#baba#anya

Recept: utolsó pillanatos gesztenyekrémtorta

Ha kevés az időd, de mégis valami elegáns, ünnepi finomságot készítenél, ez az egyszerű gesztenyetorta tökéletes választás.

Ez a gesztenyetorta gyors, egyszerű, mégis nagyon finom! Az ünnepi asztal egyik legkedveltebb desszertje lehet!

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás

  • 6 evőkanál cukor

  • 6 evőkanál liszt

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a gesztenyekrémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza (lehetőleg cukrozott)

  • 3 dl habtejszín

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 teáskanál vaníliaaroma

  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma (elhagyható)

A gesztenyetorta elkészítése:

A piskóta elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral. A tojásokat válaszd szét. A fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá.

A tojássárgáját keverd ki a cukorral, míg halványsárga, habos masszát nem kapsz. A lisztet szitáld át a sütőporral, majd óvatosan keverd hozzá a tojássárgájához, majd fokozatosan forgasd bele a fehérjehabot, ügyelve, hogy a tészta könnyű maradjon.

Öntsd a masszát a tortaformába, és süsd 20-25 percig, amíg a piskóta teteje aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Várd meg, amíg teljesen kihűl, majd vágd 3 lapra.

A krém elkészítése:

A habtejszínt verd fel kemény habbá a porcukorral. A gesztenyemasszát reszeld le, és keverd simára a vaníliaaromával és a rummal. Keverd össze óvatosan a tejszínhabbal, hogy könnyű, krémes állagot kapj.

A torta összeállítása:

Helyezd az első piskótalapot egy tálra, és kend meg bőségesen a gesztenyekrémmel. Jöhet rá a második lap, majd ismét egy adag krém.

A harmadik lapot helyezd a tetejére, és vond be az egész tortát a maradék krémmel.

Díszítés és tálalás:

Reszelt csokoládéval, kakaóporral vagy tejszínhabrózsákkal díszítheted a tortát, de a tálalás előtt pihentesd a hűtőben 1-2 órát!

Babanet, 2024. december 21.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?