Új privát üzeneted érkezett!

Szia Recca!

Meg kene nezni, h a Babolna Bionak van-e valamije. Talan a DM-ben lesz.
http://www.babolna-bio.hu/Hun/Lap/Keres ... s_main.htm
- nem ismerem oket, osszetevoiket, ugyh jobban utana kene jarni.
Mi levendulaolajat szoktunk parologtatni, meg ultettem levendulat az ablak ala. Riasztasra meg van vmi illoolaj keverek, jegesmedve van rajta. Csipesekre is ezt kenjuk.

Valaki multkor kerdezte a darazsat, most latom, h itt van: http://www.babolna-bio.hu/Hun/Lap/Keres ... p_main.htm

Biobaba
biobaba

Biobaba, koszi. ez a levendulas megoldas nagyon jol hangzik :) de azert majd a tobbit is megnezem jobban is.
jha, es hat a darazsak a masik fele. szeretnek minket: tobb feszekkel is boldogitanak :( de ezt a csapdat nem teljesen ertem. osszegyujti a joszagokat, es???
recca

Jelentem: A lanolin elég sokat használt, ipari szinten belegyurmáztam a problémás részbe. :D Asszem a pelus kiképzése sem az igazi, legalábbis ránk nem illeszkedik igazán jól. :?
Azt a másik fajta Popolini-féle gyapjút ptóbálta már valaki? Amelyik olyan, mint egy harisnya. Ha majd eggyel nagyobb külső kell, kacérkodom a gondolattal, hogy kipróbáljuk :)

Eszter

KépKép
KépKép
safrany

OFF
Szia Recca!

Az indiai citromfű olaj is szúnyogriasztó hatású. :)

Eszter

ON

KépKép
KépKép
safrany

Eszter, koszi :)
kulsobol a kotottre gondolsz? en megrendeltem, ha majd megerkezik es kiprobaltuk, beszamolok rola :) na megyek en is lanolinozni :lol:
recca

Szia Recca!

Igen, a kötöttre gondoltam :) Majd feltétlenül számolj be. Használt a lanolinozás? Nekünk tényleg nagyságrendekkel jobb. :)

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Végre el tudtam menni a kék pandaba és megnéztem a pelusokat! Tök jok :D !

Probalta mar valaki a Bambino Miot?? Mik a tapasztalatok? Abbol hany db belsöt és külsöt érdemes venni? Ugyanez a kérdésem lenne a Popolini two size-ra.
Ja és még 2 dolog. A popolini polyorethan (?) külsö mennyire birja a strapat? A gyapju külsö tényleg a "télen füt nyaron hüt" elven müködik??? Olyan vastag, hogy nehezen tudom elképzelni a gyerköcön 35 fokban :mrgreen:

Köszi :)
saara

Szia Sára :) Rég láttalak, de jó, hogy itt vagy:) (off: írtam neked mélt, mondtad, hogy kérdezni szeretnél egynéhányat - de ennek már egynéhány hete. Írjak újra?)

Popolini two size nekem van - jobban tetszik, mint a one size, mert jobban illeszkedik a testhez és könnyebb patentolni. Kellemes az anyaga és jól mosható. One Size-ból 10 db van, szerintem úgy 15 kéne, ha minden mésnap mosok pelust, mert legalább két nap kell a száradáshoz - így bizony hasznos a hajtogatós megoldással kiegészíteni. A gyapjúkülső még egyelőre nem használható nálunk, mert túl nagy combnál, úgyhogy nem tudok hozzászólni, de a Pindi-féle kötött verzió klassz (szerintem a Popolinis kötött is ilyen jó lehet) és tetrával működik is elég jól - és nem túl meleg most sem - bár a következő külsőt derékban jóval hosszabbra fogom kötni, mert bizony a Popolini belsők így kilógnak belőle.

Kép itt lenne a kötött külsőről, de nem hagyja feltölteni a galád babanet(túl lassú).

Bambinomiot pedig Pirus használ, engem is érdekel, hogy hogyan vált be, esetleg vennék néhány belsőt a tetrák helyett.
indianyo

Szia Indi :P ! Nem kaptam töled mailt :(, elküldenéd ujra légyszi sarahhh12@hotmail.com
Vidékre költöztünk 2 hétre a csaladdal együtt és hanyagoltam a babanetet...

