Így vezesd be a gyereket a főzés világába
Már a legkisebbek is szívesen segédkeznek a konyhában. Ők még játéknak tekintik ezt a programot, szóval jó néhány dologra oda kell figyelni annak érdekében, hogy örömteli legyen a főzés a gyerekekkel.
»
Túlélési gyakorlatok szülőknek: Főzz vacsorát a gyerekkel!
Vond be a gyereket, neveld önállóságra, vedd elejét a válogatósságnak! Okos tanácsok ezek, nincs is azzal semmi baj, a kérdés csak az, vajon mennyire életképesek. Mert hogy is néz ki egy vacsorafőzés a gyerekkel közösen?... »
MissGreen: A dolgozó anya túlélőkamrája hétköznapokra
Mindjárt 4 óra, el kéne indulni az irodából a gyerekekért. Elviszed még őket különórára, onnan 6 óra körül estek haza. Tanulni kell velük és valami vacsorát is össze kéne dobni. Ismerős szituáció?
» 2 hozzászólás
Kőbaltás kismama - Tej nélkül a csontokért, mákolajjal
Még mielőtt bárki felhördülne, hogy ez a nő már megint megbuggyant: a mákolaj nem kábítószer, ahogy a mákszemek sem! Csak igen minimális mennyiségben tartalmaznak alkaloidokat. A gubó az, amiből készítik a morfiumot meg az... » 1 hozzászólás
Kőbaltás kismama - Édes élet cukor nélkül 3.
A sorozat harmadik részében egy számomra is új cukor helyettesítőről írok. Alapvetően szerintem bőven elég a szervezet számára az a cukormennyiség, amennyit a gyümölcsökből és a többi élelmiszer – természetesen lassan... » 3 hozzászólás
Kőbaltás kismama - Édes élet cukor nélkül 2.
Egy másik természetes édesítő a xylit, amelyet a nyírfa rostjaiban található xilánból állítanak elő, ezért nevezik nyírfacukornak is. Alapvetően megtalálható gyümölcsökben és zöldségekben is, ezért elmondható, hogy a xylit... » 3 hozzászólás
Kőbaltás kismama - Édes élet cukor nélkül 1.
Sokan kérdezik, hogyan lehet élni édességek nélkül. Szerintem nem kell, csak át kell rendezni a fejünkben és a konyhapolcokon a dolgokat. Ebben szeretnék segíteni ezzel a sorozattal, amiben azokat az alternatívákat szeretném... » 10 hozzászólás
Kőbaltás kismama – Kinek a kezében vagyunk?
Mára is valami paleosat szerettem volna írni, nagyon gondolkodtam is, hogy mi legyen. De egy ideje - amióta felhívták rá a figyelmemet, hogy már kellene - azon gondolkodom, hogy hol és hogyan kellene megszületnie ennek a kis... » 11 hozzászólás
Kőbaltás kismama - Nem minden hasznos, ami ehető
Azt mindenki tudja, hogy az emberiség történetében 8-15 000 évvel ezelőtt forradalmi változások történtek. Kialakult a földművelés és az állattartás. Ezt általában fejlődésnek szokták tekinteni, de a táplálkozásunk... » 4 hozzászólás
Kőbaltás kismama - Mit együnk és mit ne?
Igazából ugyanazokat az élelmiszerek kellene elkerülni a terhesség alatt, amik egyébként sem nagyon javaslok máskor sem. Ezek a finomított, gyorsan felszívódó szénhidrátok, feldolgozott élelmiszerek, hidrogenizált növényi... » 10 hozzászólás
Kőbaltás kismama - Miért éppen paleolit?
Sokat gondolkodtam, mivel is kezdhetném a Kőbaltás kismama-posztokat a Babaneten. Beszéltük, hogy írjak a babavárás és a táplálkozás összefüggéseiről, nem annyira a lelki változásokról. De a rengeteg ötlet után arra... » 2 hozzászólás
Sütőtököt az egész családnak!
Most van igazán a szezonja a jófajta sütőtöknek. Bár önmagában nem mindenki szereti - ki az íze, ki a textúrája miatt -, megfelelően elkészítve igazi ízélményt nyújt.
» 5 hozzászólás
Hétköznapi konyhatündér - Torta helyett
Ma van a legkisebb gyerekem 6. szülinapja. Úgy alakult, hogy a családi köszöntés majd csak a hétvégén lesz esedékes, de mégsem hagyhattam süti nélkül a saját szülinapján! Ezért készült ez a piskótatekercs.
»
Hétköznapi konyhatündér - A nyár és az ősz határán
A barack, a szilva és a szőlő nekem mindig az ősz eljövetelét jelenti, amikor ezeket a gyümölcsöket esszük, már nem sok van hátra a nyárból. Nézzük, mi mindenhez kezdhetünk velük.
»
Hétköznapi konyhatündér - Királyi reggeli
Reggelizz, mint egy király! tartja a mindenki által jól ismert mondás. Pedig a reggeli csak nyűg. Boltba kell menni, el kell készíteni –ja, nem is, legelőször azt kell kitalálni, hogy egyáltalán mi legyen a reggeli, ami... » 5 hozzászólás
Hétköznapi konyhatündér - Süssünk kólát!
Nem, Kedves Olvasó, nem ment a receptíró agyára a kánikula, csupán arról van szó, hogy a héten olyan receptúrákat kerestem nektek, ahol a sütőbe kerülő ételben kóla is van valamilyen formában.
» 1 hozzászólás
Hétköznapi konyhatündér - A nyár ízei
Kutyameleg ide, hőguta oda, a nyár mégiscsak kiemelt szerepet kap a szívemben a bőséges zöldség- és gyümölcskínálat miatt. Nincs is jobb, mint friss alapanyagból készíteni az ételt.
»
Hétköznapi konyhatündér - A gyerekek kedvéért
Nem lehet mindig tápláló és vitamindús ételeket főzni – illetve lehet, csak nem biztos, hogy sikerünk lesz vele. Néha szabad egy kicsit többet enni szénhidrátból is.
»
Hétköznapi konyhatündér - Frissítő ételek
Kánikulában senki sem kívánja a robosztus, kalóriadús, forró ételeket. Ráadásul a konyhába se teszi be a lábát szívesen ilyenkor az egyszeri háziasszony, hiszen egy forrásban lévő leves, vagy sülő rántott hús mellett kész... » 6 hozzászólás