Recept: így készül a legízesebb gesztenyekrémleves
Gyorsan elkészül és desszertnek is tökéletes ez a gesztenyekrémleves!
Ez az édes gesztenyekrémleves tökéletes választás, ha egy különleges édességgel szeretnéd meglepni magad vagy a szeretteidet. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és garantáltan mosolyt csal mindenki arcára!
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 300 g natúr gesztenyemassza (nem édesített)
- 500 ml tej (akár növényi tejjel is készíthető - ez esetben a habtejszínből is növényit válassz)
- 200 ml habtejszín (minél zsírosabb, annál krémesebb lesz)
- 4 ek porcukor (vagy ízlés szerint, lehet akár mézzel is édesíteni)
- 1 tk vaníliakivonat vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
- 1 tk őrölt fahéj
- egy csipet szerecsendió (elhagyható, de finom, mély ízt ad)
- egy csipet só (a fokozott ízhatásért)
A tálaláshoz:
- tejszínhab
- reszelt étcsokoládé
A gesztenyekrémleves elkészítése
Egy közepes méretű lábosba morzsold bele a gesztenyemasszát, majd öntsd rá a tejet. Közepes lángon kezdd el melegíteni, miközben időnként megkevered, hogy a gesztenye teljesen felolvadjon a tejben, és egyenletes állagot kapj.
Add hozzá a porcukrot, a vaníliakivonatot (vagy a vaníliarúd kikapart belsejét), a fahéjat és egy csipet szerecsendiót. Ezek a fűszerek tökéletesen harmonizálnak a gesztenyével, és igazán ünnepi, mély ízvilágot kölcsönöznek a levesnek. Egy csipet sót is adj hozzá, hogy az édes ízek még intenzívebbek legyenek.
Öntsd hozzá a habtejszínt, és keverd össze alaposan. Melegítsd tovább a levest lassú tűzön, de ne forrald fel. Azért, hogy igazán selymes és krémes állagot kapj, használj botmixert, és pürésítsd a levest, amíg teljesen sima nem lesz. Tálald melegen, és díszítsd tejszínhabbal, majd szórj rá reszelt csokoládét.
Babanet, 2024. november 06.