Kicsit müveletlen vagyok még pelus témaban :mrgreen: , mi az a tetra??
Sajna nem tudok kötni, ezért nekem csak az elöre gyartott féle külsö jöhet szoba... De emlékszem a képre, amit Pindi felrakott, nagyon klassz volt (gratula utolag is!).

Pirust most nem nagyon lattam sehol, de tényleg érdekelne a tapasztalata, nekem az tetszik a Bambinomioban, hogy kissebb a csomag és talan gyorsabban is szarad, mint a Poppolini. Szoval Pirus segits légyszi, ha erre jarsz!
saara

Szia Saara!

Nyárra kifejezetten ajánlják a gyapjúkülsőt, mivel jobban szelllőzik, kevésbé fülled be a popsi benne. Ráadásul a gyapjú picit párolog, ezért hűt. Flóra feneke mindig kellemesen hűvös a melegebb napokon. :D Viszont a Popolinis WoolWrap-et itt többen teszteljük- tük, és az M-es méret nem szuperál tökéletesen, de egy kis extra macerával lehet lendíteni azon is. A Popolini féle kötöttet meg most fogja Recca kipróbálni. :)

Tényleg, éjszakára hogy bírják a moshatók? Illetve hogy bírja őket a popsi? Gondolom, a gyapjú azért addigra átázik. Bevallom, én még nem merészkedtem ilyen hosszú időre benne hagyni. :oops:
Képzeljétek, Fló feneke elég piros, ami még soha nem fordult elő. Max. 3-4 óránként cserélem mindig a pelusát,de lehet, hogy nem vettem egyszer észre, és túl sokat ült a kakiban. :( Vagy a paradicsom? Most kapott először...

Tetra=hagyományos textilpelus, neked is van belőle :) Állítólag jobb a cseh. Én most kaptam egy adag lengyelt, hát, elég hálószerű. :( Képes 3 mosás után szétfoszlani. :( Amúgy nekem még vannak a bátyám 34 éves, meg a magam 26 éves pelusmatuzsálemeiből, és sokkal, de sokkal jobbak. Miért lesz minden gagyi?? :(

Eszter

KépKép
KépKép
safrany

Eszter: nekünk monapelusaink vannak, abban is alszik Gergő. Jól bekrémezem (ung. infant) és simán elvan éjjel egy pelusban (pelenka+ nedvszívó betét). Ez 6-8 óra, attól függ, mikor ébredek fel annyira, hogy közlekedjek vele a lakásban :)

Nem tudom, a régebbi monapel külsők milyenek voltak, ez a mostani nekem nagyon tetsz :) Ázós problémánk csak akkor volt, amikor kezdtük kinőni az S méretet.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eszter, igen, nalunk is jobb lett a lanolinozas utan. :) a kotottet elvileg nehany nap mulva elkezdhetjuk tesztelni :D de nekem nagy a bizodalmam benne mar most is 8)

a gyapju kulsokkel kapcsolatban merult fel bennem egy kerdes. megpedig az, h ha kakis lesz, azt ki lehet belole mosni? (a kicsi fiamnak ma ketszer is akkora adagot sikerult gyartani, h a pelenka kulso is kapott rendesen (nem a gyapju volt rajta :) ). aztan innen jutott eszembe.) tapasztalat?

Saara, popolini one/two size: tenyleg nagyon jo puhak, es eleg sokat birnak magukba szippantani, viszont brutal lassan szaradnak. meg napon is! es ez nem tul jo tulajdonsaguk :(

Eszter, mi is monapelezunk, mint Borcsaek. ejszaka is. mondjuk ilyenkor egy eleg nagy csomagot kap szegeny bebi (aki mar 14 honapos, szoval elkel nala ennyi): pelus+betet+tetra v. meg egy betet es minderre a gyapju kulso. ez igy bevalt! (esetleg egy ejszakai csere, ha kell)
piros popsi: hat igen, a felsoroltak miatt mind lehet :roll: kiserletezni kell. nalunk a hozzataplalas elkezdese koruli idoszakban nagyon hamar lett pottyos B popsija. ekkor kezdtem egyre kevesebb moshatot hasznalni... :oops: :( )

lenne meg egy kerdesem: tetrakat hogyan mossatok? hany fokon? milyen szerrel? es vasaljatok? stb. mert a monapeleket eleg 60 fokon, de a tetrakat is vajon?
recca

Sziasztok!

