#baba#anya

Recept: Szaftos, olaszos spagetti parmezánnal

Ha gyors és egyszerű tésztát készítenél, amiért biztosan odalesz az egész család, akkor ezt a receptet mentsd el!

Ez a szaftos paradicsomos-bazsalikomos-parmezános olaszos spagetti recept garantáltan elbűvöli az ízlelőbimbókat és olasz hangulatot varázsol az asztalodra!

Az olaszos spagetti hozzávalói:

  • 1 csomag spagetti
  • 500 g érett paradicsom, felkockázva
  • 4-5 gerezd fokhagyma zúzva
  • Kb. 10 szem fekete olivabogyó
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • 7-8 friss bazsalikomlevél
  • Friss petrezselyem, apróra vágva
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Az olaszos spagetti elkészítése:

Egy nagy lábasban forralj fel bőségesen sós vizet. Add hozzá a tésztát, és főzd al dentére a csomagoláson lévő utasítások szerint.

Eközben egy mélyebb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és párold 1-2 percig. Tedd a serpenyőbe a felkockázott paradicsomot, sózd és borsozd ízlés szerint, add hozzá a bazsalikomleveleket, majd főzd közepes lángon kb. 10 percig, vagy amíg a paradicsomok össze nem esnek és szaftot nem eresztenek.

Ha a spagetti kész, szűrd le, de tarts meg egy keveset (kb. 1/2 csésze) a főzővízből, és öntsd a paradicsomszószhoz. Add a lecsepegtetett spagettit a paradicsomos szószhoz a serpenyőbe, és forgasd össze, hogy jól bevonja a szósz. Add hozzá az olivabogyókat, a parmezánt, majd főzd még néhány percig, közben többször átforgatva a tésztát.

Tálaláskor szórj a tésztára még parmezánt és friss bazsalikomlevelet!

Babanet, 2025. március 21.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?