Recept: Szaftos, olaszos spagetti parmezánnal
Ha gyors és egyszerű tésztát készítenél, amiért biztosan odalesz az egész család, akkor ezt a receptet mentsd el!
Ez a szaftos paradicsomos-bazsalikomos-parmezános olaszos spagetti recept garantáltan elbűvöli az ízlelőbimbókat és olasz hangulatot varázsol az asztalodra!
Az olaszos spagetti hozzávalói:
- 1 csomag spagetti
- 500 g érett paradicsom, felkockázva
- 4-5 gerezd fokhagyma zúzva
- Kb. 10 szem fekete olivabogyó
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 7-8 friss bazsalikomlevél
- Friss petrezselyem, apróra vágva
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Az olaszos spagetti elkészítése:
Egy nagy lábasban forralj fel bőségesen sós vizet. Add hozzá a tésztát, és főzd al dentére a csomagoláson lévő utasítások szerint.
Eközben egy mélyebb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és párold 1-2 percig. Tedd a serpenyőbe a felkockázott paradicsomot, sózd és borsozd ízlés szerint, add hozzá a bazsalikomleveleket, majd főzd közepes lángon kb. 10 percig, vagy amíg a paradicsomok össze nem esnek és szaftot nem eresztenek.
Ha a spagetti kész, szűrd le, de tarts meg egy keveset (kb. 1/2 csésze) a főzővízből, és öntsd a paradicsomszószhoz. Add a lecsepegtetett spagettit a paradicsomos szószhoz a serpenyőbe, és forgasd össze, hogy jól bevonja a szósz. Add hozzá az olivabogyókat, a parmezánt, majd főzd még néhány percig, közben többször átforgatva a tésztát.
Tálaláskor szórj a tésztára még parmezánt és friss bazsalikomlevelet!
Babanet, 2025. március 21.