Jaaaa, ez a tetra :oops: ! Köszi Safrany!

A babinomional lattam, hogy külön szereket is arulnak (fertötlenitö, mosopor). A levendulaolajos megoldas nem elég?

Mosas: Igaz, h még elég kevés (=0,01 :mrgreen: ) tapasztalatom van moshato pelussal kapcsolatban, de 40 fok nem elég?? Nalunk elöfordul, h a kaka épp a tetrara sikerült, amit a mano ala teszek pelenkazaskor. Ilyenkor lemosom utana langyos vizzel + ra egy kis mososzappant és siman kijön 40 fokon.

Recca, fertötlenitésre mosol 60 fokon?
saara

Sziasztok Lányok! :)

Kissé el vagyok tűnve, sokat vagyunk a kertben és ritkán tudok csak a gép elé kerülni.

Saara, nekünk nagyon bevált a Bambinomio. Most fogunk külső méretet váltani. Eddig az M-es méretet használtuk, abból 5 db van. A belsőből 18 db, ez untig elég, és mivel ez a nagyobb méret, ezt nem kell lecserélnem már egyáltalán. Azt hiszem már csak 3-4 darabot veszek a külsőből is, hiszen már nem kakil annyit Szabi, mint régebben. De mivel még mindig csak anyatejen él, még folyós a széklete.

60 fokon mosom a küldőt-belsőt, eddig tökéletes az állapota mindegyiknek. Ha rossz idő van, akkor szárítógépben szárítom, vagy amig fűtöttünk, a törölközőszárítós radiátoron, de mindenképpen érdemes kitenni pár órára a friss levegőre, mert úgy tutibiztosan eltűnnek a foltok és a levegő is fertőtlenít. Ha süt a nap, akkor egy fél nap alatt megszáradnak a belsők.

Én a hozzá kapható bio fertőtlenítőben áztatom és a bio mosóporral mosom őket. A mosógépbe pedig biológiai erjesztésű ecetet teszek a öblítéshez, mert az jót tesz a gépnek is. :wink:
Használok még papírbetétet is, az kibír 1-2 mosást is, ha nincs kaki.

Na, Zsombim felébredt, mennem kell.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Sziasztok :)

Pirus :) De jó, hogy írtál! Klassz, hogy így bejött Nektek a BM belső, fogok is rendelni belőle (tetrát nem szeretem, olyan érdes).

Recca :) Én általánosan 60 fokon mosok világos rucikat és pelusokat, 40 fokon a sötétebbeket (ezek általában kötött anyagok, érzékenyebbek is). A kötött gyapjú külsőt egyszerűen kézmeleg langyos vízben kiöblítettem - addig cseréltem az öblítővizet, míg színes lé folyt belőle (olyan folyósat kakilt ipari mennyiségben Dé tegnap, hogy még a külső is tocsogott tőle) és újralanolinoztam belül. Azóta szárad - ki tudja, meddig :lol:

Borcsa :) Monapel külső nekem is bejön :)

Ja, tetrát használók: én a tetra kifogót váégtam fel - 4 darab pelus jön ki belőle - és szegtem be, nagyon finom puha és tulajdonképpen mszinte ugyanannyiba kerül, mint a sima tetra pelus :)

Mit szóltok ehhez a ronda szeles-esős időhöz? Annyi szuperjó ingyenes szabadtéri program van és nem lehet a kicsi babékkal kimenni rájuk az idő miatt :(
indianyo

Sziasztok!

Pirus, köszi a beszamolot :D !
Még par dolog: Mennyi idöt bir ki egy csomag? Ejszakara is ezt adod Szabira?
Popsikenöcsöt lehet hozza hasznalni vagy inkabb nem?

Ronda idö fuuj, mi is lemondtuk a délelötti programunkat :( :(
saara

Sziasztok!

Recca! A gyapjú mosása után, ha azt tapasztalod, hogy átereszt, újra kell lanolinozni. Ha nem használsz (növényi) szappant sem, akkor valószínű benn marad a lanolin is. Ha nem nagyon kakis, én csak helyileg kezelném. :) És aztán helyileg lanolin, ha kell.

