#baba#anya

Recept: A legfinomabb húsvéti répatorta vaníliás mascarponés krémmel

Fotó: 123rf  

Ha van süti, amit egyszerűen nem lehet kihagyni húsvétkor, az a répatorta – főleg, ha szaftos, puha, fűszeres és van hozzá egy selymes, vaníliás mascarponés krém is!

A répatorta az a húsvéti süti, amit még az is megkóstol, aki egyébként ódzkodik a zöldséges sütiktől, mert annyira addiktív. A répa szaftossá teszi a tésztát, a krém pedig szó szerint hab a tortán. Ez a recept ráadásul nem bonyolult, könnyen elkészítheted, a végeredmény pedig olyan, mintha cukrászdában készült volna.

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)

A tésztához:

  • 250 g finomliszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • ½ teáskanál őrölt gyömbér

  • ¼ teáskanál szerecsendió

  • 1 csipet só

  • 200 g barna cukor

  • 3 db tojás

  • 200 ml semleges ízű olaj (pl. napraforgó)

  • 300 g finomra reszelt sárgarépa

  • 100 g durvára vágott dió

A vaníliás mascarponés krémhez:

  • ​​250 g mascarpone
  • 200 ml hideg habtejszín

  • 70 g porcukor

  • 1 rúd vanília belseje

A húsvéti répatorta elkészítése

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés), és bélelj ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a  sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót. Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, majd csorgasd hozzá az olajat, és dolgozd simára. Add a nedves keveréket a szárazhoz, majd forgasd bele a reszelt répát és a diót.

Öntsd a masszát a formába, és süsd kb. 40–45 percig, tűpróbával ellenőrizd. Ha kihűlt, készítsd el a krémet!

A mascarponét keverd simára a porcukorral és vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A tortát vágd két lapra, kend meg a rétegeket a krémmel, és a tetejére is jusson bőven belőle.

Díszítheted dióval, répaforgáccsal vagy apró marcipán-tojásokkal – bárhogy is tálalod, biztosan el fog fogyni egy pillanat alatt!

Babanet, 2025. április 16.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?