#baba#anya

Recept: sütés nélküli mézeskalácstorta - tökéletes ünnepi süti

Egy igazán finom és krémes, de sütés nélküli süteményre vágysz? Ez a mézeskalácstorta lesz az idei ünnepi szezon sztárja!

Ahogy közeledik a karácsony, sokan keressük azokat a süteményeket, amelyek nemcsak finomak, hanem egyszerűen el lehet őket készíteni. Ez a sütés nélküli mézeskalácstorta pont ilyen!

Hozzávalók a mézeskalácstorta alapjához:

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál vanília aroma

A díszítéshez:

  • csokireszelék

Elkészítés:

Az alap elkészítése:

Törd apróra a mézeskalács kekszeket egy aprítógéppel, majd keverd össze az olvasztott vajjal. A keveréket nyomkodd egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára, majd helyezd hűtőbe legalább 30 percre, hogy megszilárduljon.

Krémes réteg:

Egy nagy tálban keverd össze a mascarponét a porcukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a vaníliával. Egy másik edényben verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd forgasd óvatosan a mascarponés keverékhez. A kész krémet simítsd az alapra, és tedd vissza a hűtőbe legalább 4 órára.

Miután a torta megszilárdult, vedd ki a formából, és díszítsd csokireszelékkel!

Babanet, 2024. december 11.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?