Éjszakázás moshatóban: Fló ilyenkor kb. 9-10 órát töltene benne. Kicsit soknak érzem, előbb meg nem akarom bolygatni, mert nem akarok 7 előtt kikelni az ágyból. Talán, ha elég tölteléket teszek bele, (+ esetleg szárazontartó?). Ha begyógyul a popsija, megpróbáloml. :wink:

Mosás: én mindent 40, ill. 30 fokon mosok, kivéve a pelusokat, ágyneműt, törölközőt, azokat 60-on. Ha kijön a tetrából a kaki 40-en is, szerintem, ha nem nagyon pici a baba, akkor jó úgy is, vasalni meg kár a gőzért :D Én elég sokáig vasalgattam mindent, de legközelebb nem fogom :P Barátnőim közül senki se vasalt...

Remélem, a nyár nem ilyen lesz... :(

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Kakis gyapju kulso:
ha nagyon elkenodik az "anyag" a kulson: anyatejes siman kijon, nem hagy foltot. A mindenevoe mar kicsit macerasabb, ott neha jol meg kell dolgozni a kulsot mosaskor, de nekunk mind kijott maradando folt nelkul. Ezek utan altalaban ujra kellett lanolinozni.

Ejszakat is kibirta a gyapju, alig fordult elo, h atazott volna, ellentetben a gumibugyikkal (pl. Popolini, Monapel).

Biobaba
biobaba

Vettem ma lanolint - és teljesen ledöbbentem a küllemén :) Ez szemre olyan mint a fülzsír :D Miért gondoltam én, hogy fehér????

Amúgy a textilpelusozás minden félelmemre rácáfolt: a popó gyönyörű :lol: és a kaki eddig mindig bennmaradt :) Pedig az eldobhatósok összes típusánál, amit próbáltunk gond volt ezzel :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa,
tényleg pont olyan :shock: :D Én is fehérre számítottam ám! Már ki is próbáltad? Végülis kicsit vizes kézzel összedörzsölve egész fehér lesz. És forró. :)

Popó: Flóráé is tök jól meggyógyult már, hurrá :)

KépKép
KépKép
safrany

sziasztok,
nehany napja elkezdtem a (popolinis) kotott gyapju kulso teszteleset. allitolag nehanyszor at kell aznia, attol "be(v meg?)nemezesedik", es akkor majd jo lesz. nagyon erdekes, de tenyleg ez tortenik: a nedvessegtol elkezdett nemezesse valni... (Pindi, Indi, a ti altalatok kotott gyapjuk is ezt csinaljak?) aztan remelem, hamarosan eljutunk oda, h mar nem akar atazni. egyebkent nagyon helyes kis darab, es jol mutat a baban. ja es valami isteni gyapju illatot araszt :wink:

es koszonom a mosasos valaszaitokat :)
recca

beszamolo folytatasa:
az egyik kulsot kimostam (na inkabb csak kioblitettem) kicsit, majd jol belanolinoztam a belsejet (oh mino csodaszer :lol:). hat oriasi a kulonbseg: igy mar egyaltalan nem azott at! ugyhogy kotott gyapju kulso megtartva :mrgreen:
ja es meg az nagyon tetszik benne, h jol illeszkedik a combra, derekra, es konnyen le-felhuzhato a babarol/ra.
egyszoval: klassz 8)
recca

Szia Recca!

De jó, hogy írsz! Én még mindig küzdök a gyapjúval. Lanolinozás ide vagy oda, 4, de inkább 3 óránál tovább nem bírja, így éjszakára nem merem ráadni. :( A kötöttet próbáltad már éjszakára? Meddig bírja?
A jó illeszkedés az, ami nekem igazán tetszik a kötöttben! :)
Ha továbbra is beválik, mi is benevezünk! :)

