre sülnek. A sütőből kivéve még puhának tűnhetnek, de hűlés közben megszilárdulnak, és elérik az ideális állagot.

Ha szereted a csokit, akkor, miután a kekszek kihűltek, vízgőz fölött megolvasztott csokoládéba is márhatod őket. Ezután tedd sütőpapírral bélelt tálcákra a kekszeket, hagyd, hogy megszilárduljon a csoki rajtuk, és nemsokára eheted is!

Babanet, 2024. november 17.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?