A legízesebb tavaszi medvehagyma-krémleves recept
A tavasz egyik legfinomabb fűszeréből, a medvehagymából krémlevest is készíthetsz, ráadásul pillanatok alatt!
Ez a medvehagyma-krémleves tökéletes tavaszi fogás. Se perc alatt elkészíthető, és ideális választás lehet egy könnyű, de laktató vacsorához vagy ebédhez. Kövesd a receptet, nem bánod meg!
A medvehagyma-krémleves hozzávalói
-
500 g friss medvehagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
-
2 evőkanál vaj
-
4 közepes burgonya, hámozva és kockákra vágva
-
1 liter zöldségalaplé vagy víz
-
250 ml tejszín
-
Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
-
néhány csepp citromlé
-
pirított kenyérkockák a tálaláshoz
A medvehagyma-krémleves elkészítése
Mossuk meg alaposan a medvehagymát, csepegtessük le, és vágjuk fel vékony csíkokra. Tegyünk félre néhány levelet a tálaláshoz.
Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, körülbelül 5 perc alatt.
Keverjük hozzá a kockára vágott burgonyát és a felaprított medvehagymát. Pároljuk további 5 percig, időnként keverve. Ezután öntsük fel az egészet zöldségalaplével vagy vízzel, majd főzzük lassú tűzön, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Vegyük le a lábast a tűzről, majd botmixer segítségével pürésítsük a levest. Ha nincs botmixer, akkor egy turmixgép is megteszi. Keverjük hozzá a tejszínt a pürésített leveshez, majd melegítsük fel újra, de ne forraljuk fel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és adjunk hozzá néhány csepp friss citromlevet.
Végül öntsük a krémlevest tálakba, szórjunk a tetejére pirított kenyérkockákat, és díszítsük a félretett medvehagyma szárakkal.
Babanet, 2025. április 10.