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Kötött gyapjú külső: nekünk ez jött be leginkább, sőt, a papának is ez a kedvence!
(A filcesről én is írtam korábban, hogy míg a kicsi tökéletes volt, az M-essel már gondok voltak: hátul eláll, elől meg gyűrődik, túl sok az anyag - szabásával van baj.)
A kötöttnél az illeszkedés nem is kérdés, a babus nőhet…és nagyon mókás felvéve :lol: ! Meg az is jópofa, h az igénybevétel helyén szépen összenemezesedik.
Amikor Julcsi megszületett, és kezdődött a pelusozás, fel sem merült a kötött gyapjú, mert rém idétlennek találtam. Később láttam képen, h milyen felvéve: nagyon helyes, pásszentos, nem buggyos malacka-alsó :D !
Ha Pop-it rendeltek, akkor szerintem lanolinozással kell kezdeni. Nálunk is már az első pisi úgy átjött rajta, mint a huzat. Azóta viszont nagyon jól működik.

szép hetet : Anna
kannácska

:oops: Csak írtam mint a vaddisznó, nem olvastam el a korábbi hozzászólásokat( csak ami a képernyőbe belefért) :oops:
Recca: illeszkedés, külcsíny, nemezesedés- egyetértek!
Szerintem lanolinozzátok őket, mert attól lesz pisi-át nem eresztő, a tömöttség csak plussz.
Bocs az ismétlésért!
kannácska

Eszter, hat sztem azert a kotott sem birja tovabb, mint a masik (bar nemtom, h nektek hogy azik at: a nem jo illeszkedes miatt v az anyagon keresztul?). szerencsere, nalunk ejszaka mar nem olyan nagy a "terheles": van, h egyaltalan nincs pisi. aztan reggel es delelott bepotolja a kissrac, de akkor meg konnyebb gyakrabban cserelni. atnedvesedes igy is elo-elofordul, de hat istenem. esetleg probald meg a belso retegek szamat novelni: tegyel meg egy tetrat v egy nedvszivo betetet. de lehet, h bele kell torodnod, a te lanyod ilyen: sokat pisil :wink:
recca

Nos, nekünk mindenhogyan átázik, de azért nem vészes. Már beletörődtem :) Jobb, ha szellőzik a pelus, mintha hermetikusan zárna :)
A lányom amúgy tényleg képes szopi után is benyakalni egy csomó vizet, mert ugye pohárból inni olyan jó hecc :D

KépKép
KépKép
safrany

Elkészült az első gyapjú külsőnk :)
Sima finom kötőfonal (sőt, igazából hímző :lol: ) Nem túl férfias ez a lazacrózsaszín, de aki az utolsó motringra csap le, könnyen jár így :) Lanolinozás ma, éles tesztelés csak ezután.
Így néz ki:
Kép
És így áll a tulajdonosnak:
Kép
Újabban rém komoly a képeken :) Nem tud betelni a fotómasina látványával :D

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Kicsit hanyagoltam a babanetet az elmúlt időben, de most aztán a fél estém ráment, hogy visszaolvassalak titeket :). Így kell nekem :).
Én is egyre inkább elgondolkodom a kötött gyapjúkülső rendelésén a következő méretből, mert, ahogy Anna is írta, a szabás is rossz, nem csak a szegélyanyag. És most átkerül a forgalmazás a Kék Pandához, így elveszítjük a közvetlen kapcsolatot a gyártóval, bár nekem azt mondták, e-mailen tehetünk észrevételt így is. Bár nem tudom, mi változna, már többen megmondtuk nekik, mi a hézag, és mégis legyártottak egy csomó gyapjúkülsőt ugyanúgy... Egyetlenegy mák van, hogy ahogy az M-es külsőbe belenőttünk, már nem anyatejes kaki volt, hanem szilárd, és így nem zavar be, hogy többcentis hézag van a combnál...
A lanolin tényleg csodaszer - kimostam a szokásos lanolinos samponnal a külsőinket, de most valahogy a lanolint is sikerült kimosni onnan, ahol elvileg pisis lesz, és fogtam, a fél pelust bedörzsöltem lanolinnal, hát azóta még csak szellőzni se kell kitenni, többször egymás után is lehet használni, no problemo.
Nyári klíma - kezdtem kétségbeesni, mert olyan szinten kipirosodott B kukija körül, hogy már szinte nekem fájt, de rájöttem, hogy csak akkor, ha Kushies-t adok rá - ami elég gyakran előfordult az utóbbi időben, hogy könnyítsem neki a mozgást (már mászik ezerrel, meg feláll, felül). Voltunk bőrgyógyásznál, felírt kencét, és azóta csak gyapjúzunk, és mióta lehámlott (tényleg!) a gyulladt réteg, azóta gyönyörű a bababőr :D .
Apropó ivás, B nem iszik, még ebben a tikkasztó hőségben sem, csak egy-két kortyot. Neki is hecc pedig a pohárból ivás (cumisüveggel csak játszik, rágcsálja a cumit :) ), de mégsem iszik. Pisilni mondjuk pisil, sok gyümi meg főzelék, meg reggel - este szopi. Azért remélem, ez nem egy tartós állapot...
Na sziasztok,

Csilla
csillahbabe

Sziasztok!

