Recept: így készül a legszaftosabb magyaros csirkepaprikás!
Készítenél egy igazán szaftos csirkepaprikást a családnak? Itt a recept, amivel nem foghatsz mellé!
Ha szereted a pörkölteket és a csirkét, akkor ez a csirkepaprikás recept pont neked való!
A csirkepaprikás hozzávalói:
- 1 kg csirkemell vagy combfilé
- 2 evőkanál édesnemes paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 evőkanál olaj vagy zsír (pl. sertészsír)
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1-2 babérlevél
- 1 csipet őrölt kömény (opcionális)
- 1 csipet őrölt csípős paprika (opcionális)
- friss petrezselyem a tálaláshoz
A csirkepaprikás elkészítése
Egy mélyebb lábasban hevítsd fel az olajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre, kb. 5 perc alatt.
Keverd hozzá a zúzott fokhagymát és a csirkét. Pirítsd a húst mindkét oldalán, amíg szép aranybarnára nem sül. Szórj rá az édesnemes paprikát, majd azonnal öntsd fel kevés vízzel, hogy ellepje a húst. Adj hozzá egy babérlevelet, majd az őrölt köményt és a paprikát is. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Fedd le és párold további 20-25 percig, amíg a csirkehús teljesen megpuhul.
Amikor a hús már szinte teljesen megpuhult, keverd össze a lisztet és a tejfölt egy kis tálban, hogy sima masszát kapj. A habarást add hozzá apránként a húshoz, és keverd el alaposan, hogy csomómentesen sűrűsödjön. Főzd további 5-10 percig, amíg besűrűsödik és a hús teljesen megfő.
Vedd ki a babérlevelet, szórj rá frissen aprított petrezselymet, és tálald friss házi galuskával, tésztával vagy rizzsel.
Babanet, 2025. február 21.