#baba#anya

A legízesebb tavaszi medvehagyma-krémleves recept

Fotó: 123rf  

A tavasz egyik legfinomabb fűszeréből, a medvehagymából krémlevest is készíthetsz, ráadásul pillanatok alatt!

Ez a medvehagyma-krémleves tökéletes tavaszi fogás. Se perc alatt elkészíthető, és ideális választás lehet egy könnyű, de laktató vacsorához vagy ebédhez. Kövesd a receptet, nem bánod meg!

A medvehagyma-krémleves hozzávalói

  • 500 g friss medvehagyma

  • 2 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva

  • 2 evőkanál vaj

  • 4 közepes burgonya, hámozva és kockákra vágva

  • 1 liter zöldségalaplé vagy víz

  • 250 ml tejszín

  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • néhány csepp citromlé

  • pirított kenyérkockák a tálaláshoz

A medvehagyma-krémleves elkészítése

Mossuk meg alaposan a medvehagymát, csepegtessük le, és vágjuk fel vékony csíkokra. Tegyünk félre néhány levelet a tálaláshoz.

Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, körülbelül 5 perc alatt.

Keverjük hozzá a kockára vágott burgonyát és a felaprított medvehagymát. Pároljuk további 5 percig, időnként keverve. Ezután öntsük fel az egészet zöldségalaplével vagy vízzel, majd főzzük lassú tűzön, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

Vegyük le a lábast a tűzről, majd botmixer segítségével pürésítsük a levest. Ha nincs botmixer, akkor egy turmixgép is megteszi. Keverjük hozzá a tejszínt a pürésített leveshez, majd melegítsük fel újra, de ne forraljuk fel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és adjunk hozzá néhány csepp friss citromlevet.

Végül öntsük a krémlevest tálakba, szórjunk a tetejére pirított kenyérkockákat, és díszítsük a félretett medvehagyma szárakkal.

Babanet, 2025. április 10.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?