Esetleg noszogathatjatok a Puhamoha gyartojat is:
http://72.14.221.104/search?q=cache:A9m ... =clnk&cd=3

Biobaba
biobaba

Sziasztok innen is :)

Borcsa :) Nagyon csinos a legény barckszínben is :) Igaz, én kedvelem ezeket a színeket is, férjem is hord rózsaszín inget üzleti tárgyalásokra, hát akkor a fiúcskára is ráadom :) Milyenek a külsővel eddig a tapasztalatok?

Az én SK. gyapjúkülsőmmel az a bajom, hgoy iszonyúan vastag, bár ez nem lenne túl nagy baj mondjuk ősszel-tavasszal :) Viszont nem megy rá a pici fenekű Dominóra nadrágpelussal sajnos, pedig minden egyéb külsőből simán lötyög rajta az S méret... Csak a hajtogatott fér bele. Úgyhogy most töröm a fejem a kötésminta átvariálásán. Egy kicsit bővebben erről a fonalról írjál légyszi! Jó lenne találni vékonyabb gyapjúfonalat. A szabásminta a Gyermekkalauzból való?
Most Monapel külsőzünk, az jó az összes fajta pelusra, talán még két-három hétig jó lesz a mérete...

Azt tapasztalom, hogy kicsi fiamat egyáltalán nem zavarja a pisis pelus, sőt, biztos kellemesen hűti a popóját, mert vigyorog, mint a tejbetök :)

indianyo

A teszteredmények :)
Az első lanolinozás után még elég hamar átázott (ez Livi módszerével történt, langyos szappanos-lanolinos vízben áztatással) Aztán egy óriás rottyot követően mosás után hirtelen erős felindulásból direktben dörzsöltem egy kis pót lanolint a legkínosabb helyekre. Azóta szuperül szuperál :)
A mintát innen szedtem: http://community.livejournal.com/punk_k ... 10889.html
Annyit variáltam, hogy nem gyártottam rá lyuksort, viszont az első négy sort csőkötéssel kötöttem.
A fonal:
Az sajna utolsó motring himzőfonal volt a Guzsalyos boltból :( És a néni azt mondta, hogy nem is lesz több a közeljövőben :( Vmi népi hímzéses dologhoz készült - nem értek hozzá, úgyhogy nem sikerült megjegyezni se.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa :) köszi a linket!

indianyo

Képzeljétek, Flóra se pisil már nagyon éjszaka! Már több hete éjszaka is gyapjúkülső van rajta. :) Ráadásul a rossz szabás se zavaró per pillanat, mert egy szál bodyban/pelusban van leggyakrabban. :)

Eszter

KépKép
KépKép
safrany

Sziasztok!

Ismét beleástam magam a pelenkakérdésbe, mert hamarosan érkezik a kistesó, és mivel a nagyobbal csak később kezdtünk el textilezni, csak nagyobb méretű pelenkáink vannak, a kicsinek be kell szereznünk valamit. Egyelőre a Bambino mio tűnik befutónak, bár szívem szerint tetra (a Popolini fehérítetlen nagyon tetszik!) + kötős pelenka + gyapjúkülső összeállításban látnám a kismanót legszívesebben. De erről a kötősről emlékeim szerint még nem volt szó eddig - próbálta már valaki?

Borcsa, jól értem, hogy rendes, sodrott fonalból készült a gyapjúkülső? (Egyébként nagyon csinos benne a kislegény...)Én eddig csak sodoratlan nyers gyapjúból kötöttem, mert azt írták, hogy a sodrott nem nemezesedik, így nem lesz olyan jó nedvszívó/tartó. De ezek szerint érdemes megpróbálni sodrottból is, csak lanolinozni kell? Bár ami nekem van gyapjú, az kicsit durvább, szúrósabb, nem olyan finom báránykás, mint a nyers.

Pindi
pindi

Szia Pindi :) Hiányoztál :)Gratulálok a kistesóhoz !!! Nem úszod emg ennyivel, mekkora a babóca már és mikorra várjuk a születését?
Sajnos nem tudok segíteni a kötősben. A Popolini fehérítetlen szuper, azt használjuk, de bizony az elején nem ment , mert semmilyen külső nem volt jó hozzá, bele kellett nőnünk :) A One size kicsit kényelmesebb, mint a Two size- utóbbinak a patentolása nem tökéletes - ez egyébként nekem az összes másfajtákkal is gondom...

indianyo

Szia Indianyó!

Nem a Popolini belsőre gondoltam, hanem a tetrára. De ha jól emlékszem, ti azt nem használtok.
A hajtogatástól én is idegenkedtem, amikor először néztem még tavaly a mosható pelenkákat, akkor eleve készre szabottat kerestem. De rá kellett jönnöm, hogy egyrészt azok nem illeszkednek olyan jól (Kushiest és Monapelt próbáltunk, nekünk nem vált be), kivéve a Kushies Ultra, az tökéletes, de csak abból megoldani a pelenkázást elég drága lenne. Másrészt nálunk lassan száradnak a dolgok, és nem is nagyon van szárítási lehetőség, főleg télen, ezért valami gyorsan száradóra van szükségünk. Maradt a perfold és a tetra, a prefoldban pont az tetszik, hogy a tetrával szemben nem kell különösebben hajtogatni. És ezért tetszik a kötős is, ott a tetrát kell egyszerűen betétformára belehajtogatni. Ugyanakkor olyan puhának, természetesnek, kényelmesnek tűnik. Én ha pici baba lennék, biztos ilyet szeretnék a finom, érzékeny kis bőrömre. :)
Kép
pindi

Szia Pindi!

Ezzel a kotossel en is szemeztem, csak mar eleg nagy volt az enyem, mikor lattam, h van ilyen. De lattam egy anyukat (nemet volt), aki ilyet hasznalt, es ugy tunt, nagyon jol bevalt nekik. Majd szamolj be, ha hasznalsz ilyet.

A perfold az milyen? Meg nem hallottam ezt a kifejezest.

Biobaba
biobaba

Pindi, ez a kotos nagyon jol nez ki! (legalabbis a kepen :lol:) ha kiprobaljatok, mindenkepp ird meg, milyen :)
recca

Pindi :) Azóta megtört a jég hajtogatás terén :)
Milyen a Popolini fehérítetlen Tetra? vagy valamit félreértek?
Én is beruháznék ilyen prefold Bambino Mioba, ha most vennék pelust - de ugye már vannak, úgyhogy kimarad. Ez a kötős, amit feltettél, nagyon szép :)

indianyo

Biobaba: a prefold olyan, mint egy előre meghajtogatott és aztán összevarrt tetra. Téglalap alakú, és középen több réteg van, mint kétoldalt. Ezt hajtod bele a külső pelenkába, de a hajtogatás itt már csak két mozdulat. Talán képpel érthetőbb: http://www.thebabymarketplace.com/Fold%202.html
A nálunk kaphatók közül a Bambino Mio ilyesmi.

Indianyó: sima tetra, csak nem fehér, hanem natúr színű. Kevésbé látszanak meg rajta a foltok. ;) Szerintem szebb is, bár ez ízlés dolga. És állítólag nagyon jó minőségű.

Pindi
pindi

Pindi :)

Megtaláltam! Cselesek, mert nem a pelusok közé, hanem a textíliák közé dugták. Nagyon klassz, kár, hogy már van itthon elég...v agy ebbből sose elég? :lol:

indianyo

Pindi: igen, ez sima sodort gyapjúfonal. És szépen elkezdett nemezesedni is. Most nagyon jó, ebben a melegben pelus+gatyi+trikó együttesben - már kötöm a másodikat :)

Azért kiváncsi lennék további fonallelőhelyekre...

Egy ilyet találtam - de nincs nekik emiljük.
http://www.gulyasgyapju.hu/eler.htm

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szia Borcsa!

Ok szoktak arulni a Vorosmarty teren karacsony elott:) Nagyon jo kis gyapju mamuszkakat is pl:) De meg mas gyerek cuccokat is.

Most nezem, h Kelenfoldon laktok. Mi is:)

Biobaba
biobaba

[sziasztok!

harmadik babánkkal kezdtük a mosható pelusozást. (10 hó - 2,5 év és 4 évesek a gyerekek)

nagyon örülök ennek a topiknak!!

sajnos a pelusvásárláskor nem volt internetünk még, - monapelt vettem. végül is nem rossz - 2 betétet használok, és az 3 óráig bírja, éjszakára is, a nagyloknak is

amit itt írtok (gyapjúkülső stb..) számomra teljesen új.
hol lehet ezeket megnézni?
valaki röviden elmondaná hogy melyik mosható pelusban nincs pl. műanyag? ( a monapelnek m.a. belső magja van - viszont gyorsan szárad.)

úgy tűnik a leírtakból, hogy a monapelnél minden jobb... tényleg? :cry:
szokenoemi

Szia Noemi!

Altalaban azoknal mondhatod biztosan, h nincs bennuk muanyag, amiket hajtogatni kell. Es amiknek nincs bevarrt betetjuk.

Gyapjukulsot elvileg tudsz nezni a Kek Panda bababoltban.

Nalunk is a legtobb Monapelbol volt, mert akkoriban meg azt talaltam meg, aztan talaltam Kushiest, meg Popolinit. A leginkabb a Popolini jott be nekunk. De van mar azota tobb a piacon, amit meg nem probaltunk, ugyh azt nem tudom, h minden jobb-e. Valoszinuleg nem. De nekem meg az is szimpi, ha egy pamut pelus biopamutbol van:)

Biobaba
biobaba

szia biobaba!

köszi a választ! a hajtogatós az a bambinomio? vagy van más márkában is (poppolini?) és a hajtogatós, ill. amiben nincs műanyag nem szárad lassabban? és a monapel tényleg kibír akár két gyereket is?

noémi
szokenoemi

Szia Noémi!

Én is monapelezem. A belseje kibír 2 gyereket, csak a tépőzárakat kell megerősíteni. A külsők viszont tényleg nem olyan jók. Előbb-utóbb kipróbálok valami más megoldást, gyapjút, vagy Popolinis külsőt, hátha jobb.

A Popolini belső tényleg lassabban szárad. (Egyet vettem kipróbálásra, amikor a kicsi született.)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Szia Noémi! Úgy van ez, hogy az ember elkezd mosható pelusozni, kipróbálgat dolgokat és vérszemet kap :lol: Mivel én születés előtt nagy lelkesen vettem 10 Popolini frottírt és 10 tetrát, így most nincs szívem több pénzt kiadni, pedig kipróbálnám a Bambino Miot és a Kushiest, de ez már tényleg csak a lelkesedés. Én ezt a színtelen Popolinit nagyon szeretem, ugyan két nap a száradási idő, de már az én 3 hónapos fiam se pisil olyan sokat, úgyhogy a tetrákkal együtt ez elég (bár tetrát utálom, pocsék egy anyag, és itt lehet hogy Popolini hajtogatósba beruházok) Ha szeretnéd a Popolinit kipróbálni, akkor tanácsolom, hgoy a two size-t vedd, az gumis oldalt és jobban illeszkedik a babára a másiknál a patentolás fura..

indianyo

Szia Noémi!

Nekünk Popolinis OneSize és UltraFit van, utóbbi valóban gyorsabban szárad. :) De nagyon szeretjük előbbit is, engem a patentolása nem zavar, bár lehet, hogy azért, mert mi nagyobb babával kezdtük a moshatózást. A külsők közül a Popowrap eddig bevált, az M-es gyapjú el van szabva, egyébként azt szívesebben használnám. Popowrap oldalára az is billent, hogy kevesebb a macera vele, könnyebb tisztítani. A gyapjú viszont a babának jobb. Most aztán jól összezavarlak. :D Mi használjuk ezt is, azt is. Mindenkinek más válik be. Van olyan is, akinek a monapel. :wink:

Indianyó,
hát vérszemet azt tényleg lehet kapni. Én is kipróbálnék még ezt-azt :) Pl. kötött gyapjú...

KépKép
KépKép
safrany

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?